Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona faʻapipiʻi spathiphyllum i se isi ipu i le fale

Faatasi ai ma totonu o laau totō, faʻafeiloaʻi e nofo ai se nofoaga faapitoa. E matua le mautonu i latou i le tausiga ma foliga matagofie i foliga vaaia (aemaise lava i le taimi o le vavao). Ae oi latou o loʻo umia sea ituaiga o vavega e masani ona latou faia le fesili - pe faʻapefea ona tatau lelei le fesuiaiga o se fugalaau, ma o le a le mea e manaʻomia mo lenei mea?

E tatau ona ou toe totoina le spathiphyllum pe a uma ona faatau

Suʻeina o lenei faleoloa pe a uma ona faʻatau, o se mea e manaʻomia mo le tausia o spathiphyllum. Ae e le tatau ona e faanatinati: o le au faifaatoaga ua fautuaina le faia o lenei faiga naʻo le 2-3 vaiaso talu ona maua. E umi se taimi mo le fugalaau e faʻaaoga i le fale fou (ma le microclimate i totonu o le fale) a itiiti ifo o sina mea itiiti. O se suiga i luma atu o le a mafua ai ona atili popole mo ia. Ae o loʻo i ai tuusaunoaga i lenei tulafono. Afai e maitauina o le fugalaau e tele le fugālaau ma tumutumu saʻo i totonu o le faleoloa, o lona uiga ua i ai sau fale "tuai" e te manaʻomia e teu ai (e aofia ai le suʻeina). Ae ui i lea, o sea galuega e tele se lamatiaga mo le spathiphyllum - e ono mafai e le faʻafefe faʻafuaseʻi ona avea ma mea e faʻavaivai ai.

E mafai ona toe fai le spathiphyllum i le taimi o le fugalaau

I le vaitaimi o le fesuisuiai o le fugalaau e matua le manaomia, ae mafai pea. Latou te faia sea laasaga i le tulaga e sili ona taua - pe a osofaia le eleele ma laʻau palasi po o le leai o ni aoga lelei o le eleele.

E taua! Tupulaga matutua i totonu o masini faʻapitoa e faʻatau atu ai. O le tumau i totonu o se pusa e taofia ai le tuputupu ae o rhizomes, lea e aʻafia ai le tupu aʻe.
O le auala ese o le metotia o le fesiitaiga: ua faʻaaogaina le laau i le isi ipu e aunoa ma le aveeseina o le palapala mai aʻa. O lenei metotia e mafai ai ona e tausia se paleni aupito maualalo o meaʻai, e tatau ona talafeagai i le vaitau o le vaitau. Ae toe faʻaopoopo - o se faʻatulagaga tutusa e faia i naʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Afai e te paʻi i le Spathiphyllum e leai se mafuaaga, e mafai e le fale ona tali atu e ala i le tilotilo po o le fusiina o laulaau. E masani lava, o le tali i le siitia o se fugalaau maloloina o le leai lea o ovaries.
Faʻapipiʻi foi strawberries, vine, chrysanthemum, peony, fusi, togi, violet, iris, lili, laau tupe ma tulip.

E faʻafia ona ou manaʻomia le suʻega

O le Spathiphyllum e masani lava ona totoina i le tausaga i le tautotogo. E masani ona taʻua o le isi taimi - i vaitau o le 2 poʻo le 3 tausaga. Aepeitaʻi, mo se fugalaau e ola vave ona aʻafia ai se polo lapoa i le eleele, e umi tele lenei. "Faʻasalaga" i totonu o se pusa vavalalata, o le pule e faʻaitiitia ai le malosi o le fuga. O faʻataʻitaʻiga talavou e tatau ona toe faʻaleleia faʻatasi i le tausaga, ma matutua atu i le 2 tausaga.

O le taimi sili e fai ai

O le taimi sili ona lelei o le amataga lea o le tautotogo, e tusa lava pe leʻi tupu. Ae o iinei foi, o filifiliga e mafai. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e mulimuli ane, pe a suʻesuʻeina le laumei lanumeamata, ona maua ai lea ua amata ona galo le laʻau pito i lalo, ona tatau ai lea ona tatou faʻapipiʻi mama.

E te iloa? I Ausetalia, fugalaau fugalaau e olaola - Risentella orchids e fuga ... i lalo o le eleele.
E tutusa foi le faʻaaoga i isi faʻafitauli e pei o le osofaʻiga o vailaʻau poʻo faʻafitauli i le pusa lava ia. Taua i lenei itu o le ea vevela i totonu o le potu. E tatau ona i totonu + 20 ... +24.
Aoao pe faapefea ona filifili se ipu faʻaili.

