Fua o le gaosiga

Totoina fatu o le maple i le fale

O le ufi mo se taimi umi o loʻo i luga o le nofoaga mamalu i totonu o laau laʻau teuteu. O se uluaʻi laau maualuga lea e iai ona foliga faʻalelei ma foliga lanu. O le auala o le tuputupu ae o le fua mai fatu e faia e le gata i le au fai togafesa, o lenei mea na tupu e le mafua ai ni faigata e oo lava i le amataga.

E mafai ona tupu ituaiga uma o manu mai fatu

I le lalolagi ei ai pe tusa ma le 150 ituaiga o maple. O le mea lea, muamua e tatau ona e filifili po o le a le ituaiga laau e te manaʻo e faʻaleleia. Aiga o le tele o ituaiga o Amerika Amerika i Matu. O le ituaiga sili ona taua o le suka suka, o loʻo maua i sasaʻeo Kanata, faʻapea foi i le eria o le Great Lavrentyev Lakes.

O le tele o ituaiga mea taua e faʻalauteleina e ala i le tipi poʻo le faapipiiina, ma na o nai vailaʻau e lelei mo le totoina o fatu. O le tuusaunoaga o le faʻataʻitaʻiga a Amerika, faʻateleina ma fausiaina i soo se mea, Ae ui i lea, ona o le tele o le faaputuputuina o pepe susu i luga o le laau, o lenei laau ua aloaia o se faamalu i totonu o le tele o atunuu.

Siaki le faʻamatalaga o ituaiga e sili ona lauiloa, e taua: mumu, Iapani, suauʻu lele, Flamingo, Manchu

O le mea lea, mo le totoina e fatu o ituaiga nei e talafeagai:

  • faʻamanuiaga;
  • Ginnala;
  • lanumeamata
  • Tatar.

E mafai ona e faigofie ona maua fua o fatu i le vaomatua o le taumalulu i se faaputuga o laulaau mata i lalo o laau. I le mea e le tatau ai ona leiloloa i le sailiga mo mea mo le lumanaʻi mo le totoina, e tatau ona i ai sou manatu e uiga i foliga o fatu. O lenei laulaufaiva faʻalua lua. O le fua e aofia ai vaega e lua, o ia mea uma o loʻo i luga o le tasi fatu saito ma se lau lanu lanu meamata. Fualaau aina fua i tausaga taʻitasi ma tele.

E te iloa? Faʻamasani le musumusuga lauiloa "Jack Daniels" ave i totonu o le malala o Amerika. O lenei tekonolosi ua taua foi o le Lincoln process.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

Le isi e tatau ona e filifili i luga o le saite lea e te fuafua e toto ai lenei laau matagofie. O le nofoaga e sili ona talafeagai mo le totoina o laau toto o loʻo matala i le la. I le leai o se vaega o loʻo faʻamalamalamaina i tausaga muamua o le soifuaga o le tino, e mafai ona faʻatagaina le paolo malulu malamalama.

Ae mo le palapala, e sili ona lelei ma matala. O le mea lea, ao le i totoina le palapala e tatau ona tatalaina, ia tutusa. E le gata i lea, ua fautuaina e faʻamalo le eleele o togalaau ma se vaega itiiti o le faʻafefiloi o oneone, peʻa ma humus.

I le gasologa o le vaitau, o le a faʻafiafiaina oe i lau togavao faʻaalia: talimalo, Badan, astilba, geykher, hellebore, stonecrop, viola, tradescantia.

Afai e tafe vai i tafatafa o lau togalaau togalaau, ona tatau loa lea ona taoto i lalo o le lua o le eleele, le 10-20 cm vailavai o le oneone, lapisi po o le faalauteleina o le omea i le mafiafia o le tusa ma le 15 cm. O le alavai o le a faaleleia atili ai le tafe o le otaota otaota.

Fuga vine

I lalo o le natura masani, o fua o le laau na amataina ia Aokuso, pau i le tautoulu, ma amata ona tautotogo i le tautotogo. E faʻavae i luga o nei faʻalavelave masani, e tatau ona faʻataunuʻu. Mafaufau i faʻaaliga o uiga malulu ma tuʻufaʻatasia.

