Laʻau

Manulele i le vaeluagalemu: auala e totoina ai lau pele

O suamalie sili ona suamalie e ola i atunuu vevela ma i le itu i saute o Rusia, ae na latou aoao e maua ni togalaau lelei i le ogatotonu, aemaise lava, i le itulagi o Moscou. O le mea moni, o le lūlū saʻo o fatu ile lauʻeleʻele e mafai ona ausia i na o tausaga aupito sili ona lelei, o le mea lea e masani lava ona saunia muamua vavao. E masani lava ona faʻaaoga le greenhouses e fesoasoani i le fausiaina o suamalie.

O ituaiga sili ona lelei o suamalie mo le pito i totonu

Vaaia o suauu ua vaevaeina i le vave ona matua, o le matua ma le tuai. E le fesiligia le tuputupu ae o ituaiga o le tuai (e pei o le Spring, Icarus, Holodok, ma isi) i le ogatotonu, e mafai ona totoina le matua i totonu o se kiona, ma mafai ai ona totō le suamalie i le eleele e le puipuia.

Eseesega mo avanoa tatala

I totonu o le Setete Setete o Vavega O taunuʻuga o le Rusia, e le tele ni ituaiga o meaʻai ua fautuaina mo le Itumalo Tutotonu, ae o tagata totō fiafia e ola pe a ma le luasefululua. O se tasi e sili ona lauiloa o:

  • Laʻau - o se ituaiga vave o le taumafataga ua lauiloa i le tele o tagata nonofo i le taumafanafana, ua ola mo le tele o tausaga. O fua e laiti (pe tusa ma le 2 kilokalama), faatasi ai ma fatu laiti, o le tino e vaivai, o se tofo lelei. O le paʻu e manifinifi, vali lanumeamata lanumeamata, o laina e vaivai le iloa.

    O le malamalama e faigofie ona iloa ma sili ona lauiloa.

  • Suga Baby (aka Sugar Baby). I totonu o le Setete Setete o loʻo i ai se faʻamaumauga o se fautuaga mo le tulaʻi i le Central Black Earth i le itulagi, ae o loʻo lelei le seleselega ma sina mea i matu. O le malulu, faʻamaʻi, e fua mai i vine laiti, e oʻo atu i le 1 kilokalama, o le lanu masani mo le telemelo. O le tofo o se mea sili ona lelei, o le fualaau aina e lelei ona feaveaia.

    O le pepe suga o se tasi o le muamua

  • Trophy F1 e le sili atu ma le 68 aso, o fua e lautele, e lamolemole, e mamafa le 8-11 kg. Le lanu samasama-lanu meamata ma lapopoa tele, o le tofo o le pipi e sili ona lelei. O suauu o lenei kulupu e vavalalata lelei ma teuina mo le 1,5 masina, maualuga le gaosiga.

    Trophy - o se tasi o tagata sili ona lelei i le amataga o ituaiga

E mafai foi ona e gauai atu i ituaiga Victoria ma Skorik.

Eseesega mo le greenhouse

Vanu e ola i eleele puipuia e talafeagai lelei mo greenhouses. I totonu foi o lea mea e mafai ona e puleaina ia maua ni fua o le vaitau, mo se faataitaiga, e mafai ona avea Lezhebok ma fualaau e sili atu i le 5 kilokalama pe lautele-fua (e oo atu i le 10 kilokalama) Atamani. Ae peitai, pe a totoina i totonu o se fale koli, latou te masani ona filifilia filifiliga laiti-fua, lea e mautinoa e maua ai le maualuga o fua. Vaʻaia taimi e filifilia i se taimi puupuu e mafai ai. Faatasi ai ma ituaiga lauiloa ma hybrids e mafai ona faailoaina:

  • Crimson Sweet o se ituaiga fou fou e sau mai Farani. O se tasi o faʻataʻitaʻiga o ituaiga laʻau e tele-fua, ae o le togavao e maua mai ai le toilalo e seasea ona le manuia ai le au fai togalaau. Fua o le lanu meamata lanu, manu felelei, matua suamalie. E lelei le teuina ma le feaveaia, o le vailaʻau o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le gasegase o le lāmala.

