Laʻau

Diseases of Roses - togafitiga ma le pulea o manu

O Roses o le teuteuga o soʻo se togalaau, ae o faʻamaʻi ma meaola faalavela e afaina tele ai lo latou tuputupu ae ma le fugalaau. Afai e le o ave ni fua i le taimi, e mate le laau.

Diseases of roses: auala e fofo ai

E pei lava o soʻo se togalaau totō, o aʻafiaga o togalaau e ono aʻafia i faʻamaʻi. Faʻamama mai aʻafiaga leaga o meaola faalafua. Ae ia le amanaiaina e le aoga. E tupu le lamatia pe a pa'ū se fugalaau i tulaga leaga. E ono leaga le tau. Ae, i le avea ai o se tulafono, o se faʻalavelave o mea taua e taua tele.

O faʻamaʻi tuga sili:

  • sovils;
  • apamemea;
  • sikola;
  • nut and other.

Roses o se teuteuga mo se fale mafanafana

O le faateleina o le vevela i fafo e mafua ai mea faʻaleagaina i fanau. O le maualuga o le manogi o le siosiomaga e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaga.

Afai e te filifilia le nofoaga sese mo le totoina, o le ai ai ituaiga faamai o rosa ma o latou togafitiga o le a manaomia vave:

  • Gau pala. I le malulu o le tau, e vave ona salalau atu i rosa. Ma i le silasila atu i le totoina o laau, e itiiti lava le avanoa i le va o fugalaau e le maua ai le taimi e susu ai le susu. Ua malolo le eleele mo se taimi umi pe a uma timuga.
  • Nofoaga lanu uliuli. E tupu i le timu ma le malulu o le tau, pe a le malolo le lau laau mo se taimi umi.
  • O le manava malosi e fiafia i le vevela. O le uiga o laau ola i laau i saute o le togalaau.

O mafuaaga sili ona taatele, ituaiga ma faʻamatalaga o faʻamaʻi

Gladiolus Disease - Pulea o Pest

E tele faʻamaʻi o rosa ma e togafitia uma. Ina ia puipuia le laau ma puipuia lona maliu, e tatau ona fuafua lelei le mafuaʻaga o mea o loʻo tupu. E taua le mafaufau i faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi meaola o rosa, pe aisea latou te aliali mai ai ma le auala e togafitia ai.

Fungal

Afai o le paʻepaʻe paʻepaʻe e aliali mai i luga o laʻau laititi, tipi ma e oʻo lava i afifi, ona tatau ai lea ona tau ai le paʻu palapala. Laʻau ua faasolosolo malie. O le paʻu e aliali mai.

Malosiaga malosi (cercosporosis) - mycelium, fualaau niniʻi. O le mafuaaga autu o le faamai ua manatu o se sili atu o le vevela ma le le lava o le palasima i le eleele. O le eleele e faʻamago i taimi uma. Ua afaina ai le lauulu ma le malulu o ituaiga eleele.

E foliga mai o le paʻu paʻu e pei o ni paʻepaʻe paʻepaʻe i laulaau rose

Taua! O le tele o taimi, o lauti ma ituaiga o lauti eseese o rosa e mafatia mai le faʻamaʻi.

Cytosporosis e faatatau i faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le magoina o lala taʻitasi ma le oti atoa o le fugalaau. E osofaia osofaʻi vao na faʻavaivaia pe a uma le malulu, lamala, vevela, le talafeagai ma le teuteu le lelei.

Cytosporosis e mafai ona oʻo atu ai i le oti o se togavao

Le puipuia o le laau, ua fautuaina ina ia puipuia mai masini ma isi ituaiga mea faaleagaina. Faateleina le taua o rosa. Faʻamuʻu le palapala, faʻamautinoa lelei le faʻasuina, teuteu taimi, puipuia mai le matagi ma le malulu. O vaega o le laau e iai faʻamaumauga o faʻamaʻi e vaʻaia ma se puʻeina o le 50 mm.

