Potatoes

Fualaau o le seleselega "Cherry" ("Bellarosa")

E mafai ona maua Potatoes i le toetoe lava o togalaau uma. O le faʻaopoopoga, e sili atu le fiafia o faifaatoaga i ituaiga vave o le toto. E aofia ai "Bellarosa". E lelei tele mo se togalaau totō, ma mo le totoina o fatu laau. Ina ia malamalama pe aisea e sili ai le lauiloa o le pateta "Cherry" i totonu o faifaatoaga, faatoa manaʻomia lava ona e faitauina le faʻamatalaga o le ituaiga.

Eseesega faʻamatalaga

Toto "Bellarosa" - O le taunuuga o le galuega a tagata Siamani faʻatoʻaga, faʻasalalauina faʻapitoa talu mai le 2000. O le igoa lauiloa o le "Cherry." E iloga i lona mafai gafatia ona faatumauina se fua o fua, e tusa lava pe leai se fuga. Ina ia iloiloina mea aoga uma o le ituaiga, faitau se faʻamatalaga saʻo o le vao ma fua.

Lanu

O le vao e saʻo, e oʻo atu i le 75 cm. E i ai ona malosi, o laʻau lapopoa o le tapuni tapuni ma sina vaivai i autafa. Laʻau tupu e aunoa ma ni solo. I le taimi o le fugalaau, e aliali mai i luga o le laau mea leaga o le lanu violē. Ina ia fuga le vao, e le sili atu le maualuga o le vevela o le ea +21 ° C. A leai, o le fuga o laau toto o le a pa'ū ai fugalaau, o isi o le a le fuga.

Manatua lena mea le leai o se fua mo le "Bellarozy" e masani lava. E mafua mai i le mea moni o le togi o le vave.

E taua! Le lava o le fugalaau e le afaina ai le fua.

O fua e vave ona vave, ma e leai se taimi e toto ai le laau. I lalo o le togavao e mafai ona oʻo i le 10 faʻatoʻatoʻa tetele.

Fua

O vaʻaiga o loʻo i ai se foliga faʻalelei. O le pulou o loʻo i ai se laumei mafiafia, peʻa vevela o se lanu mumu mūmū po o le lanu piniki. Le lanu o le pulupulu e sau mai le samasama i le samasama-kulimi. O fua e faʻaalia foi i le i ai o mata. O le mamafa o le pateta e 110-210 g. I tulaga taitasi, o le mamafa o le fua na oʻo i le 800 g. I totonu o le tasi tuber e aofia ai le oʻo atu i le 16% o le masini.

"Cherry" e faatatau i ituaiga laulau. E lelei le tofo ma a maeʻa togafitiga vevela e tumau pea se friability talafeagai.

Faitau foi e uiga i ituaiga o pateta: "Kiwi", "Gala", "Rosara", "Luck", "Queen Anna", "Blue", "Adretta", "Zhukovsky Early", "Rocco", "Ilinsky", "Nevsky "," Slavyanka "," Veneta "," Red Scarlett "," Zhuravinka ".

Eseese uiga

O uiga autu o pateta "Cherry" e tatau ona aofia ai mea nei:

  1. O le uluaʻi ituaiga e amata ona fua mai i le 60 aso talu ona totoina. I lalo ifo, e pei o se tulafono, e mafai ona i ai i le 45 aso.
  2. Lelei lelei: e oʻo atu i le 35 tone o le seleselega e seleseleina mai le 1 ha.
  3. Le mautonu i le eleele. O le vasega e masani ona fetuunaʻi i soʻo se eleele, sei vagana ai le omea.
  4. Faʻafitauli i le lamala. O le tau vevela ma le leai o le susu e toetoe lava a leai se aoga i le tuputupu aʻe o le vao ma le lelei o le fua.
  5. Faʻafitauli i faʻamaʻi eseese.
  6. O le isi uiga o le pateta "Bellarosa" - o le tetee atu i le faaleagaina o masini.
  7. Faanatinati E mafai ona teuina mo le umi umi le falala ma faʻafeiloaʻi masani.

Malosiaga ma vaivaiga

E tusa ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga pateta "Bellaroza" ei ai le tele o tulaga lelei:

  • lelei le tofo;
  • maualuga fua;
  • vave vave ona matua;
  • tausiga le lelei;
  • tetee i faʻamaʻi, faʻaleagaina, faʻaleagaina ma le lamala;
  • lelei le tausia lelei (93%), maketi (82-99%) ma le mafai ona feaveaia.

