Apple laau

Winter apple tree "Bratchud": uiga ma mealilo o le galueaina manuia

O ituaiga o apple e masani ona tosina atu i ai le au togalaau, aua o laau laiti e mafai ona e seleseleina se seleselega tele. O se tasi o sui pito sili ona lelei o lenei ituaiga o le ituaiga "Bratchud", o lona uiga o fualaau suamalie ma suamalie, lea e te le tau faaalu tele ai le malosi. E faʻapefea ona tupu ni laau lelei ma malolosi ma mea e tatau ona e iloa e uiga i le tausiga atili mo i latou - o le ae iloa i ni nai minute.

Faʻasologa o talaʻaga

O le kopi atoa ma le uluai kopi o le igoa o le ituaiga - "Brother of the Wonderful", ma le faapuupuuga "Bratchud" na faaali mai i se taimi mulimuli ane. I soʻo se tulaga, o igoa uma e lua o loʻo taʻua o apple apple o le taimi o le taumalulu, lea na fafagaina e le au faʻatoʻaga o le Ural Research Institute mo Fruit-Growing ma le Potato-growing i le aai o Chelyabinsk.

O "matua" o le ituaiga fou o le vida o Vydubetskoy ma le foliga faigata o le Ural Winter hybrid. O Apple "Bratchud" na faʻaalia faʻafetai i taumafaiga a tagata suʻesuʻe e pei o Mazunin N. A., Mazunina N. F. ma Putiatin V. I.

I le tausaga 2002, na faʻataunuʻuina ai le vali.

Siaki ituaiga ituaiga o apu e pei o Red Chif, Glory i Victors, Royalties, Rozhdestvenskoe, Ural Bulk, Krasa Sverdlovsk, Orlinka, Orlovim, Zvezdochka, Kandil Orlovsky "," Papirovka "," Mata "," Antey "," Antonovka "," Uralets "," Peresitene "," Champion ".
E ui i le mea moni e faapea, o uluai samples na tulaʻi mai i vaega o Uelese i Saute ma Siberia, na mulimuli ane avea ma se filifiliga sili ona lelei mo le faimalaga atu i isi vaega o le Rusia, aemaise lava i itu eseese o le Itumalo o Altai ma vaega o le itu i matu o sisifo o Europa. E faʻasaina e le laau le malulu pe a pa'ū le vevela ile -40 ° C.

Auiliiliga Autu ma Vaega

O se tasi o mea lelei o lenei ituaiga o apu o le mafai lea ona latou teu malu i le taumalulu.

O le faʻamatalaga o le "Bratchud" e faasino i aso e 140 o la latou puipuiga, ae naʻo oe pe a maeʻa le seleselega, tuʻu apu i pusa laupapa ma ni pu ma tuu i le fogafale, pe a fai o le vevela o le vevela i le + 10 ... + 15 ° C.

E te iloa? O le taofiofia o apu ona o le i ai i totonu o le 20-25% o le ea o le aofaiga atoa.
O le isi itu o le ituaiga, ua faailoa mai i tulaga manaomia mo tulaga e teuina ai, o le le faapalepale o latalata i pateta, o lea e aoga ai le tuu o pusa i aganuu i vaega eseese o le fogafale lalo.

O lea, seʻio tatou gauai atu i foliga i fafo o laau ma a latou fua.

Laʻau

O le ituaiga "Bratchuda" e taua foi o "faanatura masani", faatasi ai ma le palealii faataamilomilo e 2.5-3 m ma le maualuga 2 m (pe a tatou talanoa e uiga i se laau i luga o clonal rootstocks). Pe a faʻaaoga se fatu fatu, e mafai ona e totoina apu ma oʻo atu i le 2.7 mita le maualuga.

O le lanu o le paʻu i luga o laʻau ma timu tetele o le enaena uliuli, e ui lava e fuafua i le tuputupu aʻe o tulaga o le laau o nisi taimi e sili atu le pogisa po o le malu. E tufatufa atu i totonu o lālā fualaau uma, e aofia ai le tuputupu aʻe o le tausaga talu ai.

O laʻau laiti e vaʻavaʻa, ma e lanu enaena-enaena ma e iloga i fua faʻatupulaia. O laʻau uma lava e lapopoʻa, lanu meamata i le lanu, ma o le laititi o le pubescence e manino lava ona iloa i le pito i luga o papatusi lau. O pito o lau o loʻo i ai se tautua tele-tautau.

