Laʻau

E faʻafefea ona tupu se fugalaau fugalaau mai fatu i le fale

O Abutilon o se laau totino o le aiga o Malvaceae. O le fugalaau e fesuisuiaʻi i le foliga muamua o laulaau e foliga tutusa lelei. I Rusia, e mafai ona e maua ni ituaiga fugalaau: fuga, Amazonian, tafe ma Mesopotamian. E faʻapefea ona ola i totonu o le fale, pe o le a le tausiga i le fale e tuʻuina atu - mataupu e aafia ai le tele o tagata fugalaau i Rusia.

Abutilon (faʻalelei totonu): tausiga ile

O le faʻatau mai o se fale fale, pe faʻapefea ona tausi lelei e tatau ona vaʻavave vave. O Abutilon o se laau telefoni feaveai e fiafia e faʻasalalau moli. O le fugalaau e sili ona tuʻuina i luga o se faamalama e faasaga i sisifo, sasaʻe poʻo sasaʻe sasaʻe.

E foliga foliga foliga

Totogi

O le malulu o le siosiomaga i totonu o le potu e mafua ai ona taofi le fugalaau ma laʻau e pau. E iai foʻi se faʻalavelave faʻapenei e ono tupu i le amataga o le taimi vevela. Aua le tuʻuina le fugalaau i talaane o le vevela.

Mo faʻamatalaga! Ina ia puipuia lau laʻau, e mafai ona e tuʻuina se vai i tafatafa o le ulo.

Manaoga faʻamalamalama

O le leai o se malamalama e tau atu i le avanoa o laulaau ma le faʻalauteleina o le aʻa. I le taumafanafana, e fautuaina se poti ma se laau e tuʻu i luga o le fale i fafo. E le mafai ona e sosogiina se fugalaau o loʻo i totonu ole la. O lenei mea e mafua ai ona mu.

Feavega o le ea

Totonu o le fale i le fale e manaʻomia tausiga faapitoa. O se taufaʻamataʻu i le fale i totonu o ata. O le maualuga o le malulu o le ea i le fale i le taumafanafana e tatau ona tusa ma le 16-25 ° C. I le vevela o le tau, o le mutaʻaga o faʻavalea e tupu. I lenei tulaga, e tatau ona fufulu laau.

E taua tele le puipuia o le palapala mai le faʻamamago, aua o le a amata ona faʻaitiitia le tumutumu o fua. O le leai o se susu e faʻaalia i foliga o le samasama o lau. I le vaitau o le tuputupu ae e te manaʻomia e fafagaina le laau i le mineral ma organic fertilizers 1 taimi i le 14 aso.

O le manogi o se fugalaau fale, o le tausiga e eseese, mo se faataitaiga, mai le geranium. I le taumalulu, o loʻo i ai se faʻaititia o le tuputupu ae o laau. O le fugalaau e le manaomia se paʻu faaopoopo. O le vevela pito i totonu i le taumalulu e tatau ona tusa ma le 18-22 ° C.

Faʻalogo lelei! Faʻafetai i le faʻafeinuina masani, faʻamago ese mai le eleele e mafai ona aloese. Ina ia puipuia le soona ola o le aʻa, e mafai ona e faʻapipiʻi le fagu i luga o se fasi puafiti.

E faapefea ona fua

E faʻapefea ona tupu le fufulu mai fatu i le fale

E tele auala e fai ai faʻatoʻaga i totonu.

Laʻau

Mo le faʻatinoga o le faʻatinoga, e tatau ona e ave le popo apical. E tuʻuina i totonu o se faʻafefiloi o le oneone, paʻu ma meaʻai. Ina ia fatuina se siosiomaga e faʻaleleia ai le fale, e ufiufi ia mea i se pulou cellophane. O le laau e tatau ona faʻasolosolo malie.

