Amonaia

Nai lo le fafagaina o kāpeti: fofo faʻaleaganuʻu

Kapisi - o se fualaau faisua e maloloina lelei ma lelei, e talafeagai mo le faʻaaoga uma i se foliga fou, ma o se vaega o ipu eseese. E toetoe lava o fualaau uma o fualaau faisua e totōina le tasi pe o le isi ituaiga o kapisi - failaʻau, blue, savoy, kohlrabi poʻo le sili ona taatele ma pele i le tele o kāpeti paʻepaʻe, ae le o tagata uma e iloa e maua se kāpeti māfiafia ma matagofie i ona tua i le tautoulu e tatau ona e tausia lelei ma fafagaina e le aunoa. Mafaufau i ni filifiliga o le a ma le taimi e fafagaina ai le kāpeti faʻatasi ai ma togafitiga a tagata mo se seleselega lelei.

E te iloa? O le Kapisi na maua lona igoa mai le upu Latina, o lona faaliliuga moni e pei o le "ulu".

Laʻei pito i luga o le kuka soda meaai

O se auala e le masani ai ae le masani ai ona faʻaaoga le gaʻo susu e avea o se faʻalalaʻau mo le kapeti e tupu i luga o le eleele. E ui lava i lea, o lenei metotia e matua lelei le aoga i le atinaʻeina o se laau talavou, faapea foi ma le puipuia o le ulu matua mai le taʻe ma solia ai lona amio saʻo.

Ina ia saunia le vaifofo e te manaʻomia e saunia ai se faʻafefiloi o le 10 g suauu palu ma le 5 lita o le vai mafanafana. O le mea e tupu mai ai o loʻo faʻafefeteina ai laulaau o kapisi i le taumafanafana, faʻapea foʻi i le amataga o le tautotogo seia oʻo i le amataga o timuga mamafa timuga. O le faʻaaogaina o vaifofo vai fesoasoani umi le teuina o ulu ulu i le taumalulu toetoe a oʻo i le faaiuga o le tautotogo i se tulaga lelei.

E faʻafefea ona faʻafefiloi le kapisi: fafagaina i le fefete pia

O se metotia e pei o le fafagaina o le kapisi i le fefete ua leva ona faʻaaogaina e le au fai togalaau masani, oe na iloiloina lona aoga. Mo le sauniuniga o le fefete e fafagaina le vai, e tusa ma le 20 g o le fefete solo o le fefete ua faʻafefiloi ma le 150 g o oneone paʻu, ona faʻafefe lea o le supalu i le 5 lita o le vai mafanafana ma agavale e tu mo le tusa o le vaiaso. Pe a faʻateteleina malosi lenei mea faʻafefete, ua saunia mo le faʻaaogaina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻafefe le tioata o mea e tatau ai ona faʻafefiloi i le 10 lita o le vai mafanafana ma liligi le kāpeti i le vai fefete. Lavea laʻei mo le tuputupu ae lelei o le kapeti e faia 2 taimi i le vaitau faatasi ma se vaitaimi o le 30-40 aso. A uma ona faʻauu le kapisi i le vai fefete i le aso lona tolu po o le fa, e tatau ona fafaga i le fafie o le fafie e toe faʻaleleia ai le maualuga o le calcium i le palapala.

E taua! Fertilizers o loʻo faʻaaogaina mo kapeti, e talafeagai mo le fafagaina o lanu, e na ona e manaʻomia le faʻalauteleina o le faʻaogaina o mea faʻafefeteina i le 2 taimi.

E faʻafefea ona fafaga le kāpeti ma le boric acid

O le faʻaaogaina o le boric acid e matua aoga lava e pei o se isi aʻa o le kapisi. Ina ia saunia le faʻafefiloi o le kulimi faʻafefiloi 1 lepp. boric acid i le 1 lita o le vai vevela ma aumai i le vai i se voluma e 10 lita o le fofo ua maea.

O le faʻafefiloi na mauaina i le ogatotonu o le taumafanafana e faʻapipiʻiina i luga o kapisi, e le o toe mamao o le a tali atu i le tuputupu ae malosi ma lelei le fausia o ulu.

Amonaia e avea o se faʻamalo mo le kapisi

Pe a tulaʻi le fesili, pe faʻafefea ona fafaga fualaau tipeti, e tupu le lelei, ma e na o se fale fesoasoani muamua i le lima ma e leai se avanoa e faʻatau ai le suauu, o nisi o fai togalaau faʻatoʻaga e iai le poto masani i le totoina o fualaau faisua o le a uunaia oe e faʻaaoga amonia mo nei faamoemoega.