Paʻu paepae (septoria) o faʻamaʻi faʻaleagaina e aʻafia ai togalaau, matagofie ma togavao. I le amataga o le lanumeamata lanumoana, o lanu enaena e foliga laiti. Ona tupu ai lea o se lanu lanu. Latou te susulu i le ogatotonu. E tumau pea le pogisa.

Fiafia! Afai e te tilotilo i veins ma le fausaga o le leaflet maʻi i lalo o se microscope, e mafai ona e vaai i luga o le eletise. Faʻasalaga o spores spores.

O le auala sili e taulimaina ai le faʻamaʻi o puipuiga ia. E fautuaina ina ia aoina ma lafoina le vao. Aveese vave mai laulaau afaina. Faatino le togafitiga o le togavao ma sauniuniga mai siama, lea e mafai ai ona faateleina le puipuiga o le laau mai septoria.

Rust Roses

Liliu mai e mafai e rosa ona fufulu. O le palapala o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e mafai ona aumai i le togalaau i le tele o auala. E masani lava, e sau mai mea fou e totoina. O le maualuga o ituaiga o roses e sili atu ona faigofie. E maua i le mamafa ma susu susu.

Eseese laau e mafai ona maʻi. Roto o togi i luga o le pito i tua o le laʻau. I le aluga o taimi, latou te liu uliuli. Laititi e tuʻuina atu i le curvature. Laʻau lanu samasama ma paʻu. Ua le toe totogo Rose. Afai ole togafitiga e le ave i le taimi, o le a mate le vao. O le faʻamaʻi pipisi o le a salalau solo i le togalaau.

E foliga mai le lapisi e pei o ni mea lanu enaena i tua o laʻau

Laʻu aʻa

Rot o se lino faʻalelei lea e faʻaalia ai ia lava i le tau timuga umi. O le vaivai ma le faʻaitiitia o le vevela o le ea e faʻapogai ai le foliga mai o lanu uliuli laʻititi i le vaega pito i lalo o le aʻa. Faʻaalia i le vave ona salalau i totonu o le laau. Lea lanu samasama. Ufiufi i le pusa.

Faʻafefea ma le auala e togafitia ai lanu uliuli i luga o rosa:

  1. I le vaʻaia o faailoga muamua o le pala, e fautuaina e aveese vaega na faaleagaina o le laau.
  2. Le togafitiga o le rosa ma oloa faapitoa e aofia ai mancozeb ma triazole. O le vaiaso muamua, o fualaau faʻatasi ma le mancozeb e faʻaaoga, ma le lona lua ma le triazole. O le pulupulu e faia i le afiafi, e le aofia ai le sau i luga o le lau.

Faʻaleagaina o le grey i le roses poʻo le botritis o se faʻamaʻi faʻaleaga lea e aʻafia ai le laau mai luga i lalo. E ave e le matagi, timu, manu, iniseti ma manulele.

Faʻaleagaina grey e naʻo le afaina ai o le tino o meaola

Taua! O se tulaga iloga o le faamai e faapea o le gaʻo e na o luga lava o vaega ua faaleagaina ma vaivai o le togavao.

Faʻamaʻi

O le kanesa o le gasegase o se tuputupu ae i luga o le ua ma aʻa o se togavao. E mafai ona oʻo i le 30 mm le lautele. E taua le masani lelei i mea e fai pe afai o maʻi rosa e iai se faʻamaʻi.

I le vaʻai, o le tuputupu ae e suia ai le lanu mai le enaena i le enaena. O le mea e masani ai, o lino e fesoʻotaʻi ma le eletise o le rosa, gaʻo ma lala. O afifi pipisi ma le ova e aliali mai.

O le kanesa o le gasegase i laau o le rose e maua i foliga o tuputupu aʻe, nodules ma tumutumu.

O le gasegase e tupu malosi i se siosiomaga malulu, o le tele o meaʻai o palapala.

I le faagasologa o le totoina, o aʻa ua faaleagaina e siama, ua vavaeeseina. O le aʻa o loʻo faʻatofuina i se tasi pasene o vaifofo o le sulfate copper. A mavae le 5 minute, ona aveese lea o le fugalaau. Ua fufuluina aʻa i le vai. Lafoaʻi le oneone-oneone.

