Mo le talimalo

E faʻafefea ona faʻamago le paluga vevela fou mo le taumalulu i le kisaisa?

E tele faʻailoga e masani ona fesili pe togi le vevela pepa mo le taumaluluPe ua lava foi le alu i le faleoloa ma faatau mai lenei fualaau faisua e aunoa ma le faalavelave i sauniuniga.

Muamua, i le vaitaimi malulu o le tausaga o lona tau e maualuga tele, ma lona lua, tatou te le iloa tulaga na teuina ma pe o tumau pea mea uma i totonu mea taua.

E tele auala e saunia ai le pepa vevela mo le teuina mo le taumalulu, o le sili ona lauiloa o le faʻamago. Ae ui i lea, o le tele o vitamini o loʻo aofia ai i totonu e paʻu pe a mavae ni nai aso.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e maua faʻamatalaga pe faapefea ona faʻaputu lelei le Bulgarian sweet pepper, faʻapea foi ma fua o sau mago mo le faamamaina i le fale.

Beta kokotini ma le vitaminini B pau i le vevela o le potu ma mai le aafia i le susulu o le la, ma le faʻamalosia o le A ma le E e mafai ona suauu mai le gaʻo mai le aʻafia atu i le okesene o le ea. O le leai o se suavai e le afaina ai le tofo, ae o foliga vaaia o le a suia le fesuisuiai.

Le lelei o le metotia

E mafai ona vevela vevela vevela mo le taumalulu i totonu o le pusaaisa?

Ina ia faʻasaoina le tele o meaʻai o le chili pepa, e fautuaina e faʻaleaisa ma teu leaga le lelei.

O le pepa vevela e leai sona meatotino pe a maeʻa? Faatasi ai ma lenei auala o sauniuniga le aoga o meatotino aoga o le oloa o le a itiiti. O le lelei o le chilli pepa e malolo ai:

  1. Faasaoina uma vitamini, meaʻai ma minerale.
  2. Le mautonu tofo.
  3. Faʻaititia le otaota. Pepa tioata, e le pei o vele ma faamago e le faʻaumatia ma e le suia ai foi lona lanu.
  4. Soifua umi umi. O meatotino uma e tumau pea e le suia. pe a ma le tausaga.

Gaoioiga sauniuni

E faʻafefea ona faʻamago le pepa vevela mo le taumalulu? O se tasi o tulaga autu mo le manuia o le faagasologa atoa o le saʻo lelei lea o sauniuniga o vevela vevela mo le maalili. I le amataga, e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoʻa ina ia taofia le ulufale. vela vevela i le mea faigaluega. A uma lena, ona fufulu lea o pepa i le vai malulu ma faʻagogo i luga o se solo.

Mo sina faʻaitiitia o le faʻamalosi o le oloa e mafai ona faia. i le vai inu suavai 2 - 3 minute. O lea gaioiga toetoe lava a le faʻaitiitia ai le anotusi o fuamoa-ma suavai suamalie, ae o le a matua faateleina ai le ola i le taimi o le malulu.

Aveesea o fatu ma fatu ma lapisi i se tulaga sili atu faaitiitia le tiga ma o le a sili atu le faʻaaogaina o le galuega.

Otioti pulu i totonu o ni fasipepa pe pipii faatasi vagana ai avanoa i le potu. A e galue i le oloa, e fautuaina e puipui ou lima i faʻalaʻau faʻapitoa poʻo le totini lima.

Auala

E tele auala e faʻafefe ai pepa tila. Muamua e tatau ona e filifili le malulu ma le vevela teuina. O le mea moni o Chile o le 88% vai ma o faagasologa e tupu i le taimi o lona faʻamalositino e faia ai se matafaioi taua i lona faʻasaoina.

O le faʻamalamalamaina o le vai e tupu i le 0 ° C, ma faʻateleina le faʻaitiitia o le vevela i -5 ° C fugalaau. E le pei o isi vailaʻau, o le vai i foliga faʻaaisa e le faʻaitiitia ai le voluma, ae i le isi tulaga, o le siʻitia.

I le avea ai o se taunuuga o le fesuiaiga i nei tulaga taua i le taimi mulimuli ane o le faʻaleagaina, o le faʻamaoni o le faila o le pepa ua solia; avea ma susu ma susu, e ui lava e le faʻaumatia ona meatotino aoga.

Mo le faʻasaoina maualuga o le faʻaali mai o vevela vevela faʻasili i le vevela o le 0 ... + 2 ° С ma teuina i totonu o le pusaaisa i le nofoaga talafeagai.

I ia tulaga, o ana meatotino uma e tumau pea e le suia. i totonu o le 40 aso.

Afai e tuʻuina atu le faamuamua i le umi, ona tatau loa lea ona e malolo ma teu i le pusaaisa i -12 ... -18 ° C.

I lenei tulaga, o le a maua ai le ola mai le 6 i le 12 masina i le manatu o le oloa o le a le toe faʻamaʻi.

E faʻafefea ona faʻavevela le vevela pepa mo le taumalulu? Le tele o mea masani maua auala nei o le faʻamaʻi:

  1. Faʻaauau. O le paprika laʻau na faʻapipiʻiina i luga o se paleti, lea e tuʻuina i totonu o le potu mo le faʻamaisa. A maeʻa, ona tuʻuina lea o le oloa i totonu o se pusa paʻu lea e aveese ai le ea i le tele e mafai ai, ma tuʻuina i totonu o se mea e teu ai.
  2. I totonu o fagu. O pusa o loʻo tuʻuina i totonu o le meaʻai po o se taga faʻapitoa faʻatasi ai ma se pusi faʻatasi, ona tuʻu lea i totonu o le pusaaisa.
  3. I le suauʻu. Faʻapipiʻi pipi faʻapipiʻi tuʻu i totonu o se ipu fagu, sasaa le suauʻu fuālaʻau lelei ma lafoina i le potu ma le vevela e tusa ma le 0 ° C. O lenei metotia e taofia ai le sosolo o le okesene i le ea i totonu o le oloa. E mafai ona faʻaaogaina le suauu mo laei salati, ae e tatau ona manatuaina o ona tofo o le a suia tele.
  4. Faatasi ai ma greens. Pepa vevela vevela fefiloi e fefiloi ma seleni poʻo le pasili, tuu i totonu o se taga ma lafo atu i le faleisa. O le faʻaaogaina o lenei metotia, o le avanoa lea e vavaeese ai se vaega o le oloa, e talafeagai mo le kuka, e aunoa ma le toe faʻamatalaina o le vaega atoa.

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi e uiga i le teuina o le Bulgarian pepa mo le taumalulu, e aofia ai pe faʻafefea ona togi suamalie pepa suamalie ma e uiga i foliga o le faʻamaisaina atoa mo le vevela.

Peli peli fetaui ma toetoe lava o soʻo se oloa: ua faaopoopoina i le sukalati.

I lona taua ma lona aoga, o loʻo i luga o le fale ma kapiti, lanu lanumeamata, lanu ma laʻau.

O le mea sili ona taua i lona faʻaaogaina - aua le soona faia ma le tele.