Duck breed

Initia taʻavale Initia (tamoe): uiga o le faʻatoʻaga i le fale

I tausaga talu ai, o le fiafia i le fausiaina o tamaʻi solofanua masani a Initia ma a tatou faifaatoʻaga ma faifaatoaga ua matua tupu. Ma e le o se mea e ofo ai, ona o le manulele e matagofie lona fuamoa ma e lauiloa mo ni manogi lelei, suamalie ma suamalie. Ae ui i lea, o le fausiaina o pato o le a manuia pe afai e tausisia nisi tulafono ma aiaiga. Se a - seʻi o tatou mafaufau.

Tala faasolopito

O pato o Initia e foliga tutusa lava i foliga vaaia o penguins, o lea e masani ona taliaina o latou augatama o ni pusi penguin. O uluaʻi taʻua o manulele e le masani ai o loʻo maua i tusitusiga a Charles Darwin, ina ua ia faamatalaina le aano o manulele o se mea sili ona suamalie ma e le masani ai le XIX senituri.

E te iloa? O le lauʻeleʻele o tagata tamoe Initia o le motu o Ost-Initia, lea na muamua ai ona sili atu i le lua afe tausaga talu ai.

O tagata tamomoʻe na faʻaalia i le teritori o Europa i le amataga o le 20 seneturi, i le 1926. Ae ui i lea, o le taimi lea na taofia ai manulele i zoos ma ua faʻaalia o ni mea e le masani ai ma le maalofia.

Vitio: Tagata taʻaloga Initia

Faamatalaga ma eseesega i lanu

Talu mai ona foliga vaaia O taifau Initia e tutusa ma penguinsE faigata ona fenumiai i isi ituaiga o manulele. E i ai a latou mea e faʻasolo i luga, faʻaloloa luga, fagu e pei o fagu, o le pusa lapotopoto, o le ua umi ma le manava, o apaʻau e pipii mau i le tino, uumi uumi, o foliga e pei o se penguin, ma fulufulu mafiafia.

E i ai le tele o faʻasologa o manulele e eseese i le lanu oa la laumei.

Wild

O le fafine o lanu vavalalata e iloga i le lanu enaena ma fusi samasama samasama ma le toʻamea uliuli i le pito. E ui o le tane e mafai ona iloa e le lanu o le maa o le ua, o le mumu lanu mumu ma le uiga papaʻe e tapuni le ua i le susu. O le drake ei ai sina siʻusiʻu o le uliuli ma le lanumeamata, lanu enaena uliuli ma le paina lanu moli.

Laʻau-vao

O le tane o le siliva-lanu lanu e mafai ona iloa e le lanu mumu-lanu enaena ma le siliva siliva. O lona ulu e toetoe a uliuli ma se lanu enaena ma se lanumeamata lanumeamata, o apaau e papaʻe atoatoa. O lala o le moli.

O le pato o loʻo iloagofie e fulufulu lanu paʻepaʻe, faʻatasi ai ma tamai lanu-lauulu i le ua, tua ma lepe.

Taaloga

O se fagu lanu moana e iai se mumu mumu, o se paʻu pogisa ma fulufulu lima. O se tamai puʻu ma se manulele lanu uliuli e foliga mai e teuteu ai se paʻu lauulu i luga o lona ulu. O se uiga iloga o lenei siʻusiʻu o le i ai o se matala matala i luga o le lanu lanumeamata. O paʻu e lanu moli. O le "tamaʻi" fafine o loʻo i ai se lanu-lanu enaena, ae o le pito i tua, o le faai ma le manava ua sili atu ona faamamafaina. O le gutu o se pato o se moli lanumeamata ma ni tamai pogisa.

Paʻepaʻe

O tane ma fafine o le paʻepaʻe paʻepaʻe e tutusa lanu - faʻalanoa atoatoa i luga o le tino ma i luga o apaʻau. O laʻau o manulele ei ai le lanu samasama-samasama.