    Crimson Sweet - o se Farani na aʻafia i luga oo tatou moega

  • O le tagata faiva o se uluaʻi fua o loʻo fai ai ni fualaʻau laiti (pe tusa ma le 3 kilokalama), lanumeamata lanumeamata i lanu ma lanu uliuli. O le pulupulu o le eletise masani, o le tofo sili. O fua e teuina mo le tusa o le masina.
  • Joy F1 - i foliga ma lanu o fualaau aina, faapea foi ma mea e faaaogaina e tagata faatau e foliga tutusa ma se tagata galue, ae o fua e laʻititi laitiiti, ma o le aano e le mumu, ae o le lanu piniki i le lanu. Ua manuia le tuputupu ae i le itulagi Tutotonu e le gata i greenhouses, ae faapena foi i nofoaga tatala.

    O le fiafia o se meaola e tupu lelei i totonu o le falemalama ma le meloni

Mo le totoina i totonu o le greenhouse, e mafai foi ona e filifili ituaiga ma fatuga:

  • Uluai vave
  • Cinderella
  • Krimstar F1,
  • Meaalofa i matu F1.

Tulaga tuputupu ae

I se tau le lelei, e le faigofie le faʻalauteleina o le suamalie. O le vaega o la latou togafitiga e leai ni mea e amata mai i le itu i saute o le itumalo Saratov (Rivne watermelons ua lauiloa) poʻo Volgograd (Kamyshin). A uma mea uma, o le mea na fanau mai ai le tilo o Aferika. O le mea lea, e manino lava e le manaomia e le aganuu lenei le susu e pei o le vevela: o se mea e vevela ai le vevela. E le gata i lea, o le melo e tatau ona susulu pea e le la: e le mafai ona tupu suamalie suamalie e oo lava i le malulu.

I le taimi lava e tasi, o le kanulu e masani lava ona faʻafefeteina le manava, pe afai e le sau i gutu ma e le toso mai mo se taimi umi. E le o se mea e uiga i le tuufaatasiga o le eleele. Lagona lelei i luga o le oneone mumu ma se pH o le 6.5-7, e tali lelei i fugalaʻau faʻasaina. O aʻa o le totipolo e loloto ma latou maua ai le susu, ae o le faʻaleleia atili o le vai i le taimi o le atinaʻeina o faʻatoaga ma le fua o fua, o le a faateleina le faʻaleleia.

O le siloti o loʻo i ai ni vaʻaiga laiti, ae o le meaʻai e taua, ma e tatau ona amanaia lenei mea pe a filifilia se togalaau. E le talafeagai le totoina o laau toto, i le va o laau e tatau ona le itiiti ifo ma le 70 cm.It e sili ona lelei pe afai e tupu i luga o se tamai mauga i le ogatotonu: o le tele o vai e maua i eleele maualalo e afaina ai aʻa, ma mafua ai ona pala, aemaise ile tau malulu.

E manaʻomia e le suamalie ni tele avanoa

Afai o le eleʻele i le eria o le ele, e fautuaina e faaopoopo le oneone i le taimi o le autumn e eli ai, ma afai e sili ona mataʻisa - penisina poo le falaoamata o le dolomite. O le tau e faalagolago i le ogaoga o le tulaga: e mafai e le oneone ona oʻo i le 1 m pakete2, penisina - tasi pe lua lima. I le avea ai o se faʻamalaʻau, e sili ona lelei le ave o se pakete o le faapalaga lelei poʻo le humus, ae le o le suamalie fou. I le tautotogo, i le taimi o le sauniuniga mulimuli o le moega e se tagata galue vine po o se rake, faaopoopo 1 m2 mo le fagu kesi o le fafie ma le 30-40 g o le superphosphate. O le talimalo e tali lelei foi i nai mea faʻaopopo ole magnesium (pe tusa o le 5 g i le 1 m2).

E sili atu pe afai e toto le kanikisi pe a uma le kapeti, pipi, aniani poʻo le kalama, e le tatau ona e totoina pe a maeʻa (tamato, pateta, pepa, eggelu). Mo le sili atu ma le lua vaitau sosoo, latou te taumafai e aua nei tuʻu ni suamalie i se nofoaga e tasi.

Tuputupuina o laau

E le faigata le totoina o le siloti i le fale, e ui e toatele e sili latou te faia lenei mea i totonu o greenhouses poʻo moli greenhouses: e le lava le malamalama i taimi uma ma le vevela manaomia.

Taʻuina o aso

Suʻeina o le siloni totō ile lauʻeleʻele poʻo se aulamaʻai o le a tutupu pe a ma le 30-35 aso talu ona toto. I le ogatotonu o le laʻau, totoina ile eleele e leʻi malu puipuia aʻo lei amataina le taumafanafana e afaina i se tulaga lamatia: e mafai pea ona iai ni pulu malulu, o lona uiga o fatu e tatau ona totoina i le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me.

