Fua o le gaosiga

Matou te ola i fatu o le kiwi mai le fale

Kiwi - o se tasi o fualaau lauiloa sili ona lauiloa, lea e mafai ona maua i luga o fata o le toetoe lava o faleoloa. Afai e te alofa i nei fualaau lanumeamata lanumeamata, ona matou maua ai lea o tala lelei mo oe: e mafai ona e ola i fua o le kiwi i le fale. I a tatou tusiga o le a tatou faʻamatalaina pe faʻapefea ona faia lenei mea e faʻaaoga ai na o fatu mai fua.

Manaoga mo le tuputupu ae o le kiwi i le fale

Ina ia mafai e le laau ona amata ma ola, e faapena foi ona maua mai se fualaau toto, e taua tele le tausisia o tulaga manaomia:

  • Kiwi e fiafia i le malamalama ma le vevela, o le mea lea e tatau ona tuu le ulo i luga o le windowsill i luga o le la;
  • faamautinoa o lo o puipuia mai le lafo;
  • o le laau e fiafia i le susu, o le mea lea e fautuaina ai e sulu i aso uma;
  • ia mautinoa o loʻo faʻamamaina pea le eleele, ae le aoga le liligiina o le totogo.

E taua! Mo le totoina o fua o le kiwi e tatau ona e filifilia se potu vateatea, ao vave ona toto le vine ma mafai ona tumu, ma o le aso o le seleselega e mafai ona minoi e le aunoa.

Manatua o le kiwi o se fualaau suamalie, ma mo lona atinaʻe masani e tatau ai ona fatuina latalata i tulaga masani.

Tupulaga tuputupu aʻe

O le togavao e aofia ai ni laasaga, e taua uma ma e mafai ona aʻafia ai fua o le laau.

Saili pe mafai ona ola i le fale ma fualaau aina suamalie e pei o guava, longan, annona, feijoa, tatala i tua.

Fatuina sauniuni mo le totoina

Ina ia aveese mai fatu mai le fua, e tatau ona filifili le kiwi fou, lea ua matua lelei.

O le faagasologa e aofia ai laasaga nei:

  • o le pulupulu o le fualaau aina e tatau ona ufiufi i se vavae;
  • 'aveʻese le fagu i totonu o se taga gau, lea e tatau ona gaugau i le 2-3 layers muamua;
  • fufuluina le ato seia oʻo ina uma le pipi;
  • o fatu o totoe i le gau e tatau ona ave ma tuʻu i luga o se pepa; o le lau o loʻo totoe i le vevela o le potu ina ia faʻamalo lelei fatu, ia mautinoa e le faʻaalia i le susulu o le la.

A uma ona aveeseina fatu, ona amata loa lea ona latou faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻafefiloi le mea totō ile oneone, tuʻu i totonu o se atigi pusa lapisi ma tuʻu i totonu o le pusaaisa i le vaega o fualaau faisua mo le 2-3 masina.

A o faagasolo lenei vaitau, e taua le faʻamautinoa o le oneone e masani ona susu, mai lea taimi i lea taimi e tatau ai ona faʻafefe le fagu. A maeʻa le "taumalulu e le faʻataunuʻuina", e mafai ona faʻaaogaina mea toto e toto ai.

A o le lūlūina fatu, e tatau ona faʻaleleia. Tuu se cotton i luga o le sau saula lea e fufulu i le vai vevela. O luga o lea mea e taoto ai fatu i totonu o se papa.

Ina ia mafai ona totoina fatu, e tatau ona fatuina ia fale laufanua. E tatau ona ufiufi le ipu ma le polyethylene, ma i le po e tatau ona aveese, ma i le taeao e toe tuʻuina, faaopoopo nisi vai i le cotton. I le tusa o le 2 vaiaso o fatu o le a tutupu mai - o loʻo taʻu mai ai lo latou saunia mo le totoina i le eleele.

Faʻaleleia eleele

Mo le totoina o fatu e tatau ona filifili ni ipu lapopoa. O le lelei mo Kiwi e talafeagai lelei le eleele mafiafia ma le maualalo o le eletise. E mafai ona faʻatauina le eleele i faleoloa faapitoa pe kuka oe lava.

E faia lenei mea i vaega tutusa e te manaʻomia e faʻafefiloi ai humus, oneone, peʻa, laulaʻau ma eleele suauu. Aʻo leʻi amataina, e tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi ile togafitiga o vevela.

Totoina o fatu ua afaina i le eleele

O le faagasologa o le totoina e aofia ai laasaga nei:

  1. I le pito i lalo o le faʻaputu faʻavaivai.
  2. I le pito i luga o le alavai faʻafefeteina le faʻafefiloi o eleele.
  3. I totonu o le eleele e faia ni pu, o lona loloto e le sili atu ma le 5 mm.
  4. Tuu le mea toto i totonu o vaieli, ia ufiufi i se fasi manifinifi o le palapala ma sina susu.
  5. O le ulo poʻo le atigipusa e ufiufiina i se ata palasitika, tuʻu i totonu o se potu mafanafana ma susulu.

