Fua o le gaosiga

Araucaria Chilelen Evergreen Needles

Aiga O le Araucaria Chilean laau o Atenitina ma le talafatai o Chile. E faʻaleleia ni nila o se fale fale.

E mafai ona maua le laau i togalaau ma greenhouses o le Russian Federation ma Ukraine. E masani ona maua i Amerika, Caledonia, Pasila, Ausetalia.

O se laau tele. Ulu maualuga sili atu ma le 60 mita. Ole maualuga o le pale e mafai ona sili atu ma le tasi ma le afa mita. E fiafia i se tau malulu timuga.

E tupu i luga o le eleele o loʻo lelei ona lelei. Na te taliaina le lamala ma afa malulu.

Tausia pe a faʻatau

A maeʻa le faʻatauina o le nila fufuluina le pefu lalo o le tapuni o le vai.

Mo le tuputupu ae e tatau ona filifili se tulimanu lelei. e aunoa ma le susulu o le la.

E le mafai filifili vaega e lata i le mafanafana o le mafanafana poʻo le mafanafana.

O le Chilean Arukarya ua faʻaumatia e le vevela vevela. Manala e ola lelei i togalaau aina, i luma o togalaau ma faapaologa i le ea fou.

Faʻasa

E tatau ona faʻataʻavaleina vavaeese vai i le vevela o le potu. O le tagata e nofo i le fale e sili ona faʻasusu pe a mu le palapala. Pine e fiafia i taimi uma e sasaa mai se pulumu.

O ia auala e le faatagaina ai le fugalaau e faʻavaivai, taofia le uluaʻi lanu lanu. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le suavai ma le faʻaleleia o meaʻai.

Fuga

Laʻau o dioecious evergreen. O loʻo i ai tane ma fafine. I aso ua mavae, o nisi o laau na gaosia i le monocotone.

Ae ina ua mavae le taimi na suia ai e le pine le itupa.

Pupa o tamaitai e maualuga tele. E foliga mai o se foliga lanu. O le maualuga o le kuputu e mafai ona ese mai le 5 i le 30 senitimita. O loʻo i ai ni fatu lelei i le aofaiga mai i le 70 i le 250 fasi vaega.

Manatu o tane o loʻo pito i luga o le laau. I le tele, latou te laʻititi nai lo tamaitai. Ole mamao e le sili atu ma le 12 simita le mamao. I le telē, e matua vaapiapi, faʻaloloa, paʻu i le foliga.

Faʻavaeina o le Crown

Crohn sapling pyramidal foliga, lautele lautele. O lālā pito i lalo o loʻo i luga o le eleele. A maeʻa le taimi e amata ona "fulafula" le laau ma ua pauu i lalo. O lālā pito i luga o loʻo i totonu o vailaʻau. E mafai ona faʻaloloa ma faʻafefe.

Pale i laau matutua pala i foliga o se faamalu. E na o le pito i luga o le ogalaau e tu ai. O ogalaau e ufiufi i laʻau laiti. E i ai la latou fausaga paʻu tino. O laulaau o loʻo faʻatulagaina laufanua. Latou te ufiufi uma ia upega.

O palakalafa e lafoaʻi ai le vevela, mafiafia le lanu meamata. Faʻasolo mai le shtamba, lautele, umi taimi, resinous.

Soo

E manaomia e le laau se mea e sui i tutusa tutusa fefiloi ma peat, oneone, turf ma laʻau lau.

Mo Araucaria o Chile, e tatau ona faaopoopo i le eleele le eleele coniferous. I totonu o sea eleele, e masani ona masani le paina, e matua ola ma tuputupu ae ai.

Totoina ma totoina

O le totōina poʻo le toe totoina e tatau ona faia. Mati-Aperila poʻo Iuni. Faʻafeiloaʻiga e manaʻomia naʻo faʻataʻitaʻi lautele ma malolosi tele. I tafatafa o ia laau, o le palapala e ufiufi i se aʻa. O lenei mea moni e mafua mai i le mea moni e faʻapea, o toleniga e le lelei le faʻafeiloaʻi.

Mo le faʻatinoga, e tatau ona e filifili lautele tane. O tamai fagu e le mafai ai ona faʻasolo lelei le malosi o le laau. Faataʻitaʻiga o tagata matutua e le sili atu i le fa taimi i le tausaga.

O laau talavou e mafai ona ola ae sili atu ma le lima tausaga e aunoa ma le faia e le tagata.