Fua

O polotini a Bratchud e laʻititi lona lapopoa, e laʻititi le faʻaloloa ma e mafai ona ufiufi, e ui lava o le uiga taua o ia fua o le i ai lea o se itu tauagavale, i le tulaga o mea laugatasi.

O le pito i fafo o apu o le lamolemole, mago, ma sina sina lanu moli ma le leai atoa o le masani o solo. O le peel e foliga faigofie lava.

O le lanu o fua o le ituaiga e lanumeamata-samasama, ae toetoe lava o le paʻu atoa o le apu o loo ufiufi i se lanu mūmū sesega-lanu violē. E le o se mea umi tele le ogaumu ma tuu i itu taumatau. I le apu atoatoa, o le paluga o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe, ae o loʻo i fafo o le laʻau e maua ai se lanu lanumeamata. O le tutusa o le ogatotonu o le apu e fatuina, e le o se mea suamalie, suamalie i le tofo.

O le vaʻavaʻai i le vailaʻau o le apu o le apple "Bratchud", e faigofie ona iloa o loʻo i ai se vaega atoa o mea aoga: o le sugars, acids titrated, acid ascorbic, pectins, solids soluble.

O lapisi e manaia mo le taumafa fou ma mo le gaosiga o meaʻai, o meaʻai, sua, ma isi.

E te iloa? O le anufe pito sili ona umi lea e lei malepe i le taimi o le faamamaina na ausia le umi o le 52 mita ma le 51 cm, lea o loʻo taʻua i le Guinness Book of Records. Katy Velfer mai Niu Ioka i le 1976 na teu ai se apu mo le 11 itula ma le 30 minute.
O le mamafa o le apu e tasi e ese mai i le 140-250 g, ma e tusa ma le 120 kilokalama o fualaau aina e mafai ona aoina mai le tasi laau. E mafai ona faʻamoemoeina i le fa tausaga talu ona totoina le fuaina o fualaau aina.

Tulafono mo le filifilia ma le faatauina mai o tipu

I le faaopoopo atu i tulafono lautele mo le filifilia o laau (o le filifilia o mea e aunoa ma ni faailo o faamaʻi, faʻaleagaina, ma isi mea), i le tulaga o ituaiga eseese o loʻo i ai le tele o isi faʻataʻitaʻiga o le lelei o fatu.

O le mea moni, afai e te faʻatau se laau talavou i totonu o le vasega pepe, ona leai lea o se masalosalo o loʻo i ou luma le ituaiga Bratchud, ae afai o le filifiliga o mea totō e faʻatinoina i maketi poʻo tulaga talafeagai, e tatau ona e faʻaeteete e aua le faʻatau se apu ae le o se fatu wow.

Le vaʻavaʻai i se filifiliga faapena, pe a siakiina le laau, faʻalogo i le avanoa i le va o le aʻa ma le aʻa o le fatu: e tatau ona i ai se vavaega tutusa-tulivae i le dwarf rootstock, e faʻaalia ai le tui.

O se sapling e lua tausaga le matua e masani ona i ai ia le itiiti ifo ma le fa lala lelei na atiina ae ma ni lapopoa tetele. Mo le faʻatusatusaga, e mafai ona vaʻaia e le dick le tele o laʻau paʻu e aunoa ma se fua e tasi. O le aʻa o se laau toto ua filifilia lelei e tatau ona faia e le tele o aʻa laiti, ae e tatau ona aloese aʻa e pei o aʻa, aua ua latou faailoa mai ei ai lau laau vao vao.

Ia, afai o le laau e faʻatau atu o loʻo i ai tusi faamaonia o uiga lelei - o le a avea ma faʻamaoniga faaopoopo o le talafeagai o le faʻatau.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

A o lei totoina ituaiga o apu "Bratchud" e taua le fuafua lelei o le tulaga o le tuputupu ae i le lumanaʻi o le laau, ona o le tele o le seleselega i le lumanai e faalagolago lea i lenei mea.

E pei o isi ituaiga eseese, o le laau ua faamatalaina ua sili ona maualuga ma puipuia lelei mai vaega ole matagi, o loo i ai i le la susulu po o le paolo malulu. Ae mo le eleele, o meaʻai sili ona lelei e lelei, e ui lava o le lelei o fualaau aina e mafai foi ona maua pe a toto i se oneone oneone po o le palapala.

