Laʻau

Tsikas: faʻamatalaga, ituaiga, tausiga o fale + sese

O le tele o cicada totonu e ave e le pama. Ae ui i lea, o le fugalaau sili ona matua e le o fesootaʻi ma ia. O lenei mea o se laau e fesoʻotaʻi ma ferns.

O ituaiga olaola o loʻo ola i luga o le lalolagi aʻo leʻi faʻafefe. O loʻo tumau pea laʻau mumu i Mesozoic sediments. Tsikas - o se laau o le aiga o Cycas - e mafai ona maua i vaomatua. E tusa ma le 90 ituaiga o fugalaau teuteu.


O le laufanua o le laau ua manatu o le vevela vevela o le itulagi i sasaʻe. E maua i nisi atunuu o Aferika, i motu o Iapani. I Rusia, ua tupu i luga o le talafatai o le Black Sea.

Faʻamatalaga: foliga, ogalaau, laulaʻau, foliga

Tsikas e aofia i laau ola. E foliga tutusa ma le pama ona o lona paleni lautele.

O se pusa malosi e i ai le lapoa o le 20-80 cm e oʻo i le maualuga o le 7 m. O lona paʻu e pei o se atigi. Totonu o tsikasas i fafo e le faanatinati i le tuputupu aʻe: i totonu o le tausaga, 1-2 lālā laʻau e aliali mai. E iloga i latou e ala i le vaivai, puipuiga o le siosiomaga. O le fugalaau e le lelei le tausiga i le fale.

O loʻo i ai i le laau ni lau paʻu e foliga tutusa i le vaega pito i lalo o le kaseti. I le amataga o le faʻavae, latou te manatuaina le faʻalauteleina o le sua o se fern. I totonu o le 1-2 masina o le a avea i latou ma paʻu, e sili atu ona mautu. I le oʻo ai i le tulaga o le toe gaosia, lau lau laʻau mumu laititi e faʻaaoga i luga o fusi faʻamalosi.

Tsikas o se fale o le bisexual. E mafai ona e vaʻaia le va o le tane ma le fafine e ala i le kesi. E foliga mai o ia i luga. I totonu o se tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi, o se kesi e pei o se kapisi, o fatu lapopoa o se lanu uliuli lanumoana ua totoina i totonu. Pollen forms in male.

Tsikas o se laau oona. O toxins o loʻo aofia ai i le fugalaau, pe a faʻamalosia, mafua ai le 'ona oona. O le fugalaau teuteu e tatau ona i ai i nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti ma manu.

Ituaiga o Tsikas mo le faʻaleleia o totonu

I nofoaga o loʻo i ai se toʻafilemu ma le mafanafana o le tau, e faʻaogaina ai le pama mo auala e faʻaoga ai fanua ma sikuea.

I totonu o vaomatua i totonu, e faʻaaogaina ai se numera tele o vailaʻau mo faʻatoʻaga.

VaʻaiFaʻamatalaga
RevolutionaryO le ituaiga masani. O le kolin columnar e oʻo i le maualuga o le 3 m. Faʻailoaina i se pale matagofie. O le umi o laʻau lanumeamata lanumoana e 2 m.
SiameseO le maualuga o le ogalaau eletise e 1.6-1.9 mita le umi o laulaʻau lima e 10 cm. Le lanu o laulaau e lanu-paʻepaʻe.
CurledI luga o le koluma laina 2 m le maualuga, o laulaau e faia i se fusi e 15 vaega. O Rachis mai luga i le ogatotonu ua ufitia i vao tuitui. O le ogalaau a se tagata matua o loʻo i ai auala masani, o loʻo faʻaaogaina mo le aʻafia.
FaʻamaloO le vasega maualuga. Cirrus laʻau e oʻo atu i le uumi o le 2 m.
ComicoidLaʻau laʻitiiti. O paʻu oti e tautau i lalo le ogalaau. O le igoa o le laau e mafua mai i le tutusa ma le pusa.

Tausiga o Fale mo Cicas - Laulau Vaitaimi

Totoina se fugalaau teuteu i totonu o se eleele lelei lelei. Tsikas e manaʻomia le faʻamautuina masani: o le faʻaitiiti o le potu, o le itiiti ifo o le fugalaau e faʻamaluluina. O le vai e tatau ona vave pasia le palapala i totonu o le paʻu. A maeʻa le afa itula, e faʻafefe.

