Fualaau aina

O le sili ona lelei o pateta a le aiga Blue: ata, faʻamatalaga, uiga

Mo i latou oe mananao e maua mai le meaai e le gata o le tofo lelei, ae o se sapalai foi o meaʻai mo o latou tino, o le filifiliga o se ituaiga pateta talafeagai e mafai ona avea ma se galuega faigata.

I le uma, e le gata o le taua, ae e le taua foi i le galueaina, tetee atu i faamaʻi ma tulaga eseese o tau. Ae ui i lea, e le tatau ona e faʻavaivai, ona o le puʻupuʻu o le Bluehead e faʻapipiʻiina nei mea uma.

Faitau i totonu o la tatou tusiga se faʻamatalaga auiliili o le ituaiga, ia masani ma ona uiga ma uiga o tekinolosi taufaatoaga, ia iloa po o a faamai o loo i ai se predisposition ma atonu e ono osofaia e meaola faalafua.

Blue: faamatalaga eseese

Igoa tulagaPalaʻele
Tulaga lauteleO fua laititi o le laulau Rusia e masani ai mo le faia o paluga pateta, fufulu o pateta ma le gaosiga
Gestation period100-115 aso
Manatua Pule17-19%
Masima o fai pisinisi90-110 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao9-11
Tuuina atue oʻo atu i le 500 kilokalama / ha
Quality Consumere le faʻapogisaina le tino i le taimi o kuka, faʻapalapala i le taimi o le vevela vevela, lelei tele
Faanatinati90-95%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanupapaʻe
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral, Volgo-Vyatsky, North Caucasus, Central Black Earth, Middle Volga
Faʻafitauli faʻamaʻile faʻamalosi i le nematode o le pateta, faʻamautu lelei i le tuai o le paʻu, faʻasaʻo le teteʻe i le rhizoctoniosis ma le paʻu
Vaega o le tuputupu aee mafai ona tipi fatu fatu, e manaʻomia se tauʻeleʻele mafiafia
FaʻatonuVNIIKH ia i latou. A.G. Lorha (Lusia)

O le mea lea, ituaiga pateta Ese lanu lanu Blue ma le faʻamatalaga o le ituaiga:

Ole ituaiga o le pateta e masani ona i ai ile ituaiga o meaʻai, o lona tuputupu aʻe e faʻamuta le 80 i le 100 aso pe a uma le fuʻa muamua. O le faʻamaoni lea o le au Faʻalapotopotoga Rusia, o ia na amataina - VNIIKH latou. A.G. Lorch.

Na aofia ai i totonu o le Setete Setete o le Malo Rusia i le 1993 mo le galueaina i totonu ole Volga, North Caucasus, Volga-Vyatka, Central ma Central Black Earth.

Vailaau o le pati E tele uiga lelei o le lanu, e mafai ona iloa ma gaosia. I le averesi, e 40 i le 50 tone pateta e gaosia i le hectare o fua o faatoaga. O le maketiina o fualaau aina, e le gata i lea, e le i tuua ai i tatou, ae o loo tausia i se faailoga manaia o le 97%. E mafai ona feaveaʻi saogalemu i mamao mamao poʻo teuina i fale teu oloa mo se taimi umi.

I le laulau o loʻo i lalo, e mafai ona faʻatusatusa le tausia lelei o isi ituaiga faʻatoʻaga ma pateta Blue:

Igoa tulagaFaanatinati
Palaʻele90-95%
Arosa95%
Vineta87%
Zoraka96%
Kamensky97% (faʻamuamua i le vevela i luga + 3 ° C)
Lyubava98% (lelei tele), e le mafai ona totoina le tubers mo se taimi umi
Molly82% (masani)
Agatha93%
Burly97%
Uladar94%
Felox90% (vave fafagu o fatu i le vevela i luga + 2 ° C)
Faitau atili e uiga i le teuina o pateta: taimi, nofoaga, vevela ma faafitauli e tulaʻi mai.

Ma le auala e teu ai i le taumalulu, i totonu o le faleoloa o fualaau faisua, i totonu o le pulou, i totonu o le falemautotogi, i luga o le faapaologa ma pusa, i le pusaaisa ma fufulu.

