Vine

O le mea sili ona taua e uiga i le vine vine "Yasia"

E ui lava i le tele o ituaiga vine ua uma ona i ai, e le taofia e le au saienisi galuega i le fausiaina e faaleleia ai uiga eseese.

O le ituaiga fou "Yasia" e faatatau i mataupu, o le a tatou talanoa e uiga i uiga ma foliga o lenei tusiga.

E uiga i le fausiaina

O le fomaʻi foliga o le taunuuga o le galuega a saienitisi o le Institute of Viticulture and Winemaking. Ia. I. Potapenko, Novocherkassk. O ituaiga o matua "Tairovsky Spark" ma "Rusven". O le ituaiga o loʻo faʻataʻitaʻiina ma e leʻi i ai i totonu o le resitala a le setete o le faʻatoʻaina o taunuʻuga o le Russian Federation ua faamaonia mo le faʻaaogaina i le 2017.

E te iloa? Ua leva ona taʻua vine i tala faʻasolopito ma talafatu. Faʻafesoʻotaʻi se fusi ma le Greek Dionysus ma le Roman Bacchus, ma le Slavic Lada. O le fua o loo taua foi i le faa-Kerisiano: o le faailoga o Keriso, o le uaina o le toto lea o Keriso; faailoga o le ola ma le fafagaina i le tala a Noa.

Faamatalaga ma foliga i fafo

O vine ma se igoa agamalu e iai ni iloiloga lelei mai vine ma e faatatau i ituaiga vine e leai ni fatu.

Bush ma fuʻa

"Iasia" e iloga ona o lona vave tuputupu aʻe (i se tau malulu, i se avefeʻau), ma o le vavau o loʻo vavave. Ou te fiafia i lo latou tutumau, latou te mafaia lelei ona tatalia fuifui mamafa. Aʻo tuputupu aʻe, o le vao e oʻo atu i le 80% o lālā lelei. Talu ai ona o le "Yasia" e fulafula i mea e le masani ai, e le manaomia ai isi laau toto.

Fusi vine ma vine

O le lapisi vine, lapoa e oʻo i le 600 kalama, eleʻele. O vine o le uliuli uliuli, i le foliga o se paʻu vevela poʻo se oval, mamafa, i le averesi, e oʻo i le 6 kalama. Atonu e i ai fatu i le fusi, ae seasea lava: tasi le fatu i le sefulu vine. O le paʻu o le paʻu o le tino. O vine o ni meaʻai, faatasi ai ma ni meaʻai suamalie, o le suamalie ma le suamalie.

E te iloa? I aso anamua, e mafai ona mou atu le fua o le vine. O le manumalo o Tamerlane, o le na manumalo i le tele o teritori ma tagata, o osofaʻiga, susunuina uma mea totō i ona tua, e aofia ai tovine.

Isi uiga

Faʻaleleia le tele ma le tofo o togatogo o vine vine manaia: o vine e toetoe lava a tutusa, lalelei foliga tutusa. E le gata i lea, o le maturation e tupu i le taimi muamua, ma o se lagona e pei o se ponaivi e mou atu.

Aoao pe faʻapefea ona totoina vine vine e leai ni fatu i luga o lau togalaau ma o ituaiga vine e sili ona lelei.

O le faigata o le taumalulu ma faʻamaʻi pipisi

Faʻafetai i "matua" faʻamaʻi, "Yasia" o loʻo iai foi le puipuiga i maʻi sili ona taatele o le vine. I le gasologa o le suʻesuʻega, o togafitiga e lua taimi na faʻatautaia ai e pei o faʻamaʻi:

  • lanu enaena;
  • paʻu paʻu;
  • paʻu palapala.
E leai ni manua sa matauina i luga o fuifui poo luga o le lanu lanumeamata o le laau. Faamautu le tetee i le vevela e oo i - 23 tikeri, ae mo le taumalulu e fautuaina e ufiufi le vine, aemaise lava i itulagi ma le malulu ma le malulu.

Faamasani oe lava i faʻamaʻi leaga vine ma auala lelei e pulea ai.

Toto ma gaosia

I le itu i saute, o le fua tele o vine e tupu i le faaiuga o Iulai. O le vaitaimi e mai i le 95 i le 105 aso. E pei ona uma ona taʻua, toetoe lava o fana uma e fua mai, o lea o le fua o le vine e maualuga.

