Fua o le gaosiga

Auala e ola ai ma tausi ai moa

O nisi o totonu o laau e le gata ina teuteuina ai totonu o latou lauusiusi ma le fugalaau, ae mafai foi ona aoga i le togafitia o nisi faamaʻi. I totonu o nei togalaau, o se nofoaga lelei o loʻo nofoia e le manulele palu. Na faatoa leva ona ia faalauiloa atu i lo matou itulagi. I le 1961, o ana fatu na maua e le Leningrad Botanical Institute mai Gothenburg.

Faamatalaga faʻamalosi

O le manulele o le moa o se faʻalaʻau tele o le pusa o manu o manu Bird-manu o le aiga o Hyacinth, e aofia ai le aiga o Asparagus. E ui e le o se taimi ua leva na mafua ai le aiga o le Lille. I le faʻaopoopoga i le faʻamaʻi (Ornithogal caudatum) e iai isi igoa - aniani Initia, aniani aisa, ma mala. O lenei vailaʻau vevela e sau mai Aferika i Saute.

O le aniani a Initia ua umi (pe tusa ma le 5 cm) le umi o laulaau lanumeamata e tupu mai i se pusa tele (e oo i le 10 cm pe sili atu). O laʻau e mafai ona fai sina sina pe faʻagogo i pito. O le pulu lanumeamata e ufiufi i fua samasama samasama ma e tilotilo mai ile eleele, e le o tanumia, e mafai ona fausiaina ni pepe. E fuga mai i le vave i le 2-3 tausaga talu ona totoina, ma toso ai se uʻamea o se limo e tusa ma le 60 cm. O le faʻasalaga o le taʻaloga ma fugalaau paʻepaʻe papaʻe ma se lanu lanumeamata i le ogatotonu o petal taʻitasi. Fua i totonu o atigipusa i fatu lanu uliuli.

E te iloa? I le lalolagi ei ai le 300 ituaiga o moa. E tusa ai ma nei mea, e 30 ituaiga e ola i le teritori o Rusia ma atunuu tuaoi. O le manu felelei o loʻo lisiina i le Tusi Pulu Mumu o Rusia.

Faasalalau

I le natura, e ola ae i vaomatua i le itu i saute o le konetineta o Aferika. Tufatufa o se fale ile taʻai i le lalolagi atoa. Ua tupu foi i le avanoa i le Metitirani, Initia, Saina ma le itu i saute sasae o Europa.

Faʻaaogaina i le togalaau ma le faʻasologa o laufanua

O lenei laau matagofie e foliga mai e sili atu i tafatafa o le au, primroses, lilies ma isi fugalaau mafanafana. I le faagasologa o le tuputupu aʻe, latou te ufiufi lau o le vao o manu moa. O le a ola i lalo o laau ma luga o mauga mauga.

Matou te fautuaina oe e suʻe poʻo fea fugalaau e sili ona fetaui mo paʻu alpine.

I luga o le fasi fanua, o se laufanua lanu po o se vaega o le paolo e filifilia mo ia ma totoina pe a oʻo i le mafanafana o le tau, lea e le toe paʻu ifo ai le malulu o le ea i lalo ifo o +12 ° C. Pe a totoina, e le tatau i se tasi ona galo o le laau e le fiafia i le faʻaleleia o le suavai ma le faʻavaivaia o le vai; e manaʻomia le palapala lelei. I luga o le eleele, e totoina ma totoina lelei le laau pe a tupu mai i iniseti, e tele ni tamaiti. Ona o le matagofie o fuga o fugalaau lanumama ma lanu meamata i le foliga o fetu, o le manulele manu-tailelei e fetaui lelei i le toetoe lava o soo se ata.

Matou te fautuaina e faamasani ma isi sui o fugalaau fugalaau: Pushkin, Crinum, Colchicum, Trinitel, Viper, Goose-onion, Dzhusay.

