Fua o le gaosiga

O a mea aoga mo le tino o le tagata, o le faʻaaogaina lea o le eletise alder

Ua leva ona i ai i totonu o le Slav, na taugata mo ona faʻamalologa. I tala faʻasolopito, e toetoe lava o vaega uma o lenei laau e faʻaaogaina: paʻu, laʻau, pusa. O le a tatou talanoa e uiga i le mea mulimuli.

Faʻatauina o vailaʻau o ulu

Tannins i le tuufaatasiga - o le mea tonu lava lea e maua ai le malosi o le astringent, aafiaga o le hemostatic, e aofia ai tannin (pe tusa ma le 2.5%) ma le gallic acid (pe a ma le 4%).

E te iloa? Ua leva ona matua taua tele le koala a Alder i le gaosia o le fana.

E i ai foi i totonu o pusa:

  • flavonoids;
  • protocatechuic acid;
  • chlorogenic acid;
  • gaʻo gaʻo (tusa ma le 16%);
  • fomaʻi;
  • faʻamau.

Mea tau vailaau

O lapisi ma meaʻai o cones o loʻo i ai faʻamaʻi-inflammatory, hemostatic, astringent, mea faʻamaʻi pipisi. Ona o lo latou gafatia e faʻaitiitia ai le faʻamalosi ma le pala, latou te faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le tau faasaga i le manua. Ua faʻamaonia i stomatitis ma goto toto.

I le faʻaopopo atu i le alder cones, o vailaʻau faʻapitoa e iai foi ni moli hop ma pine.

Talosaga faafomaʻi

Alder cones e taatele i vailaau masani, ua faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi:

  • colitis;
  • afaina o le intestinal;
  • afaina o le mucous membrane o le manava ma le tootoo laiti;
  • ulcerative colitis;
  • faʻasologa faʻatematika;
  • gout;
  • malaria;
  • maʻi catarrhal;
  • gasegase toto;
  • tiga faʻamau.

E te iloa? I tala faasolopito o tagata Komi, o le alder na manatu o se laau paia e mafai ona faamatalaina e uiga i le maliu o se tagata.

Faʻaaogā i le olaga i aso uma

Ua maua e Cones a latou talosaga e le gata i vailaau, ae faapena foi i le olaga i aso faisoo. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua tuʻuina i totonu o aquariums. Ma e le gata mo faʻamoemoega faʻapitoa - o meaola o loʻo aofia i totonu o fualaau aina e talafeagai mo le faʻamalosia o le vai.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Faʻaaogaina i le tautoulu. E tatau ona faatumuina eleele mai le falemaʻi i vai inu. Ona liligi lea o le meaʻai i totonu o le pusa tioata seia oʻo ina vaivai le vai. O le teuteuina e le faʻapitoaina le vai. Ae ui i lea, e lelei tele pei o se vai vai. O le tele o vaitafe vai ma faʻaitiitia ai le afaina o le vai fou. O le decoction o loʻo i ai se aʻafiaga o le gasegase ma faʻamalolo ai le pala ma le faʻaleagaina o le tino. E mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaau faʻamaʻi e faʻafetaui ai le flexibacteriosis. E le faʻaitiitia le faʻamaina. E le o faʻavauvau le tele o laau. O le atinaʻeina o algae mumu e le lelei. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona e siakiina le faʻamalosia o le vai ma le potassium. Afai e tusa ma le 8 pe sili atu, ona le mafai lea ona e faʻaaogaina. O le decoction e fesoasoani i le tausiusiuga o le iʻa, o le lanu susulu o laʻau, iris, congo, ma isi iʻa. E le leaga le teuteu pe a aveesea le aʻafiaga o le televave o Kostapura ma le faʻagata. E mafai ona e malemo i totonu o le pusa tioata 1 fualaau aina ma 3-5 cones i le 100 - 120 lita vai. O le a vave ona liu enaena le vai. Masalo ona o le mea o loʻo fusifusia ai le siaki, o le a faʻateleina le fufulu masini. Puipuia mai le vai o le ai ai i luga o foliga o laumei e faʻaogaina i luga o le omomi.
V.K.
//forum.vitawater.ru/index.php?/topic/1841-primenenie-olkhovykh-shishek/?p=64325

Afai o loʻo i ai ni uʻamea po o ni vali i totonu o le pusa tioata, o le a fesoasoani mai ia aʻa e taulimaina le malie, o tannins i le tuufaatasiga o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o laʻau o crusetaceans.

Vitio: faʻaaogaina o alder cones i le pusa tioata

E tasi le selau lita o le vai e tatau ona tuʻuina mai i le 5 i le 10 kuputu, e faʻatatau i le malosi o loʻo manaʻomia. O le aafiaga e lua mo le lua masina, pe a maeʻa ona faia se faʻamatalaga.