Galuega sauniuni

O le sauniuniga atoa e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: faamamaina ma le gaioiga o le vaega ua filifilia, ma siaki mulimuli ane ma togafitiga o le fatuga aʻo lei totoina. O le a tatou malamalama lelei i foliga o latou taʻitasi.

Sauniuniga i le nofoaga

Afai o loʻo e fuafuaina se totogo totoina o le apu o le fatu o le Bratchud, ona aoga ai lea o le faia o le fugalaau ma le eliina o le eleele i le nofoaga filifilia i le tautoulu.

Muamua, e tatau ona aveese uma laulaʻau ma vaega o loʻo totoe mai le nofoaga ua filifilia, ona eliina lea o le palapala ma faʻaopopo i ai ni mea faʻapitoa poʻo le mineral (faʻalagolago i le muamua o le palapala, o le aofaʻi o le moli faʻaaoga e mafai ona fetuunai). I le oʻo mai o le tautotogo, pe a ma le masina ao le i totoina, e tatau ona eli le sikuea sikuea, 1.5 x 1.5 mita i le lapoa (tusa lava pe tutusa le loloto), ma tuu le paʻu poʻo le humus i lona pito i lalo.

E taua! O nisi o fai togalaau e fautuaina le sauniuni o se toto totogo mai le autumn, ina ia mafai ai ona lelei le eleele i le taimi o le tautotogo. Ae ui i lea, o isi a latou paaga o loʻo tumau pea i le "fou" o le nofoa, lea e manatu o le a mafai ai e le seedling ona vave faʻavave. E faigata ona taʻu tonu po o fea le filifiliga e saʻo, o le mea lea, e mafai ona siaki le taua o le faʻaaogaina o ia mea taʻitasi i luga o le mea na tupu ia te ia lava.
I laau tuaoi e le faʻatapulaaina le tuputupu ae o le tasi ma le isi, i le va o latou latou te tuua pe tusa ma le tolu mita i itu uma.

Totoina sauniuniga

E ese mai i le sauniuniga o le 'upega tafaʻilagi, o se faʻagasologa talitutusa e fesootaʻi ma le totoina o latou lava laau, e faʻatinoina i le taimi lava lea ao le i totoina ia lava, e tusa ma le aso E manaʻomia lou suʻesuʻeina ma le totoʻa le fatuina (aemaise lava aʻa) ma fuafua ai lona mafai.

Afai e mamago aa, e fautuaina e tuu i totonu o le vai mo le 24 itula, e ui lava, e lelei, pe a maeʻa le faatauina o mea totō e vave ona e afifiina ai le meaʻai ma se timu susu ma eleele i luga o lau 'upega tafaʻi i le vave e mafai ai. O aʻa o se fatuga talafeagai e tatau ona tipiina sina mea itiiti aʻo le i totoina i le eleele, lea o le a fesoasoani e fausia ai le palealii shtambur (o le isi taimi e vavae ese ai pe a uma le tausaga).

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

O le taimi sili mo le totoina o aʻau (ma le ituaiga Bratchud e le o se tuusaunoaga) e manatu o le tautotogo, ae le o lona uiga o le a le mafai ona e totoina fatu laau, mo se faataitaiga, i le tautoulu.

E moni, e tatau ona e faia lenei mea ao leʻi oʻo i le faaiuga o Setema ma le amataga o Oketopa, ma o le a amataina le malulu mausali o le laau e maua le taimi e nofo ai.

I le tautoulu, o le taimi lava e amata ona paʻu ai laau i se malologa malolo (masani lava e tupu i le amataga po o le ogatotonu o Oketopa), e mafai ona e amata faatulagaina le nofoaga totō ma tuʻu saʻo le fatu.

O le pito i luga o le luasefulimita o le palapala mai le lumanaʻi lumanaʻi e tatau ona gaugau i le itu, ona faʻaaogaina lea e fai ai se meaʻai nutimomoia, fesootai i le 2 pakete o le humus (poʻo le peat) ma faaopoopo le 600 g o le superphosphate ma le 700 g o fafie. A maeʻa maeʻa fegalegaleaiga, ona toe sasaa lea o le mea ua saunia i totonu o le vaieli, o le a ave muamua i le ogatotonu o le numera. O se taunuuga, e tatau ona i ai se faaputuga otaota o le a tuu ai le fatu.

I le taimi lava e tasi, o aʻa uma o se laau talavou e tatau ona faʻaeteete lelei, ona tumau ai lea e naʻo le ufiufi o le lua ma le isi vaega.

