Laʻau

Venidium

O a tatou fugalaau fugalaau ua amata ona amata ona puleaina le venidium, e ui lava e matua fiafia lava i moega masani ma luma o togalaau. O ona laufanua, lau fugalaau e pei o fugalaau e iloga i le tele o lanu ma vave ona gauai atu.

Faʻamatalaga

O le lauʻeleʻele o venidium o Aferika i Saute, lea e faʻamatala ai lona alofa i le vevela ma le malamalama. O iina e mafai ona e mauaina uma ituaiga o laau taʻitasi ma faʻalauiloa, ae i se vaitau lelei, e ola le venidium i le tasi le vaitau.

O le laau o le aiga Asteraceae e tusa ma le 20 ituaiga, e na o ni nai vaega ua salalau i lo tatou atunuu. O ona aʻa e faʻapipiʻiina, ae sili atu le maualuga. O le aʻa ma laulaau e ufiufi i se mea puupuu ma faigata. Le lanu o lau lanu lanumeamata lanumeamata, ma o paʻu o loʻo i ai se lanu enaena po o le paʻu. O laulaau e lata ane i luga o le umi atoa o le uʻu ma maua ai se paʻu poʻo se mea faʻapala.







O le maualuga o le laau atoa e mafai ona oʻo i le 80 cm. O teuteu umi e teuteuina i fugalaau pupula. I le fausaga, latou foliga mai o le chamomile poʻo le la. O petals e faʻaloloa lautele, o le pito i fafo e tusi pe faʻasolosolo. E i ai fugalaau papaʻe, samasama, moli ma le fugani piniki. I le pito i lalo o petals, ua faʻaalia ai se lanu moana lanu moana, lanu violē po o le paʻu. O le totonugalemu o le ato o loʻo i ai se fausaga faʻavae ma se lanu uliuli. O le maualuga o le tasi fugalaau e 10-12 cm, ma i nisi ituaiga - 14 cm.

O le fuga e umi ma tele, e afua mai ia Iuni i le kiona muamua. Faʻasalaga lelei, e vave ona fausia ni laʻau fou i le mea o se fugalaau fuga. A maeʻa ona fufulu, ona tupu lea o le fua - o le uaina e leai se afaina.

Eseesega

O se vaega laitiiti o venuromu ua leva ona tuuina atu i fugalaau o le fale, ae e le mafai ona le amanaiaina. O le tuputupu ae o le lauiloa o lenei fugalaau ua faamoemoeina, o lona uiga o foliga mai o ni atinaʻe fou e le au faipisinisi.

E sili ona lauiloa i atunuu eseese matagofie venidium. O fugalaau faʻalauiloa faaletausaga o le a avea o se mea teuteu e le gata i le auala, ae o luga foi o le faapaologa ma fugalaau i luga o le fanua. O ato lapoa e oʻo i le lautele o le 10-12 cm ma e iloga i le eseesega o lanu. O lenei laau o loʻo i ai se faʻamau mafolafola lautele 60-70 cm le maualuga, lea e faapaleina e le tasi le pi. O suiga o ponuncles, o le faasolosolo malie o lo latou numera i le tasi laau e faateleina, ma avea le venidium e avea ma vaomatua e vave ona totoina. E oo lava i tulaga masani, e na o le tasi le tausaga e ola ai o ia. O lenei ituaiga o loʻo i ai le tele o ituaiga mea manaia:

  1. Alii o Zulu. Popo mafolafola saʻo ma se paʻu lanu violē i le pito i lalo o se lanu uliuli po o le uliuli. E masani lava i pito o le malamalama o se vaega o le petal, e mafai ona e vaʻai i le lilac dashes.
  2. Lanu Orange. Faʻamalamalama fugalaau felafolafoaʻi ma pipiʻi faʻamalolo. O lenei vāʻau e sili atu pei o lālā laititi.
  3. DwarfHybrids. E i ai le laititi, o le maualuga pito i luga o le vao e na o le 30 cm. Mo lenei mafuaʻaga, e masani ona faʻaaogaina le laau mo le totoina lelei. O fugalaau e lanu moli ma peti mafolafola mafolafola ma le eseesega o le lanu violē-lanu enaena, poo le paʻu kirimulu ma se lanu violē.
O le Venidium e ofoofogia

Venidum marigold i le fale e taua o se faʻaaloalogia ma e mafai ona fiafia fugalaau i totonu o le fale mo se taimi umi. O laʻau lanumeamata lanumumu o loʻo i ai le laulu o lauulu lauulu i lalo ifo. Faʻamama saʻo pe tulaʻi aʻe i luga ma se uʻamea umi. O fugalaau e laiti, e le sili atu i le 4 cm le lapoa. O se ato faʻatasi ma pupuʻu vavalalata e pei o se fugalaau o marigolds poʻo calendula, o loʻo atagia manino mai i le igoa. O le fugalaau e amata i le tuai o Iuni ma e oʻo ai i le taumafanafana uma.

