Apple laau

Eseese o laau o le apu "Veteran": uiga, lelei ma pala, fautuaga i le tuputupu aʻe

Atonu e foliga ese pe ae vaai atu i se tamaititi e fugaina le apu ma fai mai o le mea lenei, fai mai, o la matou veteran. Ae o mea uma o le a vave ona manino pe a oʻo ina manino o loʻo tatou talanoa e uiga i le igoa o le ituaiga apu lauiloa "Veteran". Mo le lata i le tolusefulu tausaga, o ituaiga o apu o lenei ituaiga ua sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau, i totonu o faatoaga tumaoti ma luga o faatoaga o pisinisi tetele taufaatoaga. Faatasi ai ma le maualuga o tauvaga o loo i ai i le va o le tele o ituaiga o apu na fafagaina e le aufaifaatoʻaga, o le mea lea e tele.

Talaʻaga o ituaiga faʻatoʻaga

I le 1961, na selesele ai e le aufaifaatoaga a Soviet fatu na seleseleina mai Apu Amerika "Tupu" i totonu o le eleele. Ae ui i lea, o le laau lava ia e aofia uma i lenei ituaiga. Ma o fua na maua mai ona o le saolotoga o le palotaina, na latou tauaveina i totonu lava ia ituaiga o isi apu o laau, lea na aumai ai le pollen i fugalaau o le "Tupu." O se taunuuga, o se tuufaatasiga mataʻina na tupu i se avanoa, lea na taitaia e taumafaiga a le Soviet breeders N. Krasova, M. Mikheeva ma E. Sedov i le tulai mai o se ituaiga taumalulu fou, ua iloga i uiga taua.

E te iloa? I nisi nuu Siamani, o le aganuu o le totoina o le apu i luga o le aso fanau a le tamaititi ua faasaoina e oo mai i lenei aso. E talitonuina i le auala o le a tupu ai, e mafai ona e iloa le mea na tupu o le pepe.

Laʻau faʻamatalaga

O foliga vaaia ma uiga o le apu "Veteran" e tutusa uma: o le tuputupu ae e le sili atu i le tolu mita, le tuputupu ae, mausali, tetee i faamaʻi, faapaleina o le pale, tele o fugalaau, fualaau ma laulaau. O le pale o le laau e lapotopoto, ma o le lala ma lala o loo valiina i se uiga lanu enaena enaena.

Vaʻavaʻai i ituaiga masani o laau o le apu: Uralets, Pepin saffron, Peresitene, Champion, Bashkir Beauty, Berkutovskoe, Tupe, Sun, Northern Synaph, Candy, Ranetki, Semerenko, Uslada ma Melba.

Fualaau Faʻamatalaga

I lenei ituaiga taumalulu, o fualaau aina e suamalie i le amataga ma e mafai ona oʻo atu i le mamafa o le 160 kalama, e ui i le averesi latou te mamafa 100-140 kalama. O fua e faʻataʻamilomilo ma sina laugatasi ma faʻatasi ai ma sina pito i luga.

O le pi o apu e lamolemole, e foliga mai ua solo, ma e susulu laitiiti. O le lanu o le fualaau aina e lanu samasama-lanu-lanumeamata ma se lauiloa e susulu i itu. O le meaʻai suamalie o le apu ei ai le lanu enaena manaia, o se manogi malosi, ae o le manogi sili ona suamalie le tofo. O le au faigaluega i le iloiloina o le tofo o lima e lima e mafai ona maua fua o le "Veteran" i le 4.5 points.

I nei apu, o le tele o mea pectic, vitamini C, sugars, acids ma mea-gaosi, lea i le malulu, faatasi ai ma fua e mafai ona teuina seia oo i le ogatotonu o Mati.

Uiga o se ituaiga

O lenei ituaiga o taumalulu e mafai foi ona mafua mai i ituaiga maualuga ma gaosia ma skoroplodnyh lea e matua talafeagai lelei mo togalaau matuia. O le apu o le "Veteran" e ola, i le averesi, e oʻo atu i le fasefulu tausaga, ae ui i lea, ma le tausiga lelei, e mafai ona oʻo i le onosefulu tausaga.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

Faʻatoʻaina e le Faatoaga le malosi o Veteran e tetee atu ai i meaola faalafua ma faʻamaʻi e pei o le fua. O le uiga o lenei faiga e mafai ona faʻataʻitaʻiina e le faʻataʻitaʻiga o le paʻu, o se tasi o fili sili ona matautia o apu. I lalo o tulaga masani, o le apu o le "Veteran" e tulaʻi mai i le osofaiga o lenei maʻi, ae ui i lea, i taimi o timuga umi, o le tetee e pau, ma e mafai e le laau ona maua le maʻi. I le vevela o le tau, e mafai ona pa'ū ifo i luga o le apu se faʻamaʻi faʻamaʻi i foliga o paʻu paʻu.

