Laʻau

O a auala e ola ai totogo totogo

Ina ia totoina se togalaau tomato - e foliga mai, lelei, o le a le mea sese, o se mea masani. Ae ia mafaufau i le tele o le gafatia i le fatu. Ua na o se ituaiga o vavega. Totoina se tamai fatu, ma o se laau lapopoa na tupu, ua tumu i fualaau suamalie, manogi manogi i lalo o ave susulu o le la. Ae ina ia ausia lenei taunuuga, e tatau ona e galue laitiiti. Ma e tatau ona e amata, ioe, i fualaau. O le lauiloa o lenei auala o le totoina o tamato na maua ai e le au togalaau le tele o auala eseese. O nisi oi latou e masani ma e le masani ai. Ma ina ia aua nei fenumiai, o le a tatou taumafai e tuu mea uma i luga o fata.

Tulafono mo le totoina o tamato mo fatu

Toeitiiti lava o faifaatoaga uma, e tusa lava po o le a le vaega o le taumalulu o lo tatou atunuu tele, e fiafia e totoina tamato i fualaau. O lenei metotia e sili ona lelei mo le totoina o tomato ile laufanua, ma pe a tupu aʻe i totonu o se fale. O le metotia o fatuga e mafai ai ona e faʻaalia atoatoa le tele o mea lelei o le laau, ia vave maua ai le seleselega ma tele atu, lea e sili ona talisapaia le mea e puupuu ai le taumafanafana.

O le metotia o le totoina o le totoina o tamato e pei ona sili ona lauiloa i vaega eseese o fesuiaiga

A o le totoina fatu e manaomia ona saunia. O lenei faiga o le a umi se taimi, ae tatau ona faia. O le faʻamaʻiina o fatu e fesoasoani i le faateleina o le teteʻe i faʻamaʻi, ma le faʻavaivaia o le a faʻavaveina ai le faʻamalosia. O le tele o taimi, mo togafitiga o fatu, o auala e maua i fale taitasi e faʻaaogaina:

  • paluga faʻatoʻaga;
  • hydrogen peroxyide;
  • aloe sua;
  • meli.

O le meli ma le aloe o ni fesoasoani fesoasoani i le sauniaina o fatu tumato mo le totoina

Ae, e le gata i lenei, o sauniuniga faʻatemika e faʻaalia ai foi taunuuga lelei:

  • Epin;
  • Fitosporin;
  • Baikal EM1.

O ituaiga o sauniuniga o fatu tumato ao lei totoina laau e aofia ai:

  • faʻamaʻaʻa;
  • faʻamafanafanaina;
  • vavave.

O le tele naua o auala sauniuni e le o lona uiga o fatu e tatau ona faʻaalia i tagata uma. O le faʻamalo, mo se faʻataʻitaʻiga, o se auala sili e maua ai fatu ma le vevela faauo ma le germination. I lenei tulaga, o le fatu mea e le o toe aoga e faʻaalu ma faʻaaoga ai mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae.

O le faagasologa o le faʻaigoa e fesoasoani e faaosofia ai faiga taua i fatu.

O le taimi o le lūlūina o fatu mo fatuga e faalagolago i le tele o nuances:

  • itulagi o le fale;
  • Faʻavae o ituaiga o fua o le vave taumafataga (vave vaʻaiga, ogatotonu poʻo tuai);
  • taimi faʻaaluina i le saunia o fatu mo le totoina;
  • fautuaga mai le fatu fatu, lea o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

O le tele o faifaatoaga latou te fiafia e taulai atu i le kalena o le masina, e faailoa ai aso sili ona talafeagai mo le lulu o fatu mo fatu.

Lisi o fuainumera o le lūlūina o fatu tumato mo fatu laau i vaipanoa eseese

ItumaloLe taimi e totō ai
uluaʻi vasega
Le taimi e totō ai
ogatotonu ma tuai tausaga
NorthwestMati 1-10Fepuari 25 ia Mati 5
O le vaeluagalemu o RusiaMati 10-15Mati 1-5
Saute i SauteFepuari 10-15Fepuari 1-10

O loʻo ou nofo i Crimea. Ae e tusa lava pe tatou te mananao e totō tomato e le o ni fatu i totonu o le eleele, e taʻua o le tipi. I le faaiuga o Aperila - amataga o Me, ua ofoina mai e maketi se ituaiga tele o ituaiga eseese o tamato e tatau ona totoina aʻo lei oʻo i le vevela. Ae e masani ona ou totoina au lavalava. Lauina o fatu i le amataga o Fepuari, ma ao le i totoina i le togalaau, ou te faamamaina laau i le faapaologa.

