Laʻau

Dracaena - faʻaleleia i le fale

O Dracaena e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. O se filifiliga sili foi mo se meaalofa mo se taimi faʻapitoa poʻo se aso. Faatasi ai ma sina taumafaiga ma le tau o le tuputupu ae ma le tausia o le laau e mafai ona teuteu ai soo se fale. E le faigata tele ona faʻalauiloa le dracaena i le fale, e taua le mulimuli i nisi tulafono ma nuances. E oo lava ile amataga e mafai ona latou taulimaina le faiga.

Faʻapenaina o le dracaena i le fale

E faʻapefea ona faʻalauiloa le dracaena? O fugalaau fugalaau malamalama ma le toʻa e taʻutino mai i totonu o le fale e le totogo ma e toetoe lava a le faia ni fuālaʻau lanu, o le mea lea o nei auala e gaosia ai e le talafeagai. O pamu Basal e aliali mai foi i tulaga tulaga ese. Ae ui i lea, o loʻo i ai isi auala manuia e maua ai se fale fou.

Apical cuttings

E faʻapefea ona faʻaleleia le dracaena i ni mea faʻapitoa? Afai o le tagata fugalaau o loʻo i ai se laau ua le toe maua lona matagofie, ona i ai lea o se avanoa lelei e faʻafouina ai ma maua ai se pama fou. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e vavaeina ma le faaeteete le lau o le lau laau ma se vaega o le aʻa.

Faʻalogo! E sili atu pe afai o le umi o le 'otiʻoti i le pito i lalo o le pale o le a mai le 15 i le 18 cm.

O le aʻafia o le apical cuttings o loʻo faia uma i totonu o le vai ma i totonu o le mea o loʻo totoe

E faʻamamaina le 'eleʻele mai lau laʻau tuai, pe a maeʻa ona faʻatagaina le malolo mo ni nai itula, ma tuʻu ai i totonu ole potu. O le faagasologa o le aʻafiaina o dracaena ma le manuia e faia i totonu o ia tulaga:

  • vai inu mama ma le faaopoopoina o sina vaega o malala ma soʻo se aʻa e faʻaolaina;
  • o se faʻafefiloi o peat, oneone o le vaitafe ma le koala paʻu;
  • perlite;
  • vermiculitis;
  • Paʻu laau pusa na faʻatau i le faleoloa pe faapitoa mo dracaena.

O le aʻafiaga o le faagasologa e tupu i tulaga o le lauʻeleʻele. Faʻataʻitaʻiga Dracaena i le fale e le mafua ai ni faigata e oʻo lava i le amataga, e fai ma aʻa mo se taimi umi.

Faʻalogo! E le fiafia Dracaena i le faʻaleleia o le eleele, o lea e tatau ai ona e siaki pea le maualuga o le susu.

O le vevela e tumau i le + 20-22 ° C. E faʻamautinoa le faʻaleleia lelei, siakiina pea le tulaga o le eleele. E le gata i le tele o lona susu, ae o le faʻamamaina foi e le tatau ona faatagaina.

O le aʻa ma le aʻa, lea na totoe ina ua maeʻa le seleselega, ua ufiufi i se ato ma tuu i totonu o se potu mafanafana, e masani ona totoina ma faasusu. O le masina mulimuli ane, e susulu mai ai i luga o laulaau, o le a tupu mai ai ni aʻa fou. Ina ia mafai ona totoina se laau maloloina, e tatau ona le gata ina ia maua lelei le tausiga, ae ia tausia foi tulaga mama, ia faia togafitiga faavaitaimi ma fomaʻi ma iniseti.

Laʻu vavae

E faapefea ona faʻaleleia dracaena i le fale faatasi ai ma le fesoasoani o le vavalaʻau? Afai a uma ona tosoina le lala ma le pito i luga, e tele naua se uʻu pisi, ona mafai lea ona e faʻaaogaina e fai ma mea e faʻalauteleina. O lenei metotia e faʻaalia e faʻalagolago ma e faʻaaogaina pe a malosi aʻa o le fugalaau ma o le pito i luga ua pala pe ua mamago mo nisi mafuaaga. E taua le manatuaina e na o mea maualuga ma mea maloloina e leai ni faailoga o le pala poʻo faʻamaʻi matuia e mafai ona vavaeina.

O faʻamavaega aʻa e faʻavaeina i tulaga uma e lua

Faʻalogo! E selesele le fasi laau i se umi o le 10 i le 15 cm ina ia maua ai le tipi i le nofoaga o le faʻamau muamua o le lau.