Siaki tulafono mo le tagofia o le paʻu i luga o apu.

E pei o faʻamaʻi, e mafai ona osofaia lenei ituaiga ma le tele o isi. O le apu o le apu, anufe, pinworm, creeper, aphid, paʻu paʻu ma le tele o meaola faalafua e le gata ina faaleagaina ai le laʻau, paʻu ma fua, e mafai ona osofaia ai le apu, ae faaitiitia ai foi le malulu o le laau, lona tetee atu i faamaʻi ma le gaosiga.

Afai e te manaʻo e puipuia le fua o apu, faitau pe o le a le mea e fufuluina ai le apu mai faʻamaʻi.

Faʻafefe o le lāmala ma le faigata o le taumalulu

O le teteʻe o le laau i lenei laau e tutusa foi. O lona uiga, e mafai ona tatalia le malulu, ae le malosi.

Ae mo manaoga mo le eleele ma le ea, ona sili atu lea ona faigata mea uma. E pei ona uma ona tatou fai mai, o le afaina o le suavai e afaina ai le malosi o se laau e tetee atu ai i faamaʻi. Ae peitai, o le le lava o le susu e afaina ai le ola maloloina o le apu. A uma ona totōina ma ao faagasolo le tausiga o laau apu laʻitiiti e tatau ona fafagaina tele. I le tau vevela, e manaʻomia lou faʻaleleia o vai ma lauʻau. E sili ona lelei mo lenei metotia o le fufuluina i le afiafi. A leai, i le taimi o le vaitau, e mafai e le apu ona galo ona laulaau aʻo lei amataina le taimi faatulagaina.

E te iloa? O le uluai totoina o le apu i Rusia na aliali mai i le XI seneturi i lalo o Yaroslav le Wise on the territory of Kiev-Pechersk Lavra.

Gestation period

E matua lelei lava le ola lelei o apples i le faaiuga o Setema, e pei ona faʻaalia i le foliga mai o se lanu mumu lanu i luga o le apu.

Fuga ma Faʻamauina

I le tautalagia o le muamua o lenei ituaiga, o lona uiga o le laau e vave amata ona fua mai i le fa i le lima tausaga talu ona totoina. I le valu tausaga i le iva tausaga, e mafai e le apu ona maua mai i le 60 kilokalama o fualaau aina mai se laau, ma o se fualaau aina mai laau matutua e mafai ona oʻo i le 80 kilokalama.

Mo se seleselega tele, aoao pe faapefea ona maua se apu e fua mai.

Malosiaga ma le teuina

O fua o le apu o lenei ituaiga e ofoofogia mo le lelei tele ma e mafai, pe afai e tuu i se nofoaga malulu, tumau i le lelei seia oo i le ogatotonu o Mati. Pe a faʻaleleia lelei, lea e aofia ai le afifiina lelei o fualaau aina, apu e gafatia ai femalagaaiga, lea e faʻafaigofieina e latou paʻu paʻu ma le tino.

Tulaga tuputupu ae

O lenei ituaiga o apu e sili ona fiafia i le la, avanoa avanoa mo lona ola manuia, pe a fai o le maluluina o le ea ma le seleseleina o le suavai pe a maeʻa le timu. O lenei laau e le gafatia le vavalalata ma aʻa o le eleele, talu ai e matua matautia lava le tuputupu ae o le laau ma lona gafatia e fua mai ai fua.

Mo le "Veteran" sili atu le pelenozem talafeagai, e pei foi o oneone ma eleele eleelea.

Taimi aupito sili ona lelei ma le faʻaleleia o mamanu

Totoina o laau apu e mafai ona i ai i le tautotogo ae lei tosoina le pupuʻu po o le tautoulu i ni nai masina ao le i taunuu mai gutu. O le tele o faifaatoaga e sili ona fiafia i le totoina i le tautoulu, ma talitonu o le seedling e sili atu ona manuia aʻa.

I le tautotogo o le tautotogo, e tatau ona saunia le lua i le tautoulu, ma i le tautoulu - e tatau ona eliina le masina ao le i totoina. E masani lava, o se lua e eliina mai i le futu ma foliga o le 80 centimita. Afai ei ai ni fualaau, o le va o vaeluaga e tatau ona itiiti ifo ma le fa mita.