E te iloa? I le 1992, na maua ai se ituaiga o kiwi i Niu Sila. E i ai se lanu auro e le masani ai o le tino ma le tau maualuga.

O aso uma e tatau ona aveeseina le malutaga ma lele i uta, o latou fagu.

O pito sili ona lelei o le tausiga o kiwi

A maeʻa le 4 vaiaso, e tele laulaau o le a faʻaalia i luga o le totogo. O le vaitau lea o loʻo faʻatupuina ai le faaputuga - o laau totō o loʻo nonofo i ni potopotoga eseese. O Kiwi o loʻo i ai se aʻa faʻapitoa ile aʻa, o lea e tatau ai ona e maua ma le faaeteete fualaau mai le koneteina masani.

Afai ua leaga aʻa, e mafai ona mate le laau.

Pe a totoina le kiwi i totonu o fagu, e taua tele le faʻaopopoina o se paluga laitiiti i le faʻafefiloi o le palapala. O isi fafagaina e tatau ona faia mai Mati ia Setema i vaiaso uma. Lelei mo lenei mea faʻaaogaina minerale.

O faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai Kemira, Sudarushka, Ammophos, Plantafol, Master, ma Azofoska.

Kiwi o se fale e gaosi susu, ma e taua tele le puipuia o le eleele mai le faʻamamago.

E tatau ona susu, ae o le vevela e mafua ai ona pala. Filifili ipu e iai alavai faʻavaivai e faʻafefe ai le tele o vai mai le palapala.

Ia mautinoa ia mautinoa o le vai e le paʻu i totonu o le apa. I le vevela taimi e fautuaina ai e faʻamalolo le laau i aso uma.

Mo le mauaina o le seleselega, faʻaopoopo i le faʻamautinoa o le maualuga o le faʻamalamalamaina, faʻaleleia masani ma faʻamautu lelei, e tatau ona faia isi gaioiga.

E tatau ona fai le lagolago. Latou te manaʻomia ina ia mafai ona aʻe luga le vine. Mo le faʻaleleia o le faʻalaʻau, e tatau ona faʻapipiʻi vave laau.

Aua nei galo, ina ia mafai ona maua le seleselega, e tatau ona faia le felafolafoaiga o fugalaau male ma fugalaau. Afai e faia, o fua muamua e mafai ona aoina 6-7 tausaga mulimuli ane pe a uma ona totoina.

Faʻaleleia o le kiwi

I le faaopoopo atu i le tuputupu aʻe o kiwi mai fatu, ei ai isi metotia o le toe gaosia. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

I le vaeluaina o le lima maaa

Mo le faʻaogaina o lenei metotia, e te manaʻomia ni faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai le itiiti ifo ma le 3 'aula. Ia mautinoa e tipi le pito i lalo i lalo o le fatugalalo aupito maualalo, ma i luga o le pito i luga e tatau ona e tuua se mamao e 1 cm.

E taua! I taimi o le tautoulu ma le taumalulu, e tatau ona faʻamamaina le palapala pe afai ua maeʻa maeʻaeʻa le palapala, a leai o le aʻa e ono pala.

A maeʻa lena mea, e tatau ona tuʻuina le mea totino i le vai ma faʻaopopo se mea e faatupuina ai le tuputupu ae (e mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina "Kornevin"). I totonu o se fagu vai, e tatau ona nofo le laau mo le itiiti ifo i le 12 itula.

Ona e saunia lea o pusa fatu, i le pito i lalo e taatia ai se alavai, i le pito i luga - o le paluga ua saunia, lea e aofia ai le peʻa ma le oneone i vaega tutusa.

Ona totoina lea o laʻau i totonu o se pusa, ua susu, o le pito i luga e ufiufi i fagu tioata ma tuu ai i se nofoaga pogisa ma malamalama lelei.

O aso uma e te manaʻomia e aveese ai le fagu ma felafoaʻi laau, ma, pe a tatau ai, faʻafefe ia i latou. A maeʻa le 3-4 vaiaso e tatau ona i ai se aʻa. Mai lea taimi i luga, e mafai ona toto i ni ipu eseese ma se alavai ma se eleele ua saunia lelei.

I le vaeluaga o lau o le lanumeamata

Mo le faʻaaogaina o lenei metotia o le faʻaaogaina lea o lanu meamata, o le seleselega lea e faia i le vaitau o le taumafanafana. E tatau ona latou 2-3 tumutumu.