Muamua e tatau ona e faia se paluga kulimi o le ammonia - 50 ml ma le 5 lita o le vai ma o le vaifofo e maua ai e tatau ona faasūsūina i laau taitasi i lalo o le aʻa. Togafitiga ma le ammonia e faia ile tele o asiasiga i le 5-7 aso. E ese mai lena kapisi O le a faʻamaʻiina i le microelements ma o le a amata ona ola vave, lenei metotia aoga e avea o se fofo taugofie pest, oeo le a umi ona tuʻuina le moega ma fualaau faisua mai le gaioiga o le amonia.

Egg Shell Faaaoga

E tele taimi e faʻaogaina ai e le fai togalaau fuamoa e pei o se faʻamalaʻau ma se auala e faʻafaigofieina ai le eleele. O lenei metotia e manaʻomia ai fualaau tetele o fuamoa, o lona uiga e faʻapipiʻi i totonu o le potu malogo i le tautoulu ma le taumalulu, ma i le tautotogo e tafe ma pe a totō le tipu tipi e faʻaaoga ai le paʻu e pei o le fugalaau, sasaa le 1 tsp i totonu o togalaau taʻitasi. Calcium, lea e tele naua i totonu o le atigi, fafagaina le aʻa, ma o le a totoina lelei le fale, e ese mai lenei metotia lelei le faʻasaoina o mea totino mai le faaleagaina e se maaʻauʻau.

E taua! O le le atoatoa o le kesi e mafai ona iloa i lanu paʻepaʻe i laʻau tipi. Afai e te le tumu le minerale o loʻo misi, e mamae le fatu laau ma e malepe.

Laʻei pito i luga laulaʻau peta

E matua lelei lava ona faʻavaeina o ia e pei o se faʻaaogaina o loʻo faʻaaoga i lalo o le kapisi i le tautotogo - faʻafefe o pateta. Mo lana tapenapenaga, e tatau ona tuu i luga o pusa lapisi ia pateta pateta ma tuu i le vai inu, ona tuu lea mo le 3 aso mo le kuka. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona fefiloi lelei le totoina o pateta. I le aso lona 4 ua sauni le paluga e 'ai. O le pati togafitiga faʻapipiʻi mo le kapeti e faʻafeiloaia tuusaʻo i totonu o vaieli taʻitasi pe a totoina tipu tipi - e uiga i se ipu vai o le paluga o meaʻai mo le tasi laau laʻititi, ao le aoina pateta pateta e le talafeagai, otaota i le palapala, o le a latou fafagaina le kāpeti faʻatoʻai meaʻai. O lenei siaki ole pateta e talafeagai lelei mo le fafagaina o pepeti pe a uma ona toto i le eleele, e mafai ona faaaoga i lalo o le kapisi 1-2 taimi i le masina, o lea fafagaina o le laau ma fafagaina o minerale ma salima aoga.

E te iloa? Tagata Iapani latou te faʻaaogaina le kāpisi o se fale teuteu, teuteuina a latou togalaau faʻatasi.

E faʻafefea ona faʻafefiloi le kapisi ma otaota

E masani ona iai fesili a le au faifaatoʻaga i auala e fafagaina ai kāpeti vine, faʻaopopo i fomaʻi faʻamaʻi. O se faiga lauiloa lenei e faʻapitoa ai le faʻatau faʻamalolo e pei o le faʻaaogaina o faʻataunuʻu faʻi. Mo le sauniuniga o se paluga falai, o loʻo e manaʻomia ni nai faʻi faʻi, lea e tatau ona gaosia ma faʻatumu i le vai i le fua o le 1 lita i le 1 peel ma tuʻu i se mea pogisa mo aso e 4 e faʻaaoga. O le paluga o le paluga o meaʻai nei o loʻo faʻamamaina ma faʻafefeina i le gaosiga o le kāpeti - e tusa ma le 1 lita o le faʻaʻau i totonu o laau. Ina ia faafaigofieina le faagasologa, o nisi o tagata e totoina togalaau, pe a totoina le kapeti i le eleele, ia togi se vaega itiiti o faʻi tuusaʻo i totonu o se totō totō, lea o le a faasolosolo malie lava ona pala ma ia fafaga le eleele i le pailani ma isi mea aoga.

E taua! O le le lava o le pasela e faʻapupulaina lau lanu ma lanu i le lanu, faʻapipiʻi le pito o le pito i luga, ma i le aluga o le taimi e mate ai le laau.
O le tuputupu ae o kata matagofie ma matagofie, lea o le a teuina mo se taimi umi ma fiafia ai le aiga o le faatoʻaga faatasi ai ma le manaia o borscht ma salati, e le mafai ona aunoa ma lona laei. I le avea ai o se faʻamalo, e sili atu le faʻaogaina o togafitiga faʻatoʻa ia o le a fesoasoani i le mauaina lelei o fualaau faisua ma e le afaina ai le soifua maloloina pe a uma ona 'aina.