Black

E le pei o le paʻepaʻe paʻepaʻe, o sui o manoa uliuli ei ai ni laumei pogisa ma se 'oʻamela vela ma se pupuuli lanumeamata lanumeamata.

E mafai foʻi ona e vaʻaia ni paʻu o le faʻasalalau ma se lanu mananaia, lanu ma vali i le "peas". E i ai manu felelei ma le "Ukrainian" lanu samasama-lanumoana.

Lafoaia o oloa ma fuamoa

O tagata taʻavale India e matuā fiafia lava i faifaatoaga ona o maualuga le gaosiga o fuamoa. O manu felelei e matua matutua i le matua o le 5-6 masina.

E te iloa? O tamomoe o lanu eseese e tamoe i vaitau eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata ulavaʻa latou te fua fua fuamoa i le taumalulu, ma o le uliuli naʻo le taumafanafana. O le a le mafuaʻaga o sea pulega o le fuamoa, o saienitisi e leʻi faʻavaeina.

I le averesi, o le tasi tamaitai, e faalagolago i tuutuuga o fale ma meaai, e mafai ona ave mai le 150 i le 360 ​​fuamoa i le tausaga. O le mamafa o le fuamoa se tasi e 65-80 g, o le mafiafia o le atigi e 0.38 mm, o le lanu e masani ona paʻepaʻe, e maua i le lanumoana ma le lanumeamata.

O lapisi o pato o lenei ituaiga sili atu le faʻamalositino ma le maualuga maualuga. A maeʻa, o le a vave lava ona maua e le moa le mamafa o le tino ma sili atu i le 1.5 kilokalama i le lua tausaga le lua.

Ola ola mama ma le drake

O pato o India o manu ia o manulele o le fuamoa, e ui lava o la latou aano o manu ua manatu foi o se mea lelei aoga, o le mea autu o le leai o se uiga manogi o le pato. I le averesi, o le mamafa o le mamafa o se fagu eli mai i le 1.8 i le 2 kilokalama. O le mamafa o le tamaʻitaʻi e laʻititi ifo ma e lelei le taumafa e mafai ona oʻo ile 1.7-1.8 kilokalama.

Saili pe faapefea ona 'ai le aano o aano ma gaʻo ma le ala e tipi ma tau ai le totini e aunoa ma le vevela.

Tuutuuga o le taofia

E ui lava i le mea moni e faapea o tagata tafafao i sasae ei ai se "atunuu ese" ma o latou foliga vaaia mataʻina, latou te matua le fiafia lava i le anotusi. Latou te faʻafeiloaʻi lelei i le malulu, ae o ia tulaga latou te faʻaitiitia le gaosia o fuamoa i le 130 fuamoa i le tausaga.

Auala e faʻaauupega ai le fale

O le maua o fuamoa lelei e tuʻuina ai pato le indian e tatau ona tuʻuina atu ile fale maualuga. O manaoga autu mo nofoaga ma fale o: mama, mago mamago ma malamalama lelei. Talu ai ona o tagata taʻavale o manu felelei, e tatau ona latou faʻaleleia se atemosifia mafanafana ma le itiiti ifo i le 12-itula le malamalama. I le taumalulu, e fatuina ai le malamalama talafeagai, e tatau ona e faʻaaoga nisi punaoa i le ituaiga o moli faaola. E taua le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le 65-75%, pe a fai i luga o le maualuga o manu felelei e mafai ona aafia i faʻamaʻi eseese.

Aoao atili e uiga i le fausiaina o lau lava falesa mo ponoa, faʻapea foi pe e mafai ona e tausia ni pato ma moa faatasi.

O loʻo manaʻomia le faʻamoemoeina o le tausia o pato lologa masani mo le moe. I le mea e moe ai, e fautuaina e faʻaaoga le vaovao mamago, salu poʻo le peat, lea e sili atu ona aʻafia le tele o le vai ma faʻamalo ai le palapala mo se taimi umi. O le teritori o loʻo nonofo ai manulele e tatau ona lapoa tele: mo le lafu e tasi e tusa ma le 10 sikuea mita. m

E te iloa? O le toʻatele o tagata e talitonu sese e le talafeagai ia fuamoa taofi mo le taumafa tagata. E matua le moni lenei mea. O fuamoa o Duck e sili atu ona maloloina ma soifua maloloina nai lo fuamoa moa, latou te le maua le cholesterol, ae o loʻo i ai ni gaʻo e lelei ona uuina e le tino.