O le pito i lalo e faia i le maualuga o le 45 tikeri, ma o le pito i luga e faia 1 cm i luga aʻe o le pi pito i luga, saʻo. Ona tatau lea ona tuu i totonu o se fagu vai (4-5 cm), ufiufi i le pepa ma alu mo le 24 itula.

Gaoioiga

O le auala sili ona faigofie o le fuga (fusiina) o loʻo fuga i totonu o le kulupu, aua e mafai ona fai uma i le tautotogo ma le taumafanafana, pe a faʻapea o le vevela o le ea e sili atu i luga +10 ° C. Muamua lava, e tatau ona e filifilia se fasi laau. I lalo ifo o le vaega o le fugalaau 40 cm, e tatau ona aveese uma laʻau ma laau.

Faatasi ai ma se sulu, e na o ni nai togi fou e tatau ona tipi, ma e taua le i ai o ni pulupulu i luga. I luga o le faʻatau i le maualuga o le 45 tikeri, e tatau ona vavae, o lona uumi e 6-7 mm, pe a maeʻa ona faia lea o le lua kesi 3 mm le maualuga.

E tatau ona taʻitaʻia i lalo ina ia fesoʻotaʻi ma le muamua. O le sulu e aoga i le auala lava e tasi i luga o le sulu, na o le fatugaʻo e tatau ona tu i le ogatotonu o le talipupuni. O le afaina ma le fatugaʻo e tatau ona tuʻuina i se tipi i luga o le faʻatau ma manua faʻatasi ma se lipine polyethylene.

Aisea e mate ai le laau

O mafuaaga autu mo le maliu o se laau e aofia ai:

  • le lava le suavai po o le leai o se vai;
  • leaga le malamalama;
  • leai ni aoga aoga i le eleele;
  • Faʻatoʻilaloina ai faʻamaʻi afaina o laau ma meaola faalafua.

O faʻamaʻi masani e aofia ai:

  • talita;
  • aphid;
  • apogaleveleve mite
  • aveese uma lau laʻau ma vaega o le aʻa;
  • aveese le laau mai le tane, fufulu le aʻa ma aveese ona vae;
  • ia totoina Kiwi i totonu o eleele mama;
  • fufulu le laau ma faʻafefe le eleele ma se vaifofo malie.

E te iloa? Kiwi o loʻo mafai ona faʻamalolo e tusa lava pe a uma le seleselega.

Pe a faʻaalia mai manuʻa i luga o le kiwi:

  • teuteuina o laulaʻau mamago ma mamago;
  • ua fufulu vaega uma i se vaifofo o le fasimoli a le fale;
  • faʻapipiʻiina e faia faʻatasi ma se mea faapitoa faapitoa, lea e aofia ai lelaisa, sukani, tapaa poʻo le vao oona;
  • i le leai o se aoga mai le totoina o meaola, faʻaogaina i le faʻaaogaina o iniseti.

O le tuputupu ae o kiwi i le fale o se faagasologa umi lava, ma afai e te setiina se sini mo oe lava ia maua se seleselega, ona e faʻaaluina lea o se taimi tele i lenei mea. Ae e mafai ona e mitamita ona o le tutoatasi oe fualaau suamalie.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

E totoina fatu, pe a uma le 2-3 tausaga, ona toto ai lea o laau ma avea ma se malosi malosi i le 0,5-0.8 cm. E i ai se fasi laau e tutusa ma le tane po o le fafine, ma faapipii i luga o le dick i le auala, pe faapipiiina e le fatu. Ma o Kiwi e tupu mo le tele o tausaga. Ua uma ona ou tusia o lenei vine o se vine sili ona malosi ma mo eleele tatala i totonu o vaega laiti. Po o mo laufanua lanu tele.
Nimfea
//forum.bestflowers.ru/t/kivi-iz-semjan.52068/#post-374615

E i ai le Kiwi o loʻo ola i luga o le fanua mo le 4 tausaga talu ai. Ou te maofa pe faapefea ona ola. Na ou ola ae mai se fatu. I le taumalulu, o pati uma o le tausaga talu ai ua malolo, ae o le amataga o Iuni e oʻo mai i le ola ma i le tau o le taumafanafana e maua mai ai vine matagofie e ese mai le matagofie, lalelei, lanu viole. Ma o le autumn, o laulaau e tutusa lava le lanu viole. Ou te fia selesele ia Iuni, ma amata ona tagi (ma o au ma ia) Sa toe totoina, tausi uma i le taumafanafana, ma ia Aokuso na ola ai le laau, ae sa leai se taimi e aveesea uma ai lona matagofie. faʻasolo luga i le tumutumu e sili atu le faʻaaliga kiona faauta.
Light_Lana
//dacha.wcb.ru/index.php?s=&showtopic=12396&view=findpost&p=225239