Faatoaga faatoaga

Faʻafefea ona fai se faga lupe

I se taimi mulimuli ane, e feagai ai faifaatoaga moa ma le faafitauli o le faatulagaina o fafaga. Ioe, e mafai ona e faʻatau se fafaga ma se faleoloa faʻapitoa, ae sili atu ona manaia le faia na o oe ma teu lau paketi, aua o mea uma ua saunia e sili atu ona taugata. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona fai sau faga lupe ma mea e manaʻomia mo lenei mea.

Manaoga lautele mo le fafagaina o lupe

Afai e saʻo le fafagaina o le fafaga, o le a itiiti lau faʻafitauli ma le tausiga, aua e tele mea e faalagolago i lenei mea: mama mama, mafanafana o manulele ma faigofie le faamamaina o le fale. O le mea moni, e mafai ona e faʻaaogaina masani, ae mo moa o le a avea ma luitau moni, ma o le a latou popole.

Atonu foi e tupu e tatau ona e alu mo sina taimi, ma fai atu ia te oe e te le tausia se tagata. I lenei tulaga, o lenei ituaiga o potuʻai mo a outou fagafao o le tali sili ona lelei.

Atonu o le ae manao e faamasani i mea taua o le tausia o lupe e pei o le tiute, Armavir, Kasan, Nikolaev, Uzbek, tapega Volozhsk, agarana, Turkish ma Baku e tau i le fale.

E masani i le fausiaina o lupe, e fautuaina e tagata le tufatufaina o fagafao mo pigeons ma tamaiti laiti. I le mea uma, o moa e le masani ai e i ai i tagata matutua ma tagata faʻapitoa, ma atonu latou te fefefe e latalata atu i le potuʻai. Foaʻi mo a matou uo mamae e lua ituaiga:

  • otometi;
  • pusa.

Pe o le a le ituaiga e te manaʻo e fausia, e taua le manatuaina o manaʻoga masani mo soʻo se tasi oi latou:

  • manufelelei e tatau ona i ai le sao tuusaʻo i meaʻai;
  • o le fausaga ua fausia e tatau ona puipuia lelei le fafagaina mai meaola ma suavai leaga;
  • o le mamanu e tatau ona faapea e le faigata ona mama;
  • o le palapala mai vae o lupe e le tatau ona pau i luga o meaai saunia.
E te iloa? E masani ona tatou masani i le mea e masani ona le maua e le lupe le lanu e sili ona manaia, ae e le sili atu le leaga na i lo le koko. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele ituaiga o lupe, o le laumei o lanu lanumeamata, lanu mumu ma samasama.
I le maeʻa ai, e mafai ona tatou fai atu e tatau i soʻo se mea e fafaga ai meaai ona i ai se meaʻai meaai ma se puipui puipui mai otaota ma isi faʻalavelave.

O le a se mea sili atu e fai: filifili le mea

O se matafaioi taua e faia i le filifiliga o meafaitino e faia ai le fafaga. E masani ona maua e le au faʻapitoa o le golubevody ni mea e sili atu ona umi, aua e sili ona fiafia i le tumau o le fausaga. Ae e mafai ona e faʻaaogaina mea laiti umi, e pei o le katisi poʻo le palasitika.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i mea faamai e mafai ona e maua mai lupe, pe faapefea ona iloa le ituaiga o le lupe, o le a le ola o le lupe i le vao ma le fale, pe faapefea ona faʻavaivaia ma le saogalemu ia lupe mai le faapaologa, i le mea e mafai ona e vaʻai ai i le nige, .

