Fualaau aina

Faaaoga ma le faʻaeteete: galola i le gastritis

E toatele tagata latou te iloa le aoga o garlic i le tau faasaga i le malulu ma faateleina le puipuiga, ae e seasea mafaufau tagata i lona afaina. I maualuga maualuga, hydrogen sulfide, o le gaosiga masani e mafua ai le galala, avea ma mea e ono afaina ai ma mafai ona afaina ai le soifua maloloina. E masani lava ona i ai i le tagata maʻi se fesili, o le garlic e faatagaina i le gastritis?

A uma mea uma, o le togafitiga o le lemu o le mucosa gastric e manaʻomia ai le tausisia o se meaai faapitoa, e le aofia ai meaʻai e mafai ona afaina ai puipui gaʻo. Ae o lenei fualaau aina lea e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻamalolo mo le malulu, o lea o lona i ai i totonu o le lisi a le tagata e pito sili ona taua.

Le aʻafiaga o fualaau faisua i luga o le tagata

Aʻo taumafa le kākalo i ona foliga masani, o faʻafitauli pei o:

  • Susunuina i le gutu po o le manava.
  • Heartburn.
  • Faʻalēmū ma fufulu.
  • Naua ma vili.
  • Le manogi le lelei o le tino.
O laʻau e mafai ona mu i mucous membranes ma puipui o le intestinal, ma o lona soona taumafa e mafai ona oʻo atu ai i ni mea faʻapitoa po o ni pu. E tatau ona aloese mai le taumafaina o lenei laau i le i ai o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Mo faʻamatalaga i le umi o le garlic e faʻatagaina e 'ai ma o faʻamaʻi e ono afaina ai le soifua maloloina, vaʻai i lenei tusiga.

E mafai ona ou 'ai mo faʻamaʻi o le manava pe leai?

O lapisi e mafai ona faateleina ai le maualuga o le suka o le hydrochloric i totonu o le vai gastrico le mea lea, ina ia le afaina ai le tino, e tatau ona amanaia le ituaiga o le maʻi.

I le faamagaloga

Faatasi ai ma se faʻamagaga o le falemaʻi, e mafai ona faatagaina se vaega itiiti o le oloa, pe a leai se faʻamaoniga o le maʻi. Ae e le o fautuaina e 'ai le silati mata, e sili atu ona faaopoopo ona nifo i aano o manufasi poʻo fualaau faisua, talu ai ona o le faʻamaʻi o le maʻi atonu e ono oʻo mai ma o ona uiga e foliga mai. I nai vaega laiti, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le paleni o le mineral i le tino.

Faʻasologa masani

O gastritis faʻasolosolo faʻatasi ma le mumū o le mucosa gastric.. I le leai o ni faʻafitauli iloga o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o se siʻosiʻititi ole garlic e faatagaina, ae le o se mamanu lelei.

E sili atu le faaopoopo i ai o se siva i au mea e sili ona e fiafia i ai.

O maʻi e maua i le gastritis tumau e tatau ona vaʻavaʻai i taunuuga o le taumafaina o lenei fualaau faisua, e pei o:

  • vulu;
  • taʻavale;
  • tiga o le tino.

Mai le maualuga o le eleʻele o le gastric juice e faalagolago i le mafai ona 'aina le kele.

Faʻamataʻu

O mea taumafa masani po o le anapogi faʻamaʻi e faʻaalia i le tino o le faʻamaʻi.. I aso muamua e tatau ai mo le manava o le manava e faʻafilemuina ai, e faʻafaigofieina e ala i le 'aiina o meaʻai vevela, falala (sili atu nai lo le oatmeal) ma meaʻai e aunoa ma se vevela vevela.

O lobelu kesi e faigata ona faʻaaogaina i tagata.

O le tele o vai e faʻaaogaina e fesoasoani e faʻamafiesea ai le manava ma faʻafilemu ai le mucous membrane. E faʻasaina faʻatagaina i le gastritis gasegase ma le vevela o lona foliga masani. Faatasi ai ma garlic, taumafa falai, ulaula, meaʻai vevela ma meaʻai vevela e le fautuaina.

