Viticulture

Vai vine "Amur"

Ua leva ona avea vine ma fanua e le gata o togatogo i saute, ae o nofoaga tumaoti foi o itulagi malulu malulu o le itu i matu o Rusia.

Ae toatele e ofo ona e tele ituaiga natura masani na maua e saienitisi ma o loʻo faʻaaogaina nei i le faʻatoʻaga e avea ma foaʻi maualuga o le tetee.

O loo matou talanoa e uiga i vine "Amur", lea e patino i se tasi o ituaiga pito i matu o lenei togalaau matagofie.

Ona o ona uiga sili ona lelei, na ia mauaina ai se tulaga mamalu i le lisi o ituaiga vine ma o le mafuaaga lea o le a matou faailoa atu ai ia te oe le vine o Amur i lenei tusiga.

Mealilo ma uiga mama o vine "Amur": o mea uma e uiga i le vasega

O lenei ituaiga e masani ona sili ona tuai, talu ai e le mafai ona faʻatuina i soo se auala pe a oʻo mai i totonu o vaomatua o le itulagi o Amur. E ui lava i lona umi o talafaasolopito, ae o le vine vine Amursky ua faaalia ai le sili atu ona talafeagai lelei i le taimi nei ona o le tele o itulagi o Rusia. I le natura, e mafai ona maua i soo se mea, ma i lalo o tulaga masani, e maua ai le teteʻe tele ma e mafai ona tosoina se vine i se lagolago e oo atu i le 30 mita le umi.

E masani lava, o loʻo tautala foi lenei mea e uiga i fua lelei e mafai ona faʻafiafia ai le ituaiga. Mai le afa muamua o le seneturi talu ai, o lenei vine vine na avea ma faavae mo le filifilia o le tele o hybrids, lea e fiafia i ai nei i le maualuga o le lauiloa: ituaiga "Northern" ma le "Dawn of the North", "Talisman", "Skiff", "Triumph".

Uiga o fuifui vine "Amur"

O le masani masani o se fuifui vine o le palaniki poʻo le uʻamea. E leʻi faʻapipiʻiina lelei ia vine, ona o le fua o le vine ua le mafai ona faʻaaoga. O le umi o le tasi leotele i le averesi e mafai ona maua mai le 10 i le 15 senitimita. Le tele o vine ma fuifui e laiti.

O lenei vine e mafai ona iloa i le lanu uliuli o vine, lea e i ai foi le fuga o le vine. O le paʻu o le meaʻai e masani lava ona matua tele, e fetaui lelei mo le felauaiga. I le lautele, o le laʻau e tasi e tusa ma le 1.5 simita.

O le aano o vine e mama ma e sili ona suamalie. O le tofo o fualaau vine "Amur" faigofie, e mafai ona le gata i le suamalie ma le suamalie, e faalagolago i tulaga o le matua. O paina vine o lenei ituaiga e faʻaaogaina mo le taumafa fou ma mo le gaosiga o mea maualuga lua: suamalie, compote ma le uaina, faʻapea foʻi ma le faʻamago. E masani ona faʻaaogaina e fai ai le vailaʻau vailaka poʻo le tartari.

E ui i le mea moni o lenei vine e toetoe lava a le tupu aʻe i luga o se televave o oloa (mo lenei faʻamoemoega, o ona totoga e sili atu ona manuia o se fua), o ona fatu e faʻaaoga e sui ai le suauu vine ma le kofe sui.

Amur Grape Faʻasologa o Tusiga ma le Aoina o Upu

O lenei vine e aofia ai ituaiga eseese o le fuaitau o le matua, e le o se mea e ofo ai le natura masani o lona tuputupu aʻe. O le fuga i totonu o le togavao e tele, talu ai, i totonu o ona aʻa uma, e tusa ma le 80% o loʻo fua. I le taimi lava e tasi, ona o le laʻitiiti laʻitiiti, o le 1 i le 3 e mafai ona faia i luga o se tasi pu. I le averesi, mai le tasi hectare o vine vine o lenei ituaiga, e mafai ona e aoina mai i le 60 i le 80 pasene o fualaau lelei.

Ina ia seleseleina i le itulagi o Amur, e mafai ona e amata i le afa muamua po o le ogatotonu o Setema.

Afai e te totoina fua vine i le Amur o se fualaau aina, selesele ma fausia se togavao i se taimi talafeagai, o le fua o le seleselega e ono tupu i sina taimi muamua atu, talu ai o le a tele atu le vevela ma le susulu o le la.

