Laʻau i totonu

Faʻafefea ona suia le anthurium i le fale

O le faʻaaogaina vave o anthurium, faʻaleleia i le fale, o se tasi lea o vaega autu o le tausiga, e mafai ai ona faʻaleleia le puipuiga o le laau. Faʻafefea ona faia le faʻatinoga, pe'ā manaʻomia, ma pe ono mafai ona toe taʻua le anthurium i le tautoulu - faitau i lalo.

Aisea ou te manaomia ai se mea e toe suia

E lua ituaiga o suauu o le anthurium:

  • fuafuaina - o loʻo faʻatinoina pe a tupu aʻe laau ma o loʻo faʻapipiʻiina i aʻa o se vateatea atoa, poʻo le faʻatau
  • le faʻasalalau - ua faia i le tulaga o le pala o le aʻa, faʻamaʻi o faʻamaʻi.

E te iloa? Afai e te tipi ese le fugalaau o le anthurium i totonu o le laʻau, o lona uiga, pe a ufiufi le paʻu i le pollen ma ua uma ona tatala le faʻavaa, o le a mafai ona tausia lona fou i totonu o se fagu mo le 5 vaiaso.

O le fuafuaina o le totoina o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o auala ma le faʻasaoina atoatoa o le lalolagi.

O ona taimi e faʻalagolago i le matua o vaitau:

  • tamaʻitaʻi talavou e suavai i tausaga taʻitasi;
  • tagata matutua e faʻamalolo 1 le taimi ile 2-3 tausaga.
O le sini autū o le fuafuaina o le gaosia o le faʻaleleia lea o le nofoaga o meaʻai ma faʻateleina le puipuiga o le tino.

E le mafai ona faʻatautaia le faʻavasegaina o otaota i le tautoulu ma e oʻo lava i le taumalulu, faʻatasi ai ma le sui atoatoa o le faʻafefiloi palapala ma fufuluina le aʻa. O le sini autu o lenei faiga o le faʻasaoina o le totoga o le laau toto.

E faʻafefea ona faʻatulaga i se isi ipu

O le mea lea, o le aʻa o le laau e itiiti ifo i le lamatiaga o le faʻaaogaina o masini, e tatau ai ona faʻamafu le palapala i vai i le afiafi ao leʻi filifilia.

O le a le taimi e sili atu ona lelei i le gasegase anthurium

E sili ona lelei le tuʻuina atu o le anthurium i se fagu fou i le tautotogo. Ae talu ai nei sa faʻatau ai se kopi e mafai ona toe totoina i soo se taimi o le tausaga, i le vaiaso talu ona faʻatau. Ae peitaʻi, afai e fuga, ona sili lea ona faʻatali sei oʻo i le faaiuga o lenei vaega ma na o le taimi lava lea e faʻafeiloaʻi ai i se koneteina fou.

Filifili le pu

O pusa tioata e sili ona talafeagai mo anthurium. O le tele o le koneteina e filifilia e fuafua i le tele o le aʻa, ma le isi 3 cm. O ipu e tutusa ma vaega tutusa o le maualuga ma le maualuga ua filifilia e tusa ai ma foliga. O le mea sili e manaʻomia mo le afifiina o le i ai o le tele, 1 cm le lautele, puʻe vai.

O le ipu e tatau ona manino le filifilia i le lapoa. I totonu o koneteina lapoa, o le anthuriums e amata faʻaleleia le faʻaleleia o le aʻa ma le lanu meamata, o lea atonu latou te le ulu atu ai i le vaega o le fugalaau mo ni nai tausaga. Ae peitai, e le o se mea pito sili lea ona leaga - i ogaoga tetele o le ono lamatia o siama ma le pala i le taimi o le vevela.

E taua! Aua O le Anthurium e le fetaui ma ipu omea - ua vave ona vave faamalolo i le taumalulu, o se taunuuga o le aʻafia o aʻa. E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina pusa eletise i le lua o le faʻavaivai, lea e faʻafefe ai le pala o aʻa.

Filifiliga eleele ma sauniuniga

O le eleele mo le totoina o se fugalaau e mafai ona faatauina mai i le faleoloa pe tuu faʻatasi foi.

O mea uma e fai mo anthurium e sili ona fetaui i ai:

  • "Polessky";
  • "Auriki Gardens";
  • FORPRO.
Pe a faʻapipiʻiina i lou lava lima se mea e fai i le eleele, e tatau i se tasi ona manatu o anthuriums e fai ma sui o epiphytes ma semi-epiphytes.

