Faatoaga faatoaga

Lulu mumu mo afi mumu

O afi vevela infrared e lei leva ona ulufale mai io tatou olaga i aso uma, ae ua mafai nei ona maua le lauiloa. O se auala e le taugofie ma aoga tele o le mafanafana poʻo le faʻamafanafanaga autu, lea e mafai ai ona faʻaititia le taumafa malosi. O aso nei e faʻaogaina i totonu o fale mautotogi, ofisa, avanoa i magaala, ma fale e aofia ai meaola. I totonu o nofoaga laiti i totonu o le moa ma lafumanu e faʻaaogaina foi isi moli mumū. O le a matou talanoa e uiga i mea lelei ma le le lelei o le faʻavevelaina o moa ma le moli mumila i lenei tusiga.

O le a le moli infrared

O se molī infrared o se moli malamalama masani lea e viliina i totonu o se faʻatalama laulamu e27 E27. I totonu o le pusa tioata, lea e mafai ona manino pe lanu mumu pe lanumoana, o loʻo i ai se tungsten filament ua tuʻuina i totonu o se fagu ma se vailaʻau o le argon-nitrogen.

O le faʻavelaina o ia ituaiga lamepa e le aafia uma ai fale, ae o mea faitino ma meaola ola o loʻo i ai i le taimi lata mai. O le afaina o mata, i le faafesootai ma i latou, ua gauai ma liua i le malosi malosi. E le faʻaaluina se taimi e vevela ai - o le mea faitino poʻo le tino ola e lagona le vevela i le taimi lava e uma ai le moli. O le taʻiala o le faʻaogaina o le molilalama o le IR e talitutusa lava ma le gaioiga a le Sun, o ona ave, aʻafia mea, vevela, ona amata lea ona tuʻuina atu le vevela i le siosiomaga ma faʻamafanafana le ea.

Talitonu o le aofaʻi o moa lelei e tele. E fautuaina le au faifaatoaga e aʻoaʻoina le auala e filifili ai, fausia ma faapalapalaina le moa moa, e pei o le: faia o se perch, o se faamoega, faʻalelei, ma ia e masani lelei i tulafono mo le filifilia ma le faʻaaogaina o se moega gaosi mo moa.

Faʻamatalaga faʻapitoa o molī infrared:

  • maualuga maualuga - 50-500 W;
  • maualuga maualuga - 600 ° C;
  • Vaitaimi o IR - 3.5-5 micron;
  • voltage lagolago - 220 V;
  • soifua auaunaga - 6 afe itula.
O le sili ona mataalia e faʻamalamaina moli. I meaʻai manu, e faʻaaoga ai pulu infrared lea e faia ai le fagu i le mumu mumu. Ole faʻamalositiga ile IR e le afaina ai tagata poo meaola. Nai lo lena, o lenei punavai vevela ei ai le tele o tulaga lelei:

  • faʻatusatusaga;
  • faigofie i galuega;
  • le avanoa e maua ai le mafanafana;
  • tufatufaina atu o le vevela;
  • vave faʻavevelaina o mea faitino ma meaola ola - vevela e sau pe a uma le 27 sekone;
  • leai se leo;
  • maualuga maualuga, latalata i le 100%;
  • siosiomaga lelei;
  • Aafiaga lelei i amioga a manu - faʻamafanafanaina o le tino o le tino, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faateleina le fua o le tuputupu ae, faateleina le 'ai;
  • faaleleia o le tumama ma le mama i totonu o le potu o loʻo tausia ai manu;
  • ono mafai ona faapipii i lalo, puipui, i luga o le taualuga o le fale;
  • mafai gafatia.
O le le lelei o le faʻaaogaina o moli e itiiti ifo lava:

  • Faʻateleina le tau eletise - faʻaaogaina le pusa e 250-watt e alu pe a ma le 0.25 kW i le itula;
  • nisi o le le mautonu i le taimi o se umi tumau i le mea o le gaioiga gaioiga - o le mata mucous o se tagata ua mamae;
  • ma le le faʻaeteete togafitiga, ei ai le avanoa e susunuina pe a paʻi atu.

E te iloa? Na maua e le saienitisi mai Egelani ia Frederick William Herschel i le 1800. Sa ia sailiili i le La ma o loo sailia se auala e puipuia ai le meafaigaluega mai le vevela. O le mea lea, na iloa ai e le saienitisi mea sili ona vevela o loo i lalo o le lanumumu mumu mumū.

Ituaiga o moli mo le faʻaaogaina i totonu o le faleoloa moa

I le faʻaopoopoga i le infrared, e mafai ona e faʻaaogaina mo le faʻavevelaina o moa ma isi ituaiga o moli, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefeteina, moli, faʻaopoopoina. Matou te ofoina atu ia malamalama i le lelei ma le le lelei o nei mea taitasi.