Vaega ma uiga lelei o vine "Amur"

  • E masani ona le fefefe le vailaʻau i le malulu. E oʻo lava i le faʻaitiitia o le vevela i -40 ° C i luga o se togavao vine e leʻi faʻaalia ai se faʻaleagaina. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina le vine mo le fausiaina ma avea o se tagata foaʻiina lenei uiga.
  • E le gata i lea o le seleselega e le fefe i fuga o le tautoulu, lea e mafai ai ona naʻo lona tofo, ma atili ai ona suamalie.
  • O leona o meaola faalafua e masani ona taatele ma faamai o vine e toetoe lava a le matauina. E taua le faamamafaina o le tetee atu o vine i le milipolo.
  • O le fua o le seleselega vine vine a Amursky e vave lava le vave, lea e mafai ai ona seleseleina ao le i amata le malulu ma le malulu.
  • Maualuga maualuga ma faʻaaoga lautele o vine.
  • Le fetaui lelei o vine ma vine mo femalagaiga.
  • O le tuputupu ae lelei o le togavao, lea pe a faatusatusa i ituaiga masani o le fausiaina e mafai ona taua o se tagata lauiloa. O le tuputupu ae o le vine e mafai ona tusa ma le 2.5 mita.
  • O le vao e fua lelei ma faʻafeoloolo teuteu e aunoa ma ni faʻafitauli.
  • Faatasi ai ma le totoina o vine, e mafai ona vave aʻafia lelei ma lelei ma fetaui lelei i tulaga fou e ola ai.
  • E taua tele le filifilia o ituaiga vine fou.
  • Faʻaaogaina mo le teuteuina ma le totoina o lagolago faʻamau, faʻavaeina faʻalavelave ola.

Eseesega eseese: oa faigata e mafua ai le totoina o vine "Amur"

  • Laʻau faʻamalosi faʻamalosi e mafua ai le tele o faigata pe a selesele. Mo lenei mafuaʻaga, o le tele o fuifui e masani lava ona le toe faʻaaogaina.
  • Ia faateleina le tele ma le lelei o le seleselega e manaʻomia e le vao ni teuteu masani ma malosi, lea o le a faʻamalosia ai oe e galue malosi.
  • O fualaau suamalie e le mafai ona faʻamaeʻaina ma o latou tofo, lea, e ui i lea, e mafai ona totogi mo le matagofie o fafo o le toga vine.

O le a le mea taua i le totoina o vine "Amur": tulafono ma laʻasaga uma

O vine "Amur" e mafai ona faʻalauteleina i le tele o auala, e aofia ai:

  • Totoina o se vine vine ma fatu varietal.
  • Faaaoga mo le totoina o vine "Amur" lala o se isi togavao o le ituaiga lava e tasi.
  • Faʻapipiʻiina o le vavaega o se laau o le varietal i luga o se faʻatauga o se isi ituaiga.

Ona o le ola lelei tele o lenei ituaiga i soo se tau mafanafana ma lona lelei tele, o le totoina o vine i luga o lau 'upega tafaʻilagi o le a le faigata. Ae pei o isi ituaiga, Amursky vine ua sili ona totōina i totonu o nofoaga lelei. O lenei mea o le a saofagā i le vave o le seleselega ma le tupu aʻe o le toga vine.

O vine e matua le manaomia ma faʻamalosi le matagi i matu, lea e mafai ona aʻafia ai le tupu aʻe, vavae ese mea e le lelei ma tuʻu oe e aunoa ma le seleselega.
Aua nei galo e uiga i le televave o le tuputupu ae o le vine, o lea ao lei totoina e taua tele le saunia o ni mea faapitoa mo le lalagaina o le vine.

O le a le taimi sili e filifili ai mo le totoina o vine "Amur"

O le totoina o vine o lenei ituaiga o le a faalagolago tonu lava i le fea togalaau e te filifilia. Mo togafiti vine e sili atu le lelei e filifili ai le tautotogo. O le taimi lenei e matua mafanafana mo le tupu ma le aʻafiaga, ma o le ai ai le vaitau atoa i luma mo le tupu aʻe o se vao fou. O le mea lea, o vine na totōina i le tautotogo o le ai ai le taimi e faʻamalosia ai ma maua ai le malosi ao lei amataina le malulu malulu. O le tautotogo ma le autumn e talafeagai mo le tui.

O le eseesega o le a aofia ai na o le mea moni o le taimi o le autumn e faapipiiina ai le faʻatauga e manaʻomia ona faʻaeteete lelei ma ia faia mea uma lava ina ia mafai ai ona tumau seia oʻo i le tautotogo se lava o le susu e mautinoa ai lona taua.