O le taimi o le totoina i totonu o le fale laufanua e faalagolago i lona uiga, ae i soo se tulaga i le ogatotonu o Mei e mafai ona faia lenei mea, o lona uiga o le taimi mo le totoina o fatu i totonu o ipu o le amataga po o le ogatotonu o Aperila. Aʻo faʻatulagaina le taimi, e tatau ona amanaʻia le mea moni e faapea, o fatu e leʻi saunia e mafai ona ola i le 10-12 aso; afai latou te saunia lelei, e mafai ona faʻamoemoe muamua i le toto.

O pulu uamea saunia ua totogo vave vave

Lauina o fatu mo laau toto

O le totoina o suamalie i totonu o se atigipusa e leai se aoga: latou te lafoina le totoina o le tino tiga, o lea e tatau ai ona e suʻe ipu taitasi ma le gafatia o le 250 ml ma le loloto o le 10 cm.It sili pe a fai o ni ipu toe faʻaaogaina ma se mea e mafai ona toe faʻaaogaina, pito sili ona lelei.

Mo le totoina o nai vao, e faigofie le faʻatau i le faleoloa, o le a sili atu le taugata nai lo le sauniuni oe lava ia, ae sili atu le faʻatuatuaina.

O le mea sili ona lelei e aofia ai vaega tutusa o humus, oneone, peʻa ma fanua lelei lelei. Afai e leai se paʻu, e mafai ona e sui i le vaʻaiga o laupapa. Afai ole vaega ole masalosalo, pe a maeʻa ona faʻafefiloi, e tatau ona faʻamaligi le palapala i se vailaau piniki o le potassium, ma faia lenei mea i ni nai aso ao le i luluina. O le tuʻuina o le palapala i totonu o ipu, e tatau ai ona sasaa se centimeter layer o le oneone mama tele i le pito i lalo.

Mo le tilotilo laau, e tatau ona e filifilia le tele o potopoto vai e maua

O kulimi laulamu latou te taofia pea lo latou germination mo se taimi umi, e oʻo atu i le 8 tausaga, o lea e le manaʻomia ai ona e faʻatau i tausaga taʻitasi, ae e aoga le sauniuni mo le luluina:

  1. Muamua, o fatu sili ona tele e filifilia.
  2. Ona faʻamaʻi pipisi ai lea i le galo mo le 20-30 minute i se faʻafitauli pogisa o le paseka.
  3. A uma ona fufuluina i vai mama, e auina atu mo se aso i se susu susu i le pusaaisa: o le faʻamaʻa i le ogatotonu o le a le afaina, aemaise lava pe a tupu aʻe i luga o le eleele.

E sili atu foi, pe a fai o le fatu e pisi laitiiti aʻo lei faʻamalosi: e teuina i totonu o le pusaaisa mo le 5 itula faʻatasi ai ma fao tafatafa.

Afai e faʻatuatuaina fatu, e le mafai ona e faia nei mea uma, ae faʻavavevaveina le siama, e tatau ona togiina mo le tele o itula ile vai mafanafana. O le mea moni, ou te leʻi faia lava se mea i fatu mo le sili atu ma le tolusefulu tausaga o togalaau; na totogo laau totō ma fua mai fua lelei.

Lauina o le Algorithm:

  1. A o le lūlūina, o le palapala i totonu o ipu o sina susu pe a mafai ona faʻamago. E mafai ona e faʻafeinuina ma mulimuli ane, pe a uma ona lūlū.

    A o leʻi lūlū fatulaʻau, o loʻo faʻamalulu le eleele

  2. O fatu laulamu ua totoina i le loloto o le 2.5-3 cm, ma tuu i totonu o se ulo e 2 fasi (ua aveeseina nisi o laau toto).

    O fatu laulaʻau ua totoina i le loloto o le 2.5-3 cm

  3. Faʻasalaina mea totō i le vai mafanafana, sasaa le palapala i le oneone mama, oneone vevela o le tele o millimeters.
  4. Ina ia faia se gaosiga o le greenhouse, o ipu e ufiufi i le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana. A o le germination, e manaomia le faatumauina o le vevela e le itiiti ifo i le 25e uiga iC (e ui lava o le a totogo fatu i se siosiomaga e sili atu le toʻa, ae mulimuli ane).
  5. I le taimi lava e maeʻa ai, e aunoa ma le faalavelaveina, e tatau ona tuu pusa i luga o se faamalama matala ma le susulu: i aso muamua e 3-4, e le tatau ona faatagaina ia laau toto, ae i le vevela o le a latou faia i le taimi lava lena. I le lumanaʻi, o le vevela sili ona lelei e tusa ma le 22 ° C i le ao ma le 18 ° C i le po.