Malosiaga ma le teuina

O vine vavalalata femalagaaiga, e tasi lava le "ae". A maeʻa ona faʻaaoga le phytohormone e faʻaleleia ai le aganuu o vine, o le faʻamalosiina o le meaʻai na matauina. O lenei mea e mafua ai le lafoina o vine i le taimi o felauaiga.

E taua! O fualaau fou fou ua lelei ona puipuia, ae o le seleselega matutua e le tatau ona tuua i luga o lala, a leai o le zayumitsya.

Talosaga

I le kukaina, ua faʻamaina vine i fualaau aina fou, fualaau aina ma fualaʻau fualaau aina, ma faaopoopo i meaʻai meaai. O fualaʻau e faʻaaogaina e avea o se elemene i le tele o sau sauga, e pei o le faʻatumuina o pies ma le teuteuga o meaʻai suamalie, faia le siva. O le ituaiga e le o iai ni fatu, o lea e talafeagai mo vine. Fiafia ma maloloina mai le "Yasi" alu i le suavai ma le ava malosi.

O sua o le vine e iai manaʻaga faʻaleagaina. Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona saunia le sua o vine mo le taumalulu.

O mea aoga mo le tino e aumaia ai na o fua, ae o fatu ma vine.

Faaaoga lenei vine i togafitiga faʻalanuʻu mo ni faʻafitauli:

  • puipuiga malosi;
  • togafitiga o thrombophlebitis;
  • faamalosia o puipui o vaa toto;
  • lagolago mo le gaioiga o le loto.
O fualaau ma o latou suamalie o loʻo iai aʻafiaga o le antipyretic ma le toto.

E taua! Aua le togiina fualaau mo le taumalulu - e uiga ipe a maeʻaeʻa o latou tofo ma foliga vaaia.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

Faatasi ai ma tulaga lelei:

  • leai ni lua;
  • keke suamalie;
  • suamalie suamalie;
  • tetee atu i faʻamaʻi pipisi;
  • faʻamafanafanaina;
  • faʻatoʻaga ma vave maturation.
Faatasi ai ma nai toesea:

  • i le vaitau o timuga mamafa timuga o loʻo matauina;
  • i le vaitaimi lava lea ei ai faafitauli i le palotaina;
  • i le faʻaaogaina o sauniuniga faʻaleleia le uiga o se togi, o le pa'ū o vine o loʻo matauina i le uia ma le matagi o le tau.
O le aofaʻi o faʻamanuiaga o se vasega manino e sili atu nai lo le lisi o mea e le taua. O le ituaiga e tele, e mafai ona tupu i laufanua malulu, ma puipuia ai, e le popole i le soifua maloloina o le seleselega.

Faʻamatalaga

Talofa O lenei vaitau na ou togafitia ai le Jasya i le vaega o le fugalaau galue i le pollinating the inflorescences ma se vaifofo o le HA faatasi ai ma le maualuga o le 50 mg / l i le taimi. Na ou fiafia lava i le taunuuga, aua o le berry na sili atu ona feaveaʻi i tausamiga ma tauvaga i Novocherkassk ma le Crimea. Fua o le mamafa 6-8 gm. , faʻamalieina atoatoa. I le taimi nei, o nisi vine e tautau pea, e aunoa ma le aveesea o le tofo ma le lelei o uiga lelei. O le fua o le fua o le vine na i ai i le tulaga o Rochefort: o le uluai sefulu tausaga o Aukuso.

Fursa Irina Ivanovna

//forum.vinograd.info/showpost.php?p=1031291&postcount=26

Na ou totoina ona o le igoa. O se tasi o fanau laiti a laʻu fanau o Yasya. O le tausaga lenei, o le fua muamua, na maua ai le afa afa o seleni. Na ia tuua mea uma, o nisi ua uma ona 'ai. O le tofo o se mea e le mafaatusalia e manaia, e oo lava ia te aʻu. Ma o aʻu o le "duly baluvany", ou te aoina mai se tuufaatasiga o na o ni mea suamalie ma GF, ua uma ona ou pikiina na o le fasefulu igoa mo na o vaovao ma vine. I luga o le fautuaga a Evgeny Polyanin, i le faaiuga o le fugalaau, GK-3 mai la matou gaugau i se fua faatatau o le 75 mg / l na gaosia ai ponaivi ma mataupu faavae.

Svo

//forum.vinograd.info/showpost.php?p=1031261&postcount=25