O fualaau toto e mafai ai e oe ona maua fualaau tomu muamua ma faaumiumi le vaitau o fualaau aina

Togalaau Tausi

Afai e maua ni tulaga mafanafana, o le a totogo faatasi fatu, pe a maeʻa e manaʻomia ona tuʻuina atu ma le tausiga lelei.

Faʻasa

O fualaau e sili atu ona nofouta i le faʻamamaina po o le tele o vai nai lo tagata matutua. A e faʻafoe vai, e tatau ona e mulimuli i tulafono nei:

  • pe a uma ona totō fatu, o le muamua faʻafeinu e faia i le 2 pe 3 aso talu ona faʻaalia le tele o fualaau;
  • o vai totō e faʻafeinuina i lalo o le aʻa poʻo sasaa vai i le va o laina;
  • o le suavai e naʻo le vai mafanafana (23 ° C) e faia.

Pe a faʻamamaina le tōmato, taumafai e aua neʻi oʻo i luga o lau ma laʻau o le laau

A maeʻa le faʻateleina o lapisi, e masani ona faʻafefeteina pine - faʻavaʻa i le 3 i le 4 aso, fetuutuunai le taimi e tusa ai ma le vevela o le ea ma le saoasaoa o le faʻamagoina o le palapala. A maeʻa se togi, faʻapipiʻiina le faʻafeinu ile 3-4 aso. Ole taimi ole fausiaina o fatu laau e 1 le taimi i le 7 i le 10 aso.

Laʻei pito sili

O le uluai fafagaina o fualaʻau e faia pe a faʻaalia le lautusi moni muamua i luga o fualaau. Ina ia faʻamamaina le tomato ma mea e manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina fomaʻi faʻapitoa - Effekton, Agricola, Athlete poʻo Nitrofoska. E le gata i lea, mo le fafagaina o laʻau, e mafai ona e faʻaogaina fafie po o le fefete. O le laei lona lua pito i luga e faia i le 1.5 vaiaso talu ona maeʻa.

I le faʻaopoopoga i laei, e mafai ona fai se laupepa. I le tulaga o le leai o ni elemene, ma o se taunuuga - o le le lelei o le totoina o fatu, o lenei metotia o le a fesoasoani e saturate vave laau ma mea o loo misi. E mafai ona e pamu faatasi ma fomaʻi lava e tasi e faʻaaogaina e le metotia aʻa, ae o le vaifofo ua saunia e itiiti ifo. I ni nai itula talu ona pulupulu, e fautuaina e fufulu fasi laau i vai mama mai se fagu vali.

Foliar top dressing o le a mafai ai e oe ona vave faʻaleleia le leai o ni elemene taua

Filifili

Mo le totoina o pepe, o lenei faiga e taua tele. E fesoasoani tele i le fatuina e fausia ai se aʻa, ma mafai ai ona maua atili meaʻai ma le susu.

E masani lava, o le faʻataʻitaʻiga e faia i le 10-14 aso pe a uma le germination. E oʻo mai i le taimi nei, o le seedling e tatau ona i ai i le 2 lanu moni.

O Tomatoes o se tasi lea o nai laau laiti e faigofie ona faʻafefeina le gaosiga o le fufuluina.

Aso o le totoina o tomato i totonu o le eleele

A o le toe totoina i totonu o le palapala, e manaʻomia ona faʻamaʻaʻaina laau toto. Mo le faia o lenei mea, i totonu o le 1.5 vaiaso, aveese laau i luga o le faapaologa po o le auala.

A e nofo i se vaega malulu, ona amata lea ona faʻavaivai e ala ile faateleina o le taimi ole vaalele, ae aua le tuua ia laau i se ata. Ona mafai lea ona faʻaogaina fualaau i totonu o le paletini ufiufi.

O le taimi o le totoina o laau i le eleele e faalagolago lea i tulaga o le tau o le itulagi. I le itu i saute, o lenei mea na faia vave - mai le faaiuga o Aperila ma oʻo atu i le afa muamua o Me. I le taimi nei, ua vevela le la i le la i le 15 ° C. Ae i le po o le vevela e mafai ona paʻu malie i nisi o taimi, o lea e manaia ai le i ai o se malulu i luga o le moega, lea o le a puipuia i le po ia laau totō mai le malulu.