Pe a faʻamamaina le laau, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai mataʻetaʻetaʻi o le suavai mai le pau i luga o lau. O se ao manaia e tatau ona fatuina ai le 'ea lele i le fugalaau (70-80%). I lalo o ia tulaga, o le cicada e lagona le toʻa.

Tausia o cycas, solo laulaau i se ie malulu. Tsikas tali atu ma le loto faafetai i le faʻaleleia i le vai mafanafana, soʻo se humidification ile ea. I le taumalulu, e faʻaitiitia ai le vai. Ua tuʻuina atu le fale ma se malologa.

ParakalafaTautotogoSummerPauWinter
NofoagaO loʻo nonofo i le itu i matu, sasaʻe. Paʻu pe a tu i luga o le faamalama i saute.Saogalēmū mai faʻataʻitaʻiga.
MalamalamaMalamalama lelei malamalama.Lafoaia o le la.Manaomia le malamalama faaopoopo.
Lulu+ 22 ° C+ 26 ° C+ 15 ... + 17 ° CFaʻafiafia (e le laʻititi ifo nai lo le 15 ° C)
Totogi50-80%, faʻamamaina 1-2 taimi i le aso.Faʻaleleia ia le itiiti ifo i le 2 taimi i le aso.
FaʻasaFaʻateleina fagu faalua i le vaiaso.Faʻafeusuaʻi ma le faʻavaivai pei o le eleele e magoto (tasi i le 10 aso).
Sola o le eleeleE le manaʻomia.Afai e leaga le laau, faʻafefe le eleele 3-5 tikeri ile maualuga o le potu.
Laʻei pito siliFagogo i aso uma 10-14. Faʻaaogā le faʻaogaina o luga o le pama.Faʻaaogā le faʻaaogaina o faʻalaʻau mo le le totoina o laau taʻitasi i le masina. Aloese mai le i ai o le palasima ma le magnesium i le pito i luga.

Mo le tausaga, o le cicada e tupu ile 3 cm, e tasi le laulaau. Faatasi ai ma se mafutaga lelei, o se fugalaau umi ua ola mo le tele o tausaga.

Mea sese i le tausiga, o le faʻaumatia

TaimiMafuaagaFaaleaogaina
Yellows leaves
  • Le lava o meaʻai;
  • Tulaga le saʻo;
  • Fale vaivai;
  • Tele le susu.
Laʻei pito i luga, fale i le itu i matu, itu i sasae, aloese mai le susulu o le la. Fafaga suavai.
Pau o foliga teuteuLe lava le malamalamaFaʻapipiʻi i le mata o le la, faʻapipiʻiina atili faʻamalamalamaga faʻapipiʻi.
Le lava le tuputupu ae
  • Le lava le malamalama;
  • Laʻau le lelei filifilia;
  • Faʻasaga i vai malulu ma malulu.
Fausia se mea e sili ona lelei mo le atinaʻe o cicas. Faʻamama i le mafanafana, vai faʻafefe.

Suʻeina: fagu, palapala, faʻasaga i lea laasaga ma lea tulaga, foliga

Mo le tuputupu aʻe lelei, e manaʻomia e le tamaititi se mea e sili ona suamalie, lelei, eleele. O le tomai o le tuufaatasia o se mea autu o le ki lea i le manuia o soo se fugalaau i totonu. Faaaoga mea masani i le tutusa o le aofaiga:

  • moa faʻapipiʻi ma le laʻau;
  • pine paina o vaega eseese - muamua-gaosia, faʻafefeteina;
  • pine pine - e puipuia ai le faʻaleleia o le eleele;
  • vao matuitui - malamalama, nutimomoia;
  • peat - mauʻoa i elemene e faaleleia atili ai le tuufaatasiga o soʻo se eleele;
  • vaega lelei o piliki piliki;
  • laʻau oneone tele;
  • fuga o le malala koala.

O le faʻafefiloi e faʻamaʻiina aʻo leʻi faʻaaogaina (mo se faʻataʻitaʻiga: i totonu o le microwave - + 200 ° C, i totonu o le vai faʻaʻeleʻele - + 80 ° C). E mafai ona e faʻaaogaina le eleele faʻapipiʻi mo pama.

Tsikas o se fugalaau tuputupu ae lemu. I totonu o se malamalama, o se mea e faʻapipiʻi lelei, o le a ia faʻaalu pe a ma le 3 tausaga.

