Ole suāsusu taua

Faʻaaogaina ma mea aoga o le vai

I totonu o togalaau ma totonu o laau toto, o le tele ma sili atu ona lauiloa o le mauaina Watercress o se laau e le masani ai, o loʻo i ai se fualaau suamalie ma se mea e le masani ai. O le mea lea, o loʻo i lalo ifo tatou te faʻamatalaina e uiga i le faʻamaloloina o meatotino o le suavai ma ona foliga.

O le vailaʻau kemikolo o le vai

O le faʻaaogaina o le suavai i le mea muamua e maua mai i le tele o vailaʻau ma le minerale, lea e mafua ai le tofo tulaga ese o lenei laau. I fafo atu, o le vai e masani ona lanu meamata, lea, pe a tupu aʻe, e maua mai ai laina tila e mafai ona toso i luga i le maualuga 0.6 m. O le vaega autu o toga o loʻo i ai ni laʻau laititi o le vai, lea e taua mo le kuka. O latou o loʻo aofia ai le vailaʻau faʻamalosi o le letusi:

  1. Ole suāsusu taua.
  2. O suauʻu manogi (e mafai ona faʻaaogaina le suauʻu mo le faʻaofuina o ipu).
  3. Flavonoids.
  4. O minerale taua o calcium, phosphorus, iodine ma magnesium.
  5. Vitamini (e sili ona taatele - C, A, PP, B, ma e seasea lava, pei o le vailaʻau D ma le K).

E te iloa? E le pei o isi fualaau fualaau faisua, e sili atu le manaia o le suavai, faapea foi le tetee lelei i le maualalo o le vevela. O lenei mea e mafai ai e oe ona tupu lenei laau i le gasologa o le tausaga, i totonu o moega ma totonu o le fale.

O aʻafiaga aoga o le suavai i le tino o le tagata

O meatotino faʻaaogaina o le suavai e mafai ai ona faʻaaogaina lenei oloa gaosi mo le puipuiga, o lea mo togafitiga o faʻamaʻi faʻapitoa o le tino o le tagata.

Mo le faʻaleleia o le tino

Watercress o se togafitiga masani tulaga ese ua fautuaina mo tagata e mananao e taofi le ulaula. Talu ai ona o mea o loʻo iai i flavonoids i totonu o lenei fale, o meaola nicotine e le gata ina faʻaumatia mai le tino, ae o le ulaula ua leai se manaʻoga mo a latou sauniuniga fou. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le vai e aoga tele mo tagata o loʻo nonofo i aai, e le masani ona maua le avanoa e malaga ai i le natura ma manavaina le ea mama. O lenei laau e mafai ona taulimaina le aʻafiaga o mea faʻaleagaina i le tino o le tagata.

O se salalaʻau aoga mo asthmatics, talu ai o le suavai fou mai lenei laau ua mafai ai ona faʻapipiʻi le faʻamamaina mo le bronchi ma tusi respiratory uma, ma o lea e fesoasoani tele ai le manava o le maʻesuka. O le masani ona faʻaaogaina o le suamalie e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi asthmatic, faʻapea foʻi ma osofaʻiga a le asthmatic ma le paʻu.

Le tuuina atu o se aafiaga aoga i luga o le tino, O se tagata e mafatia i le foma e mafai ona inuina le vai i le tolu taimi i le aso, 2-3 tbsp. l I tulaga faigata, o le fualaau e maua ai se vailaau faasaina e mafai ona faateleina pe suia i le afaina. Mo lenei faamoemoe, 2 tsp. fualaau fou pe mamago e tatau ona tuʻu i totonu o se vevela, sasaa se ipu vai inu ma faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 2-3 itula. Fai e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

E taua! O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le vai e mafai ona avea ma se puipuiga sili atu mo tagata e le lelei le vaai, faʻapea foi i latou o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga.

Mo le gastrointestinal tract

O le suamalie o le vailaʻau o loʻo i ai sona aafiaga aoga i le faiga o meaʻai. E fautuaina ina ia 'ai i tagata o loʻo mafatia i le mativa ma le le mautonu, faʻapea foʻi ma le mativa leaga.

E le gata i lea, o le faʻaaoga masani o le vai e mafai ona faʻamaonia le galuega o le manava ma le gaogao, o ona vaega ma le fausaga e saofagā i le faʻavaveina o le tino mai toxins ma isi faʻalavelave. O lenei mea e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le metabolism i le tino, mafai ai e se tagata ona leiloa le mamafa.

Ae peitai, o le uiga o lenei mea e le o aso uma e te manaʻomia ai le selesele mai le vai. O lenei laau e sili atu ona aoga e faʻafefiloi ai ma isi fualaʻau aoga ma aoga, mauaina o fuamoa vitamini e aunoa ma le faʻaofuina ma faʻaaoga mea manogi. O sea ituaiga fua e taua tele mo le faatumauina o le gaioiga o le manava i le taimi o le taumafataga ma faʻateleina ai le manaʻoga e manaʻomia e uiga i le faʻaogaina o le tino.

E taua! Watercress ei ai sona tofo faapitoa, lea e tele auala e tutusa ma le tofo o radishes fou. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai foi ona faʻaaogaina e fai ma auala e faʻafefe ai meaola e ola i le gastrointestinal tract. O lenei laau e faʻaleagaina lelei le gutu.