    Ina ia puipuia mai le siloti laau mai le fofola atu, i le 3-4 aso muamua, e tatau ona teu laau i se nofoaga malulu

Togalaau Tausi

I le faaopoopo atu i le matauina o le vevela manaomia, e taua le mataʻituina o le moli: o aso o le ao e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula. Afai e faasaga i le itu i mātū le windowsill, e fautuaina e faʻatotoga i moli, ia faʻaali i le taeao ma le afiafi. E manaʻomia le faʻaleleia lelei, vai mafanafana, i lalo o le aʻa.

E le taliaina le teuina o le talipupuni: a maeʻa le faaleagaina o le aʻa tutotonu, e le mafai ona oti ia laau, ae latou te le fua mai ni fua lelei. O le mea lea, soʻo se mea e faʻaaogaina e matua le manaʻomia ma e tatau ona faʻataunuʻu pe a talafeagai ma le tele o lapataiga.

8-10 aso talu ona tulaʻi mai, e mafai ona fafaga fagaina i se vaifofo o soʻo se fugalaau faʻapitoa (faʻapitoa e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi) poʻo le faʻasusu o le efuefu. I le vaiaso ao lumanaʻi le totoina o laau, e faʻafefeteina ai fualaʻau i totonu o le togalaau, faʻapipiʻi faʻapitoa matala poʻo le aveina o ipu i le auala. O vao lelei, sauni mo le totoina, o ni togavao talafeagai ma se vavao mafiafia ma le 4-5 laupepa tetele.

O fua lelei e tele ma lanu susulu

Suiga o laau i totonu ole eleele

O le totoina o laau i eleele puipuia e mafai ma le faʻavaeina o le mafanafana o le tau. Aso e tatau ona le itiiti ifo i le 15-20e uiga iC, ma i le po - e le itiiti ifo i le 8e uiga iC. Ae peitai, afai o nei faailoilo i le ogatotonu o loʻo matauina i le amataga o Me, e le tatau i se tasi ona manatu o le taumafanafana lenei ma le suamalie. O le malulu o le a toe foi mai, ma e sili atu le faʻatali seia oʻo i le amataga o Iuni. I se tulaga ogaoga, e mafai ona e vaʻaia, ae sauniuni e ufiufi ia le itiiti ifo ma le totogo. Faʻasalalau Polyethylene e talafeagai mo naʻo sina taimi puupuu lava.

I eleele e le puipuia, ua totoina atili ai suamalie. I totonu o le melonini moni, mo nisi ituaiga eseese i le va o laau toto mai le 1.5 i le 3 mita. I fale o le taumafanafana o le ogatotonu i le taimi o le totoina muamua o ituaiga o fualaau aina e leai se aoga, o le sili ona lelei o le 100 x 70 cm, i tulaga ogaoga - 70 x 50 cm. fai togalaau masani masani:

  1. I nofoaga atofaina, latou te eli ai ni pusa e sili atu le loloto nai lo le tele o ipu ma laau.
  2. O le lima o le efuefu ua faʻafeiloaia i vaieli, faʻafefiloi ma le eleele ma faʻafeinu ai.

    O fao e faia i se mamao talafeagai mai le tasi

  3. Aveese ma le faaeteete fualaau mai le ulo (pe afai e le o ni peaty), ia totoina sina loloto. E totō pusa faʻamaʻi i tipu.

    O mea uma i le va o aʻa ma isi vaega o moega e tatau ona faʻatumu lelei ile palapala.

  4. Latou te faʻatumu le alavai i palapala, sasaa vai mafanafana i lalo o le aʻa, mulch i le oneone mama.

    E tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete, ona toe faaleleia lea o le laau

Vitio: totoina tilotila totō i totonu o le togalaau

Totoina o le suamalie i le luluina o fatu i totonu o le togalaau

Laʻau fatu laulamu e tupu mai i se tulaga maualalo o le 16e uiga iC, laau mate ile 0e uiga iI. F. O le mea lea, pe a fuafua e lūlū fatu ile eleele e leai se puipuiga poʻo totonu o se moega mūmū, e tatau ona e taulai atu i nei faailoilo. O le totoina o fanua i totonu o le laufanua, ma le isi tausiga o laau toto i nei mataupu e lua e ese lava le ese.

