Faatoaga

O se fua maualuga ma le faʻatoʻaga o le a maua ai le tele o apple o le laau Bolotovsky

Bolotovsky apu - o se mea lauiloa tele o le gaosi o le Oryol, faʻafeiloai i togalaau e masani ona fou taumalulu taumalulu.

Faatauaina mo sili ona lelei, lelei le tausia lelei o fua o fua, fualaau aina, e mafai ai e faifaatoaga ona faalagolago i tupe maua faaletausaga.

E 'aina faʻamaʻi, mago, faʻaoga, faʻaoga, suamalie, faʻasao, compotes. Faʻamatalaga ma ata o ituaiga apu eseese Bolotovskoe i le tusiga.

O le a le ituaiga?

Apple Bolotovskoe - le malulu, malulu, ma le vaʻalele leleilea o loʻo i ai le gaʻo Vf, ma faʻataunuʻu ai le apu i le pathogen scab. Tuuina atu.

Mai le 1997 i le 2002 na faʻataʻitaʻiina ai o ia e tusa ai ma le polokalame o suʻega a le setete. I le 2002, na ulu atu ai i le Setete o le Setete.

Mo ituaiga taumalulu o laau apu e aofia ai foi: Zavetny, Lada, Persiyanka, Rossoshansky ma Jubilee Juuka.

Faaleleia ma le teuina

O le apu o Bolotovskoe e fua mai ia te ia lava. O ituaiga sili ona lelei o le pollinator o ituaiga o autumn ma ituaiga taumalulu.

Ina ia faateleina le ola ola (e oo atu i le 5 masina mai le aso o le aveesea), o le fua o loʻo tuʻuina i totonu o le pusaaisa.

O le suamalie lelei filifilia ma le vevela i totonu o le teuina o le a faʻamautinoa ai le teuina e apples Bolotovsky le tofo muamua ma le tagata faʻatau i le olaga atoa.

Faamatalaga o le ituaiga Bolotovsky

Crohn i totonu o fuainumera e le o totoina i lala teuteu, e lata ane i le mea faʻapipiʻi ma sina faʻalauteleina faʻalautele i le pito i luga. O lala laititi e feeseeseaʻi le tasi i le isi ao atinaʻe, o le mea lea o le pale e le tele.

Laʻau maualuga luga atu o le averesi. E tupu vave fua, ma o le aʻa ma le vaega o loʻo i luga o le laau e tupu aʻe i le taimi e tasi.

Tulunaʻau ma lala ma le paʻu lamolemole. Lanu enaena lanumoana, faatasi ai ma sina pasene laitiiti o le pito, faceted i le koluse.

O le pasene sili atu o le lanu lanumeamata o laau o le ituaiga o apple o Bolotovsky o loʻo faʻatusalia mai laulaʻau lanumeamata lapopoa, lanu lanumeamata o foliga faʻalanuumi.

O vailaʻau e lelei le vaʻaia, tele, vevesi, ona o le a foliga mai o le laumei. O luga o laulaau, nofo i luga o petiles mafiafia ma manaia, susulu. O le pito o le faʻavavega, o le vaega pito i luga e faigofie ona fesuiaʻi.

Fugalaau i luga o laina uumi, foliga o le sosolo ma paluga lapotopoto, paʻepaʻe, piniki i le tulaga o le atinaʻe o gaʻo. A faʻapitoa le vaʻaia o petals. O aʻa e oso i luga atu o le stigmas, o le koluma o le pistil e le teuteuina.

Fualaau suamalie suamalie ma manaia, manaia, suamalieO le mafuaaga lena o le apple o Bolotovskoe e faatatau lea i ituaiga meaai mama. O fua e lapopoa, faʻalanoa, e oʻo atu i le 160 g.

O vailaʻau nei e mafai foʻi ona mitamita ai le manaia lelei: Orlovsky Pioneer, Ekranny, Bolshaya Narodnoe, Orlinka ma Aromatny.

Mafiafia tele, i le tulaga o le matua matua matamata-lanu samasama po o le lanu samasama ma se lanu paʻepaʻe.

I le atoaga o le tino, o se mumu lanumumu mumu-mumu e aliali mai i luga o le pele, na faia i le tele o laina ma speks. O le pito i luga o le paʻu o le gaʻo ma e leai se solo.