I le tautoulu, e mafai ona e faʻapipiʻiina i totonu o se ulo ma faʻaauau pea ona tupu i totonu o potu poʻo le faatulagaina o se taimi e malolo ai mo ia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tuʻu ese mai ave saʻo o le la ma taofi le faʻafeinu, na o nisi taimi e fufulu i le vai. A totō ile lauʻeleʻele ma faʻamafa muamua le faʻaleleia o le laau ma amata ona tupu malosi.

Mea tau vailaau: faʻaaoga i vailaʻau

O le faʻamalolo o loʻo i ai le tele o mea faʻamalolo i le tausaga lona lua o le tuputupu aʻe. I le taimi lava e tasi e ola ai mo togafitiga e le tatau ona e faia luga o laei. E tatau ona maitauina o laʻau o lenei laau e aofia ai le tele o le vai aoga ma e masani ona faʻaaogaina mo le gaosiga o tinctures.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o mea aoga o lenei ripi e faʻaaoga i fafo e togafitia ai faʻamaʻi nei:

  • faʻamalolo;
  • masima masima (osteochondrosis);
  • arthrosis, gasegase oona, polyarthritis;
  • tuʻimomomo, afu;
  • susu;
  • laiti manuʻa, tipi;
  • fulafula ma le manogi mai le iniseti;
  • paʻu o le paʻu;
  • herpes, paʻu;
  • tiga o le ulu;
  • malulu, viral ma fungal mate;
  • mastitis;
  • fausiaina;
  • myositis;
  • bronchitis;
  • maʻi faʻasolosolo;
  • gout;
  • tootai

Alcohol or vodka tincture o aano o manufasi e leai se malosi o le faʻamalolo o le tino nai lo le sua, ona o meaʻai o lenei laau ua faʻaumatia i lalo o le malosi o le ava malosi ma vodka.

E te iloa? I totonu o tamaʻi mamoe moa o loʻo i ai se isi ituaiga o vailaau faʻaaogaina i vailaʻau - o meaola moa. O lenei laau i le vao e ola i vaomatua i le tele o atunuu Europa. Ua tupu mo mea teuteu i moega fugalaau. E faʻaaogaina faʻapitoa e fomaʻi, aua o loʻo aofia ai le colchicine, lea e fesoasoani e togafiti le gout ma nisi faʻamaʻi. E pei o le tele o moa, o le laau oona.
Mo togafitiga, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le sua o fualaau tuai ma ni faʻamatalaga mago. A uma ona tipi i lalo, ona tupu lea o laulaʻau ma mafai ona toe faʻaaogaina.

I le avea ai o se fomaʻi, o lanu lanumeamata o aniani Initia e faʻaaogaina e pei ona taʻua i lalo:

  1. Latou te faia ni vaitusi laiti i luga o laulaʻau ma o le sua o loʻo aliali mai e faʻapipiʻiina ai le maʻi, ona mafanafana ai lea i se fusi. O lagona mu e foliga mai i le taimi e tasi ua mou atu i le sefulu minute. O le aʻafiaga o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e pasia pe a mavae ni nai itula.
  2. E mafai foi e fualaau ona lubricate tamai abrasions ma tipi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaaoga i le manua ma faʻatagaina ona faʻagogo, ona toe faʻaaoga lea o le oloa.
  3. O lenei vailaau e aoga tele i le gaosia o manu (pusi ma maile). I lenei tulaga, o le manua e vave ona faʻamalosi, ma e leai ni maʻila e totoe pe a uma ona faʻamalolo.
  4. Faatasi ai ma le bronchitis ma le malulu, e mafai ona faʻaaogaina laʻau o le launi e pei o le fualaʻau sinapi. Mo le faia o lenei mea, i totonu o le fatafata o lau laʻau na muaʻi paʻu mo le 2-3 minute.
  5. Faatasi ai ma le tiga o le ulu ma le manava o le isu, o le malumalu e solo i le sua, o le isu o le isu ma apaʻau o le isu.
  6. Ia, o lenei meafaigaluega e fesoasoani i mea iniseti (otaota, lago, namu). Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se mea na manua e faʻafefiloi ai le sua.
  7. O lenei vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory ma antiviral e faʻaaogaina e togafitia ai herpes, maʻi o le gum ma le toothache. Ina ia faia lenei mea, o le suamalie e susulu ai le ogatotonu o le mumū.
  8. Gruel o kirimisi aniani e faʻafefe ai le paʻu pipi. Ina ia faia lenei mea, e faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina.