O fua o lenei vine e sili ona lelei e lafo i le eleele i le autumn, pe a uma le seleseleina. I le tautoulu, e mafai foi ona lūlūina, ae ao lei auina atu i latou i le eleele, o le a tatau ona sosolo fatu i le vai ma faia le tele o isi manipulations, lea o le a faamatalaina auiliili atili i lalo.

Metotia o le tuʻuina atu o se tovine: filifilia o le eleele, fatuina o togalaau

O le vine matua lelei "Amur" e aofia ai ma le tele o ituaiga eleele. Ioe, o lena E sili ona fetaui i le palapala ma se alavai lelei ma le maualuga o le eletise. Peitai, e ui lava i lea, e leʻi maualuga lava le maualuga o fua faʻatatau i le totoina o nei vine i luga o le humus ma le limasone, i luga o eleele o loʻo i ai le vavalalata o le vai.

Pe a sauni ni pu mo vine, e tatau ona manatuaina o le mamao i le va o vao e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 mita, a leai o le a latou faalavelaveina le tasi. Ua faailoa mai foi e le aufaitau o le totoina o vine e latalata i laau fualaau aina e matua le manaomia. A uma mea uma, e vave lava ona malosi le malosi o le faʻamafaʻaiʻauina o se laau, "saluina" ma faʻaitiitia ai le fua.

O laasaga o le lūlūina ma le totōina o vine o vine "Amur"

Ina ia saunia fatu o vine "Amur" e tatau ona amata mai i le tautoulu, pe a uma le seleselega. Latou te manaʻomia ona tuʻu i le eleele, faataatia i le loloto e tusa ma le 2.5 simita. A maeʻa lena, tau lava o faʻatali mo le tautotogo ma le faʻaputuina o vine vine.

Afai e te filifili e luluina i le tautotogo, ona tatau lea ona tuu fatu i totonu o le vai mo le tusa o le aso ma i le maea ai o lenei taimi, faʻafefiloi i le oneone ma tuʻu i totonu o se pusa (mafai ona tuu i totonu o se pusa paʻu). E sili ona lelei le tuʻuina o fatu vine i se nofoaga malulu, lea o le a tumau pea le vevela i le + 4 ° C.

Ina ia mafai ona toto fatu, e tusa lava pe leʻi oʻo i le tautotogo, e totoina i totonu o fagu ma teuina i totonu o se potu i le vevela o le sili atu ile 20 ° C. E pei o le totoina o le vaomatua, matou te faatali mo fatu e ola ma taumafai e tausi ma le faaeteete ma le totoʻa togafitiga, faapea foi ma isi laau i totonu.

O le totōina o laau e tatau ona faia na o le taunuu mai o le taumafanafana, aua e naʻo le taimi nei o le a lava le malosi ma o le a talafeagai mo lenei mea. Faʻamasinoga e tatau ona faʻatinoina i lalo:

  • Muamua, matou te saunia le lua i le maualuga o le 0.5x0.5x0.6 mita. Mo le faʻaleleia lelei o alavai i lona pito i lalo, o le sasaa lea o se laulau o iliili, o lona mamafa e tatau ona tusa ma le 10-15 simita. O le faʻafefiloi o le eleele lafulemu ma fugalaʻau faʻasaina ua sasaaina i luga o lapisi. E taua tele le iloa e le mafai ona totoina se vine vine saʻo i totonu o fugalaʻau, talu ai e mafai ona susunuina. O le mea lea, o le isi laulau o le eleele faigofie ua faaputuputuina i luga o le fusi.
  • O le aʻa o le seleselega ao lei totoina e tatau ona faia i se fofo e mafai ona faaosofia ai aʻafiaga. A maeʻa lena, tuʻu i totonu o se lua ma moe lelei ma le faʻaeteete. E tāua tele ona e le ufiufi lona aʻa i le palapala.
  • A uma ona totōina, e tatau ona faʻamaua le fatuina (faʻaaoga e tusa ma le 30-40 lita o le vai) ma mulch le eleele faataamilo. E sili ona lelei le paʻu poʻo le paʻu laau e fai ma mulch.