Spathiphyllum pot: filifiliga ma sauniuniga

Malosiaga fou mo se fugalaau ua filifilia, e taʻitaʻia e se tulafono faigofie, - o le ipu e tatau ona sili atu nai lo muamua. O le mea moni, o le aʻafiaina o le aʻa, faʻapipiʻi le palapala, faʻaalia ma le faʻaalia o se potu. A e ui i lea, e feaveaʻi le spathiphyllum i se voluma e tele le manogi, e mafai ona umi se taimi e ola ai vavalaʻau (seia oʻo lava aʻa i totonu o le voluma atoa). Faatasi ai ma le faateleina le faateleina o le tele o ia faigata e le tulai mai, ma fuga ae fugalaau e aunoa ma se taumafaiga faaopoopo. Mo lenei mea e teu ai le atigipusa ma le diamita o le 10-15 cm. Filifili se fagu fou ma ia mautinoa o loʻo i ai se lua faʻavaivai, faʻaputu vai i le pito i lalo. O le faia o lenei mea, lapoa lapoa, faalauteleina o le omea po o le pefu piliki, e faataatia i se vaega o le 1.5-2 cm, o le a talafeagai. O faataitaiga e faaalia ai le tele o fai togalaau, e faaaoga ai ipu omea, latou te le faʻaaogaina alavai. O se laau malosi e le fefe, ae i le tulaga o se tamaʻi talavou ma e le maaleale e sili atu ona lelei le sese.

O le a le palapala e manaʻomia

O le Spathiphyllum o le a manaʻomia se eleele lamolemole ma le malamalama ma le vaivai o le eletise. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻatau mai lea o le eleele faʻafefiloi mo le faʻaleleia o vailaʻau ma meaola faʻafefe, faaopoopo i ai sina oneone itiiti.

E taua! Pe a faʻatau se mea na faia, ia faʻafofoga i le aloʻa - e tatau ona itiiti ifo i le 6.5 pH.
E toatele e saunia a latou lava eleele, ma o le laʻau sili ona lauiloa o vaega nei:

  • peat;
  • laulaʻau ma eleele palapala;
  • oneone;
  • sphagnum
O vaega muamua e fa o loʻo faia i se fua faatatau o le 1: 1: 0.5: 0.5, ma le sphagnum e faʻaopoopoina i sina mea itiiti (pe tusa o le 0.2) - e puipuia le palapala mai le faʻamamago. E mafai ona e suʻeina se isi faʻafefiloi e maua ai le sili aʻe aeration. E aofia ai:

  • 2 fasi fanua sodoma;
  • 1 vaega o le palapala palapala, peʻa ma oneone lapoʻa;
  • malala;
  • piliki piliki;
  • ufiufi matala laau;
  • superphosphate.
O mea mulimuli e fa o mea ia o mea faʻaopopo, o le aofaʻi o le mamafa i totonu o le mea e le tatau ona sili atu i le 10%. O le isi vaega o le faʻafefiloi o le eleele ua saunia e ala i le faʻafefiloi o le eleele ua faʻatau, paʻu pine, vermiculite ma humus. O le faʻamoemoe mulimuli e 5: 1: 1: 0.5. Ae o iinei tatou te manaʻomia le saʻo atoatoa: o le suʻesuʻeina ma le fua o le humus e lamatia ai le faʻamalosi o le magoina o aʻa.
Tuputupu vao freesia, fir, opu, rose, coriander, vine, cloves ma eustoma i totonu o se ulo.

Mea faigaluega mo galuega

O le meafaigaluega e manaʻomia se mea itiiti:

  • paluga toto poʻo suo;
  • manoa po o seleulu;
  • fufulu fagu.
E te iloa? O le fuʻa muamua o le fugalaau na totoina toetoe 300 tausaga talu ai (i le 1720). O paionia i lenei itu sa avea ma fai togalaau a Swiss.
E tatau ona e galue i totigilima (e sili ona lelei le lalaga - faʻapipiʻi le cotton, e mafai ona e aveesea le mamafa i le taumafai ma faʻaleagaina le vailaʻau).

Saunia o Spathiphyllum mo Suiga

O le uluai laasaga o le totoina o le sauniuniga lea o le fugalaau lava ia. I le tulaga o le spathiphyllum, e faia e tusa ai ma le mea nei:

  1. O le palapala i totonu o le fagu tuai ua faʻamaluluina tele, ona faʻapipiʻi malie lea i se togalaau totō.
  2. Ua aveese le laau faatasi ai ma se faaputuga.
  3. Ona faʻamamāina lelei lea o le uʻamea mai le alavai tuai ma le palapala.
  4. Peʻa faʻamaʻapoʻa pe laʻitiiti foi e vavae ese (i le laasaga e tasi, aua le faʻasalaina le fugalaau).
  5. Vaavaʻai laʻau tuai, aemaise lava mo o latou faavae - e aveeseina foi (e taofia ai le pala). E masani lava latou te momotu ese e aunoa ma le tele o taumafaiga.
  6. E tumau pea ona tipi ai ni uumi po o ni pala - ma ua sauni Spathiphyllum e alu i se koneteina fou.
O le faʻafeiloaʻiga o tagata faʻataʻitaʻi matutua e masani ona tuʻufaʻatasia ma le toe gaosia. Mo lenei mea, o le pulu o le aʻa o le aʻa e tipiina i ni vaega, ia mautinoa o vaega taʻitasi o loʻo i ai se vaega maloloina o le rhizome.
E taua! O nofoaga o loʻo tipi e manaia i le malala - o se ituaiga antiseptic.
Manatua afai e le faia le gaosiga mo le 2-3 tausaga, ona tele ai lea o nei atigi, o lea afai e leai se avanoa mo potopoto fou, e sili atu le teena o le fevaevaeaʻiga.

