Laʻau

Auala e momotu ai se togalaau matagofie i luma o le fale i totonu o le atunuu: 5 filifiliga mo tofo uma

Mo le toatele o tatou tagatanuu, o le nuu ua le toe avea ma auala e ola ai. O le mea moni, o fualaʻau lava e tasi e sili atu ona faigofie le faʻatau i le supermarket aupito lata ane. Fale faʻaaoga ua faʻaaogaina e avea o se nofoaga e malolo ai. A maeʻa galuega a le ofisa, ou te manaʻo e faatulaga se aso malolo, saili aʻu i le lalolagi o fiafiaga matagofie, laau matagofie ma fugalaau manogi! Ae ui i lea, sa faʻafeiloaia fugalaau i totonu o le atunuu i taimi uma. Sa i ai lava se nofoaga mo gladioli, peonies, malulu, polo auro, tulip ma snapdragons. O se togalaau fugalaau matagofie, malepe i le faapaologa po o luma o le togalaau, e peiseai ua fetaui ma le e ona le fale ma ana malo, valaauliaina i latou e tuua o latou popolega i tua o le faitotoʻa, faatofu i latou lava i se lagona lelei ma malolo atoatoa!

O le a le ituaiga togalaau fugalaau e saʻo mo oe?

O le togalaau fugalaau, tu saʻo i luma o le ulufale atu i le fale, e fai le vaega o se ituaiga kata pisinisi. Ma o le uluai lagona na maua e i latou e faalagolago lea i le lelei o lona tuʻuina atu o le fale i le malo. O le mea lea, e taua tele le filifili po o le fea lau togalaau i luma o le fale o le a matou faia. I le uma, o meaola taʻitasi e iai ona lava uiga e tatau ona amanaʻia.

Filifiliga # 1 - fuga, e pei o le geometric fugalaau

O le fugalaau o loʻo faʻaalia e se foliga mataʻetaʻe: oval, rhombus, liʻo, faʻamaufaʻailoga. O se uiga masani o fugalaau o le filifiliga o le nofoaga. E tuʻuina i luga o le mauga ina ia mafai ona vaʻaia lelei laau totō uma. O se faʻataʻitaʻiga o se moega fugalaau e mafai ona avea ma togalaau fugalaau, o le tuʻuina atu o laau e tupu i mama.

O se moega fugalaau i le tasi ituaiga poʻo le isi o loʻo i ai i le faʻatinoga o soʻo se laufanua laufanua. E lautele. E mafai ona e mafaufauina se togalaau matagofie e aunoa ma ni elemene, ae leai se fugalaau e te le mafaia

O le maualuga o laau e mafai ona laugatasia pe faʻaitiitia pe a alu se tasi mai le ogatotonu o le tuufaatasiga i lona itu. I ia tulaga, o fugalaau taitasi o le a manino ona iloa. O le maualuga o le toto e le na o le pau lea o le leo e faʻaaoga i le fatuina o le fugalaau. E masani lava, e faʻaaoga foʻi lanu mo le faʻamoemoe e tasi. O le taamilosaga lanu, o laau o loʻo i ai i totonu o ave mai le ogatotonu i pito, faʻamaʻagofie le saite.

Mea e fesoʻotai i ai: Faataʻitaʻiga o le mamanu o le matagofie o moega fugalaau ma tulafono mo le faia o se fugalaau matagofie

Filifiliga # 2 - moega umi o tau

Afai e tatau ona puipui se mea leaga i totonu o se fale pe teuteu lena vaega o se fale, ona o nisi mafuaaga e le lelei, e faigata ona mafaufau i se mea e sili atu nai lo se tau. O nei moega fugalaau e mafai ona avea o se teuteuga matagofie o togalaau, e mafai ona tuʻuina le rabatki i luga o pa puipui pe tutusa ma le faavae o le fale.