I totonu o laufanua mālūlū, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o Urals poʻo Siberia, o loʻo tulaʻi mai le taʻaloga i se taimi mulimuli ane talu mai le faaiuga o Me ma oʻo lava i le amataga o Iuni. Ae o le tau o le aso i nei eria, e ui i lea, e pei o le totonugalemu o Rusia, e le o se mea lelei, e masani lava ona totoina vave laau i lalo o le ata.

O le toe gaosi na o ni fatu mama ma i le taimi

Metotia mo le totoina o fualaau tomato

E tele auala, filifiliga ma metotia mo le totoina o totogo pepe. O nisi oi latou na tofotofoina mo se taimi uumi ma fiafia i le lauiloa, o nisi o na mea ua na o le tofotofoina e tagata fai togalaau fia iloa. Ae e tofu i latou uma ma sini e tasi - ia ola malosi le ola ma ola maloloina.

Tuputupuina o laʻau e aunoa ma le piki

I le masani masani o le seleselega, o fatu e totoina i totonu o se atigipusa masani, faatalitali mo le ola mai o laau ma i le taimi tonu e toso ai i totonu o ipu. O le totoina o fualaau tomato e aunoa ma le totoina, o fatu e vave ona totoina i pusa taitasi pe faaaoga se pusa ma ni vaega e puipui ai aʻa mai le vavalalata, lea o le a matua faafaigofieina ai le suia i le eleele.

O le lelei o le tuputupu ae e aunoa ma se palota e manino:

  • taimi e faʻaolaina ai e mafai e le tagata fai togalaau ona faʻaaluina i le tausiga o fatuga lelei;
  • o le aʻa autu autu, lea e le o aafia i lenei tulaga, e mafai ona ulu loloto i le palapala eleele. O le mea lea, o le laau e faʻafeiloaʻi taimi vevela faigofie ma faʻapitoa ona saunia ile lava susu;
  • tamato e aunoa ma le faapipiiina o le ola e sili atu ona puipuia i tulaga leaga tau.

O le mea lea, o le a tatou mafaufau i le tele o filifiliga mo le totoina o fuamato tomato e aunoa ma se filifili.

Faʻamasalaina i ni pusa eseese

Muamua e tatau ona e saunia se faʻafefiloi lelei eleele. Mo fualaau, o eleele mama ma le ola maloloina e sili ona talafeagai, lea e faigofie ona sauniuni i se tulaga tutoʻatasi, faʻafefiloi i le tutusa o fanua fanua faʻatoʻaga, humus, fafie ma le oneone.

  1. Vaevaega vavae (e tatau ona i ai ni alavai faʻavai i le pito i lalo) faʻatumu le paluga eleele i le 1/3. Aisea e manaomia ai sina palapala itiiti, o le a vave ona e malamalama.

    Faatumu ipu taitasi ile eleele i le 1/3 o le maualuga

  2. Faʻamama lelei le eleele ma tanumia tanumia fatu i le aofaiga o 3 fasi vaega i totonu mo le 1 - 1.5 cm.

    Toto 3 fatu i totonu o se ipu malamalama

  3. A maeʻa, tuu atu ia i latou le taimi e ola ai sina mea itiiti, ona ave lea o le lua o vaiti vaivai. Leai se mea e tatau ona tosoina mai i fafo mai le palapala ina ia le faaleagaina ai aʻa o le fatuga o loo totoe. Tau lava ina tipi i ni seleulu fao.

    Pe a tutupu ae laau toto, tuu ai se tasi oi latou, ae sili ona malosi

  4. A o tuputupu ae le fatu, faaopoopo le palapala i le tane (e na o lau free volumes mo lenei mea). O le mea lea, o le a totoina ai laau toto i luga o aʻa.

    A o tuputupu ae le fatu, faaopoopo le eleele i le tane ina ia ola ai aʻa

Tuputupuina o fatu i pusa

Le totoina o se fuainumera tele o fualaau pe i le leai o se aofaʻiga o faʻamaumauga a le tagata lava ia, e mafai ona e faʻaogaina se pusa (laupapa poʻo le palasitika). O le mea autu o le le maualalo.