Vailaʻau

Vailaau o vailaʻau e le mafai ona faʻateleina e aunoa ma se cell host. E tasi lava i le fausaga o le laau, latou te iu lava ina lavea o ia. O le siama e faʻaumatia. E leai se faaolataga. E le mafai ona aveese le siama. O le a oti faatasi ia Rose. I le avea ai o se filifiliga, o le teuteuina o vine mamaʻi. Afai e le salalau le siama i totonu o le vao, o loʻo i ai se avanoa e teu ai. I isi tulaga, e taua tele le faʻaumatia ma le tuʻuina atu o faʻamaʻi faʻamaʻi ina ia puipuia ai le faʻalauteleina o le faʻamaʻi.

O le Mosaic o Roses o se faamaʻi viral, o ona faailoga e aliali mai pe a uma le vevela vevela, lamala. O nisi taimi o faaaliga e le o vaaia.

O le tonu tonu o le filifiliga o le siama e faatoa mafai lava pe a maeʻa ona suʻeina le mea i lalo ole microscope. Le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa: suʻesuʻega ma faʻatusatusaga o faʻailoga.

Mo le mosaic o le natura o le faʻamaoniga: ata tusi ma lanu o se foliga le tumau, laina vaʻavaʻa i luga o le laʻau

Necrosis o le cortex

O faʻamaʻi o laau toto, e aofia ai le coniferous, e mafua mai i sigi. E ese mai i le nofoaga o le paʻu o le paʻu o laʻau ma lala o le rosa. O leona o loʻo faʻaalia i se foliga lautele. E eseese o latou foliga mai se mea ola maloloina. O faʻatulagaga patino e ono aliali mai i le ituaiga o stroma poʻo le toto.

Vailaau mo rosa: faatauina ma togafitiga faa-aganuu

Pests ma faʻamaʻi o Chlorophytum - mafuaʻaga ma tauiviga

Fungicides o vailaʻau o vailaʻau poʻo aʻafiaga e mafai ona faʻamalolo ai se laau mai fomaʻi afaina. Faʻalagolago i mea faʻainisinia ua vaevaeina i:

  • organic
  • faʻaleagaina.

O le sili atu o le filifiliga muamua o le lafoaʻi lea ma e le o iai ni metala. O se vaifofo mo le fufuluina o meaai e na o le: o le vailaʻau e faaopoopo i le vai i le aofaʻi saʻo. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga.

E tele togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ai e oe ona togafitia rosa e aunoa ma le kemisi. Infusions o mullein, suauu laupapa, suauu paluga, fasimoli, paluga palasini, uila, keleni ma le sili atu fesoasoani. O fua eseese o le a fesoasoani e tau ai iniseti. O le natura o le gaioiga e fuafuaina e faʻamaʻi ma meaola faalafua o roses.

Puleaina o pest

O faamaʻi kuluka ma a latou togafitiga

I totonu o le togalaau, e tele meaola faalafua e mafai ona fafaga i foliga o iniseti, lea, e ala i le taina o laau toto, e tau atu i latou maʻi ma le oti. Ina ia faasaoina vao, e fautuaina e fai ni fuafuaga e faʻaumatia ai i latou i le taimi.

Greenhid aphid

E osofaia osofaʻi o le rosa ma oso i luga. Faʻaalia i le avanoa tatala ma ipu. E lapoa le anufe. Lanu lanu meamata.

I le tautotogo, a maeʻa le taumalulu, o aʻa e tupu mai i fuamoa. O fafine nei e leai ni apaau. E na o le isi fanau o le a maua apaʻau. E mafai ona felelei atu i isi laau totõ, e fai ai ni kolone fou.

O pine ma tumutumu laiti e masani ona maofa. Ua amata ona sese le lanu. E le tatalaina uma pupuʻu.

Laʻau eletise a le aphids ma pulupulu o le aʻeina o rosa, e puipuia le mulimuli mai o le fuga

Mo le togafitiga ma le puipuia o le laau mai le pest, ua fautuaina e faatau ni vailaʻau faapitoa. Afai e manaʻomia, e togafitia le togavao pe a maeʻa le afa masina seia maeʻa atoa le aphids.