O le pito i luga o le faaputuga o le a avea ma masani masani na tuulafoaia mai le pito i luga, e aunoa ma se fuga. A maea le galuega, o le tui puipui e tatau ona i ai le tolu senitimita luga aʻe o le palapala.

E taua! O aʻa o se laau talavou e le tatau ona fegalegaleai faʻatasi ma vailaʻau poʻo vailaʻau faʻaopopo, aua o le mea lea e mafua ai ona mu.
A maeʻa ona totōina, e tatau ona palu le palapala e faataamilo i laau talavou, ma alu ese mai le 0.5 m mai le ogalaau, ia faia se pusa e 15 cm le maualuga mai le eleele. 25-30 lita o le vai ua sasaaina i totonu o le liʻo lata ane, ma a maeʻa ona gaogao, e mafai ona mulimulu le 'eleʻele ma le humus poʻo le peʻa (e le sili atu ma le tolu senitimita i luga o se laulau), ae ia latou le paʻi atu i le ogalaau o le laau. O le fatu laau lava ia e tatau ona nonoa i luga o se siteki.

O le totōina o le laau o le Bratchud i le tautotogo (o le eleele e tatau ona taʻe, ae o loʻo faʻapipiʻi pea i luga o laau), o faʻatoaga uma e faʻatinoina e tusa ai ma le mea o loʻo taʻua i luga, sei vagana ai o le sauniuni o le lua e le manaʻomia ona faʻaleleia i le tautoulu.

Tau lava o le faamalu i totonu o le pi, faaputuga i le palapala ma tuu se fatu laau i luga, faamaea le taualumaga i le auala tutusa e pei ona i ai i le mataupu muamua.

Mo le faʻaogaina o le seleseleina ma le ola manuia o aʻau aʻau pe a totoina se togalaau i le va o vaʻalaʻau e tatau ona tuʻu pe a ma le tolu mita, ma i le va o laina - e tusa ma le fa mita o avanoa avanoa.

Vaʻaia togafitiga taimi

A maeʻa le totoina o le apu o le ituaiga "Brother Wonder" i ou luma o le ai ai se isi galuega taua: ia mautinoa le tausiga tatau o le laau talavou.

E le o le fai atu o lenei faagasologa e matua ese lava mai gaoioiga tutusa pe a tutupu isi apu, ae e le tatau ona galo ia te oe uiga taua.

Faʻaleleia eleele

Aʻo le i amataina le fuaina o se laau talavou, e manaomia le faʻaleleia o le fatu i taimi taʻitasi, ae le sili atu ma le fa taimi i le tausaga, e sasaa i totonu o pakete e lima i le taimi. O le taimi lava e faʻafefe ai le vai, o le palapala i totonu o le liʻo o le paʻu e tatau ona faʻafefeteina, e le faʻatagaina ia faʻamautu.

I le faagasologa o le tatalaina, lea, i le ala, e mafai ona faia pe a uma timuga, e aoga le aveeseina o vao mai le eleele, malelemo le tuputupu ae o se laau vaivai. I le taimi e vevela taimi vevela ma mo le taumalulu, o loʻo faʻaogaina le poloka poloka, lea e fesoasoani i le puipuia o le susu ma le puipuia o le aʻa mai le maalili. Peat, vao mafiafia poʻo le vao vao ua talafeagai mo le matafaioi o mulch.

Laʻei pito sili

Afai e te manaʻo e maua le tele ma le maualuga o fua o apu, ona fafagaina lea o le a le galue. Soʻo se laau e manaʻomia ni faʻaopoopoga taimi e maua mai ai meaʻai mo lona tuputupu ae ma lona atinaʻe.

I le tulaga o le ituaiga Bratchud, o le a lava le faʻamaʻaina o le eleele ma faʻamaʻi faʻasaina 2-3 taimi i le taimi: mullein extract, diluted i le vai i le ratio 1:10 poʻo le faʻafefeteina o le moa, ae ua uma ona fefiloi ma le vai 1:20.

O le faʻamalaina o manu e aofia ai foi vaomago, paʻu o lupe, ponaivi ma le iʻa, susu susu, pateta potato, siapi fuamoa, fagu faʻi, peʻa asu tapaa, pepeti, fasi.
I le tolu tausaga talu ona totoina, e mafai ona liligi ifo i lalo o laau taʻitasi se vaifofo o vailaau faʻamalosi: mo se faʻataʻitaʻiga, i le tautotogo atonu e mafai ona aofia ai le gaʻo po o mea faʻapitoa.