  1. Sasaa le palapala ile pusa, pe a ma le 1/3 o le voluma, faʻamama ma toto fatu.

    Faʻamamaina le palapala i se mea tutusa ma se fana fana

  2. O le mamao i le va o fatu i lenei tulaga e tatau ona lelei tele, ma mafaufau i le tuputupu ae o le fatu - e tusa ma le 5 - 7 cm.
  3. A maeʻa ona fai le laʻau, faʻapipiʻi se vaeluaga i le va o latou pepa mai le pepa malo poʻo le palasitika. Ona o lenei mea, o aʻa o laau e le afaina ma manua i le taimi o le gafa.

    A oʻo mai laau, ia mautinoa e faʻapipiʻi ni vaega e vavae ese ai laau mai le tasi

  4. I le faagasologa o le totoina o le tuputupu ae, e tatau ona faaopoopoina se paluga palapala i potu taitasi.

    A o tutupu laau, e oʻo lava ina faaopoopo le eleele i pusa

O le totoina o tamato e totō i ipu ua faia i le cellophane poo le palasitika

O se auala faʻaoga tau tupe, aua o mea uma e manaʻomia e fatu ai se pusa e tasi o fasipepa o se ata cellophane (e sili atu le ave o se vaimama), e fua 15 cm le maualuga ma 25 cm le lautele.

  1. Faʻamatala le cellophane i le ituaiga o ipu. Mo le lelei sili atu, e mafai ona e puʻeina pito i se mea faapipii.

    Ina ia puipuia le pito o le ipu faʻalelei mai le vaeluaina, faʻamalosia i latou i le uaea poʻo se mea faʻapipiʻi

  2. Faatumu le fagu i le palapala susu ma tuu mau i luga o le paleti.

    Faatumu ipu i le tumu i ipu inu.

  3. Toto le 3 fatu i totonu o pusa taʻitasi.
  4. Ona faʻagasolo lea pei o le totoina o laau i ni ipu eseese.

A o ou laʻitiiti, e le mafai ona maua ni fagu mo tipu, ma na faia e loʻu tina ia koneteina mai se ata eletise eleelea. I le ala, sa latou tautua 2 pe 3 tausaga. Ae o ipu mo fatu laau sa faia i na taimi mamao mai soʻo se meafaitino talafeagai mo lenei pepa - pepa pepa, nusipepa, mekasini.

Mai pepa e gaugau i luga o le tele o papa, e maua ai se pusa matagofie mo laau

Tuputupu ae i fualaau

O se auala faigofie ma faigofie e totoina ai laau toto pepe o le faʻaaoga lea o fualaau. Ae o peleti e tatau ona filifilia le fua saʻo - pe a ma le 4 cm le lautele. Mo le faigofie, e ese le manaia o le faʻatau se fagu mo fualaau. Ae e mafai ona e faia e aunoa ma lea, faʻaaogaina le paʻu palasitika manino mai masi po o keke o loʻo avanoa i fale taitasi.

  1. Pepa o fuamoa e tuʻuina i totonu o se fagu, ma sasaa vai mafanafana (40 - 50 ° C).

    Liligi ni fualaau mama pe a lelei le vai mafanafana

  2. I le ogatotonu o le laulau mumu, ia faia se centimeter indentation ma tuu se fatu tumato.

    Tui se fatu i totonu o se maa ua tumu, e mafai foi ona e 2

  3. Uʻu fatu i luga o peat ma ufiufi le atigipusa ma se tapuni.
  4. A maeʻa le 3 i le 4 tusi laulaʻo saʻo, e manaʻomia ona e faia se faʻatulagaga e tali tutusa ma se palota.
  5. Ave se ipu tioata lapopoa i se voluma o le itiiti ifo i le 0.5 lita, faia se pu i le ogatotonu e faʻafefe ai le tele o le vai. Liligi pe tusa o le 2 i le 3 cm o le palapala i totonu o se ipu malamalama.

    O le tioata mo le totoina o lapisi e tatau ona lapoa ina ia maua ai e le seedling se nofoaga mo le ola aʻe

  6. Ona aveese lea o le manulele mai le papa maa ma tuu ia laau toto i totonu o se ipu malamalama. Faʻaopopo le eleele aʻo leʻi amata ona tupu le laʻau cotyledon.

