Fualaau aina

O le faʻaitiitia o le mamafa i luga o le failaʻau faigofie e faigofie! Meaʻai ma togafiti

E iloa e tagata uma o vitamini e taua mo le tino o le tagata. Ina ia toe faʻatumu a latou faʻasoa, e le talafeagai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina. E fiafia le kalapulaʻau i se maualuga o vitamini mai vaega eseese - o se fualaau aina suamalie e ola i le taumafanafana i soo se vateatea.

"O fugalaau sili ona lelei o fugalaau kapisi," o le tala lea a Peretania. O lenei faaupuga na sau mai le Vaitau Tutotonu, pe a taugata tele le failaʻau, ma na o le tele lava e mafai ona maua lenei fualaau aina i la latou laulau. Ma i le asō, o lenei faʻauiga e leʻi faʻaaogaina lona aoga, aua o le failaʻau faiva o se faleteuoloa moni o vitamini ma isi mea aoga. Sei o matou taʻu atu ia te oe le auala e kuka ai lenei fualaau faisua.

Faʻapuupuu e uiga i meaʻai

Faʻamatalaga

O lenei ituaiga o taumafa e aoga tele ona o se mea ogaoga. O le kukalalaʻau e aofia ai se numera maualalo o kalori, ua lelei ona teu, ina ia mafai ona fou e oʻo lava i le ogatotonu o le taumalulu.

I se taimi ua mavae, sa talatalaina ai faapea o lenei fualaau faisua sa i ai se mea e le lelei ai le kalori, ae o suesuega faasaienisi ua latou teenaina lenei faamatalaga. O le mea lea, e mafai ona e mafaufauina ma le saogalemu o se faavae sili ona lelei mo meaai ma se paleni taumafa, aua o loo i ai le tele o filo meaai, lea e fesoasoani e faatumuina ai i latou i le tele o taimi vave.

Faʻapitoa

O le uiga ese o le meaai o le cauliflower e le mafai ona faʻaaoga soo.aua, e ui lava i le eseesega o meaʻai o loʻo aofia ai, o le fualaau faisua e toetoe lava leai se polotini, ma o tatou maso e manaʻomia i taimi uma lava!

O le mea lea, o se meaʻai faʻafefete i luga o le faisualaʻau e mafai ona afaina ai le setete o le tino atoa. E mafai ona avea o se laasaga lelei sauniuni ao le i amataina se taumafa maualalo-kalori, e pei foi o le anapogi i aso pe a uma aso malolo, ae le mafai ona avea ma tali tutoatasi i le faafitauli o le mamafa o le mamafa.

O oloa uma e tatau ona vaevaeina i le 4 po o le 6 tutusa vaega ma 'ai i le aso atoa. E tatau ona e taumafaina le tele o le vai, e lelei ai le vai mama poʻo le lanu lanumeamata.

Faamanuiaga ma le afaina

O aoga o se taumafa i luga o le kuka faila:

  • O mea maualuga fiber e fesoasoani i le cauliflower e faʻafefeteina ai le gaogao, faʻateleina le metabolism ma faʻasalalau le microflora intestinal.
  • Beta-carotene o loʻo i totonu o le falesalolelei e faʻaleleia le vaai.
  • Vitamini - o antioxidants puipuia malu mai i mea leaga, lea e afaina ai le tulaga o lauulu ma fao, ma faʻalautele ai foi le talavou o le paʻu.
  • O le maualalo o mea o loʻo maua i meaola oona e fesoasoani i le puipuia o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.
  • O mea o loʻo maua i le calcium ma le phosphorus e iai sona aoga aoga ile tulaga o ponaivi ma nifo.
  • Faailoga iloga i le cholesterol.

Laʻau o le failaʻau:

  • E le fautuaina mo tagata e maua i le maʻi pipili, o le gaogao o le intestinal ma le maualuga o le eletise o le manava. O le faʻaaogaina o le failaʻau i nei tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le tiga ma le faʻaleagaina o le mucous membrane o le manava ma le toto.
  • O tagata ei ai allergies e tatau ona togafitia lenei fualaau aina ma le faʻaeteete.
  • Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le aʻafiaga o le failaʻau i luga o le lauroid.
  • Faʻaleagaina o lenei fualaau fuamoa e ono mafua ai le atinaʻeina o le kuka - o se faʻaopoopoga i le tele o le vevela.
Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei taumafataga, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi e aloese ai mai aʻafiaga o aʻafiaga leaga ile tino.

Filifili mo le vaiaso

E eseese ituaiga o menus mo le vaiaso. Lalo o le lisi o le aso e tasi, lea e mafai ona faʻaleleia mo le vaiaso atoa, e sui ai ipu faʻafefe, aua e tutusa uma lava.

Lisi aso menu:

  • Taumafa: lanu meamata e aunoa ma le suka poʻo le vai, faʻamalolo.
  • Taumafa: kuka kulimi paluga, susu moa kuka (e le sili atu ma le 200 kalama).
  • Taumafa: kapisi kuka ma le fua e tasi (sei vagana ai faʻi).

