Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona toto ma ola Arenaria (Peschanka mountain)

E masani lava ona iai se faʻafitauli o tagata e ona fale faalilolilo - pe faʻapefea ona natia pito o auala savali, nofoaga lata i le pa, ina ia le aafia ai laau. I le taimi lava lea e tasi ou te manaʻo ai e faʻasaʻo le amio saʻo o le tuufaatasiga ma aloese mai le le lelei o lanu lanu. I lenei tulaga, o se fugalaau itiiti e taʻua o le gerbil poo le arenaria e mafai ona fesoasoani, lea e mafai ona e aoao atili i ai.

Faamatalaga faʻamalosi

Peschanka poo Arenaria (Arenaria - i le faaliliuga mai le Latina "oneone") o se mutia o le aiga o Cloves, e mafai ona tasi le tausaga, lua tausaga pe umi foi. O le aʻafia e oʻo atu i le maualuga e 3 i le 30 cm, faʻalagolago i le ituaiga o laau, o lala ua fufuli, o pupu fetolofi i luga o le eleele e le o iai.

O le umi o laulaau e mai le 2.5 mm i le 1.5 cm, o latou foliga e mafai ona pei o se uʻu, oval pe elilo. E afua mai Arenaria mai le amataga o Aperila ia Iuni ma fugalaau laiti, e masani ona paʻepaʻe, o nisi taimi e lanu piniki po o le lanu enaena i lanu, e susulu tele.

Fugalaau e 5 petale, lea e tupu ai le 5 sikuea pe a ma le 0.5 cm le tele, o loʻo i luga o pito, o latou uma e lua. I le ogatotonu e pe tusa ma le 10 sima ma 3 pistils. I le faaiuga o le fugalaau o fualaau aina ua faia i foliga o se atigipusa ma nifo i pito, i le ogatotonu o ia fatu ei ai fatu e tusa ma le 0.5 mm le tele, ae le o le tino.

Tufatufaina ma nofoaga

E ola Arenaria i nofoaga ma se malulu poʻo se mafanafana lelei o le tau, e tele lava i latū latū, e le masani ona maualuga i luga o mauga i se tau vevela. E mafai ona maua i le Balearic Islands, Corsica, i mauga o Falani, Potukale, Sepania, i Pyrenees, i Sasaʻe Siberia, Central ma Southeast Asia.

Vaʻalele ituaiga

E sili atu i le 270 ituaiga o laau e lauiloa, o le tele o nei mea e:

  1. Mountain Peschanka (Arenaria montana) - maualuga e oo atu i le 15 cm, lautele e oo atu i le 50 cm, e oo atu i le 2 cm le umi i foliga o se uila, paʻu e oo i le 20 cm, fugalaau paʻepaʻe e tusa ma le 2.5 cm le tele. E mafai ona onosaia le faaitiitia o le vevela i -35 ° C, masani i atumauga o Potukale, Farani , Sepania, e manaʻomia le faʻamaina o le calcium.
  2. Balearian sandpit (Arenaria balearica) - maua lona igoa mai le nofoaga o le tuputupu aʻe - o le Balearic Islands, Corsica. Laʻau maualuga e oʻo i le 3 cm, lautele - 50 cm, lau - 3 mm, fugalaau paʻepaʻe - 1 cm, peduncles - 4 cm, o foliga e pei o le galu. E sili le fiafia ile laufanua papaʻe, pe a leai se la, e le o le malulu.
  3. Gerupa lanu violē poʻo le mumu (Arenaria purpurascens) - O lona uiga uiga ese o fugalaau lanu piniki-lanu enaena 1 cm le tele, lea e foliga mai i le ogatotonu o le taumafanafana. O laʻau o lenei lapoa e tupu i luga o le 10 cm le maualuga. O le laau e ola i le lautele o le 20 cm le lautele. E ola i Pyrenees.
  4. Fugalaau Gerbil (Arenaria grandiflora) - E pei o se mauga, ae tele fugalaau.
  5. Sandra tetraquetral (Arenaria tetraquetra) - ola i Pyrenees Sipaniolo i le mamao e tusa ma le 2 kilomita. I luga o le upega e oʻo atu i le 3 cm o laulaʻau lanu meamata, e aoina i tafaʻi ma tuʻu i luga o le laina i luga o laina i lalo o le isi. I le tautotogo o le tautotogo, e tele fugalaau paʻepaʻe e aliali i luga. Faafetai i le vaaiga ofoofogia, soo se togalaau e mafai ona teuteu e tusa lava pe oʻo i le taimi e tupu ai fua.
  6. Sandstone bokotsvetnaya (Arenaria mulimuliiflora) - O le laau toto e oʻo i le 40 cm, e fuga i le tautotogo o le tautotogo ma fugalaau paepae o le 5 mm le tele, o loʻo i luga o tumutumu i ni fasipepa i luga o ogalaau umi. O laulaau e lanumeamata, vaapiapi, e uumi le 5 cm.
  7. Thyme poʻo lau lau lau (Arenaria serpyllifólia) - tupu i luga o le vaʻaia lelei o aʻega o Europa ma Asia i Sisifo, faʻapea foʻi i Amerika i Matu. O se mea e tupu e oo atu i le 15 cm le maualuga (e le masani ona oo i le 30 cm) e ufiufi i le malosi ma le tui i le pito i luga. O lau o le fuamoa.
    E te iloa? Ina ia filifilia se fugalaau fugalaau (Arenaria musciformis), e tatau ona ae i le maualuga e 6,218 mita le maualuga o le sami.
  8. Graceful gerbil (Arenaria gracilis) - o lenei ituaiga o meaola e mafua ona o le tuputupu ae o fatu, laulaau laititi ma fugalaau sinasina tetele. O le kapeta uʻu laau e ufiufi ai le eleele.
  9. Laʻau o le Sandpit (Arenaria rotundifolia) - umi laumei, lanu lanumeamata, lapotopoto i foliga, fugalaau e le tele, paepae.
  10. Peschanka e lua-talo (Arenaria biflora) - O faʻamau e fesoʻotaʻi faʻatasi, o laulaau e laʻititi, faʻatauvaʻa, faʻatulagaina ni paga i luma o le isi. Lulu i fugalaau paʻepaʻe, o le nofoaga tutotonu e samasama.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O Arenaria e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua, ona o lona gafatia e ufiufi ai le palapala ma faʻaali ai nofoaga le mautonu. E faigata ona soli, o lea e tatau ai ona tuʻu i vavao i le va o laʻau, i tafatafa o le ala savali.

O lau togalaau o le a matagofie foi ona teuteuina i nei laau toto e pei o le cypress euphorbia, o le grenipate, volovik, gelipterum, o le pusa, levkokorina, veronikustum, canary, bidens, bookfoot, yasnotka, penstemon ma alpine aster.

O loʻo totōina le togalaau i togalaau, papaʻi, i luga o terraces, lata ane i tuaoi, pa puipui, i luga o mauga, ituaiga o fugalaau tetele e mafai ona totō i atumotu. E foliga lelei lelei Gerbil i ipu.

Lelei faʻasologa lelei faʻatasi ma:

  • lithophyta;
  • gentian;
  • alpine flaxseed;
  • saxifrage;
  • zhivuchkoy;
  • le taua;
  • vaomatua;
  • logo;
  • maʻi.

Tuputupu ma tausia le gerbil

O le isnarium e le faʻasalaga i tuutuuga o le taofia, ae o nisi o togafiti e iai i le tausiga.

Tuutuuga o le taofia

O Gerbil gerbil e lelei tele i nofoaga e iai le tele o maa poʻo le pala, i luga o le tumutumu. O le tele o meaola e masani ona faʻafeiloaʻi e le tele o le malamalama o le la, ae o nisi (faatusa, lanu violē ma le Balearic) e sili ona fiafia.