    O le upega mai le papa o le peat e faigofie ona aveese, ae e tatau ona e faia ma le faʻaeteete

  7. Afai e te lafoaia fualaau i totonu o se pusa mafiafia seia totoina i totonu o le eleele, o le a amata ona faʻalautele le laau, o le a matua vaivai lava. Ma i se tioata ua lava le avanoa mo le atinaʻe o aʻa.

Tomato "goto"

O lenei metotia e sili ona lauiloa, aua e lavea avanoa i luga o le windowsill. I se faaopoopoga, o mea e toto i le "selu" e faigofie ona tausia - ia susu, ua lava e sasaa ai le vai i totonu o le tane, o le malamalama e pulea e ala i le fuliina o le fausaga e faataamilo i lona itu. O se isi auala faapena e tosina atu i lona avanoa ma tau maualalo.

E lua auala e ola ai laau totō o le tomato i se "selu" - faʻaaogaina o fanua poʻo pepa fale fale. Manatunatu ia i latou taʻitasi, ina ia e filifilia po o fea o le a sili ona talafeagai mo oe.

Mo le gaosia o "selu" i le eleele o le a manaʻomia mea nei:

  • vai e le susu mo le laminate ma se lautele o le 10 - 15 cm ma le umi o le 1 - 1.5 mita;
  • paluga eleele mo le totoina o laau;
  • se fusi faʻamalosi poʻo se mea faapipii e faʻapipiʻi ai le "selu";
  • atomizer;
  • spatula poo le sipuni mo eleele;
  • pule;
  • tweezers;
  • gafatia mo le "selu" (o ona puipui e tatau ona sili atu le maualuga nai lo le "selu" lava ia).

Ina ia le faʻapalapalaina le galuega, tuʻu se uila tuai poʻo se nusipepa, ona faʻaauau ai lea.

  1. I luga o se mea laugatasi, faʻalautele le lipine mai le lagolago. Faʻaaogaina o se spatula, liligi le eleele mama i luga, toe foʻi i tua 5 cm mai le amataga o le taʻavale. E le silia le 1 cm le maualuga. Ma o le palapala e le pala, faʻamamagofie ma lou alofilima. Mo le faʻaogagofie, faʻatumu le eleele e le sili atu ma le 20 cm le umi i le mea umi.

    O le sui mo le laminate e le fetolofi mai le susu, o lea e lelei mo le faia o se "pipili"

  2. Mai le pito i luga, toe faʻamaʻu le palapala palapala i se fana fana. Ae ia manatua e le tatau ona susulu le lalolagi, a leai o le a lele.
  3. O le alu ese mai le pito i luga o le 2 cm, amata ona fai ni fatuga ua uma ona saunia ma ni tweezers. O le mamao o le 2 cm, lea e tatau ona i ai i le va oi latou, e faigofie ona fuaina ma se pule.

    Faʻaafola le palapala ile centimeter layer, a leai o le a faigata le gaugau o le "selu"

  4. Pe a faʻapipiʻi le fatu, ia taomi lemu i le eleele.
  5. A o tumu le lipine i fatu, amata le gaugau o le "goto," taumafai e faia le taamilosaga o le pepa.

    A o e taoto fatu, amata ona taʻavale le lisi

  6. Aʻo uʻu le lima laugutu i le lima e tasi, i le isi lima, faʻatumu le palapala ile vaega e sosoo ai, tuʻu le fatu, ona fusi ai lea.
  7. I le faaiuga, tuu le 5 cm o le eleele e leai se palapala.
  8. Faʻapipiʻi le pepa taʻavale faʻatasi ma faʻamau paʻu poʻo le fufulu laupepa ma tuu i totonu o le atigipusa, fatu fatu. Sasaa vai i totonu o le atigipusa pe a ma le 2 cm E mafai ona e faʻamamaina le palapala mai luga ma se fagu moli.

    O le "gaogao" faia i totonu o koneteina ma pito i luga

"Faʻailoa" e aunoa ma le palapala

O mea mo lona gaosiga e tutusa, ae nai lo le palapala o le ae faʻaaogaina le fale faleleʻele. O le sui e masani lava ona suia i se taga faigofie o le cellophane. I le tulaga o le tuputupu ae i se "gaogao" e aunoa ma se fanua, aua e te uuina se fasi cellophane umi, 50 cm o le a lava.