O le paʻu e mafai ona tu i le puipui o le fale, o loʻo natia i tua ona tupu ai ona sese uma atonu e le o vaaia e tagata i fafo, ae ia faʻaleagaina ai ē e ona

E masani lava, o fugalaau o le ituaiga lava e tasi e faʻaaogaina mo le rabatki, e lagolagoina i se tasi lanu lanu. Ae o mafaufauga o le mamanu atonu o le a fautuaina ai se isi gaoioiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fatuina se faʻaititia o lanu uma o le nuanua, ma faʻafeiloaʻi i latou i fasi lanu tutusa. Laʻau totō ua totō i totonu o se siaki siaki foliga sili.

Filifili # 3 - vaʻa ese lava

O le elemene mulimuli o fatuga faigata e mafai ona avea ma tuaoi. O loʻo i autafa o auala, i tafatafa o le nofoaga o fugalaau fugalaau poʻo togalaau fugalaau atoa, o le tuaoi e masani lava ona leai se nofoaga. Ae peitai, i le avea ai o se togalaau tutoatasi tutoatasi e foliga mai e le sili atu le leaga I le faia o lenei mea, e te manaʻomia ni laau maualalo e le tupu i luga o le 25 cm. E le gata o le masani, ae o mea manogi foi, o laumei eseese, faapea foi ma isi fugalaau o loʻo ola i vao po o vao vao e faʻaaogaina e avea o ni laau laʻau.

E mafai e Armeria ona fai le galuega o se tuaoi, ae mafai ona avea ma se vaega taua o le togalaau fugalaau. E manaia ma, i le taimi lava e tasi, o le laau e le lelei

Mataupu i le mataupu: Fugalaau pito i luga: matou te filifilia se fusi mo se fugalaau ma togalaau togalaau

Filifili # 4 - o le malo o laau i luga o se fefiloi

O laina o laau e sili ona eseese, lea e aoina i totonu o se paluga, e tasi le uiga e tasi: latou te fegalegaleai le tasi ma le isi. Aua le faʻamalosi i luga o le avanoa o le isi, ae le o le taligaina o se tuaoi ae le o le tau mo le vai ma le la - o uiga autu ia o fugalaau ma vao e fai ai se mea e tasi.

O lena moega fugalaau ma se mafuaaga lelei e mafai ona taʻua o le penina o soo se togalaau. E mafai ona tuʻu i luma o le fale, ma o le nofoa faʻamoemoe o le a sau lelei: e mafai ona e nofo ma fiafia

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga mo le fatuina o mixborders: //diz-cafe.com/ozelenenie/miksborder-iz-mnogoletnie/miksborder-iz-mnogoletnie/miksborder-iz-mnogoletniev-poshagovo.html

Filifiliga # 5 - o se vaega o le laufanua natura "toga papa"

Alpine slide poʻo le laufanua papa i aso nei i le pito i luga o le lauiloa ma e fiafia tele mai le au faifaatoaga ma le au faʻatoʻaga. E oʻo lava i fale puipui i aso nei e faʻaaoga togalaau papa. I le faʻaopoopoga i laau moni alpine, pe a faʻapipiʻiina, e faʻaaogaina foi na o foliga o mauga.

O le mea moni, o le toga papa o se togalaau fugalaau e te manaʻomia e togi ai. Ma o ai na fai mai o le a faigofie? Ae o le taunuuga e tauia le taumafaiga.

Mataupu i le autu: Fagalaau papa: o fuafuaga lelei o le masini ma se faataitaiga o le faia ma ou lava lima

Filifilia le nofoaga saʻo

Ina ia fuafua lelei pe faapefea ona gau le togalaau ua filifilia i luma o le fale, e tatau ona e faia se ata tusi i luga o pepa. E sili pe afai o le lanu mo le manino. Ona e le gata ina mafai ona e fuafua lelei le avanoa e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe, ae fuafua foi le manaʻomia mo le totoina o mea ma faʻamaʻi, lea o le a manaʻomia e faaliliu ai le manatu ile mea moni.

E tatau ona maitauina pe a fuafua se fuafuaga mo se togalaau fugalaau, e tatau ona e tuʻuina atu uma faʻaaliga o togafitiga mulimuli ane. Mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu ona lelei le le fuafua mamao o laufanua ina ia mafai ai ona faigofie ona maua uma mea totō. E masani lava, o se tau e sili atu nai lo le 2.5 m e le aoga ona fai.