E taua! Suavai mai i luga o pusi e mafai ona avea ma enaena. E le afaina ai tagata vai ma algae.

O fualaau matutua matutua sa alofagia e le na o aquarists, ae faapea foi tamaitai manaomia. E masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina o mea e gaosia i lima, tuʻufaʻatasia ma isi fugalaau mama, vine, lala, anise.

E faʻaaogaina i fugalaau ma paneta. Vaʻavaʻai faʻatasi ma kofe kofe ma e mafai ona teuteuina topiary (kofe). Aemaise lava e taua i latou i le tuufaatasiga i le autu o le Tausaga Fou ma talafeagai lelei i totonu o le Kerisimasi.

Contraindications

Faatasi ai ma le anoanoai o mea aoga, o loʻo i ai pea le faʻailogaina i le faʻaaogaina o laau toto:

  • tasi le le faapalepale (allergies);
  • maʻitaga;
  • lactation period.

Seleseleina ma teuina o meafaitino mata

O le vaitau o le seleselega o le seleselega o laau toto e pau i le pito o le tautoulu ma mulimuli i le taumalulu uma. E mafai ona e aoina mai i le tele o auala:

  1. vavae ese lala laau laiti ma pe a uma ona tipi ese lima i luga;
  2. toso le vao ma faaputuputu fualaau paʻu.

E mafai ona i ai i totonu o ogaumu poʻo ogaumu masini mumu, faʻapea foʻi ma atigipusa, faʻasalalau i nisi taimi. O le vevela ole vevela e le tatau ona silia le 60 ° C. O fualaau tipi e tatau ona tusa ma le 2 cm le umi. O sisi e oʻo atu i le 1.5 cm e talia, ae sili atu pe a leai. Lanu - enaena pe enaena.

E taua! E le mafai ona e faʻaogaina faʻasolosolo faʻatasi ma siama, e le maeʻa maeʻa, ma se manogi manogi manogi.

Faatasi ai ma le teuina lelei, o le soifuaga ola o le gase e oʻo atu i le tolu tausaga. E sili le tuʻuina i totonu o se taga poʻo se pusa faʻatasi ma se tapuni. O le potu o loʻo teuina ai e tatau ona mago ma faʻamalosi.

E faʻafefea ona fai ni aluga o le alder: recipes

Mo le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaaogaina i foliga o decoction ma infusion.

Atagofie

O le teuteuga e talafeagai mo togafitiga:

  • gastritis;
  • afaina o mucous membranes o le manava ma le tootoo laiti;
  • faaleleia atili le microflora intestinal.

O le fua e faigofie lava: sasaa atu 50 kalama o fatu alder i totonu o se fagu, sasaa se lita o le vai, ia faʻafefe ma faʻafefete mo le kuata o le itula. A maeʻa le gaʻo ona faʻaauau (40 minute), ona aʻafia ai lea.

E taua! Soo se mea teuteu e mafai ona faʻaaoga mo le faʻaaogaina fafo. I le tulaga o mumu, paʻu o le paʻu - ia faʻamamaina pama, pe a fai o ni maunu - e faʻamama ai lou gutu ma gutu.

Ave le kuata i le kuata 3 taimi i le aso 30 minute aʻo le i ai ni taumafataga mafanafana.

I le colitis ma le dysentery, o le decoction ua saunia sina eseesega: 20 kalama o cones o loʻo momoe i totonu o se atigipusa, sasaa le lima ipu vai inu ma simmer mo le 15 minute. Tuu mo le lua itula ma faamama. A o leʻi 'ai mo le afa afa o le susuga mafanafana.

Teu fale e le sili atu i le lua aso i se nofoaga malulu.

Faʻatau

Mo le togafitia o faafitauli ma le gastrointestinal tract e fetaui lelei ma le afaina o fua o alder. Mo lana tapenapenaga e tatau ona sasaa se ipu vai inu vai lua fufulunini o cones.

Mo togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e faʻaaogaina: chaga, propolis tincture, sea buckthorn, flax, calendula, siliva Shepherdia, launiu launiu, fasi mea anise.

Latou te le manaʻomia ona faʻamavae muamua - pe a maeʻa le lua itula e sauni le faʻamalolo o le faʻamalolo. E tatau ona fufulu ma ave i le afa afa aʻo leʻi fafaga 3-4 taimi i le aso. Taumafa uma fasi kuka i le aso.

Laʻau matutua - o se oloa faʻapitoa i togafitiga faafomaʻi. Latou te fesoasoani i le toʻatele e feagai ma maʻi, e aunoa ma ni aʻafiaga. E mafai foi ona faigofie ona maua i totonu o se fale talavai pe na o totonu o le togalaau lata ane po o le vaomatua.