O le gaosiga o gaioiga o se "gaogao" toetoe lava o kopi o le faagasologa muamua. Naʻo luga o le mea e te manaʻomia e te le tuʻuina ai palapala, ae o le pepa fale fale. E ese mai manatu, e eseese manatu. E tasi le laulau e lava mo nisi, ae o isi e fautuaina pe tusa o le 4 laulau.

  1. Faʻasese le pepa mai se fagu moli po o le suauʻu faʻatasi ma se vaifofo Epin (faʻatonuga mo le gaoia o fatu), ae faʻapea foi ma le vai manino. Lafoaʻi fatu e pei ona faʻamatalaina i luga, ia ufiufi i se isi laupepa o pepa i luga, faʻamama sinamu ma ufiufi le "selu".
  2. Tuu le taʻavale taʻavale i se atigipusa ma se vaifofo vaifofo ma ufiufi i se ato.

"Faʻailoa" e aunoa ma le eleele e sili atu le saoasaoa

Afai e te maua le tautau, o le faagasologa o le gaugauina o le tamato "sisi" o le a le tele se taimi. Pe a tuputupu ae i lenei auala, e tatau ona e manatua nisi tulafono e taatele i auala taitasi:

  • aua neʻi faʻamago le palapala poʻo le faleaoga;
  • o le fale e tatau ona faʻasolosolo malie ina ia aloese mai le maualuga o le suamalie;
  • a maeʻa ona tutupu pine muamua, e tatau ona aveese le pusa faʻapipiʻi.

E faʻapefea ona totoina totō tomato i totonu o se fagu paʻu

Mo lenei auala o le totoina o laau totato, o le ae manaʻomia se fagu 2 pe 6-lita (sili atu ona manino). E tatau ona vaeluaina ma le faaeteete i le afa uumi.

  1. A maeʻa lena, ia tuʻuina se faʻafiafiaga o le fale o le faleleʻele (ia le itiiti ifo i le 7 laulau) i totonu o le fagu. Faʻamau i luga o laʻau, faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le vai.

    Faʻamau i luga o le fagu tuʻufaʻatasi ni laupepa pepa

  2. Tuu ni fatu ile luga o le pepa na amata ona puʻe.

    Faʻalautele fatu ile pepa susu

  3. Tuu le isi apa o le fale fale fale i luga ma faʻamamaina mai le fagu vali.
  4. Tuu le fagu kulupu i totonu o se taga manino ma faʻalosolo i taimi taʻitasi le vasega pepe e le masani ai.

    Ina ia fatuina se siosiomaga lelei, tuu se ato i luga o le fagu

  5. O fualaau e tupu i lenei auala e manaʻomia ai le totoina faʻamalosi.

    Pe a tutupu aʻe lau laau, tuu i totonu o pusa eseese

Afai e fiafia se tasi e toto laau i le palapala, ona mafai lea ona fetuunai le fagu mo se ituaiga o suʻega.

Bottle e sui ai se tamai atigipusa mo fatu

Nai lo o se fagu, e mafai lava ona faʻaaogaina se isi mea faʻapipiʻi palasitika, ma tuʻuina i ai ni mea faʻapipiʻi. E mafai foi ona e suʻeina i le mea e fufulu. O nisi o fai togalaau mo le totoina o laau e faaaoga mea nei:

  • vermiculitis;
  • perlite;
  • popo niu;
  • oneone.

O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le pepa poʻo le palapala le faʻapipiʻi mama

"Mososa" auala o le totoina o totogo toto

O le mea moni, o le auala "Moscou" e totoina ai le totoina o tamato o le "tutusa" e leai se fanua. O le mea lea, o se fasi pepa o le cellophane poʻo le palasitika ma le pepa o le faletaele (pe o se solo solo) o mea uma ia e manaʻomia ina ia mafai ai ona totoina togalaau tomato e faʻaaogaina ai lenei metotia.

O fualaau "i Moscow" e taua foi o le metotia o le agronomist Karimov.

O le gaosiga o le gaioiga o le pepa taʻavale "i Moscow" e le ese mai le auala "faʻaogaina" o loʻo faamatalaina i luga. E mafai ona e faʻataʻitaʻi i vai e susunuina le pepa. Nai lo le vai manino, e mafai ona e faʻaaoga se tasi o auala nei:

  • o se fofo o le 3% hydrogen peroxide - i le 1 lita o le vai 20 ml o le peroxide;
  • fufuluina o le vaifofo "Humate Baikal", tauvaga mo le galo o fatu.