Faiga faʻapipiʻi vine vine vine "Amur"

O le aʻa ma le faʻatauga lea e te fuafuaina e toto ai, ia mautinoa ia sauni muamua. O seleni e masani ona seleseleina i le tautoulu ma teuina seia oʻo i le tautotogo tuʻu i le oneone i se nofoaga malulu. I le tautotogo latou te faasolosolo solo ma paʻu (naʻo le vaega pito i lalo, ina ia maua ai se tina mo le sili atu o aʻa o le tipi i le faʻatau). O le vaega pito i lalo o le tipi, faapea foi ma le suauu, ua teuina mo ni nai aso i le vai ma se vaifofo faapitoa e maua ai le aʻa i luma o le faapipii.

Sauniuniga o faʻatauga e aofia ai:

  • Aveese le togavao tuai.
  • Fufulu le tipi.
  • Vaevae faʻasoa mo faʻasologa.

E saʻo lava i le vaevaega o le faʻamaufaʻailoga e tuʻuina ai le 'au, ma faʻamautuina i se ie umi poʻo se maea. Afai ua faia le tui mo le taumalulu, ona tatau loa lea ona ufiufi le nofoaga o tui i le palapala susu, ina ia mafai ai ona maua le susu i le taumalulu. E le gata i lea, e tatau ona ufiufi le tui, lea o le a talanoaina atili i lalo.

O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le toe gaosia o vine vine "Amur"?

O lenei metotia e sili ona faigofie, e ui lava e iai ni nuances. O le mea pito sili ona taua o le i ai o se togavao, mai le mea moni, e mafai ona e faʻatagaina. O le isi, i le va o vili na filifilia malosi ma latalata atu i le sola ese eleele. E punou ifo o ia i le eleele ma moe i se papa mafiafia o palapala. E taua tele le faʻamamaina lelei o le eleele, talu ai o le mea lea o le a fesoasoani i le aʻafia o le faʻatau.

E malie foi le faitau e uiga i le vave o vine

Faʻafefea ona faʻasaoina ma faʻaleleia fua o vine: o tulafono mo le tausiga o le vine vine i le tausaga atoa

  • O fua o fualaau vine "Amur" e tatau ona faatinoina ma e masani lava i na o se talavou, ao lona aʻa e na o le atiina ae. Ae maise lava o vine mamago e fefefe i le timu, lea e mafai ona aafia tele ai le fua. Faatasi ai ma le matua o le togavao ma faatasi ai ma le faateleina o ana volumes, o le tetee atu i le paʻu e faateleina tele, e ui e sili atu le aua le faalēaogāina vave le tautotogo.
  • A uma ona faʻamamaina le eleele ile vine, e tatau ona malepe le mulch. O le a le na o le saofaga i le puipuia o le susu i le eleele, ae faapena foi i le taimi o le paʻu o le a fafaga ai vine i meaʻai. O le mulch layer sili ona lelei mo vine e 3-5 inisi.
  • O lenei ituaiga o se tasi o nai mea e tusa lava pe sili atu le ogaoga o taumalulu e le manaʻomia ai se malutaga faapitoa. O lenei mea e mafua ona o le maualuga o lona tetee atu i le malulu. Ae, e le o mea uma i le talavou, pe a uma ona totoina le vine e le mafai ona mitamita i se ituaiga uiga, o lea e tatau ai ona ufiufi. E sili atu ona ufiufi vine ma fualaau o le autumn e faʻaaoga ai se pusa vai poʻo se fafie e aunoa ma se aso. O le faʻamautuina oi latou i luga oa tatou vine, e mafai ona tatou faʻatumuina ma le saogalemu i le eleele ma tuʻu ai mo le taumalulu. Ina ia le mafai ona paʻu umi se ituaiga o fale, e mafai ona faamalosia i piliki poʻo laupapa mamafa.
  • A aunoa ma le teuteuina, o lenei vine o le a vave ona liliu mai se laau eseese i se mea teuteu. A uma, o le teuteuina e le gata e mafai ai ona e fausia se togavao, ae e iai foi se aafiaga lelei i le faateleina o le maualuga ma le lelei o vine.
  • Ae o le faʻaleʻeleina o vine "Amur" e toetoe lava a le tatau. O le a lava tele mo le mulch ma le masani ai ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasamala o loʻo i ai
  • paluka ma fulukalama.
  • I le le lava o le malamalama ma le malosi o le vao, o lona tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina ua faʻaitiitia. O le mea lea, o se tasi o auala e taulima ai i latou o le teuteuina ma le saʻo o le totoina o vine. Mo le puipuia o nei faʻamaʻi, lua i luma o le fuga o le vao ma le tasi i le taimi o le fausiaina o fuga vine, o le pulumuina o loʻo faia i sauniuniga faʻapitoa, lea e faʻaalia lautele i faleoloa faapitoa.