Spider mite

O le iniseti ei ai sona laʻitiiti laitiiti - e tusa ma le 0.5 mm. E na o se tagata e mafai ona iloa. O se tulaga sili ona taufaamatau i totonu o togalaau ma togalaau. E fafagaina i fugalaau fugalaau, inu a latou sua. E afaina ai le rosa.

E mafai ona e faʻaaogaina iniseti e ala i vailaʻau faʻasaina:

  • Fitoverm;
  • Tulafonoofit;
  • Neoron
  • Actellik;
  • Fufanon.

O le togafitiga muamua e fasiotia ai tagata matutua. E tumau pea fuamoa. O le pulupuluina e faia mo le masina e faʻamaʻi ai faʻamaʻi uma. O le totoina o laau e masani lava ona faia.

Fiafia! E i ai ni siaki, mo se faʻataʻitaʻiga, demodex, lea e faʻaosofia ai faʻamaʻi tagata. O le Rosacea o se gaioiga le lelei o le paʻu, lea o loʻo faamatalaina i se vasega faʻatulagaina.

Rose circadian

Ole lapisi o le 3.5 mm. Soo se foliga. Lanu samasama poʻo le lanumeamata. E fafagaina i luga o le sua o fualaau ola. Amnivore. E faigata le faʻamalo ese o se meaola i le vaʻaia o lona gaoioi. I le mafaufauina o tulaga lamatia, e oso mai o ia mai le tasi togavao i le isi.

O le tau faasaga i iniseti e faigata tele. I le tautoulu, o loʻo faʻaaogaina le ola lelei o laau ma vao. Laʻau paʻu ua faʻaaogaina, lea e ono iai ni vaega o le circadian. I le tautotogo, o le gaioiga e faia i meafaigaluega faapitoa.

Rosanna cicadas o se iniseti malosi e le gata ina fafagaina i rosa

Luga o le Rose ma laʻau tipi

E pei o foliga e pei o ni nai paʻu laiti. Lamatiaga mo roses talavou. E tuʻuina e le meaola manu fua e pei o anufe. E mafai ona e tauina ma le lima e ala i le aoina o iniseti. Afai ei ai le tele oi latou, o le togafitiga o vavao faʻatasi ma iniseti.

O le pi pipi e pei o se pipi meli. O meaʻai e 'otiʻoti ai lau laʻau ao' ai ai. Ina ia faʻaumatia ia mea, e tatau ona e faʻaumatia vao vavalalata e tosina mai ai pi pi.

Paʻu i rosa, sovils ma le apamemea

Weevils ma bronzovka e 'ai i le po, i le aso latou te natia ai. O latou aʻa i totonu o le eleele. Latou te 'ai le aʻa o roses. E nonofo tagata matutua i le fugalaau lava ia. Vailaau faʻasaina o vailaau faʻasaina e faʻaaogaina e fasia ai faʻamaʻi. E ui lava e mafai ona faʻapotopotoina pusi i lima. E matua tele.

Nutcracker ma tamaiti

O siama afaina o lo o poloka i luga o le laau, e oo i le 50 mm. E na o vailaau e tineia ai manu faalafua e faʻaaogaina. I le faʻaopoopoga i togafitiga faʻamaʻi, o loʻo faʻagasolo le tauvaga masini. Otioti vaega o faamaʻi o le fugalaau.

E 'ai le' au i le po. O le tele lava o taimi tatou te iloa ai na o uiga o lona olaga. I le taua na faʻaaogaina ai iniseti.

Fiafia! E mafai ona maua laau uma faʻaonapo nei i totonu o le mea e iloagofie ai. O se tusi tulaga ese lea e mafai ai e oe ona faʻaalia ni faʻamatalaga faavae e uiga i le fuga o la tatou paneta.

Aua nei fefefe i faʻamaʻi ma iniseti e aafia ai rosa. E taua le vaʻavaʻai i le faʻafitauli i le taimi ma faia ni auala e faʻaitiitia ai.