Muamua tisi

Taua! O le lelei o le vegetative metotia mo le faʻalauteleina o meaʻai e aofia ai le faʻasaoina o lau lanu o fugalaau.

Ina ia saunia mea e toto ai, e tatau ona e mulimuli i laasaga i lea sitepu ma lea laasaga:

  1. Muamua e te manaʻo e tipi ese le vavae ese mai puʻu ola maloloina. O latou umi e tatau ona tusa ma le 10-14 cm.
  2. O le tipiina o le togi e tatau ona fufuluina i le malala e puipuia ai le faʻaleleia o meaola ninii.
  3. E tatau ona aveese laulaau ma pupu mai le pito i lalo o le laau.
  4. A maeʻa, ona tuʻuina lea o le tipi i le eleele ua saunia. Faʻateleina le faʻagasologa o aʻafiaga o aʻafiaga e faʻaaoga ai se vaifofo o le zircon.

Faʻalogo lelei! E faʻapitoa le faʻapipiʻiina o le auala e faʻaolaina ai le faʻagasologa o le faʻatupulaʻia o le maota o totonu.

Fatu

Ina ia tupu fua mai fatu, e tatau ona e gaosia le mea toto. Nai lo o le faʻafefeteina o le pati, na amata ona faʻaogaina e le au fai togalaau auala sili ona lelei mo le faʻamaʻiina o fatu (phytosporin, trichodermin).

O fatu taitasi e tatau ona faʻafefete i le vai i le vevela o le 15 ° C. E tatau ona vaʻaia i totonu o le 21 aso.

A oʻo ina e tuputupu ae, e mafai ona e faʻaaoga le kulupu Juliet. O le maualuga o le laau e mafai ona oʻo atu i le 1.5 m. O le vailaʻau paluga Abutilon o Bellevue ua manatu o se fugalaau le lelei. O le tuputupu ae mai fatu e manaʻomia ai le tagata e teuteu vine e saunia mea.

Vaʻaia

O loʻo i ai le avanoa e faia ai ituaiga eseese o laau i luga o le tasi ogalaau o le gaogao.

Teuteu

E faʻapefea ona tupu aʻe le lobelia amupe mai fatu i le fale

Ina ia faʻapipiʻi le faʻaaoga, e tatau ona e mafaufau i le taimi o le tausaga. E sili ona faapuupuuina lauulu i le tautotogo. A aunoa ma le teuteuina, e le gata ina leiloloa lona foliga, ae toetoe a le toe fuga. E le gata i lea, e manaʻomia le fausia o se pale matagofie e oʻo i le 1.5 mita le maualuga.

A maeʻa ona teuteu, e toe faʻafoʻisia atoatoa lau laʻau i totonu ole vaiaso. E ao ona tuiina sikula i le 1/3 o le uumi muamua. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona lafoina le laau i se potu mafanafana.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le abutilone

Faʻalogo lelei! O le maualuga o le laau pe a teuteuina e tatau ona tusa ma le 30 cm. I le faasolosolo malie, e mafai ona e totoina se togavao masani.

Laʻau talafeagai

Fugalaau Pentas: tausiga o le fale ma le fatuina o mea e tutupu

O le eleele sili ona lelei mo le abutilone e tatau ona lava le gafatia o le susu ma le manava. Ina ia aloese mai le chlorosis, o le pH e tatau ona i le va o le 6-7.

Lena le eleele mo fugalaau e mafai ona e faʻatau i le faleoloa

Ina ia tuputupu ae, e mafai ona e saunia le eleele. I le avea ai ma faavae, e faʻaaoga ai solofanua solo ma humus. E faʻapipiʻi faʻamalaʻau minerale i le faʻafefiloi maeʻa. O le a le vaega e faʻafefiloi:

  • 2 vaega o le lalolagi;
  • 1 vaega humus;
  • 1.5 vaega o le oneone oneone.

