Calorie strawberries

Strawberry: mea e maua ai kalori, tuufaatasiga, manuia ma le afaina

O lenei fua e alofagia e tagata matutua ma tamaiti, sua, suamalie e faia, faaopoopo i kuki ma suti. O aso nei tatou te talanoa ai o faamanuiaga o le strawberries, o ana meatotino, tuufaatasia ma faaaoga i vailaau ma togafitiga masani. O le a tele mea e te aʻoaʻoina e uiga i le masani masani, lea e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo meaai, ae faʻapea foʻi mo togafitiga o faʻamaʻi ma maʻi.

Kalori ma fugalaau

O fualaau aina e aofia ai le tele o vitamini ma microelements e manaʻomia tele e le tino. Peitai, e taua le manatuaina o le tuufaatasiga o loʻo faʻamatalaina i lalo e na o na o le fualaʻau laʻau, lea na tupu i luga o le palapala e aunoa ma le faʻaaogaina o le tuputupu aʻe o faʻavevela ma vailaau matautia.

E tatau ona amata i le o se vitamini tele "faʻalavelave" e fetaui lelei i le mumu mūmū:

  • vitamini A;
  • vitamini B1, B2, B3, B9;
  • biotin;
  • vitamini C;
  • vitamini E.
I le faaopoopo atu i vitamini, o le tuufaatasiga o strawberries e aofia ai se fuainumera tele o elemene e faaleleia ai le metabolism ma aafia lelei ai le gaioiga o totoga i totonu:

  • uʻamea;
  • manganese;
  • apamemea;
  • fulufulu;
  • molybdenum;
  • palu;
  • seleni;
  • iodine;
  • zinc ma isi.
O le numera o elemene i le strawberries e itiiti (itiiti ifo i le 0.001% o le aofaiga atoa).

E i ai mea e gaosi ai meaʻai e faia ai le pipi vine:

  • paluka;
  • calcium;
  • magnesium;
  • chlorine;
  • fuamoa;
  • sulfur;
  • sodium
Ole fuainumera o meaʻai i fualaau aina e sili atu i le 0.1%. Latou te faia se sao taua i le toe faʻaleleia o fale o le tino ma meaʻai.

100 g o fualaau fou e leai se silia ma le 37 Kcal. E tusa ai ma lea, 1 kilokalama o strawberries i calories e tutusa ma le 100 g o le puaa gaʻo.

100 g o strawberries e aofia ai le 0.8 g o le polotini, 0.4 g o le gaʻo ma le 7.5 g o gaʻo.

E taua! O fualaau e na o le fou e maualalo i le kalori. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le kalori i totonu o le fugalamila e 7.5 taimi sili atu nai lo fua o vine fou. I le taimi lava e tasi, pe a uma le gaosiga, o nisi o vitamini ma microelements e faʻaalu.

Le aʻafiaga o strawberries i luga o le tino

O vailaʻau o loʻo i totonu o le strawberries e aumai ai i le tino o le tagata se mea aoga tele. Berry "sapalai" i vitamini talafeagai ma elemene e maua mai, e maua ai le malosi ma lagona lelei.

O le isi, tatou te mafaufau i le aafiaga o fua i luga o le fafine, tane ma tamaiti.

Alii

O le tuufaatasiga o le fugalaau o se elemene taua tele - zinc. E aʻafia ai le galuega ma le gaioiga o le gaioiga. O le mea lea, i totonu o lau togalaau e mafai ona e ola ai i se fomaʻi masani o le aphrodisiac i foliga o strawberries.

E taua! E faʻaaogaina le zinc i vailaʻau faʻapitoa e avea o se vaega o sauniuniga mo le le atoatoa, prostatitis ma le adenoma.

I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga mo le faʻaleleia o le tino, fualaʻau C vine faʻaititia le tetee atu o le tino puipuia i faʻamaʻi, faʻamalosia le tino.

Tamaitai

O fualaau aina o se oloa aoga e le gata mo alii, ae faapea foi mo tamaitai. I le taimi o le maitaga, e le lava le vitamini ma elemene o le tino o le fafine, talu ai o mea uma e aoga i le tamaititi. O Berry e le gata ina tumu ai vitamini, ae faapena foi Aafiaga lelei i le tulaga masani:

  • faʻaitiitia le mamafa (aoga i le tolu tolu masina o le maitaga);
  • aveese le taofiofi ma ei ai sona aafiaga lelei i le gataiina;
  • aveese le hypoxia fetal, lea e aliali ona o le le lava o vitamini;
  • faʻamalosia ai toto toto, faʻaitiitia le lamatiaga o le gaʻo toto.
O le mea lea, o le sisiva e avea ma le Numera 1 i le taimi o le maitaga.

Faʻatasi atu i faʻamanuiaga i le taimi o le maitaga, mo tamaitai o se pusa faamalama tino o strawberries, lea e fafagaina ai le paʻu ma faamama ai pusa.

