Fualaau aina

Totoina laʻau i le meaʻai a manu: e mafai ona tuʻuina atu i se hamster, puaa, lapiti ma isi meaola?

O le tipi tipi na faʻaalia i luga o fata i le tele o tausaga talu ai. O le taimi lava e manino maualuga ai lona tau. Ae o lenei ua maua le faʻalauiloaina o le lauiloa i vaega eseese o le faitau aofaʻi. O le kapeti a Beijing e fautuaina foi i ni vaega laiti e faʻaaoga e fai ma fafaga mo pepe.

O le mea autu o le fou ma e tupu aʻe i tulaga talafeagai. I le taimi nei, o le fualaau faisua ua tupu i luga oa latou lava faufauga e le au fai togalaau. Aua le manatu faatauvaa i le tofo, le manuia o le oloa. Ae e talafeagai mo le fafagaina o meaola eseese?

E mafai faʻapefea ona lamatia se fualaau Saina i manu?

O le mea moni, e lelei mea uma i le faʻalelei. O le mea lea, pe a faʻalauiloa le kāpeti i le meaʻai o lau fagafao, e tatau ona e manatua o le tele o tui e mafai ona afaina.

Faʻalogo! Nitrates ma isi mea leaga e mafai ona faʻaputuina i fualaʻau. O le mea lea, e sili ona lelei le faia o se faʻatau i totonu o se fale teu oloa. Ma o le auala pito sili ona lelei o le faʻaleleia o lau fualaʻau.

Filifilia o se kapisi oloa, e tatau ona e mautinoa e fou. O le mea lea, o laʻau paʻu e mafai ona faaleagaina ai le ola maloloina o le manu.

Afai e faʻatau pe tipi le kāpeti mo se taimi umi, pe teuina i ni tulaga le talafeagai, e sili atu le vave tuʻuina atu o le manatu o le fafagaina o ana meaola. O faʻamanuiaga o lenei mea o le a le saʻo, ae o le faʻaleagaina e mafai ona faia e aunoa ma se faʻavasegaina.

Aua le faʻaaogaina ni laumei po o ni pogisa e saunia ai meaʻai. Ia mautinoa e leai ni esevaega eseese ile luga.

O faʻataʻitaʻiga o meaola manu e fautuaina le aveeseina o veins mai laulaʻau laʻau a Beijing e faʻafaigofie ai ona faʻapalaina, faʻapea foʻi ma le puipuia o le aʻafia o le palapala. Nitrates e masani ona faʻapipiʻiina i totonu o vailaau faʻamalosi o le fualaʻau.

E mafai ona tuʻuina se hamster?

Greens e tatau ona i ai i le meaai a hamster. O se tasi o filifiliga lelei o le Peking piking. E aofia ai le tele o elemene aoga e taua mo se hamster. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalosi ai le puipuiga o le manu, tuʻuina atu malosi ma malosi. Ma faʻalagolago foi i le tulaga manaomia o le suavai.

Guinea puaa

E pei lava o hamsters, o puaa e tatau ona toe faatumu a latou vitamini i totonu o le tino. Latou te matua fiafia lava i laulaau vaivai laulaau. Ua maitauina pe a fafagaina lenei ituaiga o fualaau faisua, o le a avea le ulu o manu ma se soifua maloloina ma le sili. Ae e tatau ona manatuaina o le tele o kapeti e mafai ona afaina tele ai le fua o le meaola.

Parrots (e aofia ai le vavao)

Aua nei galo e uiga i laulaau lanu meamata o Pekin tipi mo le fafagaina o fala. Aemaise lava e tatau ona e manatua lenei mea i le taumalulu. O elemene o loʻo aofia ai i lenei mea matagofie fualaau faisua e fesoasoani i manu felelei e ola i taimi faigata e aunoa ma le fetuunai o latou soifua maloloina. O le oloa e talafeagai mo ituaiga meaola eseese, e aofia ai laʻau masani e masani ai.

E taua! E tatau ona manatuaina o mea leaga e faʻapipiʻi i totonu o le pusa kata.

Laʻau masani ma lalelei

E alofa le Rabbits i ituaiga eseese o kāpeti, ma e leai se faʻalavelave a Beijing. Talu ai ona o lona fausaga, e faigofie lava ona faʻafefeteina e meaola, e avea o se punavai lelei o vitamini.

E tatau ona manatua o le tele o le faʻaaogaina o lenei fualaau aina e mafai ona oʻo atu ai i le manava ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le mea lea, ia mautinoa e pulea le tele o fualaʻau 'aina e manu. O lenei oloa e tatau foi ona faʻaitiitia i isi laʻau meamata ma le tele o vai.

O le a le mea e fai pe afai o se peti ua 'aina se mea leaga?

E oo lava i tagata e sili atu ona mataala e le o inisiua e faasaga i tulaga o mea oona.

Afai tatou te talanoa e uiga i le kapeti Saina, ona faʻapogai ai lea o mafuaʻaga o le oona:

  • Ua 'aina e le manu se oloa lapoʻa.
  • O se aofaiga tele o le palapala ua faaputuputu i le fualaau faisua (pe a le o mulimulitaʻia tuutuuga alualu i luma).
  • Meaʻai sili ona e fiafia i ai.

Fuafua e ono maʻi le manu i luga o mafuaaga nei:

  1. Na leai se manaʻoga, na le lava le meaʻai.
  2. O loʻo i ai se manaʻoga tele mo vai.
  3. Faʻavavavave vave.
  4. Toto ma vomia i le toto.

I le taimi muamua i le tulaga o mea oona, e tatau ona e taumafai e faʻamalo le manava. E tupu e le faigofie le faia o lenei, ma o nisi taimi e le mafai. Ae maise lava pe a oo mai i le au.

Fesoasoani! Afai e mafai e le tulaga, e mafai ona tuʻuina atu i le manu se vaega itiiti o le gaʻo faʻamalosia. O le tui e faalagolago i le ituaiga ma le tele o lau fagafao.

Ioe, e tatau ona i ai i taimi uma le telefoni o le falemaʻi. O tagata atamamai faʻapitoa e fesoasoani i le ua afaina, pe tuʻuina atu fautuaga i lē e ona.

O le kapeti a Beijing o se mea aoga tele ma aoga. O le faʻaaogaina o kapisi e fesoasoani e faʻamalosi puipui o toto toto, o le a maua ai le malosi, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino. E le gata i lea, o se tau e le taugata mo laau afu fou, lea e matua talafeagai mo soʻo se fagafao i le tausaga atoa.

Faʻaaogaina o le kapisi Pekin o se faʻaopoopoga i le meaʻai autu a manu, o le ae puipuia i latou mai le vaivai ma faʻamalosia i latou ma malosi. Ae e tatau ona tatou manatua i soʻo se tulaga o le mea autu o le fua.