Mo le talimalo

Tau lava o le faigata: faʻapefea ona teuina pateta i le taumalulu i luga o le faletusi?

O pateta o se vaega taua o meaai i aso taitasi o le tele o aiga. O aso nei e mafai ona e maua le tele o fualaʻau e faʻaaogaina lenei fualaau faisua. E le gata i lea, mo le toatele, o lenei oloa e taua i le taumalulu. Ona o lea, ua totoina pateta ma teuina i le taimi malulu.

O fualaau faisua e manaʻomia i taimi uma togafitiga faʻapitoa ma, a oʻo mai i pateta, e tatau ona suʻe. O le faatauina o pateta ua faia i le tautoulu ma taofia ai le taumalulu - o le saienisi atoa.

Ae faʻapefea pe afai e te nofo i totonu o se fale mautotogi ma e leai sou potu, se fale, ma isi mea faapena? I lenei tulaga, o loʻo i ai se vaifofo muamua - teuina o pateta i luga o le pusa. Auala e filifili ai pateta saʻo, saunia se nofoaga mo le taumaluluina o fualaʻau, taumafai e malamalama i lenei tusiga.

Fautuaga lautele

O le taua sili ona taua mo le faasaoina o le tofo o pateta i le taimi atoa o le teuina o le taumalulu o le filifiliga saʻo lea o fualaʻau:

  • E le fetaui mo faamoemoega filifilia ituaiga o vave pateta.
  • E tatau ona mamago le pateta. O pateta mālūlū o loʻo aʻafia i le faʻavavevave o le pala ma le vave oʻo mai.
  • Afai o le faatauina mai o pateta na maua mai le vevela pe pala, pala pala, o lea e le tatau ona e faia sea ituaiga. O le mea moni, e tusa lava pe tasi le pateta i totonu o se atigipusa e mafai ona afaina ai le faʻafanua atoa.
  • E matua taua tele le mafiafia. O le mafiafia, o le umi o le ola o lenei lotoa, ma o le a sili atu ona lelei uiga taua uma o le oloa.
Fesoasoani! O ituaiga sili ona mautu ma "umi-ola" e lauiloa "Lasunak" ma le "Bronnitski".

Mo le teuina e talafeagai:

  1. Lulu ese fatu mai le eleele.
  2. Toto vao. O le vaega sili lea ona taua o sauniuniga. O le fuālaʻau fuālaʻau e sili atu ona faigofie ile pala. E seleseleina i se aso mafanafana i luga o le lalata i le susulu o le la. E mafai ona e faia lenei mea i le fale, aʻagogogo i luga o le loggia poʻo le faletusi. O le susulu tele o le susu e tatau ona tuua uma ai le aʻa o aʻa.
  3. Faʻasoʻatoa le pateta ma le le lelei o pateta mai le atoa. O kulupu maloloina e afaina i le teuina, ma oi latou ua faaleagaina e mafai ona natia i totonu o le pusaaisa ma e leʻi umi ona 'ai.
  4. Faʻatulaga i pusa ma ato ma tuʻu i se nofoaga talafeagai e teu ai.

Tatou te filifili avanoa avanoa

O le loggia poʻo le faapaleo e tatau ona sili ona lelei. I se tulaga maualalo, e tatau ona iai puipui puipui. O vaega taua nei mo le teuina o pateta ile faapaologa:

  • Faʻasaoina o fualaau faisua i le taimi atoa o le taumalulu e mafai i se vevela e le sili atu i le faailoga o le 5-12 tikeri ma e le pa'ū ile 3 Celsius.
  • E tatau ona faatulaga le suavai i le va o le 30-45%.
  • E le tatau ona afaina fualaau aina i le susulu o le la.
  • Malosiaga faʻatagaina, poʻo le fegasoloʻi o le ea.
  • Puipuiga mai le afaina o vai.
  • O se tasi auala sili ona faatuatuaina e teuina ai tubers o se pusa mafanafana (e uiga i tulafono mo le teuina o pateta i le taumalulu i se atigipusa, faitau iinei). Ua faia tutoʻatasi mai mea e faʻaaogaina ma mea tuai. E mafai ona e faʻatau sauni. O se mea e manaʻomia muamua mo le atigipusa o se faʻaluaina pito i lalo, faʻapea foʻi ma puipui, lea e tumu i le faʻamalama. E mafai ona e faʻaoga fofo poʻo fulufulu mamoe.
  • E masani ona lauiloa ma faʻaogaina pusaaisa. Ua tuʻuina ina ia mafai ona tatalaina le faitotoa. O nei teuina e maua ai le paluga o pateta ma se ie e faʻafefe ai le susu, ma faʻalelei ai foi le faʻaleleia.
Matou te fautua e faitau a matou tusiga i auala e teuina ai pateta i totonu o se fale mautotogi i le taumalulu i totonu o le pusaaisa, e aofia ai:

  • leai se paʻu i le vai;
  • faamamaina;
  • lanu, kuka ma falai.

Tatala e aunoa ma le mafanafana

O le faapipiiina o pateta i luga o le faapaologa i le taumalulu e mafai ona na o le vevela e le o lalo ifo o le 3 ° Celsius. Ae faʻapefea pe afai e le o tioata? I lenei tulaga, e tatau ona e faia ma faʻaaumea lau lava mini - pulou.

  1. Palu ma Potatoes. E sasaa atu paluga i polypropylene poʻo taga pepa ma tuu i totonu o fafie laupapa. Mai i luga aʻe o le ufitia ma se mea vevela (o se matatress, se palanikeke paʻu). O le taimi lava e oʻo mai ai le malulu, ma faʻaitiitia le vevela o le ea i--14-17 °, e manaʻomia ona faʻanofoina fualaau faisua i le fale.
  2. Fale mafanafana. O faʻataʻitaʻiga na faia i luga o kapeti o loʻo faʻatau atu lea e maua ai le mafanafana o le teuina ma le faʻaauau pea o le faʻaleleia. O ia teuga e faʻamalosia e le eletise. Lelei mo le faasaoina o oloa.
  3. Fale faʻafesuiaʻi. E faia i se ie faapitoa ma e pei o se atofaʻi lapoa faʻatasi ma se faʻatonuga o le vevela.

    Le lelei o lenei ituaiga meafaigaluega:

    • Tatala ma tapuni i le siaki faapipii.
    • O le faʻaleleia o le vevela o le eletise e mafai ai ona faʻamautinoa le tulaga vevela ua filifilia e tusa lava po o le a le tau o le tau mai le + 3 ° i le -35 ° Celsius.
    • E tusa lava pe mou atu le eletise, o le a mafai e le atamai atamai ona taofia le tulaga vevela mo le tele o itula.
    • Faʻaaogaina le tamaoaiga. E le silia le 30-45 Watts i le itula i le itula.
    • E mafai ona e teuina e le gata o pateta, ae faapena foi isi fualaau faisua.
    • Faʻamau ma e le tele se avanoa. I le tulaga o le le manaʻomia, e faigofie ona gaugau ma tuʻuina i se ato faapitoa.

Mea sese

O alo o le patato e faia se tasi o mea masani e masani ai i le teuina, tuʻuina pateta i luga o le faletito e le ufiufi.

O le tapuni o le atigipusa e tatau ona tapunia i taimi uma, ma i le tulaga o lona toesea, e mafai ona e ufiufi peta ma le faʻamalama (palanikeke poʻo le paʻu).

Faatasi ai ma le susulu

Afai e le vevela le faapaologa i le vevela tutotonu, ona lelei lea ona faasaoina le fatu i le taimi malulu fautuaina ia tausia lelei le faʻavelaina o le potu teu. O sea teuina e faigofie lava:

  1. O le a e manaʻomia ni atigi laupapa se lua o lapisi eseese.
  2. O le tasi e tuʻuina i totonu o le isi, o le avanoa i le va oi latou ua tumu i mea e faʻasaoina ai - fefiti, afu, e mafai ona e faʻatumu faʻamalosi i le puafiti.
  3. I le pito i lalo e sasaa ai solo po o fulufulu. E mafai ona e faʻaoga vao vao i vaega laiti. E mafanafana lelei ma faʻamautinoa le saʻo lelei o le ea i le potu.

Lelei e taugofie le tausia o le vevela o le potu e ala i le tuʻuina atu o molī laiti i totonu. Galulue mo ni nai itula i le aso, o le a latou maua le vevela talafeagai mo le teuina, ma e tusa lava pe sili atu ile malulu o le a le tatau ona e popole e uiga i le saogalemu o pateta i luga o le faapaologa.