Venidum marigold

Tuputupu ae

E pei o isi tausaga, o le venidium e faʻapenaina e le fatu. I se tau malulu ua totoina loa i le eleele i le ogatotonu o Aperila. O le faia o lenei mea, o fatu o loʻo taatia i totonu o puʻe vavalalata ma pipiʻi i le eleele. E le fautuaina le totoina foi i se mea tutusa. Pe a tutupu le pupu ma malosi atili, ona siakiina lea ma ave ese e tumutumu tetele ma sili ona vaivai ina ia maua ai avanoa mo isi. Ina ia totoina le fatuina i se nofoaga fou, latou teliina i fafo ma se vaega tele o le eleele.

E mafai ona e totoina muamua ni fatu laau i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo se fale lauʻeleʻele. Mo le faia o lenei mea, i le amataga o Mati, ia saunia se taneta tele ma se eleele lalelei lelei. Laʻau ma paʻu paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻatauina o togalaau, e talafeagai.

Talu ai o fatu e lapoa, e vave ona totoina i se mamao mai le tasi ma le isi, ina ia aua nei e tosoina ni nofoaga mafiafia. O fatu e faʻapupula loloto ile eleele i le 5 mm, ufiufi i se ata tifaga ma tuʻu i totonu o se potu vevela i le vevela o + 20 ... + 22 ° C. E foliga mai e tulaʻi mai ni ata pe a ma le 8-10 aso. O le isi 2-3 aso, o le ata tifaga e le uma ona aveeseina, ae na o sina taimi e lalagaina. Ua faʻamaʻaʻaina uma ia laau faʻamalosi e puipuia ai le suavai. E tatau ona sua sina vai ina ia maua ai le taimi e malogo ai le pito i luga o le lalolagi. O fualaau e totoe i le nofoaga e tasi seia oʻo i le 2-4 laʻau moni e aliali mai.

I le ogatotonu pe agai atu i le faaiuga o Me, pe a paʻu i le po, e totoina fatu laau i moega o le a tumau ai fugalaau laiti. A totoina, matau se mamao o le 25-30 cm. A o faagasolo le vaitaimi o fetuutuunaiga i se nofoaga fou, e tatau ona puipuia ni laau mai le susulu o le la ma vai inu i le eleele. A amata le tuputupu aʻe ola, o le a faʻagata e le fale ona faʻaogaina nei fua.

Tausia Tulaga

Nofoaga lelei ma le malamalama, laufanua lelei ma lelei le eleele ua filifilia mo le venidium. I le noatia ma le fai fuafua i nei tulaga, o le a fiafia le laau i le tele ma le umi o le fugalaau. I le vevela ma le vevela o le tau, o fugalaau e faʻafefeteina e le tasi le isi, ae o le timuga ma le timuga o le tau e faʻasaina mo i latou. E le gata o le faʻaitiitia o le aofaʻi o aʻafiaga, e mafai ona maʻi le fale.

A maeʻa le aʻa, e vave ona amata faʻaleleia le tele o le vanidium. Mo le faia o se lush vao, faʻapipiʻi pine i luga o le laau. E mafai ona iai avanoa e maua ai le vaalele ina ia mafai ai e le ea ona felafolafoaʻi solo ma faʻasaʻo le gaʻo o le susu, o lea e taua tele le faʻamautinoa o le mamao i le va o tuaoi.

O le laau e faʻafefe lelei ai le lāmala, o le mea lea e faʻaleleia le suavai i le leai o se timu mo le silia ma le vaiaso. Afai e maualuga tele le vao, ona oʻo lea i le vevela o le tau e mafai ona punou ma malepe tele ia pulou, o lea ua fusifusia ai.

Mo le fausiaina o ni lapisi fou pe a maeʻa le ato, e tatau ona vaʻavaʻavaʻa atoa le totoa tuai i le tulaga o le eleele. E masani lava, e lua fugalaau fugalaau e faia i luga o le upega tafaʻi o ata taʻitasi. O lona uiga, o le togavao e faʻateleina faʻalautele pe'ā uma ona teuteuina.

O nisi taimi e maua mai ai i luga o pupuleʻaleʻa, o le a mafai ona inu uma sua mai le laau. Afai o maua iniseti, o laulaau e togafitia i le taimi nei ma le puleaina o manu.

Faaaoga

O fugalaau matagofie o le venidium e mafai ona faʻaaoga e avea o se faamamafa autu i le fugalaau poʻo le avea o se taufeʻai i luga o le fugalaau. O nisi laau toto, aemaise ituaiga eseese, ua ola lelei i fugalaau po o pusa i luga o balconies poo terraces. Laʻau faʻapitoa e talafeagai mo le teuteuina o le togalaau malulu faʻatasi ai ma le malamalama lelei. O Venidium e lauiloa foi i falaoloa, e aoga tele ma umi ona tumau lona matagofie i totonu o se fagu.