O pusa i totonu o lenei ituaiga e lapotopoto, lautele ma mamafa. O le mamafa o le mamafa o se tui faapisinisi e 90 - 110 g, ae masani ona oʻo ile 150 g. E masani lava o le tasi laau vao 9-11 ituaiga fua..

O le paʻu e manifinifi, lanu moli malamalama ma se felafolafoaʻi itiiti i le pito i luga. O le tino o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma e le faʻapogisaina i ni tipi poʻo soʻo se togafitiga vevela. O le suauu lanu moana e maualuga tele, e tusa ma le 18-20%. E laʻititi mata laiti ma foliga mai i ni mea laiti.

O le maso o loʻo i totonu o isi ituaiga o pateta e mafai ona e vaʻaia i le laulau i lalo:

Igoa tulagaManatua Pule
Palaʻele17-19%
Ilinsky15-18%
Cornflower12-16%
Laura15-17%
Irbit12-17%
Blue-eyed15%
Adretta13-18%
Alvar12-14%
Breeze11-15%
Kubanka10-14%
Na tulaʻi Crimean13-17%

O laau e tupu i le tele o le laʻau ma e le o salalau foi i luga. O laulaau e laʻitiiti ma lanu meamata. I le vaitau o le vavao, ua ufitia le vao i fugalaau e foliga mai o le lanu lanumoana lanumoana, lea, i le mea moni, o le eseesega na i ai lona igoa.

Uiga

O le uiga autu o le ituaiga Blue o lona tofo sili ona lelei ma le lelei tele. O le mea lea, e mafai ona kukaina toetoe lava o se ipu mai ia mea, ma o palu pateta e sili ona lelei.

E le gata i lea, o pateta o lenei ituaiga o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le aofaʻi o amino acids e sili ona aoga mo o tatou tino. I le faaopoopo atu i le taumafataga o le taumafataga, o le Blue o loʻo i ai se isi mea - o fale gaosi oloa. Talu ai ona o le maualuga o lona maso, ua faʻaaoga lelei e faʻaaogaina ai..

Faitau atili e uiga i togafitiga ma e le na o meatotino o pateta.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lamatiaga o le solanine, pe mafai ona 'ai le sua ma ola, o le a le faʻaoga ma le faʻaleagaina o pateta vave.

Vaega o le tuputupu ae

O le isi mea e sili atu i ai, o ia le lelei i le palapala ma tumau i le tele o vagaries o le tau. E le fefe o ia i se malulu malulu po o ni taimi malogo.

Ma e oo lava i le vaitau o le vevela vevela, o le a e fiafia i lana seleselega. O lenei vaega o loʻo faʻamatalaina e le mea moni e faapea o ona pateta ua i ai se aʻafiaga o aʻafiaga. O le mea lea, afai e lagona e ia le leai o se susu, o lona aʻa o le a loloto lona loloto i totonu o le eleele e suʻe vai.

Ae mo uiga o le tulaueleele, ona tele lea o tulafono:

  • O le taimi sili mo le totoina o lenei pateta o le amataga lea o Me. Afai o le tautotogo e lelei le mafanafana o le tau, ona mafai lea ona faia i ni nai vaiaso muamua atu.
  • Afai o lau mea totō e faʻatuputeleina, o le a talafeagai ona tipi. E tatau ona vaeluaina i le tutusa o afa, ma e tatau ona totogo i luga oi latou taʻitasi. E le pei o isi ituaiga, o le faʻasalaina e le faʻafefeina lenei faiga ma le tipi e le afaina ai le lelei o le seleselega.
  • Afai e te manaʻo e maua mai se seleselega mai fatu tetele, e tatau ona e toto fatu fatu e tusa ai ma le polokalame 70 x 30; O le vevela o le palapala lea e totoina ai lou fatu e le tatau ona laʻititi i le 6 - 7 ° C.
TAITAI! Afai e le mafai ona e filifili i aso e tulaʻi mai ai (masani ona suia tulaga o le tau, ma isi mea), ona faia lelei lea muamua nai lo le taimi mulimuli. O le tolopo e mafai ona aafia ai le aofaiga o minerale na maua, e taua tele i le laau talavou.