Ona tatau lea ona faatumulia le lua i se paluga o le paluga, humus, faapalaga, lefulefu, faapea foi ma le superphosphate ma le fugalaau falai i le aofaiga e lua selau kalama lelei. Afai e tatau ona faaopoopo le oneone oneone oneone i vaega tutusa ma le eleele. Sasaa lenei paluga, lea e manaʻomia ona faʻatulagaina, faʻatasi ai ma se pito i lalo ina ia mafai ai ona alu i luga o le maualuga.

E taua! Ina ia aua neʻi mumu aʻa o se laau laʻititi, e le manaʻomia le faʻaaogaina o le kulimi ma le vailaʻau i le palapala i le taimi o le totoina.
A maeʻa le eleele mo le masina, e mafai ona totō le fatu, lea o pupu e tutusa ma le tele o aʻa e tatau ona saunia i totonu o lua, ma e tatau ona tuʻuina le laupapa i le ogatotonu mo le faʻatoʻaga fatu. Pau le moe o aʻa o se laau, e tatau ona e tosoina le pusa e aveese ai le vavao i le va o aʻa ma le eleele.

Ona tatau loa lea ona faʻapipiʻi le eleele i luga o le paluga, ma o le paʻu lava ia e fusifusia i le siteki. A maeʻa lena mea, e tatau ona sasaa le suālaʻau i le vai (se pea pakete) ma faʻafefiloi ma le faapalaga. A maeʻa vaiaso e lua, e tatau ona toe faʻaauau le faʻaaogaina o le vai.

Faʻavae o le tausiga taimi

O le tausia lelei o laau talavou e aofia ai vaiinu masani, veleina o le laau, tatala ma mulching, faapea foi ma le teuteuina, faapipii ma saunia le laau mo le taumalulu.

Faʻaleleia eleele

E tusa ai ma le au atamamai, o le faʻamalosia o le faʻamaina o aʻau o le a mafai ona faʻateleina lo latou gaosiga e 25-40 pasene. I lalo o le totoina fou ma laau laiti i le tau vevela, e tatau ona e sasaa i totonu o pakete vai i aso uma e sefulu, ma e manaʻomia le fafagaina o fagu matutua i taimi e fa: seia oʻo ina fuga lauusiusi, lua vaiaso talu ona fuga mai fugalaau, ona lua vaiaso lea ae lei totoina apu. taimi mulimuli ia Oketopa. O le auala aupito sili ona lelei o le faʻaleleia o le suavai o le totoina lea.

A uma le suāsusu, ia mautinoa e faʻamalosi le palapala ile taʻavale, lea e le gata ina taofia ai le susu, ae faʻamalosia ai foi le gaogao o le ea i aʻa, ma i le taimi e tasi e faʻaumatia ai vao. O le faʻaaogaina o le ogalaau e tatau ona avea ma se faʻatagaga faʻapitoa pe a uma ona faʻamafa.

Laʻei pito sili

Talu ai ona o le totoina o fatu i totonu o le palapala ua maeʻa, ona oʻo lea i le tolu tausaga muamua, e mafai ona e faia na o se tautotogo totogoina o le laau faʻatasi ai ma fugalaʻau. Ma o le apu, lea o loʻo fua mai, e manaʻomia le faʻatoʻaina o le autumn o le autumn ma le vailaʻau oona, phosphate ma le fugalaau.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

E le tatau i se tasi ona manatu faatauvaa i le taua o le faiga o le teuteuina o lala mo le manuia o se laau ma e oo lava i lona gafatia e maua ai se fua maualuga. E le gata i lea, o le teuteuina vave o lala o laau talavou i le tautotogo e mafai foi ona faaosofia ai le amataina o le fualaau aina.

Vaʻaia le setete o le ola maloloina o le laau ma le gafatia e maua ai se fua maualuga, faitau pe faapefea ona lelei le fufuluina o le apu.
I le taimi lava e uma ona totoina ai fatu i totonu o le eleele, e amata le teuteuina muamua. O pepe laiti e totoe i lālā pito i lalo, ma aveese le pito i luga o le ogalaau autu. I laau ua uma ona fua mai, e lua vae tolu o le palealii ua aveesea, lea o le a vavaeeseina muamua ai lālā matutu, faapea foi lala e tupu aʻe i luga. O se taunuuga, o le mauaina o le susulu o le la i le fua o fualaau aina e matua faafaigofieina.