Ina ia faigofie ia te oe ona faia se filifiliga, o le a matou lisiina mea lelei ma faʻasoa o mea sili ona lauiloa mo le faia o le lupe. Pipi. O se tasi o filifiliga sili ona lauiloa mo se ituaiga masini, lea e tele mea lelei:

  • faigofie faʻafeiloaʻiga;
  • ona o puipui manino o le fausaga, o le a mafai e manu felelei ona vaai meaai mai mea mamao;
  • faigofie ona taulima;
  • aupito maualalo o lapisi ma otaota;
  • leai ni meafaigaluega faʻapitoa e manaʻomia e fatu ai sea ituaiga fafaga;
  • tetee i le vevela ma le susu;
  • oloa palasitika e malosi tele ma o le a sili atu ma le tasi le tausaga.

Naʻo le toe foʻi mai o loʻo i totonu o le palasitika o lona mamafa mamafa, o lea e manaʻomia ai le faʻatulaga lelei o le feeder.

Aoao pe faʻapefea ona fai le lupe ma ou lava lima.

Papatusi. Le lelei o lenei mea:

  • faigofie i galuega;
  • faigofie faigofie ona faʻaogaina (e i ai pea se pusa e le manaʻomia i le fale).
Ae, masalo, o le aufaʻatasi o lenei mea o le a faʻapipiʻi atili:
  • o le fausia o pepa pepa e le mafai ona tatalia timuga mamafa, o lea e fetaui lelei mo le taimi mafanafana (ae pe a oʻo i le timu o le a aveeseina);
  • o lenei mamanu o le a le tumau: o le a lava mo na o ni nai masina;
  • o le mamafa o le fafaga pepa o le a matua malamalama lava, ina ia le mafai ona agi e le matagi, e tatau ona e faia ni puipuiga faaopoopo ma faaopoopo i ai se mea i le fafaga ina ia atili ai ona mamafa;
  • pepa pepa - o le mea e le o se mea sili ona umi, ma e mafai ona faigofie ona faaleagaina.

Laʻau O lona aoga e aofia ai:

  • faʻamaoni;
  • malosi;
  • (pe afai e togafitia le laau i se vaifofo faapitoa, mo se faataitaiga, suauu suauʻu, faʻamalosia o le vai-polymère, ma isi mea, o le mea e faia i luga o le suavai o le a galue mo le tele o tausaga);
  • siosiomaga lelei.
O Wood atonu o le filifiliga pito sili ona lelei i tulaga o le malosi ma le tumau, ae ui i lea, mo le gaosiga o sea fafaga, o le a e manaʻomia ni meafaigaluega faaopoopo ma e le itiiti ifo i le tomai faavae i le galue ai ma fafie.

Faʻafefea ona fai se faga lupe ma ou lava lima

I le iloaina o ituaiga ituaiga o fafagaina ma pe o a mea e mafai ona faʻaaoga, e tumau pea e fausia ai. Laasaga i lea laasaga pe faʻapefea ona faia se laupapa, palasitika ma le faʻavevelaina.

Wooden

O lea la, muamua tatou te lisi mea tatou te manaʻomia i le gaosiga o gaosiga. Mea e manaʻomia:

  • 4 laupapa laupapa;
  • 1 pepa o plywood;
  • 4 fafie laupapa.
E te iloa? E le lava, e mafai e laumele ona mitamita i se vaʻaia lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te vaʻaia le 75 vaega i le sekone, ma e na o le 24. E le gata i lea, e le mafai ona latou faʻamalamalamaina le malamalama ma faʻamafana laser.
Meafaigaluega manaʻomia:
  • fao, samala, sikulipili;
  • fua fua;
  • penitala masani.
O le taimi lava e te saunia ai mea uma, e mafai ona e amata galue. Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:
  1. Matou te aoina le pusa autu. Mo lenei mea e tatau ona e faʻapipiʻiina se atigipusa laʻititi mai laupapa sauniuni, o le a avea ma faavae o le fausaga atoa. O ona itu e tatau ona le mafai e manufelelei ona tafe i totonu. O le isi itu i luga o itu o laupapa e faʻamau ai faʻamau. I nisi auiliiliga e mafai ona e tilotilo i le ata.
  2. Matou te faia se paleti o le a gaoioi, ma se taualuga mo le puipuiga. Matou te faia se paʻu faʻafefe o paʻu ma paʻu, ona matou faia ai lea o se taualuga o le pepa plywood o loʻo totoe, fetuunai i le tele ma faapipii i le pusa.
  3. Matou te faʻafefiloi ma faʻapipiʻi i totonu o le fagu, o le mauaina o vai inu mama e le tiga. Ina ia faia lenei mea, i le itu o le fafaga, faʻapipiʻi se fagu vai. E faigofie lava ona faia: ave se fagu paʻukeke ma tipi le pito i lalo. Ina ia puipuia le tipiina i pito pito i tua o le fagu, e tatau ona e afifi i se mea faapipii - ma o le a le vavaeina oe, ma e le afaina ai manu felelei. Liliu nei le fagu i lalo ma faapipii i le itu o le atigipusa, faʻaaoga se maea malosi poʻo se uaea uʻamea. Ma o mea inu mea o loʻo i lalo, o loʻo faasolosolo malie ona tumu i le vai, tatou te faia se pu itiiti i le fagu fagu. O le taimi nei, a e sasaʻaina le vai i totonu o le pusa oona, o le a faasolosolo lemu, ma saunia i taimi uma manu felelei ma le tele o le susu.
Vitio: auala e fai ai se faga lupe
E taua! Ina ia puipuia pigeons mai le tau i luga o le taualuga, e tatau ona faapipii i luga o le taualuga se vane, o le a fefefe ai.

Pipi

I le taimi nei o le filifiliga e faigofie tele - matou te faia se mea e faʻaaogaina ai palasitika.

Mea e manaʻomia:

  • lua fagu palasitika, ae masani lava i le eseese o le gafatia (afai ei ai sau tamai tulu, e mafai ona e ave fagu 2 ma le 1.5 lita, pe afai e leai, ona e manaʻomia lea e sili atu fagu - 10 ma le 5 lita).

Meafaigaluega manaʻomia:

  • se naifi;
  • se penitala.

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. I le fagu laitiiti ma tipi le pito i lalo i se naifi ma le ua.
  2. Faatasi ai ma se fagu e tele mea tatou te tipi ai na o le ua, ma tuu le pito i lalo.
  3. Ma le isi, ma se pine penitala i luga o se tamai fagu se pito latalata i le ua ma fai se tamai pu. O le a tatou faʻatumu ai le fafaga.
  4. O lea e tatau ona e tuʻuina se fagu tele i luga o se mea itiiti. O le mea lena, ua saunia le feeder.

Aunoa

O lenei mea e manaʻomia e manaʻomia ai le tele o le taimi ma taumafaiga mo lona gaosiga, peitaʻi, o se ituaiga masini e mafai ona sili ona aoga mo oe pe ae alu ese ma e manaʻomia ona e saunia le fafagaina o meaʻai. O lea ia tatou amata.

Faitau atili pe faʻapefea ona fai se fafaga mo manulele, salu ma moa (suauʻu, otometi, faʻapea foʻi paipa PVC).

Mea e manaʻomia:

  • lapisi pusa tioata ma se tapuni;
  • uili paʻu po o se isi avega;
  • paʻu palasitika.

Meafaigaluega manaʻomia:

  • se naifi malosi ina ia mafai ona e faia ni pu.