O le taimi nei ua e iloa mea o meatotino a le strawberries e mo tamaitai, ae e taua le manatuaina i masina muamua o le maʻitaga togafitiga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele ma, sili atu, pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

E taua! E le mafai ona e faʻaleagaina le strawberries, aua e mafua ai ona paʻu le paʻu, pe, i le tulaga o le maʻitaga, faʻaleaga le pepe.

Tamaiti

E toatele tagata e iloa le aoga o strawberries mo tamaiti, ae e taua le manatuaina o le tuuina atu i se pepe ua lua tausaga le matua e le mafai. I le 7 tausaga le matua, e manaʻomia e tamaiti ona tuʻuina atu le strawberries i sina mea itiiti, e le silia 100-150 g i le aso. O le mea lena O fualaau e masani ona tupu ai ni mea e afaina ai, aemaise lava i tamaiti.

E taua! O le tuʻuina atu o tamaiti e faaulufaleina mai poo le vave seleselega e matua faasaina!
Mo le tino o le tamaitiiti, o strawberries e taua, muamua lava, i le i ai o le uʻamea, lea faʻapupula le maualuga o le hemoglobin ma faʻaititia ai le tamaititi i le malulu. E le gata i lea, o le berry ei ai mea faʻapitoa e aʻafia ai colibacilli ma faʻamaʻi pipisi.

Matou te fautuaina le tuuina atu i tamaiti na o fualaau faasaina, po o le faatauina mai i uo. E sili ona lelei le faʻaopopo o le meaʻai i meaʻai, ma faʻaitiitia ai lona "faʻaoga" ile tasi taumafataga.

E te iloa? O fualaau na aumai i Europa i le faaiuga o le 18 senituri. Amerika i Saute ua manatu o le nofoaga fanau mai o lenei fale.

Mea aoga o laulaa

E toaitiiti ni tagata fiafia o le lanu mūmū ua iloa o fualaʻau fua e aoga i le tino e pei o fua. E faʻamago le masini lanumeamata, paʻu ma faʻaaoga e fai ma sui o le lauti. O se mea manaia faapena e le gata e lelei, ae aoga foi. O le lauti Strawberry e togafitia ai faafitauli faʻaogalua. (afaina, faateleina o le eletise, le tagofiaina o le tino), gasegase, bronchitis, eczema, gallstones ma le sili atu.

E te iloa? O le fualaau sili ona tele, lea na tusia i le Guinness Book of Records, e sili atu i le 231 kalama.
Lea e faʻaaogaina e le gata mo togafitiga faafomaʻi. O le tele o meaʻai mo le mamafa o le paʻu o loʻo faʻaalia ai le lauti mai laulaʻau, aua e faamalieina ai le fiaai. O se ipu i aso taitasi o lenei lauti e faʻaleleia ai le paʻu o le paʻu ma aveesea ai toxins mai le tino.

Peitai, e aoga le manatuaina o lena mea O le tea tilatila e mafai ona leaga pe afai oe maua faʻamaʻi nei:

  • gastritis;
  • afaina i le pollen po o le berry;
  • faateleina le eletise;
  • toto maualuga;
  • se ulutala.
E saogalemu le fai atu i le leai o fualaau fualaau mama, e faigofie lava ona toe faʻatumu le ti mai laulaau o le pusa.

Le faʻaaogaina o le strawberries i vailaʻau masani

Matou faʻalauiloaina oe i mea taua o strawberries, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tino, toe faʻafouina, totogi mo le le atoatoa o le vaitamini ma fesoasoani e faʻamalolo nisi faʻamaʻi. O lenei o le a matou taʻuina atu ni nai fuaga o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi ma maʻi.

Toto. 3 punetini o fuālaau fou e sasaa mai le 0.3 lita o le vai inu ma alu mo le 40 minute. E tatau ona e inuina le 150 ml o le afu ao lei faia meaai 3 taimi i le aso. O lenei meafaigaluega e mafai foi ona fufulu lou gutu e faaitiitia ai le tiga poʻo le faatelevaveina o le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina.

Togafitiga o manua o le tagi. Filifili 5 vine mama, tafe i latou i se sipuni laupapa i totonu o se ipu, aʻo tausia fatu. O le taunuuga o le paʻu e salalau atu i se laulau o le 1 cm i luga o le ie uʻamea poʻo le fusi, faʻaaoga i le nofoaga ua afaina. Tausi le pipiʻi e te manaʻomia e le sili atu ma le 15 minute, a leai e mafai ona e maua se "suauʻu manogi".

Neurosis togafitiga. E tatau ona e saunia 10 g o fugalaau vine ma 10 g o laʻau paʻu, faʻafefiloi ma sasaa le 300 ml o le vai kuka. Faʻaosooso e tusa o se itula i lalo o se tapuni ufiufi. E tatau ona e inuina le faʻafefeteina 3 taimi i le aso, e mafai ona e faaopoopoina le meli po o le suka e tofo ai.