Mo le tino popole

Watercress o se meafaigaluega sili ona lelei mo le puipuia o faʻamaʻi o le tino, e tusa lava pe o latou taimi masani. Aua nei galo e uiga i le maualuga o mea o loʻo i ai i totonu o le cress, lea e faʻatasi ai ma vitamini ma minerale galue e pei o le fausiaina o vaega mo le faʻalavelave o le tino, ma Faatasi ai ma le masani ona aofia ai lenei laau i le taumafataga e fesoasoani i le:

  • aveese le le fiafia i le moe;
  • faamautuina o le faagaoioia o siama namu;
  • faʻasaʻoina o le mamafa;
  • mai le atuatuvale le fiafia;
  • o le faʻavaeina o se uiga mautinoa i le lalolagi.
O le mea moni, o le vai na o ia lava e le mafai ona i ai se aafiaga faavavega i luga o le tino, o le mea lea e ese mai i lenei laau toto, e taua tele le faʻatamaoaigaina o au mea taumafa ma isi mea aoga.

Mo le vevela

O le faʻaaogaina o le vai i meaai e mafai ai e oe ona faʻaleleia le gaoioiga o se nofoaga taua o le hormonal o le tino o le tagata, e pei vevela. Muamua lava, o lenei aoga aoga e mafua mai i le maualuga o le iodine i totonu. Afai e te mafatia mai faʻafitauli i le vevela, lea ua le toe maua le aofaiga o hormones, o le faʻaaogaina o lenei lanumeamata o le a fesoasoani ia te oe e faasaʻo ai lenei faigata.

E le gata i lea, o le vai e mafai ai e oe ona puipuia na faafitauli e pei hyperthyroidism ma lona maualuga o mea o iodine ma isi minerale e fesoasoani faʻaleleia le galue o le faiʻai ma mafaufauina gaioiga.

E te iloa? E talitonuina o le faʻaaogaina o le vai e mafai ona aʻafia ai le tino e puipuia ai le kanesa, aemaise lava i le vaega o le thyroid gland, faʻapea foʻi ma saofaga i le faʻaleleia atili o le prostatitis. Ina ia faʻaleleia atili le malosi o alii, e fautuaina e aofia ai i le taumafataga e le gata o lanu o lenei laau, ae o ona fatu foi, lea e mafai ai foi ona saunia se meaola o le ava malosi.

Mo le paʻu

Ae o le toʻatele o tagata ma le suāvai e aoga mo le paʻu i soo se matua, e mafua mai aiO lena laau i tausaga talu ai ua avea ma masani i le cosmetology. Ae e ese mai i le teuteuina lelei o le epidermis, o masks e mafai ona i ai se aoga aoga i le i ai o purulent formations, o le aisa ma inflammatory rashes. I lenei tulaga, o le ae le manaʻomia na o ni masini, ae o loʻo tumu i le paʻu o lau o le laʻau ma fatuga o le laau. Lafo i luga o le paʻu mo na o le 10 minute, ina ia aua neʻi mafua ai le itu faʻafeagai.

O le aʻafiaga o le paʻu i luga o le paʻu o se faʻamamaina loloto, faʻapea foi ma le aveesea o faʻamaʻi pipisi, lea e fesoasoani i le vave faʻaleleia. Faʻafetai i nei foliga O lenei laau e faʻaaogaina e tusa lava pe togafitia manuʻa ma mumu.

Mo faamoemoega faʻamalositino E faʻaaogaina le faʻamalositino e le gata i le fou:

  • Le faʻaleleia o le tulaga o le paʻu o loʻo sauni mea teuteu faapitoa o laʻau o le vai, lea o loʻo kuka i se tulaga nutimomoia mo le 5 minute, faʻamalolo ma tuʻu i luga o le paʻu o se masikulu mo le 15 minute. A maeʻa sea masini e tatau ona fufuluina i vai malulu mama.
  • Mo le faʻamamafa o maʻumiʻumi ma le paʻu o le paʻu ua faʻafefiloi le suavai fou fou i le tutusa tutusa ma le yogurt. O se taunuuga, e le tatau ona sili atu nai lo le 3-4 mataupu. l masini e faʻaaoga i foliga mo 10-15 minute. A uma ona fufulu ese mata puipui, e fautuaina foi e fufulu i se aisa.

E te iloa? E lelei foi le mataʻituina mo le malulu. Aemaise lava, e mafai ona faʻaaogaina pe afai e leai se paʻu o le sinapi i le fale. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia fatu o le laau, lea e tatau ona nutimomoia ma faʻaaoga e pei o le vaimama.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le vai

Ae o foliga o le vai e le o se vailaau lautele mo togafitiga ma le faaleleia o le ola maloloina o le tino, talu mai lena taimi O lenei laau e iai foʻi ona faʻailoga. Aemaise lava, e le fautuaina le faʻaaogaina o le suāvai i tagata o loʻo mafatia i maʻi gasegase ma gastritis. O le a le aoga mo colitis, faʻapea foi i ia tulaga pe afai ei ai i se tagata le le faʻamaoni i vaega o vaega o lenei laau.

Ae afai e leai sau faʻailoga i le faʻaaogaina o le vai, e mafai ona e totoina i luga o le windowsill i le gasologa o le tausaga ma ia i ai i luga o lima lima togafitiga fou ma lelei. A uma mea uma mai le taimi o le lūlūina o le fatu i le taimi tonu e talafeagai ai le vai e faʻaleleia, e na o le 1-1.5 vaiaso e alu ai.