Faʻaleleia e tipi

Faʻamatalaga o le tuputupu ae Iberis evergreen i lau togalaau

O Iberis Evergreen o se vao lauiloa o le aiga pepelo (kapisi), numera e oo atu i le 40 ituaiga. Le igoa lona lua - Iberian, pepa, stennik, razlelepestnik. I totonu o le natura o loʻo sosolo ai i vaega maugā o Asia, o atunuu o le Metitirani, i le Caucasus, i le Crimea ma le pito i lalo ifo o Don.

E te iloa? Na maua e Iberis lona igoa mai le upu Iberia - o le igoa Eleni anamua o Sepania i aso nei, lea o loʻo ufitia ai le tumutumu o mauga Iberia.

I totonu o le togalaau, o Iberis e foliga mai o ni lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, e toso e isi vao. Iberis foliga matagofie ma matagofie, e lelei tele i le tele o ituaiga o fugalaau ma laau talatala, e manaia manaia ma matagofie. I le taimi lava e tasi e le manaʻomia ai ni tau faʻapitoa poʻo se taimi.

Faʻamatalaga o le tuputupu ae Iberis evergreen i lau togalaau

Mo le tele o tausaga, ua matou iloa le Iberis o se togalaau, paka, aganuu vao. O lenei mea totino e le lelei ma e sili ona lelei ona teuteuina uiga. Ae mo lona gaosia e tatau ona e iloa nisi o mea faʻapitoa.

Faʻamatalaga ma foliga o le iberis

E foliga mai o se tamai togavao laulaau, 20-50 cm le maualuga. Paʻu paʻepaʻe, lauulu, lanu eseese pe lamolemole, susulu ma fugalaau. Iberis - o se laau lea e suamalie i laulaau ma "fafagu" i le tautotogo ma laulaau. Fugalaau - siliva po o le lanu-paʻepaʻe, laitiiti -1-1.5 cm le lautele, aoina i luga o faʻamalosaga e oʻo atu i le 40 pcs. i totonu taʻitasi. O le fua o se paluga faʻaputu ma le fatu samasama samasama, lea e tupu mai mo le fa tausaga. I le 1 g o fatu - e oo atu i le 450 fatu. E fuga faalua: o le fua muamua o Iberis e tusa ma le 3-4 vaiaso ia Aperila-Iuni, le lona lua - i le ogatotonu o Aukuso. I le fugalaau, o le lapoa o se laau e tasi le iberis e 80-100 cm. O le aʻa e sili ona taua. E oʻo atu i le 10 tausaga i le tasi nofoaga.

E taua! Talu ai ona o le tele o aʻafiaga autu o le aʻa, e le fautuaina le au matutua matutua ina ia faʻaliliu mai le tasi nofoaga i le isi.

Iberis e le o se mea e sili ona faigata mo lona taua, ae e sili ona aʻa ma fuga sili i luga o papa, oneone, palapala eleelea.

O ituaiga sili ona lauiloa o Iberis evergreen

Snowflake - laititi laiti vao e oo i le 30 cm le maualuga ma fugalaau paʻepaʻe sinasina. Fugama - ia Aperila.

Findel (Findel) - pyshtsvetuschayuschie vine laʻau 25 cm le maualuga.

Laʻau laʻitiiti (Little Gem) - ituaiga eseese, o le afa-poses e le sili atu i le 12 cm.

Totoina o Iberis Evergreen Seeds

Toto fatu i ni auala se lua - tuusao i totonu o le eleele pe totoina fatu e fai ai ni laau laiti.

Totoina fatu mo fatu

Mo fatu, o fatu laau e totoina i totonu o pusa i le ogatotonu o Mati. Mo le faia o lenei mea, filifili le manaia, faʻalelei, ma le palapala. E mafai ona e faʻatau fanua mo tipu. E le tatau ona faʻaaogaina le faʻamaʻi faʻamaʻi. E faʻamamaina le eleele, ma faʻafefeteina i luga ma fatu, ona fatuina lea o fatu i le eleele (o se palapala e le maualuga atu nai lo le 2 mm) ma ufiufi i tioata poʻo ata. O le Greenhouse o loʻo fausia i totonu o se pusa e ufiufi - o se faʻataʻitaʻiga e tatau ai mo le totoina o le fatu pe a fufulu lelei ma faifai pea.

E taua! Pe a faʻavae le gaosiga o le kiona, ina ia aloese ai i laasaga tuʻufaʻatasiga, e tatau ona faʻaalu taimi ese le malutaga e faʻamalosi ai faʻatasi ma faʻamalosi faʻamalosi i le taimi e tasi.

Suavai ma le faʻaeteete, sili atu i se pulumu, aʻo solo le palapala. A maeʻa le 10-12 aso o pine, o le a tatau ona faʻaaogaina i le tele o vailaʻau. Totoina o laau Iberis - pe'ā uma ona oʻo i le 'eleʻele 6-7 cm le maualuga. A o lei faia lenei mea, ia tilotilo le pito ma tupu laau totino faatasi ma se polo palapala mai le fagu i totonu o le palapala.