E taua! Aua le teuteuina lala laititi o laau..

Saunia mo le taumalulu

A o le i amataina muamua fulufulu muamua, e tatau ona tatala lelei le poloka poloka, faʻafefiloi i le faapalaga, peʻa pe na o le vao, ma nonoa le ogalaau i le vao, pepa paʻu pepa poʻo le mea e leai ni togalaau. Aʻo lei faia lenei mea, o le aʻa o se apu laʻitiiti e aoga e faʻamaeʻaina i se vaifofo o le penisina, ma se tagata matua ma se vaifofo o le lime.

Faaaoga e Apple

O fua o le apu "Veteran" e masani ona faʻaaogaina i le lisi o mea a se tagata. Latou te fiafia e 'ai io latou foliga masani, talu ai le maualuga maualuga (e tusa lava pe manatu o faiva faʻapolofesa) tofo o nei apu o le a toalaiti lava tagata e mafai ona faʻamalo. Mai fua o le "Veteran" ua maua mai ai fualaau lelei ua mamago, faapea foi ma suamalie. Ia, na o le matagofie lava e sau mai nei apples jam, jams, jam ma mea faʻafiafia.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o laau apu o le "Veteran" e aofia ai:

  • maualuga fua;
  • muaʻi alofa;
  • aʻafiaga o le kulimi;
  • maualuga le tofo o fua;
  • le gafatia o apu mo le teuina i taimi uumi e aunoa ma le leai o se lelei;
  • faigofie togafitiga o laau.
Ma e tele naua mea le lelei o lenei ituaiga matagofie:

  • mataʻu i gutu malulu;
  • le gafatia i le paʻu i le taimi o timuga;
  • vave paʻu lau laau i le taimi malogo.

O le tele o apu o le "Veteran" mo le toeitiiti atoa le tolusefulu tausaga talu ona i ai ma tetee atu i talaaga o le tauvaga tele mai isi ituaiga apu o le a le gata ina leiloa ai ona tagata, ae na faamalosia ai foi lona tulaga maualuga i le va o ituaiga o le taumalulu i vaega o faifaatoaga ma luga o faatoaga o agrofirms.

Faʻamatalaga mai tagata o loʻo faʻaogaina fesoʻotaiga e uiga i aogā ma faamanuiaga o apu

Ou te fiafia i apu, atonu e pei o isi tagata uma. Faatasi ma au, latou te fiafia e 'ai i laʻu' au toka ma auga. E mafai ona e 'ai i ni fua tele ma e le afaina ai allergies. O taimi taʻitasi ou te faia ai le sua o le apu fou, faʻafefiloi i le rimoni, kālatika, pipi, ma isi. Na o iinei e sili atu ona manaʻomia e faʻatau ai le apu lea na faʻataunuʻu ai le anufe, o lona uiga e saʻo lava e aunoa ma GMO ma e le togafitia i ituaiga uma o mea oona. Talu ai nei, na ou toe teuina i luga o apu, sa faaosoosoina au i le matagofie e oo lava ... Na ou faamamaina se tasi o paʻu ae o se tasi na faalavelaveina au, i se tulaga lautele, na galo ia te aʻu le apu, na ou manatua na o ni nai aso mulimuli ane - i loʻu teʻi, na foliga mai paʻu. Vavega !!!

Viola

//irecommend.ru/content/predpochtenie-yablochku-v-kotorom-poselilsya-chervyachok

E sili ona aoga ia apia, ae ou te lei alofa muamua ia i latou. E masani ona ave e loʻu tama ia apu i le taimi e momoe ai ma tuu i lalo o le aluga, ma i le po e goto i latou e aunoa ma le pupula o ona mata, matou te talie lava i taimi uma, ae o le taimi lava na ou maʻitaga ai, na masani foi ona ou masani ai. Sa le mafai ona ou alu e moe e aunoa ma se apu, ma i le po sa ou taumafa ma le naunautai. Ma o le mea lena sa ou matauina: E masani ona i ai ni faafitauli i le faletaele, na ou mafatia mai le faamalosi mo le tolu pe fa aso, ma o lea ua na o aʻu lava e mafai ona ou tamoe i le faletaele i le taeao, ua mou uma oʻu faafitauli. Sa ou manatu o le alofa mo apu o le a o faatasi ma le maitaga, ae leai ni apu, ae itiiti lava i le po) Ou te taumafai e ai le apu ao lei alu i le moega, na amata ona galue le intestine e pei o se uati.

galausta

//irecommend.ru/content/yabloko-pod-podushku