Puipuia o Pest ma Disease

O aʻafiaga mo le faʻaaogaina o iniseti: whitefly, apogaleveleve mite, mealybug, scutellum. Parasites e fafaga i le sua ma mafai ai ona oʻo atu i le oti o le laau.

Ina ia iloa iniseti leaga, e tatau ona e siakiina pea laulaau ma ia maua ai ni mea e faaleagaina ai fafo. Ina ia faʻaaogaina siaki ma papafasi, e faʻaogaina ai le filogides e mafai ona faʻamaʻi faʻamaʻi.

O foliga mai o se fugalaau e aafia i se lanu papaʻe

A aʻafia i le paʻu palapala, e aliali mai se paʻu paʻepaʻe i le pito i luga o lau. E mafai ona e feagai ma faʻamaʻi pipisi e ala i le faʻaaogaina o le baseazole. Faʻaleagaina le papaʻe papaʻe e taʻitaʻi atu ai i le samasama ma le paʻu o lālā. Ina ia faʻasaoina le tagata, e tatau ona e togafitia le fugalaau ma taofi le pyrethrum poʻo se vaifofo o decis.

O le faʻatoʻilaloina e le mealybug o loʻo faʻaalia mai i le foliga o se mea taua, lea e faʻatele ai le avanoa i le ea ma le malamalama. I lenei tulaga, o laulaau o le fugalaau e amata ona pisi. O le faʻamaʻi ei ai sona aʻafiaga i le aʻa o le fugalaau. E mafai ona e faʻateʻa ese le mealybug e ala i le togafiti i se sipuni o le sipuni o loʻo tago i le ava.

Taua! O nofoaga afaina e manaomia ona togafitia ma karbofos.

O le a le mea e fai pe afai e lanu samasama

Aiseā e lafoaʻi ai le lanu samasama ona o le mea e faʻaaoga? E tele mea e tau atu i lenei mea:

  • leai se malamalama po o ni meaʻai;
  • vai faasamasamanoa;
  • o le laau e aafia i meaola faalafua.

Laʻau samasama ona o le leai o se meaʻai

<

Faatasi ai ma le leai o ni elemene, e amata ona paʻu lau laʻau. Faʻamanatuina e Florists se faʻaitiitia o le tuputupu ae o laau. I le avea ai ma se pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau faʻalavelave faigata "Ferrovit". Lanu samasama atonu e foliga mai e moe pe a faʻamautu le fuga mo mafuaʻaga masani.

Aiseā e faʻaaogaina ai le laʻau o le vao

O lapisi o Abutilon e lanu samasama ma pau ona o le le talafeagai o le siosiomaga. I le taumafanafana, o le vevela aupito sili ona lelei e tatau ona i ai i le vasa o le 16 ° C i le 25 ° C. E le gata i lea, o le laau e tali atu i le tele o le susulu o le la.

O le a le mea e fai pe afai o le a paʻu le paʻu

O loʻo taʻu mai ai e le lava le suāvai. O le faaletonu o siaki e iloa ai o ia lava i le tulaga o le paʻu lauusiusi. O le Abutilone lafoaʻi laulauina pe afai e tupu le pala ona o le faateleina o le manogi.

O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu e le talafeagai le faʻavelaina, sili atu le maualuga o le vevela poʻo le leai o se malamalama. E aoga foi le siakiina o le laau mo faailoga o le faaleagaina o manu. E mafai ona fesoʻotaʻi le lafoaʻi le laʻau ma le faʻaitiitia o le ao. O lenei faagasologa o loʻo faʻaalia ai le sauniuni mo le vaitau taumalulu.

O Abutilon o se laau telefoni, e alofagia e le tele o faifaatoaga. Aua le tuʻu se fugalaau e sosoo ma mea faʻavevela afi. O le maualuga o le vevela o le ea i le taumafanafana e tatau ona i le 16-25 ° C. Ma o le a totogo ai le taumafanafana uma ma fiafia faatasi ma ona aʻafiaga o le fale.