Fatuga "i Moscow" - o se auala mama ma le tamaoaiga o le tuputupu ae

Tuu le taʻavale solo i totonu o se pusa 'oloʻo tumu i vaifofo paleni (faʻatonuga e 2 taimi e maualalo ifo nai lo le mea masani). Faamamaina ma mama avanoa! Ae aua nei galo o le totoina o laau toto e tatau ona tupu i lenei tulaga. O lenei mea e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia le afaina ai aʻa. Faʻateleina le tusi taʻavale, tipi ese se fasipepa o loʻo i ai ni aʻa ma ni seleulu, ma i totonu o lenei pepa, toto se fatu laau i totonu o se pusa e iai palapala.

A oʻo i le taimi e piki ai, ia na ona faʻalautele le pepa taʻavale ma tipi i ni sikuea faʻatasi ma ni laau

O le "Iapani" po o le "Saina" auala o le totoina o laau totato o tomato - o se mea e tatau ona vaai!

E tusa ai ma le tele o punaoa Initaneti, o lenei metotia e leai se mea e fai ma Iapani po o Saina, aua na faʻaaoga uma i atunuu o le USSR ma fafo. Ae le o le mea lena. O le mea taua o le faʻaleleia lelei o laau e faʻaaoga ai lenei tekonolosi.

O fualaʻau ua tupu aʻe i le auala masani - i totonu o se atigipusa poʻo isi pusa e iai palapala. O le auala i sasaʻe e manaia i le auala o le vai inu. E le faia i le aganuu, ae i se ala e le masani ai. Aʻo lei faia le faʻatulagaga, ia saunia mea uma e te manaʻomia:

  • gafatia i le tali a Epin;
  • pusa eseese ma palapala mo laau toto;
  • seleulu e laʻititi ae mataʻu.

O le gaioiga e tuʻuina atu i fatu, lea e 30 aso le matua. I lenei tausaga, o le fatuga ua uma ona atiaʻe ma e tele ni laulaau moni.

  1. E seleseleina selesele i luga o le eleele.

    Faʻasoʻatoa le seleulu tatou te tipi ai laau i le palapala

  2. Tuu le laau tipi i le solution Epin. E le manaʻomia ona e uuina mo se taimi umi - e pei lava ona e sauniuni tane.

    E le o se mea e tatau ai ona tuʻuina se laau tipi i Epin mo se taimi umi

  3. Faʻalu le palapala i totonu o tane ma, a maeʻaeʻa, toto le tipi, faʻalautele i luga o laʻau cotyledon.

    Matou te faʻalauteleina le laau tipi i luga o laʻau cotyledon

  4. A maeʻa lenei mea, e mafai ona faʻamaligiina le eleele i le fofo o le Epin, lea o loʻo tipi ai laau totō.

    Matou te fafagaina fua o Epin ina ia manuia le faagasologa

  5. Pusa ufiufi ma le totoina o laau ma se taga manino po o se ipu malamalama ma se mea i se nofoaga pogisa mo le 3 i le 5 aso. A maeʻa lenei vaitau, toe faʻafoʻi fualaau i le nofoaga masani.

    Ina ia faia ni tulaga lelei mo le aʻafia, ia ufiufi fualaau i se tioata poʻo se ato

A faʻaaoga le metotia "Saina" poʻo le "Iapani" o le totoina o fatu, e tatau ona totoina fatu i le toeitiiti atoa le masina nai lo le taimi faatulagaina. O auala i sasae e masani ona faʻaaogaina e aʻafia ai fatuga umi.

O le mea moni, e le o se lisi atoa o auala uma e mafai ai ona totoina fatu. A uma mea uma, e le mafai ona e teena lou alofa i tagata. Toeitiiti lava o mea uma lava e faʻaaogaina - masi pepa, fuamoa, afifiina mo le sua, suasusu, atigi fuamoa. Afai o oe o se fai togalaau masani, atonu e iai ni mealilo faalilolilo e totoe.

Mo le totoina o fatu, e mafai e le fai togalaau ona fetuunai mea o le a umi ona ave e le isi i le otaota

Tuputupu ae tuputupu aʻe, gasegase e ono mafai ona tupu ma meaola faalafua

I le gaosiga o le fatu, o tamato e seasea ona maʻi pe mafatia i faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le tausia ma le faaeteete fale mo laau laiti e afaina. Ae o tiute tele ma le maelega o se tagata e tausia meaai fualaau aina po o le leai o se tausiga lelei mo laau e mafai ona tau atu i faafitauli.