Tatala toto

A filifilia se aso e lulu ai, e taua le manatua e le gata o le ea e tatau ona mafanafana lelei: i le vevela o le eleele i lalo o le 14e uiga iFaatasi ai ma fatu e fesuisuiaʻi ma le faigata tele. O le mea lea, i le ogatotonu o laʻau, o le lūlūina o fatu, e ui lava e mafai muamua nai lo le totoina o laau totō, e leʻi faia muamua nai lo le aso 25 o Me. A o latou punou ma alu ae, o le taufaamatau o le kiona o le a pasi. Ae o le lūlūina o fatu na totoina i nei vaitau e le aoga: o loʻo i ai se tulaga maualuga o lo latou oti i le mea e tupu mai ai le faafouina vave. E sili atu le faʻaaogaina o fatu mamago, ma le pulou - e le muamua nai lo le taumafanafana.

E sauni le moega i le auala lava lea e tasi mo le totoina o fatu, i nofoaga lava ia e tasi e saunia ai ni pu, faʻafeiloaʻi ai fugalaʻau i le lotoifale. E naʻo pu ma pusi e tanumia i tua, ma ua tanumia fatu i totonu o le loloto pe a ma le 3 cm. E pei o le totoina o laau toto, 2-3 fatu e tatau ona tuu i tafatafa ane. 5-6 aso pe a uma le germination, ua aveeseina le tele o laau toto.

E tele lava i le ogatotonu latou te faʻaogaina ai se "tamaʻi atamai": pe a eliina, latou te aumaia le tele o gaosiga o mea faʻalaʻau, ona ufiufi ai lea i se ata vevela, ma o le a mafua ai ona vevela le lalolagi i le la. I nofoaga saʻo, e faia ni tipi i le ata tifaga, lea e toto ai fatu (e mafai foi ona e totoina ni fatu). O le ata tifaga na totoe mo le vaitau atoa, ma i le taimi muamua o loʻo ufiufi foi i se moega.

Vitio: tuputupu aʻe i luga o se puʻe atamai o le suamalie e faapipii i luga o se pauka

Toto i totonu o le fale koli

O le moega i totonu o le greenhouse e saunia i se taimi umi ao le i luluina le suamalie. Ma o lenei mea e le gata i le manaoga aʻiaʻi mo le toinaina o le fanua i le taumalulu ma le faʻamalolo ma le fufuluina o mea uma. O nisi taimi e manaʻomia ai le suia atoatoa o le palapala pe afai o faʻamaʻi na aʻafia i totonu o le kiona.

E fautuaina e lulu so o se lanu po o susulu i totonu o le fale koli i luma o le suavai. O le a toetoe lava a latou maua le taimi e faʻataunuʻu ai i le ogatotonu o Mei, pe a tatau ai ona toto suamalie. Afai o le lūlūina o loʻo fuafuaina i se aso na muamua atu, e oo lava i totonu o le kiona e te manaʻomia e saunia mea faʻapipiʻi naʻo le mataupu.

O le sosolo o le suauu i totonu o le greenhouse o se mea e sili atu ona faʻatusatusa, o le mamao i le va o vaomatua e silia ma le 50 cm, e seasea mafai ona faatagaina iinei. O ituaiga muamua o le tilo, o le tele o fai togalaau e luluina le lua i totonu o se pu, ona faatonutonuina lea o laʻau o vao lata ane i itu eseese. Ona o avanoa vavalalata, e masani lava ona faatulaga le lapisi i totonu o le kiona, faʻapipiʻi le siloti luga i luga aʻe o le eleele ma nonoa faʻamau i le mea muamua, ona fua mai ai lea.

O le faiga o le lūlūina o fatu i totonu o se lauʻeleʻele e leai se eseesega mai lena mea i nofoaga tatala.

E tele lava taimi e faʻafeiloaʻi ai le silomiu i melons ma kukama. Afai o le filifiliga muamua e matua talafeagai lava, o le fesili e faʻaaogaina i kukama: latou te fiafia i le ea malulu, ma o loʻo faʻaaogaina le suamalie e ola ai i tulaga mataga. Ae ui i lea, o sea vaʻa faʻapitoa e mafai, ae i le lumanaʻi, o le a manaʻomia se tulafono faatonutonu talafeagai o le vevela ma le vevela ile fale koli.

