Laʻau

Vaega o le faʻapipiʻiina o se pa mai se pepa faʻavae i ona lava lima

O le poloka o se fale mafanafana, o le fausiaina o le pa o se tasi lea o uluai galuega i luga o le lisi e manaʻomia ona foia e se tagata nofo i le mafanafana o loʻo aofia i le faʻatulagaga o lana fuafuaga. Ina ia natia le teritori mai le prying mata, e mafai ona e faia se pa aoga mai se laupapa faufautua ma ou lava lima. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou mafaufau i le auala e fausia ai lenei pa, ma vaʻavaʻai atu i faʻaaliga eseese ma faʻapipiʻi mea faalilolilo.

Aisea e faʻapipiʻiina ai le komiti?

O le pa o lenei mea e mafai ona vave faʻapipiʻiina - o le laina manaʻomia i luga o le nofoaga, o loʻo faʻatulagaina, o pou, o loʻo lafoina pou, ona faʻapipiʻiina lea o pepa. I tua atu o le pa, e lagona ai e le 'au le mafanafana - e puipuia mai le prying o mata, ua malosi.

E mafai ona maualuga le pa o le fausaga sikamea. I le maualuga o le 3-5 mita, o le a le mafai ona tilotilo i tua o le pa. O sea pa o le a faʻafefe foi leo mai fafo, faia se ituaiga o ata e atagia ai leo mo leo o loʻo gaosia i luga o le 'upega tafaʻilagi.

O se pa mai se pepa faʻamaonia o se galuega e mafai ona foia e aunoa ma le aofia ai o tagata tomai faapitoa ma tau faaopoopo mo a latou galuega poʻo le lisiina o meafaigaluega faʻapitoa, e pei ona manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaeʻe se pa uʻamea. O le mea moni, e tatau ona e mauaina meafaigaluega talafeagai ma maua le tomai e galue ai ma se pepa o galuega. O le laupepa e lelei foi aua e avanoa i lanu eseese. E mafai ona e filifilia se lanu e tusa ai ma lou tofo ma faia se pa puipui matagofie. E le gata i lea, o sea pa o le a umi se taimi e te tumau ai - o le pepa ua faʻamaoniaina e iai le soifuaga e sili atu i le 20 tausaga, ma e ufiufi i le polymers e mafai ona umi le umi.

O le a aoga foi i le auala e filifili ai le filifiliga sili mo le pa: //diz-cafe.com/postroiki/vidy-zaborov-dlya-dachi.html

O le lanu o le pa e mafai ona alu lelei ma le teuteuina o fale e toe faʻaleleia ai le laufanua. O se pa mai se pepa ua faʻamaonia e le o se fausaga e le manaia ma leai se foliga, e tusa lava pe sili atu ona faigofie le mea e fiafia ai le mata

Pe a faʻatau mai pepa faʻapolofesa, ia mautinoa e faʻalogo lelei i le tau - o le mea lea e le aoga le laveaʻi. O le tau maualalo o loʻo taʻu mai ai le uiga tutusa - le lelei le lelei o oloa lalagaina, mea faʻapitoa polymer, faʻamalosi poʻo le siliva mumu, lea e le talafeagai mo pa.

A filifilia se laupepa, aua e te tuliloaina le taugofie, o le pa e le o fausia mo le silia ma le tasi le tausaga. C8 faʻapipiʻiina laupapa e sili ona lelei mo le taualuga ma mo le fausiaina o le pa

Faʻalogo lelei i manaʻoga mo le mamao mai le pa i fale: //diz-cafe.com/plan/rasstoyanie-ot-zabora-do-postrojki.html

Ina ia faʻapipiʻi le pa mai le pepa puipuia o le a e manaʻomia mea nei:

  • fale faʻapipiʻiina + paipa mo le lagolagoina o pou ma paipa mo ogalaau;
  • maʻa mafiafia + sima + oneone;
  • maea, faʻailoga, maualuga;
  • masini sulu + tank mo masini sima;
  • fofo + fofo;
  • riveter + rivets po o uamea.