E faʻapefea ona aʻa aʻa? I nofoaga o vavaeʻesega, faʻamavaeina o le ie, o le i ai o palapala pe faaletonu e le taliaina. O le faʻavaeina o le faagasologa e faia i totonu o tulaga o le greenhouse, e mafai ona tuʻuina i le itu i luga ma le lautele. I le tulaga mulimuli, ua siʻiina i totonu o le eleele susu. Afai o aʻa e maua i le aʻafia o le vaʻaia o apical, o le taimi la e faʻalauteleina ai le dracaena i le vavaelaʻau, o le a faʻaputuina le itu itu ma tuʻu mai ai ni paʻi fou. O le aʻa e mafai ona gaosia i le 1.5 masina, o tupu e tupu mai i le isi 1 masina.

O vavaega e masani ona masani ai le faʻalauteleina o dracaenas, lea e talitonuina ma lauiloa i le va o fugalaau fugalaau.

Vaalele i luga o le ea

Faʻapenaina i luga o le ea e faʻaaogaina i le mataupu pe a laʻititi le fugalaau, ma e le mafai ona vavaeeseina. I le nofoaga o loʻo i ai le laulaau i luga o le ogalaau o le dracaena, e tatau ai ona fai se mea e faʻataʻatia ai le paʻu i le ogatotonu o le ogalaau.

Faʻalogo! I le puipuia o le faʻaogaina mai le faʻavaveina, ua faʻaofiina ai i totonu se toothipiki poʻo se tau masani.

A maeʻa le 1-1.5 masina talu ona faʻavae le ea, e mafai ona e maua se fale fou

I le nofoaga o le faʻasaina, afifi le ogalaau ma le sphagnum moss ma afifi i se pusa paʻu. Faʻasolosolo le taimi i le pu i se pamu moli e puipuia mai le mago. Pe a iloa aʻa i le sphagnum, e le minoi le ata ma e seleseleina le fatuina mai le tina. O se auala faigofie e mafai ai ona maua se laau fou e aunoa ma se faʻalavelave tele.

Fatu

I le fale, atonu o le a le maua ni fatu o dracaena, ae afai e mafai ona e mauaina, e mafai ona e amata toto. O lenei metotia e masani lava ona faʻaaogaina ei latou o loʻo mananao e totō ni pama mo le faʻatau.

Muamua lava, o le fatu ua faʻamamāina o toega o le fusi, ona faʻamaluluina lea mo se taimi i le aʻa e faʻaolaina. Faʻataga le fatu e faʻagogo sina mea itiiti, ona tuʻu lea i luga o se faʻafefe susu o le peat ma le oneone, ona sasaa lea i le palapala ma ufiufi i le tioata poʻo le ata.

O le dracaena totonu e le fuga ma e le fatuina fatu

O le pusa lūlū ua tuu i totonu o se nofoaga mafanafana lelei, faatasi ai ma le vevela e tusa ma le + 25 ° C. O le greenhouse e faʻafuaseʻi ona faʻavaivaia, e puipuia ai le aʻafia o le malulu ma le faʻamalolo. O laau e mafai ona tu mo le tusa o le masina ao le i oo mai le fuʻa muamua. E le tupu tele. E faasolosolo lava, e masani ona vaʻaia e tamaʻi vaʻaia i le potu malulu le ea, ona pipiʻi lea i ni ipu. O le vave vavaeina o pama i lenei auala e le aoga, o lea e tatau ai ona e onosai.

E faʻapefea ona toto se dracaena?

Solerolia - tausiga ile fale ma toe gaosia

E manaomia le totoina o Dracaena pe afai e ola laau laiti i totonu o le tasi ipu. E sili ona fuafua le faʻatulagaga i le tautotogo, pe a amata le vaitau o le tuputupu ae. Sapalai muamua le seleseleina o le palapala mo pamu po o cacti.

Faʻalogo! A o lei totoina fugalaau susunu le palapala i le afiafi.

Pe a faʻavasegaina, e taua le aua neʻi faʻaleagaina aʻa aʻa

Ina ia mafai ona vaʻaia dracaena, e faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete faatasi ma se eleʻele eleʻele mai le ulo muamua. Afai e tele ni laau ola e ola ai iina, ona vaeluaina lelei lea ma totōina i ni ipu eseese, ma faʻatumu i latou i ni meaʻai. A maeʻa lena mea, faʻafefe i le vai mafanafana.