I totonu o se kiona, e tupu ai le silotilo i luga o se va

Faʻaleleia eleele

O le tausiga o melons e le sili atu ona faigata nai lo le tausia o fualaau faisua. O le mea moni, i le masani masani (fagu, faʻamalaga, laʻei pito i luga), o loʻo manaʻomia foʻi le faʻapipiʻiina o vao.I totonu o le laufanua ma le fale laufanua, o mea e tutupu e talitutusa, o nuances e le taua.

Totogi ile Fale Taalo

Faʻasusu vaimelo ao le i faia ni fua e tatau ona talafeagai, ae o le eleele e tatau ona susu sina susu. O le susu e sili ona taua i le vaitaimi o le tuputupu ae o le laʻau. E tatau ona vai i le afiafi, faʻamafanafana i le la ile vai, i lalo o le aʻa. Faatasi ai ma le tuputupu ae o fua, o le suavai e matua faaititia, ona taofi ai lea: i le taimi o le fua o vine, ua mamago foi le palapala ina ia mafai ai e le suamalie ona piki ni suga sili. Seia vagana ua ola laulaau, pe a uma ona faʻaleleia, e faʻamalo le palapala, faʻaleagaina vao.

O le uluai laei pito i luga e faia i le 1.5 vaiaso talu ona toe totoina, pe 2-3 vaiaso talu ona maeʻa. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o meaʻai ma lefulefu, i tulaga ogaoga - o faʻamalolo faʻamalosi tino e tusa ai ma faatonuga. Ona fafagaina lea i latou i le 1-2 isi taimi, ae aunoa ma se sili atu o le nitrogen, ma faatasi ai ma le amataga o le tuputupu ae o fua, ua taofia le fafaga.

Ina ia fafaga le tilo, e lelei tele le faʻaaogaina o organics, ae faʻapitoa foi ona faʻamalosi faʻamaʻi.

Aʻo tupu le lau, e momoe lelei i totonu o le moega, ma taumafai e aua nei toe faʻalavelave. O fuafuaga e tuʻuina i lalo o fua e puipuia ai le faʻaleagaina i le tulaga o le faʻaleleia o le tau.

E tuʻuina laupapa i lalo o le suauu e puipuia ai le pala.

O le faʻavaeina o le togavao o loʻo faʻamoemoe e faʻamautinoa e le faʻaaluina lona malosi i luga o le tuputupu ae o le sili atu lanu meamata. O le vaega autu o meaʻai e tatau ona tatau ona alu i le faʻavaeina ma le matuitui o le seleselega. O ovary e le manaʻomia e aveesea foi, aua e tusa lava pe i lalo ifo o tulaga sili ona lelei, o le a le mafai e le laau ona tuʻuina atu meaʻai uma i mea uma na tupu. O faʻamalosiga o loʻo faia i le vevela o le tau ina ia vave ona vele ese fasi pepa ma e le mafai ona pala.

O le teuteuina ma le totoina o fualaau aina e matua taua tele mo ituaiga tetele.

E tele filifiliga mo le fausiaina o vao, o le filifiliga e faalagolago i le tele o mea. I nisi tulaga, latou te taumafai e totoina se fualaau aina i le ogatotonu, aveese le itu i le pito i luga. I isi, i se isi itu, tataʻi le ata tele i le taimi lava lea ma tupu fua i le itu. Mo eseese ituaiga, o le tasi pe isi auala e sili ona lelei. O le auala sili ona faigofie e pei ona taua i lalo:

  • e le sili atu i le ono fualaau aina o loʻo totoe i luga o vao, e tipi ese le tele pe a oʻo atu i le tele o se moa moa;
  • i luga o laau taʻitasi, na o le tasi fualaau aina e mautinoa e tupu i le tulaga o ituaiga tetele ma fualaau lua ma le lua i le tulaga o fualaau laiti;
  • a maeʻa ona maua fua o le apu, e le sili atu ma le 4-5 laulaau o loʻo totoe i luga atu, o le isi vaega o le pipi e vavae ese.

E tusa lava pe a uma ona fausia le togavao i le taimi o le sasaa o le fua mai le axils o laulaau, e foliga mai o fanau laiti, e tatau ona vavae ese loa, ia faaeteete ia aua le faamanualia le sasa e ala i le toe fesuiaʻi.

O isi uma seleni e tatau ona malepe i le taimi

Vaega o le tuputupu ae i totonu o se kiona

O auala taua i le totoina o nifo i totonu o se fale kati e tutusa ma fafo. Moni, e tatau ona e mataʻituina ma le faaeteete le tulaga o le vevela ma le vevela: e le timu i totonu o le kiona, ma e mafai ona vevela e aunoa ma le lele. Ae, i le faaopoopo atu i mea masani, e tatau ona e gauai atu i isi mea e lua.