E faʻafefea ona vaʻaia i se isi ipu

E leai foi ni togafiti iinei:

  1. O loʻo faʻaputuina le masini susu i le pito i luga o le alavai.
  2. I le ogatotonu o le ulo e faia ai sina atuatuvale laitiiti.
  3. Na tuu le vae i le va o ni aʻa ua tetea.
  4. O le pu ua vave ona faatumuina i se vaega fou o le eleele, e aunoa ma le faagaloina e tuʻimomomoina le palapala i tafatafa o le ogalaau (seia oʻo i lona maualuga e oʻo i lau).
  5. I le taimi lava e uma ai le gafa, e tatau ona faʻateleina le suāsusu. Sauniuni e faʻamautinoa o le palapala e fai sina teuina, ma o le mea e tatau ona sasaa. O se mea taua lenei - afai e te misia, e mafai e le laau ona paʻu i totonu o se ulo.
  6. I le mea mulimuli, ia mautinoa e fufulu laulaʻau.
Mo le taliaina lelei i se nofoaga fou, e manaʻomia e le fale ona fatuina ni tulaga faapitoa mo sina taimi.

Vitio: Spathiphyllum Transplant

Tausia pe a uma le gafa

O le vaiaso muamua ina ua uma le fesiitaiga, o le laau e teuina i le paolo, ma ua uma ona tuu le ipu i lona nofoaga masani (faatasi ai ma le vevela o + 16 ... +27 ma le moli eletise le talafeagai). I le taimi atoa lea, o laulaau e lalagaina i aso uma, ma afai ei ai ni atugaluga e uiga i lo latou magumagu, ona tele lea o aso i le aso.

E te iloa? O aʻa o Aferika i Saute e tupu i le 120 mita le umi.
O le palapala i le pito i luga e tatau ona susu lelei - i le mafanafana o le taimi o le faʻavaivai i le vai malulu mafanafana e 2-3 taimi (ao le amataga o le tautotogo 1-2 o le a lava). Ona o lona mafuaʻaga o le vevela, e tatau i le spathiphyllum ona faatumauina le maualuga (sili atu ma le 50%) le maualuga. I totonu o potu e faʻamafanafana ai, e le o taimi uma e mafai ai ona tausisia ia tulaga. Ae o loʻo i ai se auala - mo le 1-2 vaiaso talu ona uma le fesuiaiga, o le fugalaau ua afifi atoa i le polethylene, manino le siakiina o le vai. E tusa ai o laei o loʻo i ai se tapu: mo le 1.5 masina mai le aso o le gafa e le totogiina. A maeʻa lenei vaitau, latou te fesuiaiga i le faatulagaga masani; e faʻaaogaina fugalaʻau e pei ona masani ai (1 taimi i le vaiaso i le vaitau o le tuputupu aʻe ma 1 le taimi i le masina i le taimi malulu). Laei suamalie, meafaitino eletise poʻo le faʻatauina o minerale tuufaatasia e aunoa ma le lime e faʻaaogaina. Soo se tasi e mafai ona taitaia le galuega o le totoina o spathiphyllum: saʻo ma tausia ma le faaeteete (tusa lava pe faigofie). Tuu le nofoaga tumaʻi e fiafia i mata ma fatuina le mafanafana i le fale mo le tele o tausaga!

Faʻamatalaga

O laau uma e faʻatauina e tatau ona faʻapipiʻiina (e le o le sopoia), siaki aʻa, togafitiga mai faʻamaʻi (e tusa lava pe e te le vaʻaia i latou - mo le puipuia). I fafo, e mafai ona fuga mai le fugalaau ma foliga manaia, ma totonu - i totonu o le faleoloa e masani ona faaleagaina.
toso
//forum.bestflowers.ru/t/spatifillum-peresadka-posle-pokupki.175496/#post-821334

E tolu aso talu ona laʻuina aʻo tausia le loto, e le faʻaitiitia ai laʻau, e le faʻamagoina pito. Ae ua leʻo mo le taimi nei, e leai se faʻamaoniga o le tuputupu aʻe poʻo le faʻaaliaina o fatu o laupepa ma le tasi polo. Seʻio tatou vaai po o le a le mea e tupu ... Ou te felafolafoaʻi i aso uma i le zircon i le po, pe a uma sina vai inu pe a uma ona totōina, ou te lei faʻafeinu.
dashka
//homeflowers.ru/yabbse/index.php?s=c673de42596859acf3d4f04a34ce59fb&showtopic=4715#entry235656