Laʻau i totonu

Eseese o le sansevieri ma a latou faʻamatalaga

Sansevia e faʻapitoa ai le 60-70 ituaiga o laau laʻau mumu o le aiga Agave. O le laau na mafua ai ona igoa latina i le taitai Neapolitan San Severo, o le na faalauiloaina le atinaeina o le poto masani.

I le natura, o le laau toto e tupu i totonu o itulagi vevela o Asia ma Aferika ma, faafetai i ona foliga matagofie ma le le mautonu, ua maua ai le fiafia i tagata fai togalaau. I Sansevia, o ituaiga uma lava e mafai ona vaevaeina ile lua ituaiga laulaau: faʻatasi ma lau lanu mafiafia.

Tolu lane Sansevieria (Sansevieria trifasciata)

O se laau e iai lau laʻau eleelea, e masani ona taʻua o le "fusi uʻu". Laʻau e ola mai le aʻa aʻa. O latou lanu uliuli lanu meamata, e vavaeese e laina moli malamalama. I totonu o le auala latou te masani lava e oʻo i le 6 vaega.

O le tele o le laupepa i le uumi e 30-120 cm, i le lautele - 2 - 10 cm. O le laulava e foliga lelei, lamolemole, i le pito e faaiʻu i se mata. O le malosi o le lanu o laulaau e faalagolago i le faʻamalamalamaina o le potu.

O le tolu-lane Sansevieria o se fale taatele i totonu o fale ma e iloga ona o lona le mautonu. E masani ona faʻaaogaina o se fola o le fale i totonu. E lelei le faʻafeiloaia e soʻo se moli, ae sili atu ona lelei i le teuina i se malamalama malamalama.

E seasea lava ona manaomia le suavai i le laau, talu ai e teuina le vai i totonu o ona masini. Tausiga i totonu ma le mafanafana mafanafana e lelei mo le fale. O le maualuga o le faʻamamafana e tatau ona maualalo, aua o le laau e faʻaaogaina i le malulu o savannas.

O le fugalaau e fefefe i le tele o le susu, o lona uiga, o le eleele i le va o le suāvai e tatau ona faʻamago. Afai e lanu samasama laʻau, e tatau ona faʻaitiitia le faʻava. O isi mafuaaga e le mafai ona avea.

O le laau e nofouta i le vevela i lalo ifo o le 14 ° C, ae e faʻafefeteina le fesuiaiga o le vevela ma faʻataʻitaʻi lelei. O le sili ona lelei o le vevela o le 20-32 ° C. O le faʻaitiitia o le vevela, o le itiiti ifo o le suālaʻau e tatau.

Toe faʻapipiʻi le laau i le tautotogo, pe afai ua tumu aʻa i le pu. E masani lava ona taʻitasi i le 2-3 tausaga. Mo le gaosiga, faʻaaogā faʻasolosolo taatele, faaopoopo 30% o le oneone. O le mea sili ona talafeagai mo le cacti.

E taua! O le aʻa o le laau e matua mamana lava lea e mafai ona olopala ai le ulo.

Faʻapenaina e vaega o vailaʻau poʻo laʻau. O le taatele o le vaevaega.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aveese uma le laau mai le ulo ma le paʻu eleele ma faatasi ai ma le fesoasoani o se naifi e otiina ai aʻa mafiafia i ni vaega o le ai ai se laupepa laupepa o le laau. O vaega valavala e faigofie ona aʻa ona e tele a latou rhizomes laiti.

Faʻaleleia e tipi sili atu galuega mamafa. O le umi o le tipi mai se laʻau lelei e tatau ona le itiiti ifo i le 5 cm. A o lei totoina i le eleele oneone, e teu sina mea i le ea, ona togafitia lea ma se aʻafiaga tuputupu ae. O aʻa e faia pe a ma le masina.

E taua! Sanseviaia e faatatau i laau oona, o lea aua nei teuina i totonu o potu o loʻo i ai tamaiti. Fufuluina ou lima pe a maeʻa lau fugalaau.

A o fafagaina le sanceverier, e tatau ona e faʻaaoga le faʻamaʻi mo le cacti. Fafagaina e tatau ona faia na o le taimi o le tuputupu ae.

E le o gasegase Sansevia i faʻamaʻi. O le le lelei o le tausiga e mafai ona oʻo atu ai i le pala o aʻa, e mafua ai i mealybugs, moli vaʻavavevele poʻo le vaʻavaʻa.