E fetaui lelei i le faapaologa e aunoa ma le faʻamafanafanaina o le pusaaisa tuai. E le manaʻomia le mafanafana, ma mafai ona liua le ufiufi i totonu o se nofoa ato mo le nofo.

Tulaga e manaʻomia muamua

O le mea sese autu i le teuina o pateta i luga o le faapaologa e aunoa ma le mafanafana e mafai ona faailoaina ai mea le talafeagai e vaʻaia ai le pusa. Ina ia mafaufau e uiga i lenei mea, e pei o se tulafono, latou te amataina pe afai o le vevela i fafo atu o le faamalama ua uma ona paʻu tele, ma ua maua e le pateta le kiona muamua.

Aua e te popole i le tele o le vevela pe a faʻamafu le fagu. I soo se tulaga, o le vevela i totonu o le a le mafai ona vave tulaʻi ma faaleagaina le fua. Ole faʻamalosi e le faia mo le faʻavevela, ae ia tausia le vevela.

I le vevela tumau ile 0 ° C

O le tele o mataupu o le teuina o fualaau faisua ua vave ona mou ese atu i se vevela tumau i luga o le faapaologa po o le loggia. E leai se mea e faʻalavelave ai i le vevela, e mafai ona faatulaga le ea e ala i le tatalaina o le faamalama mo sina taimi. O mea nei e sili ona masani ai le teuina o pateta i luga o se faapaleni mafanafana.

  • Nets ma pateta - E mafai ona e fausia se tamai fale mai le telefoni masani, tosoina ma faʻasaoina i le va o puipui. O puipui o se niche e ufiufiina i le polypropylene ie poʻo le afaina. E mafai ona e moe i le meaʻai i lenei mamanu. Mai luga, e mafai ona e fausia se ufiufi, pe na ona ufiufi i se ie.
  • Faʻailoga - O le masani masani o le teuina i potu mafanafana, e le manaʻomia ai le fausiaina o fausaga. O taga e maua ai le tele o meatotino a le ea ma e le tuʻuina i le susulu o le la. E mafai e ato taʻitasi ona uʻu atu i le 30 kilokalama pateta.
  • Pusa fafie - O se auala sili ona fiafia e teu ai pateta. E i ai le tele gafatia ma le faʻatusatusaga e faʻaaoga. E mafai ona e tuʻu i ni laina se lua i le tasi.

Faʻailoga taua

O le vevela i luga o le faapaologa e le tatau ona sili atu i le 17 tikeri, a leai o le a faʻamago fatu ma o le pateta o le a leai so latou tofo.

O se faapaleni pupuni malulu i le taimi atoa o le teuina o le taumalulu o le a mafai ona faʻaosoina ai le amataga o le pala. O le faʻamaʻapeina o se mea e manaʻomia muamua mo le faasaoina lelei o pateta. O le suavai i totonu o se potu malulu e tatau ona i ai le maualuga o le 45-50%.

E faʻapefea ona faʻafefe ia pateta mo se taimi umi?

  1. O le tulaga autu mo le manuia ma le umi o le teuina o pateta o le filifiliga lea pe a faʻatau ma faʻavasega mulimuli ane. E lelei lelei le tausia lelei o tubers maloloina ma e le mafai ona faʻamago pe pala.
  2. Aua nei teuina le "falaoa lona lua" faatasi ma isi fualaau faisua i le aoina. Na o le pau o pateta o pateni. E mafai ona latou momoe faʻatasi i se pusa. E i ai i le beets le malosi e gauai ai le sili atu o le susu.
  3. O le ui atu i fatu, e le faatagaina ai le faʻasaoina o le eleele pa'ū i pateta. O lea mea e le faia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o mea malie.

E na o paluga maualuga e mafai ona teuina mo se taimi umi, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete e faʻatatau le faʻatau ma le sauniuni o pateta.

Auiliiliga e uiga i mealilo o le teuina o pateta i le taumalulu i totonu o le pulou, matou te taʻuina atu iinei, ma mai lenei tusiga o le ae iloa e uiga i tuutuuga o le taofia e tatau ona i totonu o le faleoloa o fualaau aina e aloese mai le pala ma faaleagaina le fualaau faisua.