Savaliga ma faʻafeiloaʻi i le vai

E tatau i tagata tamoe ona maua le vai. Afai e le mafai ona faʻavalea le savali ma le aau i totonu o vaituloto, ona tatau ai lea ona fai se moa taʻele faapitoa. O vai masani vai e fesoasoani e faʻamamā ai fulu ma puipuia ai faʻamaʻi pipisi o paʻu, faʻafitauli i le fano o le fulufulu. Le leai o se vaʻa e afaina ai le soifua maloloina o pato, faʻapea foʻi ma a latou gaosiga.

O le filifiliga lelei o le faʻapipiʻi lea o se fulufulu saoloto fua. Latou te fiafia e aoina mai le "mutia" meaai, aua nei fiu eseese laau, iniseti larvae. I le taimi o le savali, e tatau ona e faʻamautinoa e le oi ai manulele i luga o le 'upega tafaʻilagi latou te ola ai fualaʻau, aua o fualaau faisua o le sili ona fiafia i ai ni pato. Afai e le mafai ona savali manufelelei, e tatau lava ona tuʻuina atu lanu eseese i aso taʻitasi: falala, falalaʻau, letisi, dill, etc.

Meaʻai

A o tuputupu ae tagata taufetuli, e le tatau i se tasi ona teu a latou meaʻai. E matua taua tele, o lea e taua ai le pulea o le taumafataga ma tuʻuina atu meaai i mea manaʻomia, fuaina o tau.

E taua! Talu ai o siaki e aofia ai fua o fuamoa, e tatau ona faʻamautinoa o le fafine e le gaʻo, a leai, o le a faʻaitiitia le fua o lana fuamoa, pe o le a mou atu atoa.

Toto ma fafaga i le taumafanafana

Fafagaina i le vaitau o le taumafanafana e tatau ona faavae i le savali faifai pea o manulele. Ducks o loʻo i ai i manulele manu, o lea latou te fiafia e maua a latou lava meaai, 'ai gaka, pito i luga o laau, laulaau, laumei, anufe iniseti, anufe, ma isi aso uma

E le gata i lea, o manufelelei e mafai ona tuʻuina atu meaʻai, fualaau faisua, aʻa, le tele faʻatapulaʻaina o otaota mai le vaituloto.

E tatau ona i ai se mea e tatau ona iai i le "taumafa o le taumafanafana" i mea taua (mo manu):

  • greens - i aofaiga e le faatapulaaina;
  • kuka pateta (uila) - 30 g;
  • kāloti - 20 g;
  • ponaivi aano - 10 g;
  • falaoa falaoa - 10 g;
  • fatu o le saito - 25 g;
  • falaoamata o le falaoamata - 130 g

I le taumafanafana, e lava le fafagaina o peʻa i le aso i le afiafi, e faʻaaogā ai faʻatoʻaga o sana, saito, karite, oats ma pi.

Eseesega i le taumafa i le taumalulu

I le taumalulu, o le tele o le fafagaina o pato ua faateleina i le tolu taimi i le aso. I le vaitau o le gaosia o fuamoa, e fautuaina manufelelei e fafaga fafa i le aso. E tatau ai le faʻatamaoaigaina o le lisi o meaʻai faʻatasi ma paleni paleni o vailaʻau faʻasolosolo ma meaola faʻapitoa, faʻapipiʻi fatu kulimi, kāloti, zuciniini, pateta ua kuka, suauu gaʻo i le fafaga autu.

O le autu autu o le taumalulu o tagata taamilosaga e aofia ai:

  • masusu susu
  • fafaga faapitoa;
  • saito - sana, saito, karite, millet, oats, pi;
  • fualaʻau tipi;
  • vitamini ma mea faaopoopo faaopoopo;
  • penisina, coquina, limasone.