Fluorescent

O le moli o le moliuila o se punavai malamalama lea o le eletise ua liua i le ave o le ultraviolet. Laititi o le malosi o le eletise, faʻavaveina o le vevela mumulu, taimi ole taotoga e leai se masalosalo o le faʻaaogaina o lenei malamalama i le fale. Ae ui i lea, o le moa e lagona le le fiafia i ia malamalama e mafua mai i le le fiafia tele ma lona susulu. O nei lamepa e sili atu le lelei e faʻaaoga i totonu o fale moa ma tagata matutua.

Faitau e uiga i tulafono faʻasolosolo moa ma se mea faʻapipiʻi.

Lila malamalama

O faʻamalamalamaga faʻamalama e faʻafeiloaʻi ai le eletise i totonu o le vevela. O ia punavai malamalama e iai le tele o tulaga lelei:

  • maualalo le eletise;
  • soifua umi umi;
  • faigofie i le faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina;
  • maualalo le vevela o le masini;
  • maualuga malosi malosi;
  • faʻatusatusaga;
  • saogalemu o le siosiomaga;
  • tulafono faatonutonu o amioga a manulele pe a lafoina le malamalama o se fusi ese.
Le le lelei o nei masini, atonu o le tasi - le tau maualuga.

Faʻatasia

Faʻatasi faʻamalamalamaina o punavai emiti ai le uila ma le ultraviolet. E talitonuina o ia ituaiga masini e sili ona aoga mo le tino o moa, aua, e faaopoopo i le vevela, latou te fofo foi i le malamalama o le ultraviolet ma maua ai foi se aafiaga lelei i le atiina ae o totoga taua.

Matou te fautuaina ia faamasani i fautuaga ma fautuaga a le moa.

E faʻapefea ona faʻaaoga molī infrared

E pei o pepe fou faatoa fananau mai ma faʻamaʻi le lelei, e manaʻomia e le moa le mafanafana. O le manaʻomia mo lea mea o le a faaitiitia aʻo tuputupu ae le lanu samasama. Le mataʻituina o le vevela, i totonu o le potu o loʻo tausia ai tamaiti, e tatau ona tautau le thermometer.

Mo moa faatoa fananau mai, e manaʻomia tele le vevela - 35-37 ° C. I le lumanaʻi, vaiaso e manaʻomia ona faʻaititia e 1-2 ° C. O le mea lea, i le 9 vaiaso, o le a lagona e pepe pepe le toʻa i le vevela o le 18 i le 21 ° C. E mafai ona faʻatonutonuina le vevela e ala i le aveʻesea / latalata i le mea vevela i mea vevela. Ina ia filifilia le mana o le moli, e tatau ona alu i le fua faatatau o le 1 kW i le 10 sq. M. m Aʻo le vevela i totonu o le potu e aunoa ma le mafanafana e 10 ° C i le 10 sikuea sikuea. m lava le 600-watt susulu malamalama. E mafai foi ona e fuafuaina le mana ma le tele o punaoa manaomia o le vevela e faʻaaoga ai fua faʻatatau o loʻo tuʻuina i luga o le Initaneti.

Ina ia iloa pe o le a le mamao mai i moa e tuu ai le pusa fagu infrared, ao le i fanau mai pe maua mai se meaola laiti, tuu le mea vevela i se mamao o le 30-40 cm mai le nofoaga o le a maua ai pepe. A mavae sina taimi, e tatau ona fuaina le vevela. Afai e sili atu i le 37 ° C, e tatau ona maualuga le punavai.

E taua! E tatau ona vevela le potu i le vevela manaʻomia ao leʻi tuʻuina atu moa.

E tatau ona malamalama o le faatoaga e tatau ona i ai le 2 IR bulbs. Afai e tupu se mea i se tasi, e mafai ona suia i le taimi e aunoa ma le faaleagaina o le soifua maloloina o le tupulaga talavou. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o le 2 faʻamalama malamalama. A uma ona amata ona mausali se vaega o talavou i luga o ona vae ma e le o toe manaomia se punavai vevela, e tatau ona fufuluina le pulou malu ma se ie susū e aveese ai le palapala ma pefu.

A faʻatau mai faʻataʻitaʻiga taugofie faʻatasi ma se moli vevela ina ia aloese mai le faʻaleagaina o masini i le ipu malamalama ma tamaiti manua e tatau ona puipuia le pulou ma se faʻalaʻamea.

E fautuaina le au faifaatoaga e suʻeina pe faapefea ma fafagaina moa, pe faapefea ona faimalaga moa vao, ma pe faapefea ona fuafua le itupa o le moa.