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Muamua, ave le atigipusa ma fai se pu ile 7-8 centimita le lautele. O pito e tatau ona togafitia lelei ina ia le afaina ai manu felelei i le taimi o le taumafataga.
  2. E mafai e manu ona liliu le fafaga, o lea e fautuaina ai e tuu sina mamafa ile pito i lalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga se uʻamea faʻamalosi, o lea e le gata ina e teu ai le fafaga mai le liliu ese, ae ia maua ai foi ni lupe ma faigofie le fuga o latou gutu (pei o tulaga masani), lea o le a faasaoina ai mai le tele o le tuputupu aʻe.
  3. O le isi, ave le tapuni mai le fagu ma fai se pu i totonu, o le lapoa e tatau ona fetaui ma le limata o le ua o se fagu palasitika.
  4. Fai se tamai pu i le pulou o le fagu paʻu, tuʻu meaai i totonu ma tapuni le pulou.
  5. Ona liliu saʻo lea o le fagu i totonu o le pu sauni i le tapuni o le pusa palasitika. E le tatau ona paʻi le atigi fagu i le pito i lalo o le fagu, a le o lea o le a le mafai ona pauu mai fatu i fafo o le fagu, pe o le a, ae i ni vaega laiti lava.

E taua! O le mamao mai le pu i le pito i lalo o le fagu e tatau ona le itiiti ifo i le 5-6 cm, ina ia mafai ai e le lupe ona galo le ulu i le fafaga.
O lea fafagaina o le a le gata ina tuʻuina atu i ai le faʻafefiloi o meaʻai, ae faʻapea foi le mama i totonu o le meaʻai, aua afai e te tuʻuina meaai i totonu o le pesini, o le a le faʻasalalauina e le lupe. E le gata i lea, ia tausia le tumama, e fautuaina le tuu o le fafaga i totonu o se apa (palasitika po o le uamea) ina ia faaputuputu ai fatulapala, ae le o le vaega atoa o loo siomia ai.

O le a le mea e fafaga ai lupe?

Afai e te leʻi faia muamua ni lupe, aua nei tuʻuina i latou ni meaʻai, atonu na e masalo e mafai ona e sasaa lupe e fai ma meaʻai. O le faavae o le meaai mo lupe o fatu ma mutia. O le fatu e mafai ona tuʻuina ese i le faalagolago i le vaitau ma isi mea. Matou te lisiina ituaiga o saito e mafai ona tuʻuina i lupe:

  • karite (faʻapitoa ona totogi i le taimi o le faʻamalosiina);
  • karite;
  • saito (o lona tele o le a faateleina pe a fafaga ma fafagaina moa);
  • millet (e maua ai le tele o le malosi, e faapitoa lava le manaomia o meaola laiti ma ituaiga taʻaloga);
  • faʻatau le oats poo le oatmeal.

Ia aofia ai foi lemu i le taumafataga o lupe, ae ia faaeteete, aua latou te tau atu i le mamafa. E masani ona faaopoopo i ai e fafaga i le amataga o se molt, i taimi o felauaiga poʻo le taimi o le fafagaina ma le fafagaina o moa.

E taua! Ina ia atoatoa le saʻo, e tatau ona aofia ai le masima laulau.

I le vaitau, aua neʻi galo e uiga i le mutia, e mafai ona e totoina i luga o lau lava fuafuaga, pe afai ei ai se tasi, pe na o le togi i luga o se laʻau mama ma mafai ona maua. E manaʻomia foi e le lupe ni vitamini ma minerale ia e mafai ona toe faʻaleleia e ala i le faaopoopoina o ni meaʻai gaʻo (nettle, sorrel, alfalfa poʻo kapisi) ma folasisi eleele, fuamoa poʻo le malala i le lisi.

Matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i foliga o le fafagaina ma le fafagaina o lupe.

Afai e te manaʻo e faafaigofie le galuega, ona sui ai lea o punaoa o vitamini ma minerale, e mafai ona e faatauina mai vitamini ma minerale faapitoa ile faleoloa fagafao. O le tele lava oi latou o le vai e mafai ona faʻafeʻafeʻai vai e faigofie ona faʻaaoga.

O le usitaia oa matou faʻatonuga, e le faigata ona faʻaogaina soʻo se tasi o fafaga ma ia faʻamalieina au manulele ma se masini fou e faamalie ai o latou manaʻo.