E mafai foi ona e aveina ni tamai pusa mo le suavai suamalie. O le sua mai ia i latou e leai ni lanu, e le aoga ma e leai ni uiga o stains. VITIO: GALUEGA INDIAN MO TAGATA I le faʻaaogaina o vailaau faʻatele e masani ona faʻaaogaina ma kuka ai le kuka. Mo lana tapenapenaga, laʻau, paluga, laʻau fugalaau e faʻaaogaina e pei o meafaitino mataʻutia. O mea laititi e paʻu ma sasaa vodka pe faʻafefe i le ava malosi i le fua o le 1:20. Mo se faʻasolosolo faʻasalalau ma le lelei o le mataituina o vaega uma, e mafai ona e faia le fua faatatau o le 1:10. A maeʻa aso e lima, ona sauni loa lea. E tumau pea lona aoga aoga mo le lua tausaga. Faʻaaogā le meafaigaluega e pei o se paʻu e faʻamalieina ai le tiga i sooga, lumbar, ma pulumu, ma isi. Pe a uma ona tapeina i se ituaiga, e tatau ona faʻamafanafana le nofoaga tiga.

E faʻafefeteina le sipuni a le Indian i le vai inu i le fua o le 1:10. A maeʻa le mafanafana ma fufulu i totonu o le susu, e faʻaaogaina e pei o se lololo. Mo togafitiga faafomaʻi, o le faʻaaogaina o tupe mai lenei laau e tatau ona i ai ma le pule sili. O sauniuniga uma e tatau ona taofia mai le mafai ona maua e tamaiti ma fagafao. A faʻaaogaina aniani aniani, o lapataiga nei e tatau ona mulimulitaia:

  • o lenei aufana o le mea oona, o le mea lea e faʻataga ai ona ave i totonu;
  • tupe mai le laau ua solia mo tagata mamai i le hemophilia;
  • e te manaʻomia e faʻamautinoa e le ulu atu le sua i totonu o mata, ma afai na tupu, ona fufulu vave loa lea i lalo o le vai tafe, ona togi ai lea o le lua lauulu o Telephone;
  • o le sua e na o luga o le paʻu mama;
  • O le faaumiumi o le aafia i le paʻu e mafua ai le mu;
  • o 'aniani e manaʻomia ona saunia i totini lima;
  • allergies e mafai ona tupu.
E taua! Faatasi ai ma foliga vaaia o le le faapalepale i vaega o aniani a Initia (mu, vevela, fulafula, salu), e faanatinatiina le taofi o le faaaogaina o le sua o le sua poo le afaina.

Tuputupu ae i le fale

O lenei mea e le lelei tele le vaomatua e faigofie ona ola ma faʻaleleia i le fale.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

O lenei laau e sili ona fiafia i se moli susulu, ae mafai ona faapalepale sina paʻu. E lagona le lelei i le itu i saute poʻo sasaʻe o le fale. I le vaitau o le tuputupu ae malosi, o le mafanafana lelei o le + 20-22 ° С, ma i le taumalulu e tausia i le + 10-15 ° C.

Sola ma le faʻapala

O lenei potu teuteu e sili ona lelei le palapala, aua e le faʻafefe vai inu. E le fiafia i le eleele malulu. E tatau foi ona e popole i le i ai o alavai mai maʻa poʻo fofiti. Mo le sui, e fautuaina le faʻafefiloi o le turf ma lau laʻau i oneone. E tasi i le masina e fautuaina le faia o laʻei pito i luga mai se sauniuniga faʻapitoa mo le totoina o fale. Muamua, e totoina se laau talavou i totonu o se atigipusa, ae ao tuputupu ae, ua totoina i totonu o se koneteina lapoa. O foliga le lelei, o ni mea e le masani ai, pulou, latalata atu i puipui o le atigipusa e sili atu ma le 1-2 cm - o faailoga e toe totoina ai le fugalaau.