O le manogi o le tino e lelei tele, palenu lanumeamata. O le aʻa e malosi, mafiafia, saʻo.

I totonu o se vaega e mafai ona iloa, o le tootoo o le loloto loloto, vaapiapi. Taumafa i luga o le lima sikuea sikuea - 4, 27, tagata talosaga mai fafo - 4, 3 vaega.

Ata




Faʻasologa o talaʻaga

Vaovao ituaiga, totoina talu mai le 1977. Na maua le faafetai i taumafaiga a le All-Russian Research Institute, lea na galue i Orel. V. V. Zhdanov, Z. M. Serova, Yu. I. Khabarov o se 'au o saienitisi e taʻitaʻia e se aʻoga Yevgeny Nikolayevich Sedymo ia na galue i le faʻaleleia ituaiga eseese Bolotovsky.

I le gaosiga o galuega, na faʻaaoga ai le eseese o le Skryzhapel ma le apu 1924.

Itulagi o le tuputupu ae ma le tufatufaina

Eseesega e fesuisuiai i tuutuuga o malulu malulu ma ua aloaia e talafeagai mo le gaosiga o fale gaosi oloa i tulaga o le tau Central Black Earth eria.

Tauave gutu i le-38C. I -42C vailaʻau mama ua faaleagaina.

E talafeagai mo le tuputupu ae i itulagi ma vevela mafanafana, mo se faʻataʻitaʻiga, i le itu i saute o le Rusia Federation, Ukraine.

Faʻapitoa foi mo le totoina i totonu o lenei eria e eseese ituaiga: Golden Delicious, Malinovka, Starkrimson, Uslada ma Kvinti.

Tuuina atu

O le gaosiga o oloa e mausali, faʻatasi ai ma tulaga lelei o le tau i tausaga taʻitasi (pe a oʻo i le taimi o le fua tele e leai ni fulufulu po o timuga umi).

TAITAI! Tuai i le seleselega e mafai ona tau atu ai i le tele o tupe leiloa o fualaau aina e talafeagai mo le toe teuina poʻo le faʻatau atu e avea o se oloa fou, pe a amata ona paʻu tele apu ile tele.

Gaioiga galue amata mai le 7-8 tausaga atinaʻe o fuga vine.

E tasi le tagata matua e mafai ona tuʻuina e oo atu i le 200 kg o apu i le vaitau. O le tulaga matua o le fualaau aina e pau i le ogatotonu o Setema.

O gaioiga lelei o loʻo faʻaalia e ituaiga eseese: Winter Hrushovka, Shtriel, Aloe Early, Marat Busurin ma Antonovka masani.

Toto ma tausi

Agrotechnics e totoina ituaiga o apu Bolotovskie masani mo aganuu.

Fualaau totō na totō ile laufanua ile amataga / ogatotonu / pito i tua o le masina lona lua tautotogo po o le autumn - masina - tasi ma le afa ae leʻi amataina le po malulu ma le kiona i le palapala.

Filifilia se nofoaga mo le totoina o se fatu o le apple o Bolotovsky i se tamai togalaau, o loʻo tuʻuina atu i nofoaga i le laese mai nofoaga e latalata ane i le vai.

Fertilizers na faʻaofiina i le totoina o le lua (compost, humus, peat, potassium sulphi, superphosphate, lefulefu) o le a maua ai le seedling ma le taumafa lelei i le tausaga atoa o le tuputupu aʻe.

Mea uma e manaomia e le laau talavou i le isi sefulu lua masina talu ona totoina taimi e faʻasusu ai, faʻamaʻalo, puipuia mai aii ma iniseti.

I le avea ai o se punavai masani o le eletise, e mafai ona faia ai soʻo se aganuu, fatuina i le eleele pristvolnom.

Bolotovsky apples e matua le lelei i le tausiga. I le faamautinoaina o le lelei o le gaosiga o laau mo laau i le talavou, e faaitiitia ai le tele o faafitauli e tulai mai i laau e maua ai le "soifua malolo" ona o le leai o se tausiga i le vaitaimi muamua o le lima tausaga.