E te iloa? I le 1995, na avea ai le pateta ma fualaau faisua muamua e ola ai i le avanoa.

O mea le lelei e aofia ai le uiga o le tuai o le paʻu, pe afai o le vaitau e mamafa tele timuga, faapea foi le tuputupu ae le lelei o fatu (ei ai le tulaga lamatia o le faaleagaina).

Vaega o le tuputupu ae

Mo le puipuia o fua o fualaau aina eseese, e tatau ona mulimuli i tulafono o le totoina ma le tausiga o le laau.

Tulafono faʻavae

A o lei totoina (2-3 vaiaso) o mea totō e tuʻuina atu i pusa o laupapa i 1-2 laulau. Afai e leai sau atigipusa, e mafai ona e faasalalauina fatu pateta i le potu. E fautuaina e tu i le ao. Taumafa - luga aʻe +15 ° C. A maeʻa le 2-3 vaiaso, e tatau ona faʻaalia mata i luga o pateta. O lona uiga ua sauni mea uma mo le totoina.

O le saite foi e tatau ona saunia muamua, e oʻo lava i le tautoulu. Lueina eleele. Ua faia humus poo le faapalaga i le aofaiga o le 5-9 kg i le 1 sikuea. mita O le eleele lelei e tatau ona itiiti ifo i le 30 cm le loloto.

Toe eli le fasi fanua i le tautotogo. O le fafaga i lenei vaitaimi o le a le sili atu foi. E sili ona lelei le faia o le ammonium nitrate, potassium sulfate, ammonium sulfate, potassium chloride. Aua neʻi faʻafefeina i le tele o le faʻamalaʻau, ina ia aua nei mafua ai le faagasologa o laau totō.

O le totoina o le "Cherry" ua fautuaina i lalo o le polokalame 90 × 40 cm:

  • 90 cm - le mamao i le va o laina;
  • 40 cm - le mamao i le va o laau.

Ole loloto o le pu e le tatau ona sili atu i le 10 cm. Ma le isi, fai mea totō ma tanumia.

E taua! O ituaiga muamua e manaʻomia ai le faʻamaina ma le magnesium fertilizers (mo se faʻataʻitaʻiga, falaoamata o le dolomite). Le fua fautuaina - 50 g i le 1 sikuea. mita

Vaʻaia togatini

Tatalo - Faʻatagaina o se vaega o le tausiga mo "Bellaroz". Ua faia ina ia faʻaumatia vao. E le gata i lea, o le tatalaina o le eleele palapala o le eleele, lea e faalavelave i le masani o le okesene o pateta. I le taimi atoa, o le mea na tupu e tusa ma le tolu taimi. O le taimi muamua e tatalaina ai le eleele i le vaiaso talu ona totoina. Le lona lua - i totonu o le vaiaso. O le tatalaina mulimuli ua faia tonu pe a uma ona aliali mai muamua le mama.

E tusa ai ma le faʻasusu, o le pateta "Cherry" e le manaʻomia se faʻaopoopoga faaopoopo. O lenei ituaiga e lava ma timuga masani. O le faʻamalosia tele o le mafuaaga lea o le tuai.

E le gata i le faʻamaina o le eleele aʻo lei totoina, e manaʻomia foi pateta. fafaga faaopoopo. Mo fua e sili atu ona lelei pe a maeʻa ona aliali mai muamua laau toto, e faʻamaʻaina laau toto ma le faʻafefeteina o manua po o moa moa. A o leʻi fugaina, o le urea po o se vaifofo o le sulfate sulfate ma le pefu o loʻo faʻaopoopoina. I le taimi tonu lava o le vavalaʻau, o le mea sili ona lelei o le faʻafefiloi o superphosphate ma mullein.

Eseese "Cherry" e sili atu i lo o ladybugs ma paluga eleele. Ae latou te le afaina le fua. O nei 'upega na o le' aina o laʻau.

E te iloa? O le pateni sili ona tele na ola e Briton Peter Glazebrook. O lona mamafa o le 3.73 kg.

O ituaiga o le pati "Bellarosa" e lauiloa ai le lauiloa i le au faifaatoaga: e maua ai se seleselega lelei, ae le o le togiina o le eleele ma e le manaomia ai le faaopoopoina o le vai. O taʻavale e puipuia i faʻamaʻi, latou te le fefefe i faʻamaʻi. O le eseesega e filifilia ona o lona vave amata ma faigofie ona tausia.