  • Aveese le cicada mai le fagu fagota. O le tulaga mo le aveeseina saogalemu o le muai faamamaina o le eleele mo aso e lua.
  • Aveese le eleele tuai mai aʻa.
  • Fufulu le ipu i lalo o le moli uila mo le 2 itula.
  • Filifili se potopotoga fou e faia i le plastik sili atu: o le laau o le a nofo ai mo ni nai tausaga. Mo nisi taimi faaopoopo, faia ni pupu i puipui o le itu.
  • Faʻaaogā se mea e saunia ai, e masani ona le manaʻomia le faʻaleleia o alavai. O le tele o le ipu fou e sili atu nai lo le tele o le muamua.
  • I le pito i lalo, faataatia se vaega o le 3 cm. Tuʻu le pulu tuʻu ile luga o le meaʻai, e aunoa ma le loloto ile eleele, ma ufiufi ile eleele.
  • E lelei le faʻamaluina o le eleele e ala i le faʻatumu o le fagu i vai i le maualuga o le aʻa o le aʻa. Faataga le tele o le susu e faʻafefe. O isi vai inu e tatau ona faʻatinoina aʻo faʻapalapala le loloto o le eleele ile 3 cm. Faʻaaogā sina vai mafanafana e faʻafefeteina ai vai pe faʻamaʻaina e ala i se faamama.
  • Filifili se nofoaga talafeagai mo le laau. O le mea silisili o mea uma o le faamalama i sasae. O le tele o le susulu o le la e aoga tele i luga o le la e aunoa ma le afaina i aoauli o le aoauli.

E fautuaina le suʻeina i le amataga.

E mafai ona gaosia se laau toto e ala ile fesuiaiga pe a amata ona ola le aʻa. O le tagata matutua tsikasa faʻalavelave i mataupu ogaoga. O le gaoioi e mafai ona faatagaina i mataupu o le tuputupu aʻe aʻa mo le alavai. E mafai ona e tuu le fugalaau i totonu o se ipu palasitika. A oe tuputupu ae, ia faʻaaoga se faʻalaʻau sili atu ona lelei, talafeagai mo totonu o le potu.

Tofiga

I totonu o le fale, e le fuga le laau. O le tuputupu aʻe o cicas mai fatu o le a sili atu i le 3 masina. Fugalaau fugalaau e totoina e tamaiti o loʻo faia i lalo o le ogalaau. Faʻaleleia le faʻaleleia i le tautotogo.

O le pana ua saunia pe a oʻo i le 7 cm.

O le mea aupito sili ona lelei o le faʻatau lea o se fale matua, o lona tau e oʻo atu ile 5-7,000 rubles.

Faamai, meaola faalafua

O le faafitauli ogaoga o le au fai togalaau o le gasegase o laau e pala.

O ituaiga uma o meaola faalafua e mafua ai faalavelave.

Faʻailoga tauaFaailogaFaaleaogaina
ShieldFaʻaaliga ile pito i lalo o laulaau o tamai lanu enaena, lanu uliuli. E le o toe mamao ae oʻo atu le oti i le Brown.Faʻamamaina le fugalaau. Aoina meaʻai. Fufulu i le ava malosi, faʻaaoga se vavao mafiafia mai le fasimoli tagamea. A maeʻa le afa itula, faatulaga se mafanafana mafanafana e aunoa ma le aafia ai o le ogalaau o le laau. Salu faʻatasi ai ma le sikalaniki, pepa mumu, celandine. Faaaoga iniseti. Faia ni togafitiga se 3 i le 7 aso aso taitasi.
RotO se faʻamaʻi faʻaleagaina o ni meaʻai. Laʻu maua se lanu uliuli, uila, malie malie. Malu e tupu i luga o le gaʻo. Ua mate le fugalaau.Ave ese le laau, solo ma fufulu aʻa. Tausia ma se vaifofo o le vai o Bordeaux. Toto i se eleele fou.
Spider miteO foliga vaaia o togitogi uliuli uliuli i laulaau. O se upega faʻanoanoa e siosiomia le ogalaau. Lea lanu samasama, laʻau, paʻu.Lafoa le laau, ia ufiufi i le polyethylene, tuu mo le 3 aso. Faʻaaogā faʻaricides, faʻasiga o le sipuni, wormwood.
MealybugPaʻepaʻe paʻepaʻe paepae i totonu o le sinuses.Aveese le laau ma se moli matafaga. Faʻaaogā vai fasimoli, iniseti.

O se laau e le masani ai matagofie o le a avea ma se teuteuga matagofie o soo se potu. I le tuʻuina atu o se mea e le lelei.