Mo le talimalo

Sauerkraut fua masani masani

O le tofo uiga ese ma le faamaloloina o meatotino o kapeti na maua e le au Slav i le taimi o le galue malosi o lenei laau i luga oa latou fanua eleele.

Faʻataʻitaʻiina o le fua pito sili ona faigofie mo le sauniaina o le kāpeti na mafai ai ona aofia ai i aso uma o taumafa i le taumalulu ma le vaitau o le autumn e toe faʻatumu ai le tino ma vitamini o le kulupu C ma microelements.

O tulaga autu o le kuka lelei o kapeti e kuka ai:

  • filifiliga o le tuai o le gaosiga o ituaiga kesi, talu ai o le suka i totonu oi latou e faaluaina le maualuga e pei o le taumafa ogatotonu, lea e faʻaleleia lelei ai le faagasologa o le faʻamalosi poʻo le faʻamalosi
  • faagasologa maeʻaeʻa o le ulutala aʻo lei faaaogaina, lea e aofia ai le aveesea o laulaau lanumeamata ma nofoaga eleelea;
  • ulu e tatau ona laʻititi tele ma e foliga mai foi;
  • e tatau ona lapoʻa le suāsusu e tatau ona lautele ona o le maualuga o le fesoʻotaʻiga ma le ea mo le faʻaleleia lelei;
  • e le tatau ona faʻaaogaina i le totoina o le fatu: e faʻapupula ai le palapala ma isi mea leaga.

Tuutuuga o le kukaina o le galala i le fale.

Saili iinei tulafono o le totoina ma le tausiga o hyacinths.

E faʻafefea ona faʻasaina rosa e ala i le tipi, faitau le fesoʻotaʻiga: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/razmnozheniya-roz-cherenkami.html

Filifili se tane mo le suina

O mea lelei mo le sauerkraut o le kapeti o le a avea ma meafale laupapa: o se fagu, falala, pusa poʻo le ogaumu.

O pusa uila mo ni piko mai anamua na faia mai i laau tetele po o laupapa linden.

O tannins o loʻo i totonu o le paʻu o le laau e le gata ina puipuia ai le tofo muamua o le fualaau faisua, ae sili foi ona faaleleia.

O Lipa foi e sili ona lelei mo le totoina, aua o ona fafie e sili atu ona lelei mo antimicrobial ma e le suia ai le tofo o le oloa maeʻa.

E faʻasaina le faʻaaogaina o laupapa coniferous: o le otaota o le a faʻaleagaina le tofo o le kapisi ma tuʻuina atu i ai le le fiafia i le taimi mulimuli.

Afai e gaogao paʻu mo se taimi uumi, ona tatau lea ona faʻafefe i le vai poʻo le togafitia i latou i se vaifofo alumaga (vai ma suavai).

E mafai foi ona e faʻamafanafana i le sulusima, ae o lenei metotia o le faagasologa e manaʻomia ai le onosai ma sauniuniga ma le faʻaeteete. Ua lava lea e faʻatumu ai le fagu fou i le vai ma tuʻu ai mo le 10-20 aso, e suia ai le vai i le taimi nei.

O faletalimalo faʻaonapo nei e masani ona faʻafeagai ma faigata i le sailia o atigi fafie. I lenei tulaga, faʻaaoga le lautele o pans poʻo ipu tioata uamea e eseese lanu.

Kapisi slicing options

Kapisi mo le kuka e tusa ai ma le fua masani o le tipiina i totonu o laau uumi, fasi ie manifinifi, tipi i ni vaega tetele, sikuea poʻo tafatolu. O le mea itiiti laititi o kapeti, o le saoasaoa o le a saunia.

Ae peitai, mo se isi taumafa suamalie e tatau ona saunia ni vaega tetele. Muamua tipi le 'au i se naifi malosi, ona vaevae lea o le ulu i ni sea tutusa tutusa.

E fautuaina cooks e faia ni mea e felafolafoaʻi ai, aua o le a mafai ai e le kapisi ona le maua se foliga manaia pe a 'oti.

Mo fasipepa, o le maualuga aupito maualuga o le 2-4 cm, ma mo fasipepa - 4-6 cm le lautele. Pe a fufulu, uu le ulu o kapeti, ma uu mau i luga o le mafiafia, ina ia le mafai e le naifi ona sulu ma mafua ai ona e manuʻa.

O Basil o se vaitau sili ona lelei mo ipu vevela. O tulafono faavae o le faamamaina o le basil.