I le taimi o le faʻaogaina o moli mumulu malamalama, e tatau ona faʻamautinoa e naʻo totonu o maʻalaʻau (e faʻafefete faʻamaʻi) ia mea e gaosia ai le palasitini, ma o le a le mafai ona maua ai le susu po o mea afi mumū, e pei o vao, hay, fulu, ma isi mea. aloese mai le faimalaga o moli malamalama - o lea o le a faʻaitiitia ai lo latou soifuaga.

A faʻamafanafanaina le fale i se auala e le lelei, e tatau ona vaʻavaʻai tagata matutua mai pepe. A leai, o le tele o le vevela o le a alu i manulele matutua, ma o le a malulu tamaiti.

Tulā amioga

O amioga a moa o le a taʻuina atu ia te oe pe latou te maua le mafanafana i totonu o se potu e vevela e ala ile uila. Afai e fetaui lelei le vevela i le falemoa, o le a faasalalauina solo i latou i le eria atoa. A o latou 'aiina meaai poʻo vai, latou te sisiva fiafia. Afai latou te solomuli ese i itu eseese ma amio lemu, pe, i se isi itu, e tuʻituʻi faʻatasi, leai se mea, ona le fetaui lea o tuutuuga.

Faʻatasi faʻatasi

Pe a amiolelei pepe i lenei auala, o lona uiga o loʻo latou iloa le malulu. E talafeagai le fuaina o le vevela ma faʻalautele i le 1 pe 2 tikeri e ala i le faʻaitiitia o le va i le va o le vevela o le afi ma le nofoaga o moa.

E taua! Talu ai ona o vevela mumū e matua vevela lava, e le mafai ona paʻi atu ia i latou - o lenei mea e tumu i ogaoga mu.

Loto solo

O pou e taumafai e faʻasalalau i itu, ina ia aua le paʻi atu i tino, o latou faʻaosoosoina amioga ma le manava malosi - o faʻamaoniga manino ia e vevela tamaiti. Tuu maualuga le afi vevela maualuga.

Le aoga o le faʻaaogaina o le moli afi moli

Pe a mumu le moa, o le moli a le IR, e faaopoopo atu i le vevela ma le moli, o loʻo i ai le itu nei:

  • faʻanofo le fola;
  • tausisia le maualuga o le maualuga o le susu i le potu e ala ile vevela o le susu;
  • ei ai sona aoga aoga i luga o le tino o le pepe, ma faʻaitiitia ai lo latou faʻamalosi ma faʻaitiitia le maualuga o le atuatuvale;
  • Lulu vaivai e le afaina ai Kurchat;
  • faʻamalosia le faʻavavevaveina ma le atinaʻeina lelei o pepe ma le malosi o le puipuia o pepe;
  • faʻaleleia le vaega o meaʻai, e aofia ai le faʻalauteleina o le manaʻo ma le maualuga o le faʻaaogaina o le fafaga.

Faitau pe faʻapefea ona togafitia ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le mea lea, o le lamepa e faʻapipiʻiina i totonu o le potu faʻatasi ai ma manu laiti, e mafai ona foia faʻatasi i le taimi e tasi 2 faafitauli: moli ma faʻavelaina. E le gata i lea, o le radiation radiation o loʻo i ai se aoga aoga i meaola o pepe, faʻamafanafanaina i latou, faʻavavevave atinae ma le tuputupu ae. E talafeagai mo le faʻamafanafanaina o tamaʻi ituaiga o ituaiga uma, e faigofie ona faʻaaoga, ae manaʻomia pea nisi o lapataiga. O le mea lea, e le mafai ona uu lima i le lima, e faʻatagaina ai le inu o mea inu ma mea e mu.

E te iloa? O totoga o le faʻaaliga o tagata ma le maualuga o primates e le mafai ona vaʻavaʻai i laʻau infrared. Ae ui i lea, o isi foafoaga o loʻo i ai lenei tomai - mo se faataitaiga, nisi ituaiga meaola. O lenei mea e mafai ai ei latou ona vaʻai i le tagata mafanafana ua afaina i le infrared. O Boas e mafai ona vaʻaia i ni laina se lua - masani ma infrared. O le lava tomai e tasi e maua i piranhas, iʻa auro, namu.

I le taimi nei, o le faʻaaogaina o faʻamalama o le infrared o se tasi lea o auala pito i sili ona aoga-lelei ma lelei o le faʻavevelaina o fale ma tamaʻi moa i totonu o pisinisi laiti ma faatoaga. E fautuaina foi e faʻaaoga e avea o se punavai faaopoopo o le moli ma le faʻavelaina mo faamoemoega tau fale gaosi oloa.

Vitio: molī infrared mo moa faʻavave