  • e mafai ona manaʻomia le faʻafefeteina. Afai o le tele o vaʻa e tapunia, e leai se mafuaaga e faʻamoemoe ai mo le palotaina e iniseti. O le tagata e ana ia lava e tatau ona faʻauʻuina o ia lava i se pulumu, ma ave le pollen mai fugalaau fugalaau faatoa fuga mai, faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete i totonu o le fafine. I le taimi lava e maeʻa ai le fomaʻi, fua o fualaau suamalie ma amataina vave le tuputupu ae, lea e mafai ona fesoasoani i luga o laei i vaiaso taʻitasi ma ni togi laʻititi o fomaʻi faʻapitoa, pe sili atu foi - faatasi ai ma vai vaifofo o mullein poʻo le manulele manu;
  • i totonu o le fale lauʻeleʻele, e masani lava ona tupu aʻe i luga i le itu i luga o le faʻavao, e fai ma vao faʻatasi ma se pusa e tasi i lagolago. O fua e le taoto i luga o le eleele, ae tautau i le ea, ma a oo atu i se ogaoga tele latou te mafai ona pau ma malepe. O le mea lea, o vine o le tele o se moto e tuʻuina i upega vaivai o soʻo se mea umi, i mea o le a latou ola ai. O lea la e susulu lelei fua ma maua atili ai suka. O upega o loʻo fusifusia i se solo.

    I totonu o meaʻai, e susulu mai i le itu o itu

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi ma meaola faalafua e asiasi lelei i lenei gourd e seasea lava. O nisi taimi e nonofo ai le taumafanafana i togafitiga faʻaleagaina, e ui lava i le tele o atinaʻe tetele, e masani lava, o ni melons e faʻapipiʻiina i ni nai taimi i le vaitau.

O le tele lava o taimi, e afaina ai le suamalie i mala nei:

  • eleʻele eleelea: faʻaalia i lanu paʻepaʻe ma se fuga, lea e muamua ona i luga o lau, ona alu ai lea i luga o fugālaau ma fua. Lafoaʻi le paʻu, tipi oti, o le fua o fua. O aʻafiaga o aʻafiaga e malulu ma faʻafefe. Faʻatautaia lelei tekonolosi, o le aʻafiaga o siama e itiiti lava, ae pe a oʻo i maʻi, e tatau ona sosolo le laau i ni faʻamaʻi faigofie, mo se faʻataʻitaʻiga, vai Bordeaux;

    O le malosi o le pulupulu e faigata ona le iloa - o laulaau e ufiufi i se ufiufi paʻepaʻe

  • Anthracnose o se maʻi faʻaleagaina e masani lava ona maua i le gaosiga o le lanu meamata. E foliga mai o lanu enaena o ituaiga eseese i vaega uma o le laau. I le maea ai o le faʻapipiʻi o afua i luga o fua, latou te liliu atu ai i le maʻi suka ma se paʻu piniki. O le faʻamaʻi e sili ona mataʻu i tulaga o le maualuga o le vevela, o lea e tatau ai ona e faʻamaʻalo le televave i le tele o taimi. Auala e pulea - e pei o le paʻu palapala;

    Faatasi ai ma anthracnose, o laulaau i laulaau e enaena

  • O le fusarium siama o se tasi o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai ona vevela le laau. O loʻo tauaveina e fatu e leai ni fomaʻi ma palapala, faʻavave vave, e oʻo atu ai i le faʻaumatia atoa o togalaau. E i ai vailaau faʻaonapo nei e puipuia i lenei faʻamaʻi. I le amataga, o togafitiga e mafai, mo se faataitaiga, faatasi ai ma le fesoasoani a Previkur;

    Faatasi ai ma le fusarium, o le togavao uma ua mamae

  • Mosaic disease - o se viral viral, faʻaalia i le foliga mai i luga o lau o lanu eseese o lanu, foliga ma lapoa. O lau e matutu, e toto le laau i le atinaʻe, o le fua o le fatu e paʻu malie. E le mafai ona togafitia se togafitiga atoa, ae i le amataga, o le faamaʻi e mafai ona matua taofia e ala i le sasaina o Karbofos.