O pou e mafai foi ona faʻaaogaina le asbestos-sima poʻo le laupapa. Afai e te filifilia mo pou laupapa, togafitia i latou i se vailaau faʻapitoa aʻo leʻi amataina le galuega. O le vaega o le a tanumia e tatau ona matua malosi lava - e mafai ona togafitia i se pisa ma faʻatasi ai ma se mea muamua.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o laasaga

Vaega # 1 - faailogaina o le pa

I le taimi muamua, e tatau ona faia se faailoga saʻo - fuafua po o fea o le a maua ai faitotoa, o le faitotoa o le a iai, ia faatulaga nofoaga mo pou. Ua faʻapipiʻi pou i se mamao e le sili atu ma le tolu mita mai le tasi. Fuafua le maualuga o le pa puipui e fuafua ai le aofaiga o mea e te manaʻomia.

E mafai ona e aoao atili e uiga i auala e faia ai faitotoa mai fale faʻasaina iinei: //diz-cafe.com/postroiki/vorota-iz-profnastila-svoimi-rukami.html

Vaega # 2 - faʻatulagaina o pou lagolago

E mafai ona avea paipa ma se sikuea (e le itiiti ifo ma le 50 / 50mm) poʻo le lapotopoto (e le itiiti ifo ma le 76 mm). E mafai ona gaosia pito pito i luga e puipuia ai le susu mai le ulu atu.

Le faʻatulagaina o ata o lagolago mo le pa mai le laupapa faʻasaina. O paipa uamea e faʻaaoga e avea ma lagolago, e mafai ona faatumulia maa maʻa i le pito i lalo o lua po o le oneone e mafai ona faia. Faʻatulagaina i luga o laupepa e lua.

Ma le isi, e manaʻomia lou eli lua mo koluma ma le loloto o le 1-1.5 mita, lautele o le 150 mm. E mafai ona e faʻaaogaina se puʻe lima. O le loloto o le vaega lalo o le lagolagosua e faalagolago i le maualuga o le pa, o le maualuga o le pa ua fuafuaina - o le loloto e tatau ona eli i totonu o lagolago.

Le faʻatulagaga o le pa mai le fale faʻasaina i totonu o ni ogalaau se tolu. O pipisi faʻapipiʻi e faʻaaogaina o pou lagolago ma ogalaau.

O poutu e tatau ona faʻamalosia lelei, ona o sea pa e afaina i le malosi o le matagi. Afai e le malosi le lagolago, o le pa, o se vaega tetele o loʻo faʻaalia i le matagi, e mafai ona faʻasalaga i luga. O le pito i lalo o lua mo poutu e ufiufi i ni iliili vaeluaina (o se vaega e tusa ma le 150-200 mm), ona faʻapipiʻiina lea o se piliona, faʻamatuʻu le sima.

Faʻalogo lelei! Ina ia faʻapipiʻi pou e te manaʻomia e faʻaogaina ai se laina lapoʻa, e tatau ona faʻaogaina saʻo i luga. Mo le lelei o le faʻapipiʻiina o lagolago, e mafai ona faʻamalosia e paʻu uʻamea i itu uma ma tanumia i le eleele. A maeʻa ona lolovaia le lagolago i le paluga, e tatau ona tuu mo aso e tolu e faʻamalosi atoatoa ai le sima.

Pe a faʻamalosia le faavae, matou te agai i luma i le faʻapipiʻiina o le lag - o loʻo faʻalauiloaina le faʻalauiloa o le uamea e faʻapipiʻi ai le pepa faʻamaonia. Mo ogalaau, o se paipa faʻapitoa (faʻasalalau 40/25 mm) e talafeagai. Ole numera o lags i vaega taʻitasi e faalagolago ile maualuga o le pa. I le maualuga o le 1.7 m, lua lags ua lava, i le maualuga o le 1.7 - 2 m ma le luga, o le faapipiiina o laupepa e tolu o le a manaomia - luga, i lalo ma i le ogatotonu. O ogalaau pito i luga ma lalo ifo ua faʻapipiʻi i se mamao e 4 cm mai luga ma mai le pito o le eleele. O le faʻavelaina o le eletise mo lo latou faʻapipiʻiina o le ala sili lea ona mautinoa e faʻapipiʻi ai. Ina ia puipuia mai le ele, o ogalaau ma pou pe a uma le faʻapipiʻiina e ufiufi i se mea faʻapitoa. E sili ona lelei lenei mea i lenei laasaga, talu ai ona ua uma ona tuʻuina pepa o le a matua le talafeagai lava le galue ma le amataga.