Mo le totoina i le fale, e tatau ona e filifilia ni ipu papaʻu e talafeagai lelei, ia i ai se avanoa e tupu ai. I le malamalama, e le o faigata le laau, e mafai ona ola i luga o le windowsill, faapaleni, puipui. A maeʻa ona fufulu, e tatau ona fufulu le laau i fugalaau fugalaau, e mafai ona e tipi faʻaupu laʻititi e faʻaleleia ai foliga.

Sola ma le faʻapala

O le eleele o le gerbil e mafai ona avea uma ma asic ma alkaline, ae o le mea mulimuli e sili. E ola lelei Arenaria i le oneone. Ua faʻamaoaigaina i le humus, ua faʻalauteleina alavai i le pito i lalo o le ulo - pulou, tuff, maʻa laʻititi, travertine, oneone paʻu.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i ituaiga o eleele, pe faʻafefea ona faʻaleleia le fua o le eleele, pe faʻapefea ona fuafua i le tagata lava ia le elemene o le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma faʻafefea foi ona faʻataʻoto le palapala.

Faʻamuʻi faʻaluaina le palapala i le tausaga, ma faʻapipiʻi faʻatasi i le tausaga. I totonu o le laufanua e le mafai ona taofiofia le 5 tausaga. E tatau ona mataʻituina le tupu mai o vao ma vele i latou i taimi uma, a leai o le a mate le laau.

Lafoa ma le susu

O le faʻaleleia e faia i le tele o taimi i le vaiaso, e puipuia ai le faʻamamaina atoatoa o le eleele. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona faʻatagaina le faʻaleleia o le toʻasama ina ia le pala. I le taumalulu, e masani ona faʻaitiitia le vai i le itiiti ifo o le vai. O nisi taimi e fautuaina ai e sulu.

Fesoʻotaʻiga i le vevela

Talu ai o le tupuaga o le gerbil e tupu tele i le natura i le latitudes latū, e faʻafeiloaʻi ai foi le maualalo o le vevela i tulaga faʻaleleia o le fale.

E taua! E mafai ona tuʻuina le laau i totonu o le malae vaʻaia ma aua le fefefe i le malulu. E le fefe o ia i suiga o le vevela faʻafuaseʻi i le faʻaputu o vaʻapuna.

Fugalaau fugalaau

E mafai ona e faʻateleina le isnarium:

  • fatu;
  • suluina;
  • vaevaega o le vao.

Fatu

E 2 taimi talafeagai mo le totoina o fatu laau:

  1. O le faaiuga o Novema - o le ogatotonu o Ianuari. O le uiga ese o lenei auala o le totoina o fatu i le eleele ua saunia i le loloto e tusa ma le 5 mm ma totoe i lenei tulaga i se potu mafanafana (+ 20 ° C) mo le 2 vaiaso, e aunoa ma se ufiufi. Ona afifiina lea o le fagu i se ata tifaga o le polyethylene ma ave i luga o le auala pe tuu i totonu o se pusaaisa seia oo i le amataga o le tautotogo (e tatau ona faatumauina le vevela i se maualuga e le itiiti ifo nai lo le + 3 ° C ma e le maualuga atu nai lo le + 5 ° C). Ona aumai lea o le ulo i le fale ma agavale e tupu.
  2. O le faaiuga o Ianuari. O fatu o le laau ua tuu i totonu o le eleele, ua afifi le pusa i se ata tifaga, ua siitia atu i se nofoaga malulu mo le 6-7 vaiaso, ma ua uma ona faatagaina e ola i totonu o se potu mafanafana.
A oʻo mai pula, e totoina le fatu.