O lenei mea totino o se mea lelei lelei ile totonu ole vaalele. E gaosia ai ituaiga eseese o toxins mai le siosiomaga ma faʻasaʻo ai le okesene.

E te iloa? Sansevierii i totonu e faaitiitia le numera o pathogens: staphylococci e 30-40%, sarcins e le 45-70%, streptococcus i le 53-60%. O le laau e mafai ona aʻafia le nicotine.

Mai le uluai ituaiga o meaola, e tele ituaiga o sansevieri na totoina, lea e eseese i le telē, foliga o le lau ma lona lanu. Sei tatou valaau atu i ituaiga autu o le siʻusiʻu o le pike:

  • Sansevieria Laurenti (Sansevieria trifasciata "Laurentii") o lau lanu lanumeamata lanumoana ma lanu felanulanuaʻi i le ogatotonu ma samasama i pito;
  • Sansevieria Compact (Sansevieria trifasciata "Laurentii Compacta") o se tasi e tupuga mai i le ituaiga o Laurenti, ae e iloga i laupepa lautele, laititi. O meaola faʻapitoa e faʻasaoina pe a vaevaeina rhizomes;
  • Sansevieria Nelson (Sansevieria trifasciata "Nelsonii") e sau mai le eseesega o le Laurenti ma o lanu lanumeamata lanumeamata ma se vevela susulu e susulu maualuga lava. O lau e ese mai le ituaiga muamua ona o latou e puupuu, mafiafia ma tele atu. Faasaoina ituaiga o meaola pe a vaeluaina se laau;
  • Senseishin Bentle (Sansevieria trifasciata "Sensation Bantel") e sau mai le eseesega o Laurenti. O laulaau e pupuu tele, ae maua ni paʻu paʻepaʻe papaʻe i luga o laulaau lanumeamata lanumeamata;
  • Hansei Sansevieria (Sansevieria trifasciata "Hahnii") e iloga i lau pito i tua o lanu lanumeamata lanumoana ma se foliga e pei o se foliga. O le Hahani Auro e faʻaalia i le i ai o se lanu samasama, ma o Silver Hahnii e faʻaalia i lanu lanu uliuli lanu meamata;
  • Sansevieria Futura (Sansevieria trifasciata "Futura") e lautele ma puupuu ona laʻau nai lo Laurenti;
  • Robusta Sansevieria (Sansevieria trifasciata "Robusta") ei ai lona laʻau, pei o le ituaiga o Futura, ae leai ni lanu samasama i luga o le pito o le apa laulaau;
  • Munsein Sansevieria (Sansevieria trifasciata "Moonshine") ma le laʻau, e pei o le ituaiga o Futura, ae o laulaau e lanu-lanumeamata, siliva i lanu.

Big Sanseviera (Sansevieria grandis)

Sanseviaia tetele e pei o se laau e leai ni laau ma se roeette o le tino e aofia ai le 2-4 pepa. O le laʻau e le lelei ma o loʻo i ai vaega nei: 30-60 cm le umi ma 15 cm lautele.

Le lanu o laulaau o le lanumeamata lanumeamata ma laina lanu moana ma se laina mumu e latalata i le pito. O le maualuga o le pononcle e oʻo atu i le 80 cm, o fugalaau e paʻepaʻe ma se uila lanu meamata, ma e aoina i se taʻavale televavega. 3-4 lau o loʻo tuʻuina i luga o le puipui. O le laau e maua i le epiphytic.

E te iloa? O le Sansevieri leaves e aofia ai le vailaʻau, meaola oona, sapogenin. I le fale, e faʻaaoga le laau e fai ma fomaʻi. O lona suamalie e togafitia ai le manava o le manava, afaina o le gynecological, le mumu o le taliga ogatotonu. O le decoction e faʻaaogaina mo vaivaiga lautele ma le vevela o le paʻu.

Hyacinth (Sansevieria hyacinthoides)

Hyacinth Sansevieria ausia se maualuga e oʻo atu i le afa mita. O laulaʻau o loʻo tuʻuina i se fusi o le 2-4 fasi vaega, o latou lapopoa e oʻo i le 45 cm le umi ma le 3-7 cm lautele. E i ai la latou lanu lanumeamata ma paʻu o le felafolafoaiga malamalama, o le pito atonu e lanu enaena pe paʻepaʻe.