Ia malilie o lenei nofoaga o le togalaau fugalaau e mafai ai ona e teuteuina soo se fale. O se lagona alofa, o le malosi o lagona ma lagona i totonu o se aiga faapena

O le filifiliga o se nofoaga i tafatafa o le fale pe lata ane e masani lava, e ui lava e le vavaeeseina ai le avanoa e talepe ai nisi fugalaau i vaega eseese o le togalaau. O loʻo i ai nofoaga matagofie mo lenei faʻamoemoe i luga o auala, i luga o auvai o vaituloto poʻo totonu o le vanu vaʻa. E taua tele le iloa o se nofoaga patino i le fuafuaga fuafuaina.

E faʻavae i luga o le poto masani o loʻo i ai nei ituaiga laau toto, e mafai ona tatou ofoina atu i le fai togalaau e fuafua se moega fugalaau ma se vaega faʻapitoa o le teritori "mo le tuputupu ae". E masani lava, faatasi ai ma se taunuuga lelei, o loʻo i ai se manaʻoga e faʻafesoʻotaʻi se togalaau fugalaau o loʻo i ai ma faʻafouina. I le uma, o le mea vaaia, o se tulafono, e sili atu i le fuafuaga. Ina ia maua le avanoa e faʻataunuʻu ai miti sili ona leaga, o le teritori e faʻaagaga mo le faʻaagaaga e aoga.

O le a le mea e totoina e sili ona manaʻo?

O fua o le a avea ma faavae o le togalaau fugalaau e tatau ona filifilia e amanaʻia le faʻamalamalamaina o le 'upega tafaʻilagi ma lona eleele. O laau eseese e iai o latou lava manaoga e manaʻomia ona mafaufauina. Mo se faʻataʻitaʻiga, tulip sili ona tāua o le fua o le eleele ma le susulu o le la. E lata ane ia i latou o loʻo i ai se nofoaga mo tausaga taʻitasi. Ma o irises, crocuses ma lili o le vanu o le a lagona le manaia i le paolo o fale poʻo laau. Daffodils foliga lelei i tafatafa o lies lauiloa, phlox ma peonies.

Ina ia mautinoa o fugalaau fugalaau, e tatau ona e filifilia laau saʻo. O le vaega e tatau ona aofia ai e le gata i le amataga o le amataga o le springroses ma le perennials, ae o le luluina foi o tausaga, lea e mafai ona suia pe a tatau ai

Afai o le togalaau fugalaau o le a le aofia ai ni fugalaau o le tasi ituaiga ituaiga, o le totoina o vaega e tatau ona faia e amanaʻia ai mea e manaʻomia mo eleele ma malamalama. E taua tele le le mafai e laau o le vaega ona avea ma tagata tetee e auai i taua faifai pea. A le o lea, o le fugalaau ua togi o le a foliga mai e maʻi ma e tatau lava ona suia. E le gata o fugalaau, ae o le teuteuina foi o laau lauolaola ma lau lanu lanu matagofie o le a avea o se teuteuga sili mo soo se fugalaau.

Moemiti i le auala e fai ai se togalaau manaia matagofie, matou te mautinoa o le mea na fuafuaina e totogo mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. Ma o lona uiga i totonu o la tatou aoina o punavai primroses e tatau ona aofia ai faatasi ai ma le totoina o laau totō ma fualaʻau o le a avea ma tua o le totoina. Suia o le tasi ma le isi, o aganuu eseese o le a faatupuina ai le aafiaga o le alualu i luma faifai pea. Ma o le mea tonu lenei o loʻo tatou taumafai ai.