Vegetative

Auala faʻamalosi e aofia ai le faʻaleleia e ala i le vavae ma vaeluaina le vao. O le muamua o nei mea e seasea ona faʻaaoga, talu ai o le vao e matua manifinifi ma laiti. Mo le faia o lenei mea, tipi le tipi ma faatofu i totonu o se pusa i vai seia oʻo i aʻa, ona totoina lea.

E taua! O le toe gaosia e ala i le vaevaeina o le vao e le mafai ona faʻatinoina i le taimi o le vavao.

Faʻasalalau mai lenei mea, i le amataga o le tautotogo po o le faaiuga o le taumafanafana, e faʻafefe le eleele i le laau, faʻamaʻaina lelei le togavao, prying i se suo ma faʻaeteete e le faʻaleagaina aʻa. Gerbil vaevaeina i vaega ma totoina vaega taʻitasi eseese. Ina ia le faʻaleagaina le vaega o totoe o le laau, e seleseleina seleselega pe a maeʻa faʻamaunuʻu ia Iulai poʻo Aokuso.

O faigata faigata i le tuputupu ae

I le faagasologa o le tuputupu aʻe o le ulugalii e mafai ona feagai ma ia faigata:

  1. O fatu uumi e le totoina - e tatau ona e faatali, o le germination o fatu e tupu malie i totonu o le laau.
  2. Faʻalautele le totoina o laau - o le mea lea o se faafitauli taua.
  3. Talu ai ona o lo latou pupuu, e mafai ona avea o se vao ma vela.
  4. Afai e totō laau totō taʻitasi i autafa o le malae, e mafai ona suitulaga i le isi tausaga.
  5. Afai e le vela le vao, o le a le toe tupu atoatoa le gerbil.
  6. E mafai ona ou oti mai le tele o le inu.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O Arenaria e mafai ona afaina i ia faamaʻi:

  1. Roto - tubercles o lanu mumu i vaega lanumeamata o laau, ua tumu i le paʻu mumu. Bordeaux vai, faʻaaogaina le sulfur colloidal mo le taua. O le puipuia o faʻamaʻi pipisi, e totoina ai se laʻau lanumeamata i autafa o le teritori - o vao ma le pale paleni.
    Aoao atili e uiga i le faʻaaogaina o le papa i luga o laau.

  2. Lanu uliuli - o se anufe e afaina ai laau totino, o lona uiga o le lanu uliuli o le au i le pito i lalo o le laau. Mo le puipuia o eleele aʻo le i totoina togafitiga ma le gasegase e masani ai, e maualalo i le vevela, maualalo le eletise o le lime. E tatau foi ona e usitaia le fua pe a faasusu, aloese mai mea uma e lua ma le malulu. Ua faʻavaivaia le laau e le ea malulu i totonu o le potu ma faʻateleina.
  3. Vaʻaia faʻamaʻi pipisi - mo tagata, o nei siama e le matautia, e ave e iniseti. O na laau o loʻo i ai le gutu tetee e ola.
E te iloa? I le 1 sipuniti o vai vai, e tusa ma le 1 miliona faʻamaʻi.

O le apogaleveleve mite e matautia mo meaola faalafua, e foliga mai o ni paʻepaʻe paʻepaʻe ma ni afifi mumu. Ae ui i lea, e le taliaina ai le maualalo o le vevela ma le suavai vai masani.

O le a aoga mo oe le faamasani ia oe lava i le faʻamatalaga o ituaiga eseese o pusi o le apogaleveleve, faʻapea foi le iloa pe faapefea ona taulimaina.

E le mafai e se ulugalii ona maua ni mea e le lelei i totonu o le ata, ae o le a foliga lelei foi i le tuufaatasiga. E le o se laau lauiloa, e mafai ona tupu i le fale. O se avanoa lelei tele o le mafai lea ona faʻafefe le malulu. Ae ui i lea, ia tausisia manaoga mo le faʻafeinuina masani, ma vao vao vao.