Faʻaleleia e tipi

Toto ma tausi le turquoise i luga o lau windowsill

Faʻaola - O se laau e tutusa lelei ma ituaiga o vao, vao ma isi laau laiti ma laau iti mai le aiga Olive. E sili ona masani i Europa, Ausetalia, Aferika i Matu ma Asia. O le tele o ituaiga o meaola o loʻo i Iapani, Saina, Taiuani ma Himalaya.

E te iloa?E aofia ai le tusa ma le limasefulu ituaiga.

Faʻafefea ona faʻatulagaina lelei le faʻailoga, le filifiliga o le nofoaga

O le tausiga lelei o se mea amata e amata i le filifilia o se nofoaga mo lona tulaueleele. E sili le fiafia o le failautusi, ae e le o lona uiga e tatau ona tuʻuina i luga o le lā vevela. O le potu o le a faatuina ai le fale e tatau ona lelei le faʻaleleia. Ae ui i lea, e taua foi le aua neʻi faʻaaogaina, aua o faʻataʻitaʻi, pei o le vevela o le vevela, o fili o laau uma. I le tau mafanafana, e fiafia tele le peleni i le vevela, ae i le taumalulu, e ese ai, e tatau ona i ai i se nofoaga manaia, ma le vevela e le maua lalo ifo i le1212 ° C, a leai o le a oti.

E taua!I le taumafanafana e manaʻomia ona tuʻuina atu i le turquoise se manava o le ea fou.

E faʻapefea ona saunia le eleele mo le faʻamalosi

O le eleele mo le tuputupu ae, e mafai ona e ave. Afai e mafai ona maua sina eleele eleʻele, o le a avea ma se faʻaopoopoga, ae o le isi foi, e le o se mea faʻapitoa i lenei tulaga. I le amataga o le taumafanafana, e tatau ona e mulumulu le eleele faataamilo i le laau.

O tulafono i fafo atu o le vaitau e amata i taimi eseese o le tausaga

O le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻeina o le faʻamalosi e le mafaia e aunoa ma le fafagaina, ma e tatau ona faʻafeinu tele. Talu ai ona o le fale e fiafia i le susu, i le taumalulu ma le taumafanafana, e tatau ona faasūsūina i taimi uma e mafai ai, ae i le tautoulu ma le tautotogo - o sina mea laitiiti. E le filifilia e le faʻamasinoga e tusa ai ma le faʻamamafana, ae i le taimi o le mafanafana e fautuaina e sulu i aso uma ma faaopoopo i ai le mea susu susu i lana fata.

O lenei mea totino e mafai ona tatū ma le faʻamago, ae sili atu le puipuia o lenei mea ma mataʻituina le eleele. E mafai ona e suʻeina le suavai i vai masani. O le vaitau o le vavai e ese, mo se faataitaiga, i le taumafanafana e lelei tele le vai i le afiafi, ma i le taumalulu, i se isi itu - i le taeao.

O le a ma le taimi e fafaga ai le ositaulaga

E mautinoa lava ei ai au fesili faaopoopo, e pei o le "E faʻapefea ona e tausi i le fale i totonu?". Aua nei galo o se vaega taua o lona tuputupu aʻe o le fugalaau. I le va o Mati ma Iuni, faalua i le masina e talafeagai ai le fafagaina o le laau ma le suauu laʻau mo bonesai. Ma, seia oo ia Setema, latou te malolo, ona faaauau lea i le agaga e tasi seia oo ia Novema. I le vaitau o le taumalulu, e fautuaina e faʻafefiloi le faʻatoʻaga tasi i vaiaso uma. O laei masani e tatau ona suia i le pulumuina o laupepa ma fomaʻi faapitoa.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi le pipi

O tulafono mo le tausiga o le faamama e saunia mo le teuteuina masani o le vao. Trimming e faia e le gata mo le teuteuina poʻo le faʻamalositino. I le faʻaaogaina o se meaʻai kuka e mafai ona e aveesea lala paʻu poʻo paʻu. A maeʻa le vaitau o le tuputupu aʻe, e le o toe umi ona faʻapuupuu puʻu. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le faʻamamaina o mea uma i le togalaau.

Faʻafetai i fafie faʻapipiʻi, e mafai ona tuʻuina i le turquoise toetoe lava o foliga. Afai o le laau e matua atu i le tasi le tausaga, ona mafai lea ona faia i le nonoa o le uaea i le ogalaau. O le taimi o le faʻatulagaga, i lenei tulaga, o le a pe tusa o le tolu masina, pe a maeʻa ona tatau ona aveeseina le uaea ma toe faʻagasolo i le isi tausaga.

E te iloa? Laʻau mai le lua tausaga e faʻaaogaina ai masini eletise o loʻo faʻapipiʻi i le ogalaau, lala ma lala mo le tausaga atoa.

E faʻapefea ona totoina ituaiga toto, ituaiga faʻaleleia

E mafai ona tupu le ola masani mai fatuga ma fatu, tausia lelei ma le tuputupu ae o se fale e le o se galuega faigata ma ofoofogia.

E taua! O fua o le faʻatoʻaga e talitutusa lava ma vine o le manulele manu, ae e le mafai ona 'aina, e matua inu lava!

Laʻau

Mo le tuputupu ae mai le vavae, e tatau ona e tipiina ona mama i le taimi o le tautoulu, e tatau ona tusa ma le 15 inisi le umi. Ona, aʻa ai lea i totonu ole paluga oneone. Ona sosoo lea ma le totoina o fatu (i le tautotogo). Mo le totoina, faʻaaoga se moli ma le eleele lelei o le a maua ai tulaga talafeagai mo latou.

Totoina fatu

Ina ia tupu aʻe mai fatu, e tatau ona aoina fualaʻau mama, ma, a aunoa ma le faʻatagaina o le faʻamalosi, tuʻuina atu ia i latou e pala. O fua o fatu e tatau ona faʻafefiloi ma le eleele ma tuʻu i le teuina seia oʻo i le tautoulu. A maeʻa le tautoulu, faʻapipiʻi fatu i totonu o se paluga o oneone. I le faaiuga o le tausaga muamua o le tuputupu ae o le meaʻai, sasaa ma tipiesea le taproot.