Laulau: faʻapefea ona taʻu mai e laau iā i tatou le le lelei o meaʻai

SainiO le a le mea o loʻo misi
Ua liu samasama le lau o lau lau
ma o veins e tumau pea lanu meamata
Faʻataunuʻu uʻamea e mafai ona tupu ona o
sili atu le paseka pisi
Laʻau, pala
avea ma mea e pala
Pau le kesi
Lenei pepa
faʻanoanoa
E tupu lenei mea i le sili atu o le potassium, lea e faʻafefe
aʻa e lilo le palu
Lafoaʻi le gaogaoMaea le atoatoa
Paʻu lau laʻauNitrogen deficiency

I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma vao vao, e leai se gaʻo o fatu o le pepe.

E le gata i lea, o le tausiga le talafeagai e taitai atu ai i taunuuga nei:

  • O fualaau e tele tele - e le lava le malamalama. Ina ia faasaʻo le tulaga, ia tuu le meaʻai i luga o le faamalama e sili ona pupula pe liliu i luga le moli faaopoopo;
  • o aʻa e pala pe vevela, o le a le aoga le laau, o le lau e leai se mea e tutupu ai - ua solia le vai. I le noatia ma fai fuafua i le masani ma masani o le faʻasusu, e le tupu se faʻafitauli;
  • midge (sciaridae) e aliali i le palapala - oneone e sili atu le susu ma e leʻi faʻapitoaina aʻo lei totoina. Ina ia faʻamalo ese meaʻai e manaʻomia e fufuluina ai le palapala i se vaega o le pefu poʻo le tuʻuina foi o mailei paʻu i luga o le fogaeleele. O se pea paikeke lanu ua tanumia i totonu o se atigipusa ma tipu o le a faʻafefe ese ai le manu. Afai e le fesoasoani uma nei metotia, ona tatau lea ona e feutagaʻi ma Dichlorvos.

O le mea lea e le tupu aʻe ai laau taʻitasi, liliu i le malamalama i itu eseese

O faʻamaʻi e masani ona faʻatoʻilaloina seedlings o le vae uliuli ma ua leva ona paʻu. I le avea ai o se tulafono, o nei fomaʻi afaina e faʻalauteleina ma le tele o le faʻasūsū ma faʻamaina vao. Aveese laau mai maʻi mai le palapala i le taimi nei ma aʻa. Ina ia taofia le atiina ae o nei siama, ia togafitia fatu aʻo lei totoina, ma sasaa le palapala i se vaifofo o le manganese poʻo le suauu sima.

Ole mafanafana ma le maualuga o le suavai - o se tuʻufaʻatasiga lelei mo le atinaʻeina o le vae uliuli

O le a le mea e le mafai ona faia pe a tupu totoina tomato

O le totoina o vine e foliga mai e malosi ma soifua maloloina, faʻaauau lona totoina ma le atoatoaga o tiute tauave.

  1. Aua le faatauina fatu mai tagata ese. A o leʻi lūlūina, ia mautinoa e faʻapipiʻi le fatu.
  2. E le mafai ona e sosolo fatu mo le sili atu ma le 10 itula, a leai o le inumaga o le a mafai ona faʻaumatia.
  3. Aua nei faʻaaogaina le vai malulu mo le galo, naʻo le mafanafana.
  4. Aua le faʻafefeteina le vevela o le ea seia oʻo mai pine muamua.
  5. Aua le faʻamamaina pe sili atu foi le faʻagogo le palapala lea e ola ai fatu.
  6. Aua nei faatagaina le mafiafia o eleele.

O malosi malolosi ma ola maloloina o fatuga ia i le lelei o le seleselega

E tele auala e ola ai totogo totogo. Ma oi latou taitoatasi ei ai ona lava uiga, tulaga lelei ma mea le lelei. Ina ia maua le sili ona talafeagai, e tatau ona e faʻavasegaina le auala ma suʻesuʻe faʻataʻitaʻi le mea e fetaui ma oe. Ma atonu o oe o le a manuia i le faʻaleleia o nisi o auala ua uma ona iloa poʻo le fausia o se mea fou.