Soo se ipu o kapisi e mafai ona suia e aunoa ma se afaina mo le gau o le mamafa.. O se pusa fiafia o le leai lea o ni tapulaa i luga o le aofaiga o le sua e ai. I le taimi nei, e le faʻagataina e le tagata paleni mea taumafa fualaau faisua, e mafai ona falai i sina vaega o le suauʻu, kuka, uʻu, vevela pe gaosia, ae, e ui i lea, o loʻo i ai le tele o suʻega e le suia o le a fesoasoani moni ia te oe e aveesea le mamafa. E le fautuaina foi e faʻaaoga le masima, aua o le taumafataga o le faʻaaogaina o le suavai mai le tino.

E faʻafefea ona kuka - laasaga i lea laasaga ma faʻasologa o ipu

O lapisi mai lenei fualaau faisua e vave ona faigofie, ma e foliga mai e manaia, ina ia mafai ona saunia e le gata i taimi o taumafataga, ae mo aso uma.

Salati

Meaʻai:

  • cauliflower - 800g;
  • tamato - 300g;
  • lanu;
  • letus leaves;
  • olive suauu e tofo ai.

Kuka:

  1. Kuki failautusi fou seʻia oʻo ina sauni (siaki i se naifi, e tatau ona faʻaaoga saoloto), faʻamalolo ma faʻasesea i inflorescences (mo nisi faʻamatalaga e uiga i le kuka, e mafai ona e mauaina iinei).
  2. Tomato ma greens na malepe i ni vaega laiti.
  3. Faʻafefiloi mea uma, faʻaofuina i le suauu olive poʻo le sua o le tipolo.
  4. E mafai ona e faʻaopopo sina siʻosiʻu masima.

Salati mo meaai faʻanatura

I lenei tulaga, o le oloa autu e 'aina fua. I le gasologa o le aso, latou te 'aina le 800 g keke tipi fou ma le 300 g o salati. E mafai ona 'aina faʻatasi ma tuʻufaʻatasia, malepelepe i totonu o se pesini ma faʻavasegaina i sina vaega o le suauu olive.

Aoao atili e uiga i fua eseese mo fualaʻau kalapu iinei.

Uu suamalie


Meaʻai:

  • Kāreti - 1 pc.
  • Potatoes - 2pcs.
  • Onions - 1 / 2pcs.
  • Chicken Breast - 400g.
  • Cauliflower - 600g.

Kuka:

  1. I totonu o se isi ipu, faʻapipiʻi le falesalo ma le moa moa, ia faʻamafanafana ma malepe i totonu o laupapa.
  2. A o fufuluina le fualaau faisua e tatau ona tipi ma tipi kokoloti, aniani ma pateta.
  3. Fuga i se tamaʻi fualaʻau manogi, sasaa i totonu o le vai ma le kuka.
  4. A uma le kuka, sasaa le gaʻo i totonu o se vaʻa ese ma tuʻu ese.
  5. Faʻafefiloi fualaʻau kuka ma le susu ma le kāpeti, tipi i totonu o se paluga, ona faʻafefiloi ai lea i le susu.
  6. Faʻafefiloi lelei, pe'ā tatau ona faaopoopo le masima ma le pepa e tofo ai.

E mafai ona e maua ni kuka mo isi soupelu faila iinei.

Fualaʻau kuka


I luga o le kapeti kuka, e mafai ona e nofo i aso uma e tolu, pe afai e te faʻaititia au mea taumafa ma fua. Mo aso e tolu e te manaʻomia naʻo sina vaega itiiti o lenei fualaau faisua.. E mafai ona kuka muamua le kapisi lapisi, vaevaeina i le 4 poʻo le 5 tutusa tutusa ma 'ai i le aso e tasi.

O le meaʻai sili ona taumafa o le faʻaaogaina lea o mea manogi lelei pe a kuka nai lo le masima. Ma le saunia e siaki i se naifi poo se vavae. E tatau ona latou alu i totonu o le fualaau faisua.
Tuʻuina oe lava i nisi o taimi "tausamiga o le manava", ae i le taimi lava lea e filifili ai ipu maloloina. O a matou kuka mo le kukaina o le kalama fulufulu mamoe e na o le taimi nei: faʻatasi ai ma moa, i kulimi kirimoni, ma fasi moa, i le paʻu, masini, fuamoa ma fualaau faisua, fritters, meatballs, ma le sisi ma le saumalie.

Faʻafefea ona tautua?

E mafai ona saunia le kukalapisi i soo se ituaiga, teuteuina i se lala o le dill poʻo le pasili.
E tatau ona manatua e faapea, e ui i mea uma aoga ma mea ofoofogia, o meaʻai e le o se auala tutoatasi e leiloa ai le mamafa.

E taua le manatuaina o le taua o le gaioiga faʻale-tino ma le tausisia o meaʻai paleni-maualalo.