Faʻafesoʻotaʻi tusiga: Faʻapipiina o pou pa: auala faʻalautele mo fausaga eseese

O le faʻapipiʻiina o le pa e faʻalagolago foi i ituaiga o palapala. Afai o loʻo faʻamalulu le palapala, o ona vaega taʻitasi, aemaise i le taimi o le tautotogo, e mafai ona sosogi, o le a tupu lava i poutu ua faʻapipiʻiina i totonu o sea eleele. I le eleele malu, e sili atu ona lelei le fausia o se fasi pepa e faʻapipiʻi ai pusa. E fausia e pei o lenei - i luga o pou i le pito i lalo o se pusa lipine. O le maualuga o le atigipusa e tusa ma le 20 cm, ina ia umi, o loʻo faʻapipiʻi laupapa i paʻu poʻo le uaea. Ona matou faataatia lea o se mea e le susu i luga o puipui o le fausaga, faatumu i se sima. E tusa lava pe faʻamamaina le eleele i autafa o le lagolago, o le faʻavae faavae o le a maua ai le malosi ma le mautu i le pa.

O loʻo matou fausiaina se taʻaloga faavae mo le pa mai se pepa faʻapipiʻi, faʻapipiʻiina i le eleele vaivai. O le pusa e tuʻuina i le va o faʻamau, pe a uma ona sasaa i le sima o le a maua ai se mamanu malosi ma le mautinoa, e le mafai ona e fefe i se pa

Laasaga # 3 - faʻapipiʻi le paʻu i luga o ogalaau

Mo le faʻapipiʻi matou te faʻaogaina ai uamea (uumi 35 mm, pitch 500 mm). O le faʻapipiʻiina o laupepa o laupapa faʻasolosolo faʻatasi ai ma le tasi ma le isi e ufiufi.

Fautuaga! Aʻo faʻapipiʻi le pa mai le laupapa faʻasolosolo, faʻaaoga totigilima galuega - o le pepa faʻapipiʻi e matua tele meafaitino, o loʻo i ai se lamatiaga o manua.

A o latou fai mai, e sili atu ona lelei le vaai i le taimi e tasi nai lo le faʻalogo faaselau. Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio ma se faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻia:

Mataupu i le autu: Faʻapipiina o le faitotoa i totonu o le pa mai laupapa faʻapipiʻi: suʻesuʻega o foliga o tekonolosi faʻaeʻeina

O le pa ua faia i luga o laupapa e foliga lelei, e umi ma aoga, o mea e mafai ona tumau i tulaga faigata o le tau, suiga faafuasei i le vevela, vevela vevela ma le malulu. O le mea lea, aua le faia lenei filifiliga e le tumau. Afai o koluma e le foliga e sili ona matagofie ma le fiafia e feagai ma piliki poʻo le maʻa (poʻo le faʻaaogaina o se lanu lanu), o le a foliga taugata ma matagofie le pa.

I le isi itu, o lagolago e mafai ona feagai ma maʻa faʻapitoa poʻo maʻa poʻo piliki - o se pa e sili atu le manaia ma e sili atu le umi. Ae, o le mea moni, o le a manaʻomia ai le tele o tau faaopoopo

Lelei faʻasolosolo lelei isi mea, e pei o le fausiaina. I lenei laupepa o le pa, o le fale faʻapipiʻi e ufiufi ai le pito i luga o le pa, e mafai ona e tapunia na o le pito i lalo poʻo le faʻaaogaina o pepa i se va i le va oi latou - e te mauaina se pa

Aʻo faʻapipiʻi se pa mai le fale faʻapipiʻiina, o foliga vaaia o le maoaʻe i luga o laupepa e toetoe lava a le maalofia. E mafai ona faigofie ona faʻaumatia e ala i le faʻaaogaina o se vali vali o vali. E sili atu le lelei e faʻatau ai se paipa o pusa moli o se lanu talafeagai i luma atu. I fafo, o le pa e foliga mai o se puipui malosi, e aunoa ma se faʻailoga, umi ma le malu puipuia le fanua mai le prying eyes.

O le tele o filifiliga mo pa puipui mai laupapa faʻapipiʻiina o loʻo faʻaalia ai foliga o lenei mea, o lona fetaui lelei ma maʻa ma piliki. Lava le faʻaalia o sina mafaufauga e fatuina ai e le gata na mafai, ae o se pa matagofie foi

O isi tupe faaalu mo le tausiga o sea pa e le o manaomia, lea e le mafai ona taua e uiga i se pa laupapa, ma o le isi foi mea e sili ona fiafia i le faapipiiina o se pa mai se pepa puipuia.