I le tulaga lautele, o metotia faʻaaogaina o tulaga masani - faʻasusu, veleina, fafaga pe a manaʻomia ma manaʻomia.

Faitau atili e tusa pe manaʻomia le tumutumu mo pateta, poʻo le a le mea e sili ona lelei e fai, pe faʻapefea ona gaosia ma le lima ma faʻaaogaina se mea e teu ai, pe mafai ona maua se seleselega lelei e aunoa ma le veleina ma le tumutumu.

O le tele o ituaiga pateta e tali lelei i le fugalaʻau, aemaise lava pe afai e te iloa le auala saʻo e fai ai.

Faitau pe o le a le tau o le fafagaina o le pateta, o le fomaʻi o mea sili ona lelei ma minerale, ma pe faapefea ma pe faʻapefea ona fafagaina ma faʻafefea ona fai pe a totoina.

Ata

Vaʻai i lalo: ata eseese o pateta

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei o le lelei o le Blue ma e leai, e iai foi lona puipuiga lelei, lea e puipuia ai mai le tele o faamaʻi o le pateta. O lea la, e teteʻe i le: Y siama, siama, kapuni o le potato, phytophthora, Alternaria, Fusarium, Verticillia. Na o le pau le mea vaivai e naʻo le nematode auro. Ae ui i lea, i le taumafai malosi, ma o le a avea o ia ma se mea ia te oe.

O le nematode o se anufe laʻitiiti tele lea e faʻapipiʻi i aʻa o pateta. E televave le salalau, o lea e tatau ai ona e tali atu i ona foliga vaaia i se taimi talafeagai pe, sili atu foi, saogalemu lau laau i le taimi muamua:

  • Faʻaaogā le faʻamalosiaga o fua o fua o faatoaga.
  • Aua nei faatagaina vao e ola i lau moega togalaau. O lenei mea o le a fesoasoani i le mulumulu.
  • O le suamalie suamalie suamalie, faʻapena vave ona totoina, o le a faʻaumatia e oʻo atu i le 90% o vaega uma o le nematode.
  • I le avea ai ma fomaʻi vailaau, o Nematorin o se filifiliga sili ona lelei, lea e tatau ona faʻaaogaina i le eleele aʻo le i totoina.

I le lomiga o meaola faalafua, o faamatalaga e sili ona taatele e mafai ona aoga ia te oe: o le Colorado potato beetle ma ona larvae, se urosa, paʻu uila, miti pateta, butterfly scoop, aphid, cicada.

O le Blue o se vailaʻau lelei tele ma le tele o uiga lelei. E le manaʻomia le tausiga ogaoga poʻo le puipuiga, e le taua i le palapala ma le tau, ma e le gata i nei mea uma, e le gata e le gata mo le sauniaina o ipu kuka, ae faʻapea foi mo le faʻaaogaina i le gaosiga faʻapitoa o le maso.

Afai oe alu e toto pateta mo le faʻatau, ona tatau lea o lenei ituaiga mea e sili ona e fiafia i ai.

Matou te fia ofoina atu nisi faʻamatalaga aoga i le auala e toto ai pateta. Faitau uma e uiga i tekinolosi a Dutch, le faʻatoʻaga o ituaiga muamua, o ituaiga ia e sili ona lelei i totonu o Rusia ma ola i isi atunuu o le lalolagi. Ma isi mea uma e uiga i isi metotia: i lalo o vaomago, i taga, i paʻu, i pusa.

Ma i le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesootaʻiga i isi ituaiga matagofie o pateta e tele ituaiga o vaitau:

FaʻamaʻaʻaLaititi vaveTaeaga tuai
PicassoBlack PrincePalaʻele
Ivan da MaryaNevskyLorch
RoccoLotoRyabinushka
SlavyankaLe Alii eNevsky
KiwiRamosLototele
CardinalTaisiyaMatagofie
AsterixLapotMilady
NikulinskyCapriceVeʻaDolphinSvitanok KievLe talimaloSifraLaeliRamona