Soo eleele mo nei lanu:

  • paʻu pine;
  • peat
O elemene nei e manaʻomia ona faʻafefiloi i se fua faatatau 1: 1.

E mafai ona e faʻaaogaina le paluga muamua i lenei pepa pe faʻatamaoaigaina i elemene faaopoopo:

  • malala - 10% o le aofaiga atoa;
  • sphagnum moss - 5%;
  • pine o le pine - 1%;
  • oneone laititi - 2%;
  • vermiculite - 1%.

Mai lenei lisi, e tatau ona e filifilia na o le tasi le isi vaega faaopoopo poʻo le faʻaaogaina uma i le masini fuafuaina.

Mo le faʻapalapalaina o le palapala (ma faʻapipiʻi faʻapitoa, ma faʻatau) faʻaaoga se tali vevela o le furatsilin: mo le 100 ml o vai inu e te manaʻomia e faʻaopoopo 1 le laulau o le vailaʻau. I le 5 kilokalama o le faʻafefiloi o le eleele o le a manaʻomia le 1 lita o le fofo. A maeʻa ona faʻaopoopo le vailaau faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻafefiloi lelei le eleele ma faʻatali mo le malulu.

Faitau foi pe faapefea ona tupu le anthurium, o tulafono o le tuputupu ae ma le tausiga o fugalaau.

Alavai

E tatau ona faʻaleleia alavai e pulea ai le susu i totonu o le ulo. E fesoasoani i le faʻaleleia o le taimi o le meaʻai, ma faʻaititia ai le lamatiaga o le fesuiaʻiina o aʻa.

E mafai ona faʻaaoga se alavai:

  • faalautele le omea;
  • piliki gau;
  • folasiki filati;
  • lapisi
Pulu aʻo le i totoina laau e tatau ona faatumuina i le 1/3 alavai ma na ona sasaa ai lea palapala.

Mea faigaluega mo galuega

Mo le toe gafa o se anthurium, e te manaʻomia mea nei o meafaigaluega:

  • fagu fou;
  • totigilima faʻaogaina - puipuia le paʻu o lima mai le laau oona;
  • fusi faʻamalosi, togafitia i le ava malosi, - e aveese ai aʻa sili atu.

Vitio: Anthurium Transplant

Faʻasologa o gaioiga

Laasaga taʻitasi-laasaga Faatonuga mo le Anthurium Transplantation:

  1. Saunia vave le eleele.
  2. Vaʻaia ipu ma furatsilinom.
  3. Tuu se alavai i totonu o ipu.
  4. I le pito i luga o le alavai e taatia ai se vaega o eleele fou, 1 cm le maualuga.
  5. Taofiofi le fagu tuai i le tulaga laititi, tuʻu ona puipui ma, uu le aʻa, toso ese le laau.
  6. Iloiloina le tulaga o aʻa - tipi ese le moa, mago ma faaleagaina. Faʻasaga le vaʻaiga o le afi.
  7. Tuu le laau faʻatasi ma le paʻu oneone i le ogatotonu o le tane, faʻatusatusa le maualuga ina ia mafai ai e le alalaʻau ona 2 cm le loloto nai lo le koneteina muamua.
  8. Faatumu avanoa i le amataga.
  9. Ufiufi le eleele i luga o moa sphagnum.

E taua! A uma ona pikiina, e mafai e le anthurium ona faʻagesegeseina lona atinaʻe ma aua le ulu atu i le vaega fugalaau mo se taimi umi. E le tatau ona e popole - i le gasologa o lenei vaitau o loʻo i ai se fausiaina malosi o le aʻa lobe.

Tausia pe a uma le gafa

A maeʻa le toe totoina o le laau, e tatau ona toe faafoi atu i lona nofoaga muamua ma faia se mea e puipui ai mai le la. E manaʻomia e Anthuriums le tele o le malamalama, ae pe a uma le gafa, latou te matua nofouta tele ao latou pasia se vaitau o fetuunaiga. E mafai ona aveese le ufiufi i le 5-7 aso pe a uma le fuʻeina. I le taimi lea, e le inu vai.

A maeʻa le faalēaogāina o le ufi, faʻapipiʻiina ma Appin e tatau ona faʻatino e tusa ai ma faatonuga.