Aoao pe faʻapefea ona e faia ni fafaga mo leti fai ia oe lava.

I le taumalulu, e manaʻomia e le manu le tele o meaʻai, ae e manaʻomia ona e pule i aso taʻitasi: e le faʻatagaina le fafagaina, ae le gata i le tuʻuina o se pato i luga o se meaai.

Faʻatoʻaina o tagata tamoe a Initia (tamaʻi pepe)

Ina ia maua ai le soifua maloloina, tama malosi, o le lima o tamaʻitaʻi e sili ona lelei ma o se tasi o mea e sili ona maualuga e tatau ona filifilia mai le lafu i le tautoulu. A filifilia le "matua", e tuʻuina atu i manulele ma le atinaʻe o le sternum lapotopoto, o ponaiva pelv ua tatala, o le manava vaivai ma le lalelei matagofie. O le Initia e fananau mai e malosi tele, maualuga-agaga, faigofie ona taulimaina le galuega a mating, saunia e ufiufi le pato mai 5-6 masina.

Fuga Faʻaopoopoga

O faʻamau e sili ona matagofie. Latou te fiafia e faʻafefiloi ia moa, ma o le gaogao o le mea mulimuli i lalo o tulaga masani e 90-95%. O le laʻititi o le fafine e le faatagaina ai o ia e mafanafana i le sili atu ma le 8-10 fuamoa, o lea e faʻaaogaina ai e le aufaifaatoʻaga meaola e ola ai le tele o lafumanu.

Matou te fautuaina oe e faitau atili e uiga i le fausiaina o tileti i totonu o se mea faʻapipiʻi.

O anufe mo le susunuina e tatau ona:

  • pe tusa ma le tele lava;
  • taimi uma e fou - e oo i le 8 aso;
  • e aunoa ma ni mea i fafo atu, tupe meataalo, vaʻa.

O le mumu o moa i totonu o le incubator e tusa ma le tasi le masina. I le taimi o le faʻavelaina, e tatau ona e tausisi i nisi o faailoga. vevela, vevela ma le faʻaleleia o ala:

  • vaiaso muamua: o faailoga o le vevela e tatau ona + 38 ... +38.2 ° C, masima - 70%. O lapisi e tatau ona liliu i le itiiti ifo ma le fa taimi i le aso;
  • vaiaso lona lua: vevela - +37.8 ° C, maualuga o le mamafa - 60%, numera o rolls - 4-6;
  • 15-25th aso: o le maualuga o le maualuga ma le vevela e tumau pea i le tulaga muamua, ae i le taimi lava e tasi, e faaluaina le faaluaina o le fua i le aso mo le 15-20 minute e faʻaaogaina ai se vaifofo mālūlū o le potassium;
  • 26-31 aso: o le vevela e totoe i le +37.8 ° C, o le maualuga o le susu e oʻo atu i le 80%. O le manava e taofi.

E taua! E taua tele le tausisia o le maualuga o le vevela i le taimi o le susunuina. Talu ai o fuamoa o loʻo i ai le tele o gaʻo, i lalo o le malosi o le vevela, e mafai lava ona faʻaumatia ai tagata o le lumanaʻi.

Nestlings e amata ona "puʻe" mai fuamoa e tusa ma le 29 - 31 aso. O pepe pato o loʻo malosi ma maloloina, maua vave le mamafa ma oʻo atu ile lua pauna pe a uma le lua masina.

Tausia le talavou

O tamaʻitaʻi tamoe o ni tina lalelei ma latou fiafia e tausi a latou fanau. Aepeitaʻi, afai e tuʻuina atu pepe i le tina, ona faʻaitiitia lea o le faʻatupulaia o le faʻatinoina o fuamoa, ona o le pato e tausia ai moa e le faanatinati. O le mea lea, o taumafaiga uma lava e tausia le faʻaputuina o meaola laiti e pa'ū i luga o tauau o faifaatoaga moa. O le mea sili ona lelei i le au taʻavale, o la latou moa e sili atu le puipuiga, teteʻe i maʻi eseese, ma o lea e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa. O le mea sili latou te manaʻomia o se potu mafanafana, moega mamago, lelei meaai ma faʻaauau pea ona maua vai inu.