Saili e ala i le kiliki i luga o le sooga pe faapefea ona vego mite: //rusfermer.net/forlady/konservy/sushka/myata.html

Fua masani masani

O lenei fua e matua galue malosi ma o le a tele se taimi e alu ai. E talafeagai le saunia o oloa nei ao leʻi oʻo i le taimi nei:

  • 3 ulu o kilokalama kāpeti;
  • 3 tbsp. l masima (sili atu ona lelei);
  • 2 tbsp. l suka;
  • laʻau tipi mama (10-20 fasi vaega);
  • sosolo le pi e tofo;
  • 7 kāloti;
  • 6 -9 vaega o le laʻau lau laʻau lauusiusi;
  • fagu laupapa;
  • lio laupapa ma pestle;
  • se fasi ie lino po o se gau.

Kapisi ma kāloti e faʻaaogaina pe tipi i ni vaega tutusa. Kuki fualaau faisua ua tuʻuina i muaʻi sauniuni i luga o papa o 4-5 mafutaga.

Aʻo leʻi faia le kapisi i totonu o atigi laupapa, e tatau ona e faʻapipiʻi ma le totoa i le masima i le lima. I lenei tulaga, o le filifilia o le sua o le a sili atu ona aoga. Faatali seia maeʻa le masima i totonu o le sua.

O mealilo autu o le faamamaina o le garlic i le fale, faitau i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Aoao pe faapefea ona faʻamago le aniani, ina ia tumau ai ona aoga aoga: //ru-farm.ru/forlady/konservy/sushka/luka.html

Ma le isi, i le pito i lalo o le falala, tuʻu se laulau o laʻau tipi mafiafia ma tuʻu le kāpeti gaosi i luga oi latou. A maeʻa faʻamau taʻitasi, e tumu le lapisi i se pasele laupapa umi, ma saofagā ai i le pulelaʻau o le sua.

Tuu ni kapoti sisi i le va o tuʻuga. Afai e manaʻomia, faʻaopoopo apples apples, pepa, coriander, aniani, ma isi, i le ipu laupapa.
Pe a faʻafefe e tusa ai ma le fua masani, o nisi taimi o laina tipi tipi poʻo tipi ua tuʻuina i afa o ulu.

A e faʻatumu le fagu laupapa i le pito i luga, ufiufi le pito mulimuli i laʻau tipi ma se fasi ie. Tuu ni uta mamafa i luga o le ie: o se maa, se fagu vai, se pusa ua tumu, ma isi.

O le avega o le a fesoasoani i le mea moni o le kāpeti-kāloka o le a faʻapipiʻi ma e ufiufiina e le sami ua maua. Faʻateleina le mamafa o le uta i le mea e tupu ai le suauu e le maualuga luga ae o le maualuga o le kapisi.

O se mea tāua i le faiga o le faʻamalosiina o le vevela o le potu o loʻo teu ai pusa. O le maualuga o le vevela e 19-24 tikeri.

I lenei vevela, o le faʻamafanafana e mafai ona toe tusa ma le 7 aso. A mavae ni nai aso, o le a amata ona aliali muamua faailoga muamua o le faʻamalosi - moli po o pua. E tatau ona togi le kapisi ma le birch siteki i le pito i lalo i aso uma e lua, ina ia mafai ona sola ese ai gaʻo.

Afai e taofi e le pepa le fafati faʻanoanoa, ona aveeseina lea o le laupapa laupapa, ie, uta ma ua tuʻuina laupepa fou ile luga o le fafie.

O se tasi o faailo autu o le kapeti saunia lelei e paʻepaʻe, samasama pe amber lanu ma se manogi e le faʻaitiitia ai le manogi. O le fesuiaiga o le suamalie e fesuisuiai mai le turbid ma malamalama manino ai.

O le pulou ma le kapisi e tatau ona tuʻuina i totonu o se potu malulu, faʻaitiitia le uta ma teu i le vevela e le silia ma le 6 tikeri. A o le teuina o se mea e tatau ai e faʻamautinoa ai o lo o ufiufi pea le suauu.

I luga o le fogaeleele, o le foliga vaaia o se mea e mafai ona mafai, lea e aveeseina ma le faaeteete, ma o le laupapa laupapa, mamafa, ma le gau o nisi taimi e mulumulu i vai inu.

O le mea e sili ona taua o le faʻaeteete faʻaaloalo i tekinolosi ma le filifilia o mea lelei. Ina ia mafai ai ona sili atu le tofo o sauerkraut, e tatau ona fafagaina i aano o manu ma iʻa, ia tumu i le meaʻai maualuga.