Aʻa malolosi. E totogo le laau i le taumalulu ma ni fugalaau laiti e tuu i luga o le puipui e oo i le 75 cm le maualuga. O le manogi o fugalaau e manogi.

Dunery (Sansevieria dooneri)

Sansevieria Dunery o loʻo faʻaalia e se pusa lapisi, e aofia ai pepa e 10-12. O laulaau e lamolemole, lanu meamata, faʻatasi ai ma lanu paauli lanu uliuli. O latou lapopoa: umi e tusa ma le 25 cm ma le lautele e oʻo atu i le 3 cm.

O pamu pupuʻu o loʻo i luga o le rhizome. Mafiafia o le mata 6-8 mm lanumeamata. O le laau e faatatau i le fuga. I luga o le vavae e oo i le 40 cm le umi o loʻo i ai fugalaau paʻepaʻe e aoina i le tuuga. O le manogi o fugalaau e foliga tutusa ma le lilac.

Liberian Sansevieria liberica

Sanseviaia Liberia o loʻo faʻaalia e laulaʻau paʻu o loʻo faʻaputuina ai lapisi o 6 laupepa ma e toetoe lava a tutusa ma le eleele. Pepa pepa: 35 cm le umi ma 3-8 cm lautele.

Le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata ma moli lanu meamata. O le pito o le laʻau e lanu mumu. I luga o le rhizome na faia ai tama teine. Pipi seʻia oo i le 80 cm le maualuga, o luga o ia fugalaau paʻepaʻe, e aoina i se taamilosaga. Le manogi o fugalaau e maamaai.

Kirk (Sansevieria kirkii)

Kirk Sansevieria e iloa i laulaau uumi e oo atu i le 1.8 mita le maualuga, e aoina mai e 1-3 fasi vaega i totonu. O le lanu o laulaau e lanu meamata ma lanu papaʻe, ma o le pito o loʻo i ai se lanu mumu-lanu enaena.

E pupuu le vaʻaia lalo o le laau. O lenei vailaʻau o fugalaau paʻepaʻe, e aoina i le faʻaaogaina o fualaau faʻanatura. Sansevieria kirkii var. Pulchra o se ituaiga o lenei ituaiga. O lona uiga o lanu mumu-lanu enaena.

Graceful Sansevieria (Sansevieria gracilis)

Laʻau lauiloa ma le maualuga o le 5-6 cm. O le umi o laulaau e oʻo atu i le 30 cm, latou te ufiufi atoa le aʻa. O pepa laupepa e foliga mai-foliga, lanu-lanumeamata i lanu ma laina felafolafoaʻi, e fai ai se pipili agai i le pito. Faʻailoga e fai i tafatafa ane o le pito i lalo.

Cilindrika (Sansevieria cylindrica)

O se laʻau faʻalauiloa e leai se aʻa, ae e faʻaalia i le umi, e oo atu i le tasi ma le afa mita, o laʻau e gaugau i totonu o se pu. Le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata ma taʻavale umi. Pepa laufolafola e oʻo atu i le 3 cm.

E oʻo le maualuga o le pi o le 1 m. O fugalaau e lanu-paʻepaʻe ma faʻamalo piniki, faʻapotopotoina i se taamilosaga. O loʻo i ai ituaiga faʻalelei o lenei ituaiga o loʻo taofia ai uiga o le fale autu:

  • Sansevieria cylindrica "Sky line" - o laʻau e ola faʻatasi ma foliga mai o le lima o loʻo i ai tamatamailima, vaʻai i le lagi.
  • Sansevieria cylindrica "Midnight Star" - o laulaau e vevela, lanumeamata lanumeamata, o laina vevela vevela.
  • Sansevieria cylindrica "O le po atoa" - laʻau e sili ona pupuu ma ola i itu uma, faia se foliga o le fetu.
  • Sansevieria cylindrica "Patula" - laʻau ola i le tauagavale ma le taumatau, faʻapupuu i lalo. O le lamina e leai se alalaupapa ma e valiina i luga o laupepa lanu meamata.
I totonu o Europa, ua tupu le ola o se laau teuteu mai le seneturi lona sefuluvalu. Talu ai e faigata ma e le lelei, e mafai ona teuteuina le mamanu o soʻo se fale, ma i le taumafanafana e faʻaaogaina uma ituaiga i le mamanu.