Fualaau aina

Faʻamatalaga ma faʻaaogaina o meaʻai a le Matador, aemaise lava i lona faʻatoʻaga

O le sisiina o se tasi o laau sili ona aoga. O loʻo i ai le tele o mea aoga, ma o le tuputupu ae oe lava ia e le faigata tele.

A uma mea uma, e manaʻo tagata uma ia faʻafiafia ia i latou lava ma e pele ia i latou e le gata i mea suamalie, ae faʻapea foi meaai maloloina. O fualaau faisua uma, fuālaʻau, i totonu o le protein, e na o peʻa lanumeamata ma pupuʻu lanumeamata lanumeamata. O soupeti lanumeamata, pateta paluga, salakeke ma ipu pito i luga e faia, faaopoopo i patties, fuamoa fufulu, kisisi ma isi ipu.

O le a le mea?

O le Spinach Matador o se seleselega faaletausaga. Togafitiga aiga o vao ma le aiga o Amaranth. O le laau e puipuia i le malulu, manumalo i le filemu i lalo o le kiona. O lenei ituaiga o meaʻai e iai lapopoa lanumeamata lanumeamata lanumeamata o loʻo i totonu o se rosette faʻamau. O le taimi matua e tusa ma le 40-50 aso.

O laufanua aina i totonu o le Atunuu o le Sasaʻe Tutotonu ma Central Asia. I luga o le Ala Tele Silk, na sau le aganuu i Saina, ma na aumaia e le Knights-Crusaders le laau i Europa. E masani ona faʻaaogaina le Spinach i Catherine de Medici i Europa i Sisifo. Ae i le malo o Rusia, o le meaʻai na vave lava ona faʻaletinoina: e leʻi malamalama tagata nuʻu i mea e fai i ai. Ae ina ua maeʻa suʻesuʻega, ina ua lauiloa e uiga i faamanuiaga o le meaʻai, na amata ona salalau solo i le salafa o le lalolagi.

O le ituaiga "Matador" na faʻaalia faʻafetai i le au faipese o Czech Republic, ma o le aso nei o se tasi o lauiloa sili i Rusia.

Ata

O le ae vaaia i le ata le mea e foliga mai ai lenei meaʻai:





Faʻaaoga meatotino ma vailaʻau

O le fualaau aina e taua o se fualaau aoga tele e tusa ai ma saienitisi i le salafa o le lalolagi. E sili ona fautuaina mo tamaiti ma fafine maʻitaga. Ae o soʻo se tasi e popole i le soifua maloloina e mafai ona aoga mai lenei mea totino:

  1. meaʻai e le gata e faʻapipiʻiina ai le tino i mea aoga, ae aveese ai foi pusa;
  2. faamalosia le puipui o toto toto;
  3. faʻaleleia le tulaga o nifo ma le paʻu;
  4. e avea o se puipuiga sili atu ona lelei o tumama ma le anemia.

O lenei laau e aofia ai le tele o iodine, e talafeagai mo le lelei o le gaioiga o le vevela. Vailaau faʻamaʻi o le Spinach Matador (pei o le pasene o le masani masani i aso uma):

  • C - 61%.
  • K - 40.2%.
  • A - 83.3%.
  • E - 16.7%.
  • B9 - 20%.
  • Beta-carotene - 90%.
  • Potassium - 31%.
  • Kalaku - 10.6%.
  • Vaʻalele - 10.4%.
  • Magnesium - 20.5%.
  • Sodium - 24%.
  • Omea - 75.1%.
  • Manganese - 44.9%.
Faʻalogo: O loʻo i ai le maulalo o le calorie - e na o le 22 calories i le 100 g, ae o loʻo i ai foʻi le tele o pene, o le mea lea o le a fafagaina ai meaai.

Contraindications

Ae e ui lava i aoga aoga o le laau, ae o loʻo i ai le tele o faʻailoga mo lona faʻaaogaina:

  • faateleina le eletise o le manava ma maʻi pipili;
  • faateleina le faʻamaʻi toto;
  • vitamini C mamaʻi;
  • togafitiga faʻamaʻi.

Talosaga

E faʻaaogāina le fuālaʻau i le sauniuni o mea malulu ma vevela, salati, gutu, faʻapea foʻi i le cosmetology. E na o laulaau rosette e faʻaaoga mo meaai.

E tele meaʻai e mafai ona e faʻaaogaina ai le meaʻai:

  • i le faasaoina;
  • i vaeluaga;
  • i soupisi (suamalie suauu suamalie e lauiloa);
  • i sau sau;
  • e oo lava i le falaoa i Metieval Europa ma le launiva sa salalau solo;
  • i salati.
E taua: O le vaega o Matador o loʻo tumau pea ona faʻaleagaina mea tau le soifua maloloina. "Matador" e ese mai i isi ituaiga o meaʻai e sili atu ona lelei, o ona lau e sili atu ona lelei, o le mea lea e le mafai ona teuina mo se taimi umi.

E faʻapefea ona tausi?

O lenei ituaiga e puipuia i le vevela malulu, e mafai lava ona tatalia gutu, ae e tele lava mea e faʻafefe ai: e le tatau ona e faʻatagaina le eleele e mamae i lalo o le laau, a leai o le a gau. Ae o le maualuga o le susu e mafai ona oo atu ai i le pala o le aʻa.