Lafoa ma le susu

E aʻafia le afaina o le moa. Vai le fale e tatau ona pei o le mago o le eleele. E le manaʻomia le maualuga o le faʻamafanafana, ae o laulaau e tatau ona faʻamamā mai lea taimi i lea taimi mai le efuefu ma se ie mama, susu. Faatasi ai ma le vavalalata i masini mumu ma le ea vevela, o lau lanu e mafai ona lanu samasama ma amata ona sosolo. I lenei tulaga, e tatau ona lūlūina le gaʻo i le vai i le vevela o le potu. I le taumalulu, o le suavai e matua faʻaitiitia.

Siaki i ituaiga ma ituaiga o aniani teuteu.

Tofiga

E mafai ona faʻaleleia le vao i auala e tolu:

  • fatu - i lenei tulaga, e tatau ona faia le faʻafefeteina o fugalaau;
  • tamaiti - o le auala sili ona faigofie ma sili ona taatele, aua o le pulu mo le vaitau e mafai ona fausiaina ni tamaiti;
  • le vaevaega o le pulu.
Fatuina fatu

O le totoina o laau e masani lava ona faia i le faaiuga o le tautotogo po o le taumafanafana. Faʻaaoga se mea e faʻafefiloi ai le peat ma le perlite, i luga o se susu malulu lea e tufatufaina ai fatu. Ona tuʻuina lea o se ato paʻu i le pito i luga o le koneteina na faʻaaogaina, ma tuʻuina i luga o le faamalama sill. Aʻo leʻi tupu mai le totogo, latou te lūlūina le ea mo ni nai itula i aso uma ma mataʻituina le manava o le meaʻai. A maeʻa ona aveeseina le afifiina o pusa. Fualaau suamalie ma le foliga mai o le 4 laupepa i pusa eseese.

Totoina o tamaiti

A maeʻa le faʻaaogaina o le laau, e tele tamai togi e faʻaali i le pusa. O latou numera e mafai ona eseese mai le 2 i le 20 vaega. E le manaʻomia le faia o taumafaiga sili mo le teteʻa, e fautuaina e faʻatali mo le taimi o le a vavae ese ai aniani. O ia pepe e tatau ona vavaeeseina ma le vaʻaia mai le tina tina ma tuu i totonu o se isi pusa ma se susu susu. I ni nai vaiaso, o le a aʻafia ai i latou taʻitoʻatasi ma mafai ona atiina aʻe na oi latou lava. O le vaevaeina o le vao

Mo le toe gaosia i le auala o le vaevaeina o pulu, ua filifilia ai se mea ola maloloina (pe tusa ma le 5 cm) le fatu, ua seleseleina aʻa i ni nai taimi ma vaevaeina i ni afa se lua. O le paluga o paluga e teuina mo sina taimi i totonu o se potu malulu, ona totōina lea o ia mea uma i totonu o se pusa eseese ma se mea susu. I totonu o nai vaiaso o le suāsusu ma le tuʻuina o pusa, o le a aliali mai laulaau fou.

Fatuina fatu

Ina ia maua mai fatu o le pupuʻu-o le siʻu, e faʻafefeteina i se pulumu i le vaitau o le vavao poʻo se potisi faʻapipiʻi e tuʻuina i luga o le teritori mafolafola poʻo le faletusi, lea o le a faia ai e iniseti lenei faiga mo oe. A uma ona fuga mai le fugalaau, ma faʻamago le paluga, e aoina fatu.

E taua! O le aniani Aniani o se fale vevela vevela-alofa. O le faʻaitiitia o le vevela o le ea i le +6 ° C e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le laau.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O le manu niniu e le lelei ma e mafua ona o ona aʻafiaga e seasea aafia i meaola faalafua ma faʻamaʻi. Ina ia faʻafetaia i latou, aua le faʻaaogaina vailaau faʻasaina, pe afai o le laau e faʻamoemoe mo togafitiga.