E mafai ona tipi aʻa mai le dracaena?

O le aʻafia o aʻa o dracaena e na o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e faia. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le faʻavaeina o le aʻa poʻo le malosi o aʻa. O le tulaga o le aʻa e fuafua ai le soifua maloloina ma foliga vaaia o le laau.

Ole aʻafia o aʻa e na o le seleseleina poʻo se totō togalaau.

Faʻalogo! E le mafai ona e faʻaaogaina se naifi e tipi ai le aʻa, talu ai atonu e le tipiina le filo i le taimi muamua.

A aunoa ma se faanatinati manaʻomia e teu aʻa rootcaena, aua le

<

O mea e tosoina e togafitia i le malala o le eleele poʻo le carbon carbonate. O se aʻa maloloina e tatau ona togafitia i se mea malie e puipuia ai le salalau o le aʻa ma faasaoina le fugalaau.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia Dracaena i le fale

Phalaenopsis faʻanofoina i le fale: faʻataʻitaʻiga o tamaiti ma meaʻai
<

I le aluga o taimi, o le paleni teuteu e mafai ona maumau ona uiga, aemaise lava pe a ua matua le laau. E le fautuaina vave e le au atamamai le aveeseina o le dracaena, ae taumafai e faatino se toe faafou, faafetai lea e le gata o le a toe foi mai, ae o le ai ai foi se avanoa e faalauiloaina ai ma maua ni laau fou maloloina, lea o le a maua ai e le tagata fai fualaau fiafia le fiafia.

Trimming mo tafe o itu

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le dracaena ua tupu aʻe i le taualuga? Ina ia mafai ai ona suia ma tuʻuina atu itu o le itu, e tatau ona usitai i nisi o taʻiala. O le pito i luga o laupepa e tatau ona i ai i le vaega o le malamalama masani. I lenei itu, o le teuteuina e faia i le amanaia o le faateleina o le lanu meamata. O galuega e fai ai faamauga ma faamauga e faia i lalo ole tulaga ole fale. E na o se fugalaau e mafai ona vavaeina, o le maualuga o le ogaumu mai le palapala palapala i le faapipiiina o laulaau lalo ifo e 30 cm.

O le dracaena teuteuina o se mea tatau

<

O le teuteuina o le dracaena ina ia mafai ai ona maua ai ni taamilosaga lanu i luga o le laau, aua e manaʻomia ai le taimi e toe faʻaleleia ai ma tausia lelei. O le nofoaga o le tipi e ufiufi i le varnish o le togalaau ina ia le faʻavave le susu. I le aluga o taimi, o le amataga o lala fou o le a faia i luga o le tipi. O le laau e tatau ona tuʻuina atu i ai le faʻamalamalamaina o le laumua e ala i le liua taimi o le ipu. Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae o tipu, e mafai ona e pamu le ogalaau i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe (mo se faʻataʻitaʻiga, Epin). O loʻo iai foi se mea faʻapipiʻi mumu e faʻapipiʻiina. O se pusa paʻu ua tuʻu i luga o le dracaena e faʻaleleia ai le susu. I ia tulaga, e teuina mo le masina.

Faʻavaeina o le Crown

O le faʻaaogaina ma le faʻamalosia o le pale e fesoasoani e maua ai le dracaena se foliga vaaia lelei. Afai o le a tupu le fuʻa o le laau i totonu o se laau, ona tatau loa lea ona ave ese loa. Nai lo lena, o le fugalaau o le a faʻagasolo atu faiga fou, fausia nisi lau, fai ni fomu fou.

O le faia o teuteuga teuteu e tausia ai se foliga teuteu

<

O vaega e tatau ona aveeseina o faailoga ia o faʻamaʻi poʻo le faaleagaina o meaʻai. E mafai faapefea ona ou ave se fuʻa mai le dracaena? O laina eletise ma le leai ni lala ua vavaeina ma faʻaaogaina e avea ma mea e toto ai le faʻalauteleina.

Faʻapenaina o le dracaena i le fale e le faigata tele mo le au faifaatoʻaga amata. Ae ui i lea, e tatau ona e onosaʻi ma e le solia le taualumaga ua maeʻa. I lenei tulaga, o le a amata le alualu i luma o le faagasologa, ma a mavae sina taimi o le a maua ai ni togafitiga fou.