Totoina i fanua tatala

I le itu i saute, i le mea e leai se malulu, e mafai ona totoina fatu i le taumalulu i le taufaʻagogo. I isi eria i le tautotogo, pe a maeʻa le kiona ma mafanafana. A o lūlūina, ia maitau le tau o le vaipanoa taʻitasi ma le mamafa o le taumalulu, eseese i tausaga eseese. I le averesi, o Aperila poʻo Me. O le loloto o le totoina o pu e 6-10 mm, o le fatu e sasaa i se laina manifinifi ma ufiufi ile eleele. Faʻamamaina lelei. A maeʻa le germination (e masani lava ina ua mavae le 14-18 aso) e totogo mai fafo, o le lautele i le va o le 15-20 cm.

E te iloa? Afai e te totoina le ituaiga o Iberis ma se eseesega o 2-3 vaiaso, o le a totogo i le togalaau i le taumafanafana uma.

Isi auala o le fausiaina o Iberis evergreen

Laʻau

O le tipiina o laau ua vaeluaina pe a uma ona totō, totoina i totonu o koneteina poʻo ni ulo, latou te fatuina se pulega kolivala, tuʻu i se nofoaga pupula. O le seleselega e ave i luga o le 5-8 cm le umi i le tausaga ua tuanaʻi, e 3-4 laasaga e mafai ona tuʻu i totonu o le pusa e tasi. O le totōina o Iberis i le malae vaʻaia e faia i le tautoulu (ona faʻamafanafana lea o le fale mo le taumalulu) poʻo le tautotogo o le tausaga a sau.

Vaega o rhizomes

O lenei auala e taua foi o le vaevaega o le vao. Latou te faʻaaluina i le amataga o le tautotogo, vavaeina le au o le vao mai le tasi ma faʻapupuu le pito i luga pe a ma le 1/3 - o le a fesoasoani lea i le laau e faʻalelei lelei i se nofoaga fou.

Latou te filifilia mo le gaosiga o le afa sili ona matagofie ma malosi.

Filifilia o se nofoaga ma paaga mo tagata oona

E talafeagai mo mauga mau, togavao maʻa, maualuluga o maʻa, e foliga mai e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma le maa vao ma maʻa teuteu. O tuaoi ma le tuaoi o le iberis i fugalaau fugalaau ma moega fugalaau e foliga mai e mataʻina. Ua fusia faatasi Iberis ma le saxifrage, o loʻo faʻapipiʻi i le phlox, sūlū, alissum papa. E ese foi ituaiga ituaiga o iberis na totoina faatasi e foliga lelei. O lenei metotia, ona o le le lelei o le eletise i le taimi o le fugalaau, e le talafeagai pe afai ua fuafuaina e aoina fatu mai laau mo le fausiaina.

E taua! O Iberis e taua tele, pe a totoina oe e te manaʻomia e teu lenei mea ma aloese mai nofoaga malulu - o laau ma laau tetele. Afai o se maupuepue, ona filifilia lea o le nofoaga mo tagata mai le itu i saute poʻo sasaʻe.

Iberis tausi togafitiga i lau togalaau

O ia lava, o Iberis e susulu ma ola lelei, o le mea lea, pe a fuafuaina lau togalaau, e tatau ona e fuafuaina se nofoaga mo le taimi muamua. I le tulaga lautele, o le tausiga o le laau e faigofie lava. Faʻasalaga i se taimi talafeagai, aloese mai le malolo mama mai le palapala, faʻafeinu o taimi uma e faʻafetaui ai. Fertilizing i le eleele mo le iberis e le mafai ona faia, ae afai e te fafagaina aʻo leʻi fuga, o le a sili atu le faʻalelei ma tele. E talafeagai le aveeseina o fualaau o le fugalaau ma teu ai siaki pe a uma ona fuga mai ile tolu. A maeʻa le lima tausaga, e lelei tele tagata Iberis e nofo i lalo - a leai o le a faʻaitiitia le fugalaau.

Saunia o Iberis Evergreen mo Winter Colds

Aoina fatu, tipi ese fugalaau mamago, teuteuina ia 'ie - afai e te nofo i le itu i saute o loʻo i ai le taumalulu, e leai se isi mea e tatau ona faia. Afai i matu, e tatau ona e ufiufi mo le taumalulu, mo se faʻataʻitaʻiga, lala vavae.

Faʻaauau o Iberis evergreen i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

Iberes ua lava le puipuiga i faʻamaʻi. Ae e mafai ona aʻafia i le kapeti, le mealybugs, fuga fugalaau faʻasalalau ma faʻamaʻi faʻaleagaina o rhizomes ma le inu tele. Mo le togafitiga o iniseti leaga e faʻaogaina ai initaneti insectoacaricides, lea e faʻaumatia ai meaola faʻamaʻi o tagata oona. Ma o le aʻa ua pala, ua totoina le afi ma susunuina, ma ua togafitia le eleele ma fomaʻi.

E le faigata le tausia o tagata oona, ma o le matagofie o le fiafia e maua mai i lona tupu aʻe e lelei tele. O Iberis e masani ona teuteuina fale ma fale mautotogi. I totonu o le fagu o loo i ai se mea manogi matagofie.