Faʻaleleia o laufanua

E tatau ona amata le galuega o le fauina eleele i le fesiitaiga o le ata faataitai i le eleele moni. I le taimi lenei, e manaʻomia ona tatou le gata ina mafaufau i le auala o le a tatou faʻapipiʻiina ai le togalaau fugalaau e latalata i le fale, ae o loʻo i ai i luga o lima ia mea totō uma faʻatoʻaga faʻatasi ai ma fugalaʻau, faapea foi ma se sapalai o eleele lauusiusi. Matou te faailoga faatasi ma le fesoasoani o pine ma faʻaluaina tuaoi o le togalaau o le lumanaʻi.

Pe a fatuina se togalaau fugalaau, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o fatu laau, ae saunia foi fatu sauni mo le totoina. O lenei metotia, i le ala, e sili atu ona matagofie i le mea e iloa ai le vave o le galuega i le taimi lava lena

Afai o le eleele o le nofoaga ua faamoemoeina e leʻi fausiaina, e tatau ona aveese le palapala lafulemu e 20 cm. E tatau ona sasaaina le palapala lafulemu ile pito i lalo o le lua e maua ai. O le eleele ua aveeseina e tatau ona teuteu ma le faaeteete, aveese le rhizomes o vao, lapisi, tioata ma isi otaota. A maeʻa lena mea, faʻapipiʻi faʻamaʻiina, tuu i totonu ma faʻamama. Afai o loʻo e fausiaina se faʻaitiitiga, e tatau ona sasaa le kalave ile pito i lalo o le fugalaau mo le faʻafefe.

O le fugalaau e tatau ona totō mai le ogatotonu, agai agai i le pito. A leai, o se vaega o fualaau po o fatu e mafai ona faaleagaina pe solia. O se moega fugalaau faʻafelatai o loʻo faʻatumu i taimi uma. Alu mai le totoina o se laina se tasi o fatu po o laau toto i le isi. Lalelei fugalaau e sili atu le aua le tuʻuina. O se mamao o le 30-60 cm e mafai ona manatu e sili ona lelei.

I le faaiuga o le galuega, ua totoina se tuaoi, mulimuli ane e mafai ona e faatusatusa le iuga i le fuafuaga. E fautuaina le taulai faapitoa i le fencing, teuteuga teuteuina ma isi mea teuteu e teuteuina ai e le gata o le togalaau, ae faapena foi lo tatou olaga i le atunuu.

Tausiga lelei o le togalaau fugalaau ua maeʻa

O le talepeina o se togalaau fugalaau ua na o le amataga. Ina ia foliga foliga e te moemiti, e le tatau ona galo ia te oe le tausiga o laau. O le faʻasusuina o le vai o se vaega taua o le tausiga. O le faʻasusuina o laau mo le taimi muamua e talafeagai pe a totoina i le palapala. O le suāsusu e sosoo ai o le a na o le mavae lava o nai vaiaso. E taua le mafaufau i le tau masani. E le pine ae amata ona ola laau. O lenei o le manaʻoga e faʻamalo le eleele ma aveese vao o le a faaopoopoina i le fausiaina.

O le tausiga lelei o togalaau fugalaau o le a mafai ai ona faʻaumatia lau galuega. Ma o le iloaina ua e faia lenei matagofie uma i ou lava lima o le a mafai ai ona talitonu i lou lava gafatia mo le fatufatuaʻi, lea ua tele

Autalavou e oʻo mai ma o laau mulimuli ua vaivai. Fugalaau taʻitasi e tatau ona aveesea mai le fugalaau. O fugalaau fugalaau e teuteuina, ma tuu ai aʻa i le eleele, ma ufiufi i mea malamalama. E mafai ona e faʻaalia le manino ma le pine e maka ai le nofoaga o vaega o le togalaau fugalaau. Ona oʻo lea i le tautotogo o le a sili atu ona faigofie le toe faʻaleleia o le tau. O le a talafeagai le suʻesuʻeina o laau totō, aveʻese pe toe faʻaaogaina nisi. E le tatau ona tuʻuina atu ni aʻafiaga mama poʻo ni paʻu oti. Lelei e aveese.

Afai e te mulimuli i le togalaau fugalaau, tausi ma le faaeteete aganuu, o le ae maua se motu matagofie o le alofa, lea e mafai ona e mitamita ma fiafia i ai.