Tofiga

Laʻau faʻapupula totoina o fatu ma vaevae ese. Mo le faapipiiina o tipi tipi tetele. E vaevaeina i ni vaega laiti e le sili atu i le 15 senitimita.

I luga o togi taʻitasi e tatau ona le itiiti ifo i le 15-20 inisi lanumeamata. O le seleselega ua totoina i totonu o se eleele malulu ma suʻesuʻe lelei ma le totoʻa tulaga o le vevela.

E sili le vaʻaia i lalo o le mauga. O le malolo e le sili atu i le lua sene. Totoina o fatu na gaosia i le amataga o le tautotogo. O fatu e totoina i le eleele ua saunia ma faʻamamaina lelei. A maeʻa le tolu masina, e tatau ona aliali mai muamua pupu.

Tuputupu ae

Araucaria Chilean manaʻomia le tausiga faʻapitoa. O le laau e fiafia i potu susulu ma vaalele lelei. Ua tuʻuina atu vaʻa e ave i totonu o le togalaau poʻo le faletusi. Aua nei faatagaina le susulu o le la.

O le fugalaau e sili ona fiafia i le ata. Manaomia le vevela i luga o le 12 ° C. A leai, o le nila o le fugalaau e mamae ma paʻu.

E tupu tele i le vevela o le oti. Manaomia le suasami lelei ma le faʻaleleia o vaiinu.

Lulu

Araucaria Chilean leaga faʻaletino i totonu. Laʻau talafeagai manaʻomia se ea fou. Le taumalulu sili ona malulu e le tatau ona pau i lalo o le 10 ° C. Ae le tatau ona sili atu i le 15 ° C.

I le tautotogo, e toʻa le fale i le vevela o le 19 ° C. Olela e le taliaina le vevela i luga atu o le 22 ° C. E tatau ona e aloese mai le oso saʻo o le la.

E fiafia tele le laau i le malamalama. Faʻamasinoga o le malamalama e tatau ona mai itu e lua. Afai e le tupu le laau i totonu o le kiona, o le pine pine e liliu i vaiaso uma e 90 °.

Faatoaga aoga

Toto laau e mafai ona faʻaaogaina i le kuka. E faʻaaogaina i le falanu ma le mata.

Pine Needles Na faaaoga e tagata Amerika Amerika i vailaau e faʻaitiitia ai maʻi ma faʻamaʻi eseese.

O le laupapa e le pasi ma o se mea lelei. E faʻaaogaina mo le fausiaina fale. E faamama lelei e le laau le ea.

Igoa faasaienisi

Latin igoa Araucaria o Chile - "Araucaria araucana". I le lautele o tagata e taʻua o le laau o ni Chile. O le igoa e sau mai tagata Initia o Mapuche, o loʻo nofo i le avanoa o "Araucano".

Sa taʻua e Initia o le laau "Pehuen". Pine o se laau paia. O le mea lea, na taʻua e tagata i latou lava o "Pehuenches" - "tagata paia."

Ata

Chilean Araucaria: o se ata o ni mea e le masani ai mo i tatou.

E uiga i le Araucaria ma pe o le a le uiga o le tausiga o lenei laau, matou te fia taʻuina atu ia te oe itulau o la matou 'upega tafaʻilagi. O le a e iloa e uiga i ituaiga, mea aoga ma mea e afaina ai, faapea foi ma faamai ma meaola faalafua o se tasi o tagata aupito leva o loo ola i la tatou paneta.

Maʻi ma faʻamaʻi

Chili Araucaria ua afaina aphids. O fofo fofo e talafeagai mo le pulea o manu. 300 gm o le fasimoli o loʻo faʻaitiitia i le 10 lita o le vai malulu. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e faʻapipiʻiina i ni pine o le pine seia oʻo ina mou atoa le pest.

Pine e mafai ona aafia mealybug. Ina ia faʻaaogaina, e tatau ona faʻamalolo le laau faʻatasi ma Vertimec, Tsvetofos poʻo Fitoverm ma se vaeluaga o aso e fitu seia oʻo ina mou atoa le pest.

Araucaria O Chilean e fiafia tele i le faʻamautu ma le faʻaleleia. E tali lelei i le faʻamalosi. Faʻapenaina e fatu ma vaevaega o fatu. Toto fatu e mafai ona faʻaaoga i le kuka. O le laau o se dioecious evergreen.

Ma o iinei e mafai ona e matamata i se vitio e uiga i lenei laau faʻasalalau uiga ese.