Togafitiga puipui

O le mea e leaga ai, o laau o apple e mafatia i maʻi tutusa ma faʻamaʻi ma o latou aiga vavalalata, o lea e leai se mea e ofo ai i le mea moni e masani ona i ai le maʻila i laau o le ituaiga Bratchud.

O meaʻai o lenei faʻamaʻi e faigofie lava ona feaveaʻi ma le matagi, ma afai e te vaʻavaʻai i pepa laulaʻau, o le ae matauina: e masani lava i tua o le laupepa o lanu o lanu lanumeamata lanumoana, lea e iu lava ina liu olive-olive.

E taua! Afai e le togafitia laau i le taimi, e vave ona salalau le paʻu i fua o fualaau aina, ma e amata ona tafe, faatasi ai ma le taunuuga o le fualaau atoa e mafai ona leiloa. O le tele o taimi, o se faʻamaʻi osofaʻi i laau i taimi o timuga pe a amata ona manava i fafo.
Ina ia taofia le atiina ae o le faamai, e tatau ona faia le vavave taimi o laau. I le taunuu mai o le tautotogo, e 3% Bordeaux vai e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe, ma le toe faia o togafitiga i le taimi o le tau. A maeʻa le seleselega, e sosolo le laau i le 5% urea.

E le gata i lea, o le puipuia o au togalaau mai faamai ma meaola faalafua o le a fesoasoani ma gaosiga o le autumn, lea e faia i le taimi lava e paʻu ai laulaau mai laau opu. Mo le pulupulu e faʻaaoga ai le tasi pasene o vaifofo o le paluga Bordeaux poʻo le "Nitrafen".

Teuteu

Mo le faʻafefe o le "Bratchuda" e manaʻomia e le gata mo faʻamamaga lelei, ae faʻapea foʻi le tufatufaina o fualaau aina ma le faʻaumatia o aʻa vaivai.

I le faaopoopo atu i lala uʻamea pe faʻaleagaina, o aʻafiaga vaivai e tasi e mafai ona faʻaaogaina, lea e faʻatagaina ai sina mitiiti o le pale, ae o le mea autu e le o le tuua atoa o avanoa avanoa. E fautuaina e le Faatoaga le teuteuina o tumutumu pito i luga o le apu ina ia mafai e le augatotonu ona atiae lelei. O le teuteuina o le laʻau o apple e fai faalua i le tausaga: i le tautotogo ma le autumn.

E taua! Aua nei galo o lala uma e le mafai ona ola tutusa, ma oi latou o le ai ai pea le malosi ma le vaivai vaivai, o lea o la outou galuega o le pulea lea o lo latou tuputupu ae ma le laʻauina o laau o le ava ina ia tumau pea lala malolosi i lalo ifo o vaivaiga ae le o luma o vaega autu.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

O le aʻa o se apple apple "Bratchud" e latalata i luga o le eleele, o lona uiga e faigofie ona malolo i le malulu malulu. O le mea lea, e tusa lava pe lelei le taumalulu taumalulu o le ituaiga, o laau e tatau ona malupuipuia mo le taumalulu.

Aʻo leʻi oʻo i le malulu lava ia (tusa o le ogatotonu o Novema), ua toe faʻafeinuina apu, pe a maeʻa ona mulimulitaia le mulching o le ogalaau. Ae peitai, afai o lau apu o laau e ola i nofoaga e maua ai le suavai maualuga, ona sili atu lea e le o le faia o se ituaiga o vailaau o le pata, vave ona ufiufi le lio lata ane ma se mafiafia papa o le faapalaga.

O le puipuia o laau toto mai gutu malulu ma o le a tatau ona afifiina i le ogalaau ia ogalaau ma se tasi o mea e maua ai: toto laau, pepa kraft pe sili atu taugata taua, taualuga o ie taualuga poo fala fala.

E le gata i lea, o mea faʻapitoa plastics grids, lea e sili atu le puipuia o laau mai le mataʻutia o togafitiga o meaola faalafua, fai se galuega lelei i le galuega.

Afai e matauina tulafono uma mo le olaola o le apu apple, o le ituaiga Bratchud o le a faafiafiaina oe i se seleselega tele o le aano o le apu, lea e mafai ona saogalemu seia oo i le tautotogo. O lona uiga, e oʻo lava i le taumalulu o le ae maua pea ni fua fou.