Elemene autu o le agrotechnology manaomia:

  • Taimi umi (faʻaleleia pe a uma timuga ma faʻamaina, aveese vao).
  • O le faʻaofiina o fomaʻi faʻapitoa, e amata mai i le tausaga lua o le atinaʻega (faʻapitoa i le tuufaatasiga o le palapala).
  • Aveesea o lala ua faaleagaina.
  • Faʻavaeina o le pale pe a uma ona tafe le tafe.
  • Puipuiga o le pitonuu mai le taʻivao i le taumalulu (o le nonoa o le pito i lalo o le ogalaau ma le paʻu o le paʻu mai se laau ola maloloina, uaea tele i luga o se apa o vao, vaovao).
  • Puipuiga puipui e faasaga i le mu o le ogalaau ma lala o le skeletal (fusi ma le hessian, laʻau paʻepaʻe).
  • Faʻapipiʻi i anufe, masini, anufe ma isi faʻamaʻi iniseti.

Maʻi ma faʻamaʻi

Bolotovsky apple trees o loʻo i ai le puipuiga faʻapitoa i microorganisms e mafua ai //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html.

Isi ituaiga o maʻi e ono aafia ai apu:

  • Mealy dew.
  • Cytosporosis.
  • Fuʻa paʻu.
  • Milky susulu.
  • Fua le pala.
  • O le kanesa o le Black

Faʻafeagai paʻu palapala, o le uluaʻi faʻaaliga o loʻo maua i foliga vaaia o le fuga o le paʻepaʻe i luga o le laʻau, faʻapipiʻi ma Topaz poʻo le Bordeaux i le taimi o le lafoaʻiina o laʻau, pe a uma le fuga ma le selesele, fesoasoani.

Cytosporosis - faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e aʻafia ai le paʻu o laau o le apu, e le paʻi atu i laau na maua ai le pulupulu o le Hom (copper chlorine) faʻolu i le vaitau.

Fuʻa paʻu atiae e faasaga i le talaaga o le osofaʻiga o fualaau laiti o se vailaau faʻamaʻi pipisi. Mai le laʻau ua liu uliuli ma ua mamae.

Ina ia aua le avea ma se mea e le iloa ai ni siama o laau ua i ai nei i le eria, aua le aumaia ni mea e le lelei le totoina o laau i le pala, ma le lanu uliuli.

O se mea e puipuia mai ai i lenei sasa o le faʻaleleia o le fale poʻo le Bordeaux. O le tau faasaga i faʻamatalaga o loʻo i ai nei o le susunuina o laau mama.

Puipuiga o atinae mata susululea e faʻaalia mai i le ea i luga o laulaʻau ma lanu uliuli i luga o le ogalaau, o le fafagaina masani lea o laau ma masini e manaʻomia, o le teuteuina o lala ma le faʻamaʻi o manuʻa na mafua ai.

Faʻafeagai fualaau suamalielea e liliu ai le apu i totonu o se oloa e le mafaamatalaina ma le le mafaamatalaina, e fesoasoani i le fualaau lava lea e tasi a Hom.

O le kanesa o le Black fuafuaina e ala i le fesuiaʻi, afaina laupapa ma le tele o mea pogisa i luga o le lau. O se mea e puipuia ai le faʻafefeteina o paʻu o loʻo vaivai ai faʻatoʻaga ma faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi.

O le fua tele o le teuteuina o vaega na afaina, sosoo ai ma le faamauga o le "penechki", le pulupuluina o le sukasima pe a mavae le fugalaau.

O ituaiga autu o meaola faalafua o apu:

  • Listovertka (puipuia i se vaifofo o le nitrophen poʻo le chlorophos).
  • Aphid (feteenaʻi karbofos, ulaula tapaa).
  • Laʻau mumu (fesoasoani e faʻaumatia le dicofol, karbofos).
  • Apple mole (paʻu faʻafefe o chlorophos poʻo zolone).
  • Fugalaau (o fualaau tutusa lava mo le tau faasaga i le mumu moli).
  • Moth (o fualaau tutusa lava mo le tau faasaga i le mumu moli).

E ui lava i le limasefulu tausaga le talafaasolopito ma le toatele o tagata tauva mai totonu o ituaiga fou, o le apple Bolotovsky e lauiloa pea i le au faifaatoaga.

Talu mai le vasega fugalaau faʻasaina, le faʻaaogaina o pathogens, ma fualaau suamalie e lelei, lelei ona puipuia, o se oloa e manaʻomia mo gaioiga o loʻo faʻaaogaina i le tuʻuina atu o le sua ma le vai.

Matamata i le vitio e uiga i le apu eseese Bolotovskoe.