Isi faʻatulagaga tausiga:

  • fale nofo - suauu ma le itu i saute sasaʻe faʻatasi ma le iai o le puipuiga mai le susulu o le la;
  • malamalama o le aso - 12 itula;
  • vevela - + 22 ... + 26 ° С;
  • fafaga - a uma ona faʻamago le pito i luga o le eleele i le loloto o le 3 cm, sasaa le vai i totonu o le apa, ma a maeʻa le 20 minute ona aveese lea o mea na totoe;
  • ea o le ea - 80%, e mafai ona e faʻaogaina se mea e faʻamaualalo;
  • sasaina - I le vevela o aso uma, i le taumalulu, o le faʻamaʻi atoa;
  • laʻei pito i luga - 2 masina talu ona faʻavasegaina faʻasolosolo faʻalavelave mo le faʻaleleia o faʻamalavai e tusa ai ma faatonuga.

Tali i fesili a le tagata

I lalo ifo e mafai ona e maua tali i fesili e masani ona fesiligia e le au faifaatoaga fou. Masalo i totonu oi latou o le a mafai ona e maua se tali i lou faafitauli.

Aisea e le aʻa ai le fugalaau?

E mafai e le Anthurium ona tali atu i le gafa o le samasama ma le faʻagogoina o laulaʻau i faʻamatalaga nei:

  • o le alavai e leʻi faʻapipiʻi i lalo o le ulo;
  • eleele eleelea ua filifilia - e tele atu peʻa nai lo le paʻu.
I lenei tulaga, e tatau ona e toe faʻafeiloaʻi i le fufuluina o aʻa ma aveese le pala. Ona aʻafia lea o aʻa i le "Fundazol" faatasi ai ma le efuefu laupapa (1: 1). E piki le palapala e tusa ai ma fautuaga.

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina le talafeagai, o le mafuaʻaga o le faʻamamaina o lālā atonu e maualalo le maualalo. I ia tulaga, o lau e vevela ma liu samasama i le moto. O le faʻamaualalo ma le faʻatonutonuina o le puleaina o le suavai o le a fesoasoani e faasaʻo le tulaga.

E te iloa? O le fugalaau Anthurium o se faailoga o le faʻamanatuga i Colombia. O se ulugalii fou faatoa teuteu teuteuina lo latou fale ma ni falaoamata o nei laau toto ma e le aveesea i latou i le masina muamua o le nonofo faatasi.

E tatau ona sui vave loa pe a uma ona faʻatauina?

A maeʻa le faʻatauina o se fugalaau fou, ia e mautinoa e vaʻaia. O le mea moni o laau toto e faʻatatau e faʻatau atu o loʻo tuʻuina i totonu o se faʻaleleia o le eleele e aofia ai le tele o peat and coconut fiber. Vavave vave faʻapala le eleele ma tumau ai le leai o se malosi, o lea e faʻaleleia ai le faʻaleleia faʻatasi ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi faʻamalolo (6-8 vaiaso). I le taimi o le faʻatau atu, o meaʻai e tele lava ina faʻagasolo. Afai e te le totoina laau toto, latou te ono oti.

Muamua, e manaʻomia e laau ona tuʻuina atu le faʻamalosaga i se nofoaga fou. Ona - ave ese lea o fugalaau, pe afai ei ai, ma ia faia le faʻaogaina e tusa ai ma faatonuga o loʻo i luga.

E mafai ona ou toe sui i le taimi o le fugalaau?

I le taimi o le fuga, e faʻatagaina vave le gaosia i mataupu nei:

  • faʻamaʻi pipisi;
  • aʻa e pala.
Faatasi ai ma se faʻafefetega, e sili atu le tipiina o fugalaau ina ia latou le aveesea ni malosiaga faaopoopo mai le laau. I le i ai o faʻamaʻi, e tatau ona togafitia le fugalaau i sauniuniga faʻapitoa, tipi aʻa i paʻepaʻe paʻepaʻe maloloina ma paʻuina i Fundazole.

E faʻapefea ona vaevaeina le laau?

O le faʻaaogaina o le Anthurium e ala i le auala e vavae ese ai le vao e naʻo le taimi lava e oʻo ai le matua i le 4 tausaga. A maeʻa ona aveese le anthurium mai le ulo, e tatau ona vaeluaina e le lima poʻo se naifi i ni vaega tutusa ina ia i ai i le tino le tutusa le numera o laulaau, aʻa ma tumutumu. O koneteina e tatau ona filifilia e tusa ai ma le tele o aʻa, ia manatua e tatau ona i ai se mamao e 3 cm mai ia i latou i le puipui o le ulo.

Anthurium o se sui susulu o epiphytes ma afa-epiphytes, mafai ona teuteuina soo se potu ma i latou. O se faʻaaliga taua o le tausia o lenei laau o se mea faʻapipiʻi, lea e tatau ona faʻatino i le tausisia o tulafono uma.