E manaia: Aisea e aau ai le taifau?

O le a le mea e fafaga

O le taumafa o le talavou e laitiiti lava se ese mai le taumafa a tagata matutua.

  1. O aso muamua o le olaga, e fafagaina ai pepe pepe i le 6-8 taimi i le aso faʻatasi ma moa moa, lea e faʻafefiloi ai le pulu i nai aso mulimuli ane.
  2. E oo i le faaiuga o le fa aso, faʻapipiʻi le fafaga o le vai i le vai ma faʻaopopo i ni vaega laiti.
  3. Greens e tatau ona i ai i le lisi o meaola laiti. O le kulumu, laumei ma le meaʻai e sili ona fiafia i pepe laiti. O nei laau totō tetele e aofia ai micro ma macronutrients, vitamini e manaʻomia mo le tuputupu ae lelei ma le atinaʻeina o manulele.
  4. E oʻo atu i le faaiuga o le masina muamua, e tuʻuina atu moa i le tagata matutua.

Vitio: mea uma e uiga i tagata tagatanuu Indian

Faʻamatalaga e uiga i le ituaiga o tagata Initia

E tatau ona maitauina o nei taifau e manaomia ai ni tulaga eseese o le taofia. E le mafai e tagata tafafao Initia ona ola e aunoa ma se vai, ma e sili ona lelei le tausia saoloto o latou avanoa i se tino masani o vai. O le tausia o pato o India e aunoa ma se vai e matua faʻaitiitia ai le latou gaosiga. O tagata tafafao Initia e tele le vevela, o lea o le a manaʻomia ai se mafanafana mo le tausia o lenei ituaiga. O nei manulele e fiafia e 'ai, e le mafai ona faʻamapulaʻa i le fafaga.
Tiana
//greenforum.com.ua/showpost.php?p=71007&postcount=3

Ou te le faafoliga o se manatu pule. Naʻo laʻu amio lelei. O le a ou fafaga faatasi ma ni filifiliga se lua: 1) Faʻafefiloi le faʻafefiloi 50% mo le tuʻuina o sens, 50% mo tamaʻi tamaʻi. 2) Fufulu maso. Fua faʻatatau: 50% faʻaleleia (mo le po) saito (saito, karite, sana saito) po o paluga o saito, 15% w / c mo le tuʻuina o hens, 15% vao vao (vao, snyt, clover, upega, ma isi) ) poo otaota gaosia (pateta, kāloti, paluga, squash, pito), 15% palatini (manufasi ma ponaivi po o le iʻa), 5% gaʻo (e le o le suauu fuālaʻau mama, suauʻu iʻa). O le mea moni, o le faʻamalosia o le tulaga tutusa e le talafeagai. Ou te faalavelave i mata. Nai lo le paluga o fatuga ma masini, o le a sili atu le leaga o le kuka, ae ou te le faʻaleagaina soo se tasi na te iloa sa latou faʻaaogaina lena areto i le fale gaosimea. Mai le vevela - na o fale malulu ma le le faʻatapulaaina avanoa i le vai.
Tuʻu
//fermer.ru/comment/472840#comment-472840

O tagata taʻavale a Initia o se faʻailoga ofoofogia o pato, lea e tele naua tulaga faʻapitoa. O manulele, e ui i lo latou tupuaga, e matua le mautonu i le tausiga ma le meaʻai, e mafai ona latou faʻafiafiaina faʻatoʻaga i le taʻamilosaga ile tausaga taʻitasi ma avea ma puna o meaʻai lelei o meaʻai e leai se manogi lelei o tina. Pau lava le faigata e mafai e tagata faifaatoaga ona faʻailoaina, o le mauaina o mea e sili ona lelei e faʻaleleia ai.