    Pe a maua e mosaic ni lanu eseese

Mo le togafitiga o isi faʻamaʻi e sili atu ona le masani ai, e tatau ona i ai i le fai togalaau sauniuniga Fundazol poo Decis, ae o le faʻamaʻi e faigofie ona puipuia e ala i le faʻaeteete ma le faʻaeteete i tulafono uma o tekonolosi tau uʻamea.

E i ai ni nai meaola faalafua i totonu o se silo, e masani ona latou asiasi i ai:

  • Melon aphid o se iniseti laitiiti lea e nofo i totonu o nuu atoa: muamua mai le pito i lalo o laulaau, ona siitia ai lea e taamilo ma atili. E leaga tele le totoina o sua, o nisi taimi e oo lava i le oti. Faʻamataʻu vave, o togafitiga faʻalapotopotoga e fesoasoani: faʻaogaina o le paʻu o le sinapi, pefu o le tapaa. I tulaga maualuga, e tatau ona felafoaʻi ma Iskra, Inta-Vir poʻo ni iniseti malolosi tutusa;

    O le lotoa o aphid o loʻo i luga o lau o malo atoa

  • o le apogaleveleve e muamua ona faʻaalia o ia lava i le pito i lalo o lau o loʻo i ai ni togitogi uliuli e tupu vave. Ona lilo lea o vaega uma o le laau i paluga, mago, ua mate le laau. O le puipuia ma le faʻaogaina o togalaau aina e matua aoga lava, ae afai ua faʻalavelave, faʻapipiʻi ma vailaau matautia, faʻataʻitaʻiga, Aktofitom poʻo Aktellik;

    O se taunuuga o le osofaʻiga a le apogaleveleve, o le laau ua lilofia i pusa paʻu

  • filosolo o le meaola e tasi lea e aafia ai pateta. Scoops fua, pe a uma ona pala. E masani lava ona aliali mai i eleele palapala. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻapipiʻiina lea o mailei ma paʻu e faasaga i le telefoni - fagu ma fasi fualaau faisua. Vaʻavaʻai taimi taʻitasi i mailei, faʻamaʻi faʻamaʻi. Legumes ua totoina i le vaiaai o laumei po o laʻau laʻau e faʻafefe lelei mai le telefoni. Faatasi ai ma se osofaʻiga tele, e tatau ona e faʻaaoga sauniuniga Thunder-2, Provotox.

    O le telefoni e iloa e soʻo se fai togalaau

Seleseleina ma teuina

E talafeagai le aoina o le tiloti i luga o le taimi: o fualaau pupuʻu e le o teuina, ma o mea e leai ni mea e talafeagai mo na o le suʻeina. E iloa e tagata uma faailoga o le taofiofi, ae tele taimi latou te le galulue ai e tusa lava pe i ai lima o ni mea e masani ai: mulimuli ane, seivagana ua e tipiina se silotilo, o le ae le iloa tonu pe faapefea ona saunia.

I le taimi e teu ai, e toetoe lava a leai se mea e seleseleina ai suamalie: e toetoe lava o tagata saunia e maua sina suka i se pepa.

Faailoga iloga o le mama o vine paʻu:

  • o le matte surface o le peel e susulu;
  • o le mea e faʻamaʻaʻaina, e le afaina i le fao;
  • 'ua mamae le' au;
  • se lanu samasama o loʻo i luga o le itu e paʻi i le eleele;
  • pe a tafe, fufuluina tele le suamalie.

E tipiina vine i se meaʻai po o se naifi malosi, ma tuʻu ai le aʻa e oo i le 4-5 cm le umi. O fua e aumai i le nofoaga e teu ai i luga o se palapala vaivai, filemu, e aunoa ma pulupulu. I totonu o le teuina, latou te maua ai le tasi laulau, mai lea taimi i lea taimi asiasia. Tulaga lelei mo le teuina - vevela pe a ma le 7e uiga iC ma le vavalalata aiga o le 70-85%. O le ola o le ola e oo lava i ituaiga sili ona lanu e le sili atu i le 3 masina.

Vitio: fualaau o suamalie i le ogatotonu

O le totoina o le suamalie i le totonugalemu o Rusia o se faafitauli, ae ua matua mafai ona foia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia le ituaiga saʻo, i le taimi e toto ai laau ma totō i totonu o le togalaau. I totonu o se kiona, o le a ola se silotilo, ae i le malamalama masani o le a sili atu ona suamalie. Ae o le luluina saʻo o fatu ile laufanua i le vaeluagalemu o se lotoa, o le manuia o le mea na tupu e faalagolago i le mafanafana o le taumafanafana.