E tusa lava pe a uma le tiga o le tiga, e tatau ona pipii atu i se meaai mālū mo le itiiti ifo i le masina, faʻagasolo malie le faʻalauiloaina o mea faʻaleleia i totonu o le taumafataga.

E faʻapefea ona 'ai ma le maualuga ma le maualalo o le acidity?

O le mea o loʻo i ai i le suka o le hydrochloric i le vai oona e mafua ai le faʻaaogaina o le oloa i meaai. E le fautuaina e tagata atamamai e lamatia ma 'ai le keloka ma se maualuga o le acids, aua o ona lobulesia e mafai ona mafua ai se lagona mu i le esophagus (heartburn).

I le isi itu, o le fatu ootia e mafua ai le ita ma le faaleagaina o le mucous membrane o le esophagus ma le manava. I tulaga ogaoga, o se ulupo o le manava ma duodenum atonu o se taunuuga. I le faaopoopo atu i le garlic, o fualaau faisua e aofia ai fiva lapoʻa e pei o le tipi po o le laisa e le fautuaina mo le 'ai.

O le faateleina o le malosi o le eletise e faalagolago i mea e pei o:

  • maʻi le lelei;
  • se sili atu o meaai falai ma mea vevela;
  • gaioiga o siama Helicobacter pylori.

Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le maualuga o le eleʻele eleʻele, e seasea lava ona faatagaina le laulaulau i le taumafataga, ae pe a oʻo mai faʻamaoniga o le maʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo i le vaeluaga o le manava), e tatau ona taofi.

Aua neʻi faʻalagolagoina le tele o meaʻai e 'ai. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateteleina o le tulaga ma le faʻavavevaveina o faʻamaoniga o le maʻi.

E afaina pe faapefea ona kuka?

O le sukalati lapisi o loʻo i ai le tele o vitamini aoga ma mea totino, ma e ui lava i lona malosi malosi i le manava, e mafai ona maua ai se faʻamalologa. Ae ui i lea, o le gastritis e lelei e le faʻaaoga i lona mamanu mamā. Afai e faaopoopoina i ipu eseese ma kuka (pipi pe tao), o le tele o ana mea totino e leiloloa, e aofia ai mea faʻatau.

O le kulimi laititi e iai sona aafiaga aoga i le galuega o le ate, fesoasoani e aveese toxins ma slags (e tusa pe mafai ona 'ai le garlic ma maʻi o le ate, faitau i ai). Laʻau, faʻaleleia le faʻamaʻiina, fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol ma le faʻafefeteina o parasite.

O taunuuga le lelei e ono tupu

  1. Faʻatasi ma le tele o le mamafa o le garlic e le manaomia, aua e faʻaleleia ai le manaʻo.
  2. I faʻamaʻi o le manava, e afaina ai ma faaleagaina ai le mucous membrane.
  3. Mo le faʻapalapalaina, o le faʻaaogaina tele o le oloa e lamatia ai le solia o faiga faʻa-kemisi.
E te fia iloa pe o le a le matutua e mafai ona avatu ai le garlic i tamaiti? Ma faitau foi a matou mea i luga o auala e faʻaaoga tatau ai lenei fualaau faisua i:

  • maʻitaga;
  • fafaga pepe;
  • cholecystitis ma pancreatitis;
  • gout;
  • ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2;
  • faafitauli i le mamafa.

E faʻafefea ona faʻaaogaina?

I le leai o ni faʻamaoniga o le gastritis gasegase, o le faʻatagaina o le faʻaaogaina o le keleni e 1-2 cloves i le aso.

E fautuaina e 'ai le keloni i le kuka.ma e leai se tulaga e sili atu nai lo le tau faatagaina.

O le mea lea, na matou iloa ai pe i ai le kalama i gastritis. Na foliga mai o le afaina e sili atu nai lo le lelei. O le mea moni, o nisi taimi e te manaʻo e faʻasalalau meaai leaga, ae e te le manaʻomia le lamatia o le ola maloloina. E sili atu le lafoai o fualaau faisua e fiafia i le faʻavasegaina o le meaai autu, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamalosia o faʻamaoniga ma le faʻaitiitia o le soifua maloloina