Togafitiga o le gasegase ma isi maʻi mama. Aoina 9-10 totoa o fuālaʻau ma vine, fufulu ma sasaa 0.5 lita o vai inu. Faʻamalosi i le itiiti ifo i le 1 le itula.

O le mea e maua ai le 'ava i le aso. O aso uma e te manaʻomia e saunia ai se fusi fou.

E taua! Afai e maua se allergy, e tatau ona taofi vave le togafitiga.

Faʻafefea ona faʻaaoga strawberries i le cosmetology

Seʻi o tatou talanoa e uiga i le aoga o strawberries mo foliga ma paʻu, ma pe faʻapefea ona faia se masini matala poʻo se kulimi mai se meaʻai suamalie.

O le sipuni Strawberry e faʻaaoga i le cosmetology masani e pei vaega o maso taugata ma kulimi. Ua maua e Berry le lauiloa ona o mea nei:

  • faʻamamā ma faʻauʻu le paʻu;
  • faamamaina le tino;
  • faʻamaeʻaina le tagata;
  • faʻaosofia le toe faʻafouina o paʻu;
  • faʻamamaina ma faamaluluina le paʻu;
  • toe foʻi mai le paʻu o le paʻu.

E te iloa? O le toʻatele o tagata e afaina i fugalaau, ma le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le meaʻai, e tatau ona inu i nei fualaʻau i meaʻai susu.
Ae o le mea moni, o strawberries, faʻaaoga e fai ma masini mata mafai ona aveese faʻamaoniga uma o le matua, faʻamamā, toe faʻafouina ma faʻapena le paʻu. O lenei aafiaga e na o le mitamita lava i paʻu kirio sili ona taugata e le maua mo "tagata masani" tagata. O le mea lea matou te taʻu atu ai ia te oe ni nai fuataga mo mata mata e le manaʻomia ai oe e faʻaaluina le tele o tupe.

Fufulu mata. Ina ia faia lenei mea, ave 3-4 vine mama (e le o faaulufale mai), fufulu ma kuka i totonu o se ipu. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina i foliga ma tausia seia oʻo i le susu.

Mo paʻu vevela. E lua strawberries e tatau ona toso i totonu o se ipu, faaopoopo 1 le sipunipuni o le siʻosiʻa gaʻo ma faia se masini mai le paluga. Aua le sili atu i le 1 le itula.

Mo le paʻu o le paʻu. Matou te ave 2 vine, piu ma sasaa 50 ml o Kombucha. E tatau ona fausiaina le paluga mo le 3 itula, a maeʻa ona fufulu ma faʻaaoga e faʻaaoga le masini.

Aneti-inflammatory. E tatau ona e togi le suamalie (faʻapipiʻi, aua le faʻatau), 2 sipuni kuka o lenei suamalie e faʻafefiloi ma le 1 sipunipuni o le suka o le aloe ma tuʻu i foliga o se masikulu ile mata.

Faʻaaoga sili masani mai strawberries mai fale vevela. Afai e te ave vine, lapoa, ona le aʻafia ai lea. E tatau ona malamalama o loʻo tupu mo meaʻai, ma o le lapopoa e le o taimi uma e faʻaalia ai le i ai o vitamini talafeagai ma elemene, ona o le faʻamamaina o le paʻu.

O faʻamaoniga ma mea e ono afaina ai mai le strawberries

O fualaau, e pei o fualaau faisua po o fua, ei ai a latou lava faitioga, lea e faavae i luga o lona fatuga.

O le mea muamua lava e iloa: strawberries - o se mea e oso ai le malosi. O lenei togi e tusa lava pe i ai ni mea laiti e mafai ona mafua ai le paʻu o le paʻu, mimiti poʻo le mumu. Ma afai e te malosi "ave ese" ma 'ai le tele o fualaau aina, ona oʻo ai lea i se tagata e le mafatia i allergies e mafai ona tutusa o latou faʻaʻailoga. E ese lava, ou te fia fai atu e uiga i le faʻatau ma le faʻaulufaleina o le strawberries, lea e sefulu taimi sili atu ona ono mafua ai le allergies poo le inupia o le tino.

Ua solia le Strawberry mo tagata. faʻatasi ai ma mea faʻapitoa, faʻapea foʻi ma mafatiaga mai le gastric male hepatic colic.

Ma le faʻaeteete e te manaʻomia le 'ai o strawberries tagata matutua, "gaʻo" ma faʻamaʻi pipisi, e pei o strawberries e aofia ai vailaʻau faʻateleina le mamafa.

Strawberry e leai se isi faʻasolega. O le mea lea, afai e te le afaina i lenei fua, e mafai ona e fiafia i le tofo o fualaau fou, faʻaaoga togafitiga mo togafitiga malulu, faʻaofuofu masini faamama, fai lauti mai le laʻau pe faʻaaoga togafitiga eseese.