E taua foi le taua o le eleele:

  • O le fesuiaiga e sili ona lelei le loam ma le oneone.
  • O le saite e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga, faʻapea foʻi ma le malamalama.
  • O le elemene o le eleele e tatau ona le faaituau pe suia laitiiti i le itu alkaline.
  • O le maualuga o le eletise o le a faaleagaina ai le laau. I le taimi o le fufuluina, e aoga le faʻaogaina o laʻei pito i luga, ma pe a uma ona faʻamalo le palapala.

O laʻei pito i luga e faʻaaogaina ai minerale, ae sili atu le le faʻaleagaina o le gaʻo. O le totōina e tatau ona vevelaina: i le va o vaovao e tatau ona i ai se mamao o le itiiti ifo ma le 10 cm. E tatau foi ona mataʻituina le tulaga o moega ina ia le taofia e vao vao le tuputupu ae o le meaʻai.

Auala e ola ai i le avanoa

O le totō i luga o le eleele tatala e faia i ni auala se lua: totoga ma fatu.

Fatu

  1. O fualaau suamalie e pupuʻu ai le susu, o lea ua susunuina i le vai mafanafana mo aso e lua.
  2. A uma lea ona faʻamagoina ma totoina i le eleele. Afai o le eleele i luga o le saite e mamafa, o fatu e totoina i luga; i isi tulaga, i laina.
  3. Laʻau totō i le loloto pe tusa ma le 2 cm, i le va o laina tuʻu ai se mamao pe a ma le 30 cm.
  4. E le gata i lea, e mafai ona faatumulia le togalaau i eleele.
  5. Ramming ma le faʻavaivai.

O le a amata mai le fuʻa muamua ile lua vaiaso.

Fatuina

  1. I le faaiuga o Mati-amataga o Aperila, o fatu e totoina i pusa po o ipu palasitika.
  2. O fatu e tanumia e tusa ma le 1 cm.
  3. Ona faʻapipiʻiina lea o le palapala ina ia faigofie ai ona toto aʻa.
  4. A maeʻa lenei mea, ona ufiufi lea o pusa i se ata vevela poʻo se tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana.
  5. A maeʻa ona aliaʻe pine muamua, ona ave lea o le ata tifaga po o le ipuinu, ma tuʻu ai pusa i luga o se faʻamalama malamalama.
  6. I luga o le eleele, e totoina fatu pe a vevela le palapala, ma o le vevela o le ea e 15-18 tikeri, ma ufiufi i le vevela e puipuia mai suiga faafuasei i le vevela.

Vaega o le tuʻuina i le eleele i le fale

  1. A o lei totoina, e susunuina fatu i le vai mafanafana mo aso e lua, mulimuli ane e mafai ona lūlūina i totonu o se pusa poʻo se atigipusa mo fualaau i le loloto o le 1-2 cm.
  2. Ona ufiufi lea o le atigipusa i se ata tifaga e ausia ai le aafiaga o le greenhouse.
  3. A maeʻa le tasi poʻo le lua vaiaso ona tupu mai le ata, pe a uma ona aveese le ata.
  4. A oʻo i le 2-3 laulaau lau laau, piki i luga. A o leʻi faʻamaina tele ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se nofoaga tumau. I le va o pamu lafoaʻi le 8-10 cm, faʻapipiʻi le aʻa ma faʻafeinu tele.
O le aso malamalama e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 itula, e mafai ona e faʻaaogaina le moli uila. Tuu le laau i le malamalama: i luga o le faamalama sill po o le faletusi, aua e mafai e le laau ona tetee atu i le malulu.

Seleseleina

E mafai ona aoina le seleselega pe a oʻo i le 6-8 lau laʻau. E masani ona tupu pe a uma le tasi ma le afa i le lua masina talu ona tulaʻi. O le tapulaʻa mo le aoina o le tupu aʻe o peduncles, mulimuli ane o le a avea le laʻau o ni mea oona. O le seleseleina e faia i auala eseese: o le moa po o le tipiina o laulaau, o le talepeina o le laau i luga o le aʻa o se mea e faigofie.

Faatauina o fatu po o fualaau

O fatu o lenei ituaiga o meaʻai o loʻo faʻatuina e le tele o tagata gaosi i vaega eseese tau. I le averesi, o le ato o le 2 kalama o fatu i Moscow ma St. Petersburg ua faatauina mo le 15-25 rubles. E tusa ma le 1000 rubles le manogi o fatu i totonu o faʻatau oloa.

A oʻo mai le faʻatauina o laau e tatau ona gauai atu i laupepa: e le tatau ona faʻamalolo ma faʻaumatia.

Maʻi ma faʻamaʻi

  • Ole mosaic viral o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, o lea e mafai ai ona faʻaumatia ia laau na aafia.
  • E foliga mai o le susu mai le susu e mafua mai i le susu.

Lafoaia togafitiga o vailaau faʻasaina e le mafai ona faia!

Talu ai E le fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau mo le togafitiga o faʻamaʻi, e sili atu le mulimuli i le agrotechnology ma aveese faʻamavaega o fale i le taimi. E mafai ona puipuia le pala o le pala e ala i le vevelaina ma le vaʻaia o le eleele.

O le 'aina e mauoa i meaʻai., faatasi ai ma le tausisia o tulafono faigofie o lona galueaina, e mafai e tagata uma ona faamalieina i latou lava ma e pele ia i latou ma le tele o meaʻai suamalie ma ola maloloina ma meaʻai.