Mafaufau i le mea e tatau ona fai pe afai e mafatia le aniani aisa mo mafuaaga nei:

  1. Mealy dew. Maʻi faʻaleaga, lea e faʻaalia i le foliga mai i luga o lau ma lala o le fugalaau e fuga mai le lanu paʻepaʻe. Ua aveesea vaega ua aafia, ma o le laau lava ia ua tuuese mai isi e taofi le siama. O togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻafefe ai le paʻu paʻu o le kesi. Mo lana tapenapenaga, 4-5 minced cloves o le siva ua sasaaina i se ipu vai ma faaoga mo le 24 itula. Faʻasolo le vaifofo na faʻapipiʻiina le laau mamaʻi.
  2. Spider mite Ina ia puipuia le faʻaalia o lenei meaola, e fautuaina e sulu le laau i le vai, e pei o le apogaleveleve e fiafia i le mafanafana. E faʻaalia muamua lava e ala i foliga vaaia i luga o laulaau o lanu laʻasama samasama e faʻapogisa. Ona oo mai ai lea o se upega uila ma ni fasi miti laiti e pei o ni lanu mumu. E tatau ona fufulu lelei laʻau i se vaifofo o le fasimoli o le fale (solo 1-2 g i le 500 ml o le suavai) pe solo i le ava malosi. E mafai ona e faʻaaoga ni inisoacaricides, lea e vave faʻaleagaina ma e le o le phytotoxic ("Fitoverm", "Akarin", ma isi).
  3. Aphid Pe a oʻo mai lenei meaʻai, e tatau ona fufuluina laulaʻau i vai o le fasimoli ma faʻalalauina i le silati. E mafai foi ona e faʻaaogaina iniseti i luga o pyrethrum ("Karate", "Intavir", ma isi).
  4. Shchitovka. E foliga mai o lanu enaena, lea e faapipii i le pito i lalo o lau ma mafua ai ona lanu samasama ma le oti. O le tafiesea o lenei meaola e sili ona faigata. O laʻau afaina e sili ona lelei pe ave i se fasimoli solution (ava malosi). E mafai foi ona e fufuluina le vaega o le pefu o le tapaa (20 g o le pefu o le tapaa e tumau i le 0.5 lita o le vai mo aso e lua), fefiloi ma vai pafe. Po o le faʻatau le iniseti e le afaina i tagata.
  5. Nogoshvotka. Faʻaalia pe a amata ona susu le eleele, pe a amata ona pala le laau. O se tamai osofai iniseti o se lanu malamalama. Ua lava le faatapulaaina o le suavai ma sasaa oneone ile palapala.
O le aniani aiseni o se vailaau aoga lelei i le togafitiga o le tele o faamai (faamai o le sooga, sciatica, warts, etc.), e faamamafa atoatoa ai le tiga. O lenei laau le lelei e faigofie ona tuputupu aʻe ma faʻalauteleina i tulaga o potu. O le atinaʻeina o le manu-catcher e televave pe afai e totoina i le taimi mafanafana i le avanoa o le togalaau. O le tausi ia te ia e mafai ona pei o se fugalaau falelaau po o togalaau e pei o gladioli.

Totoina o Tala

I luga o le vaʻaia lelei, o aniani a Initia po o le mamoe moa e mafai ona tupu i luga o le fale vevela. Totoina e le ituaiga o gladiolus - o tamaiti ua vavae ese mai le pusa autu. O aniani fatu mo le taumalulu e tuu i totonu o le pusaaisa. ma i le tautotogo na totoina i se loloto loloto. O le mea taua, o le mea e tupu ai le ola e susulu pea ma o le vevela o le palapala e le pau i lalo ifo o le 15 tikeri C. O le talo e faʻalelei.
sergey11
//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=56&t=2465#p17516

O le mea lautele, o le aniani Initia o se mea i saute, e manaʻomia se tau mafanafana nai lo Europa i Sasaʻe, ma o lea ua tupu ai i luga o le windowsills. Ma ou te manaʻo foi e faʻaopopo atu o vaega uma o lenei laau e aofia ai mea oona, o lea e le 'aina ma e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete e oʻo lava i togafitiga faafomaʻi!
inisi
//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=56&t=2465#p18025