Faitau e uiga i le faʻaaogaina o le manogi ma le suamalie i vailaau masani.

Gutu

Stratification Taualumaga ("faʻamalosia") e mafai ai ona e ausia vave vave le totoina o mea toto. O le uiga o le auala malulu o le faatumauina lea o le sulu i totonu o se siosiomaga e le masani ai, pe a uma ona amata ona tupu malosi le laau i le natura. O le metotia e talafeagai mo le tele o ituaiga o maple. Amerika, Norwegian, Iapani, tele-salu, suka ma nisi ituaiga mumu lafu mumu i le taumalulu, ma faatasi ai ma le vevela o latou vevela latou te tulaʻi mai ai.

O ituaiga uma o loʻo i luga o fatu o loʻo i luga ua tuʻu i le eleele i le autumn poʻo le masina o Tesema. Afai o lau laau ei ai le lionfish i le tautotogo po o Iuni, e tatau ona faia le germination ile eleele. Afai e te fuafua e lūlū saito i le malae vaʻaia, faʻaaoga le auala malulu mo le 90-120 aso ao leʻi oʻo i le malulu tele.

I tafatafa o le otaota e mafai ona e totōina chestnut, rowan, pine, uila ma teuteuga teuteu.

O lea la, alu i le "vela" malulu:

  1. Faʻaofi sina lima o moa ma le vermiculite i nai pepa palasitika tiola. Ina ia taofia le uluina o le fuga, ia faia i totigilima faʻaogaina ma ia faʻaaogā na o mea mama mama.
  2. Ina ia faʻaitiitia le totoina o mea totō, sasaa i nai mataua vai.
  3. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faaopoopoina nisi o mea malie. O lenei mea o le a puipuia ai fatu mai le faaleagaina. O le puipuia o fualaau mai le aafia i le soona fai o se fungicide, ia faaopoopo sina mea itiiti o lenei mea.
  4. Faʻalautele fatu i totonu o pepa (20-30 samples i mea taitasi). Ina ia mafai ona maualuga le aveeseina o le ea mai le pusa, teuteu ma le faaeteete i alofilima. Faʻailoga ma le faʻaeteete taga.
  5. Ua tatou taunuu i le taimi o le tuusao saʻo o fatu. I lea tulaga, e tatau ona teu fatu i totonu o se pusaaisa i le vevela ile 1-5 ° C. O lenei vevela lea e faʻaleleia ai le germination o fatu o le tele o meaola.
  6. I aso uma e 8-15 aso, siaki ato mo le condensate, siaki poʻo isi mea e le manaʻomia.
  7. Taofi taga i le pusaaisa mo le 40-120 aso. Mo le germination o le tele o ituaiga e ave mai le 90 i le 120 aso. O le faaupuga germination o fatu mo le 40 aso e seasea - e ese mai na o le tele-taloina ma isi ituaiga.
  8. O le taimi lava e amata ai ona tupu le fatu, aveese ia ato mai le pusaaisa.

E taua! Afai o maua le faʻasalaga i totonu o le taga faʻatasi ai ma mea e totō ai, ia faʻamalosi e tulei i lalo ina ia mafai ai ona faʻafefe le afu vai. Aveese ma le faaeteete le taga i luga o le isi itu ma faataga ia fatu susu susu. Afai o le fatu, i se isi itu, e vevela, faaopoopo 1-2 laʻau vai i le ato. Ma talu ai ona ua e vaʻaia soʻo se faʻailoga o le fesuiaiga, filifili ma toe faʻaaoga aafia le lionfish.

Maalili ma malulu

Mo fatuga e matua faigata lava ona tupu, o loʻo faʻaaogaina se mafutaga tuʻufaʻatasia (mafanafana ma le malulu). O le aano o le metotia o loʻo taoto i le aʻafiaga o le totoina o mea e faʻaleleia ai ma vevela. O lenei tekonolosi e manaʻomia ituaiga mauga ma ituaiga Asia. Pepa, siaki ma fasi mea lanu eseese e le mafai ona tupu ma e manaʻomia se tausiga faaopoopo. E faʻaaoga lenei mea i le tele o isi ituaiga mai Asia, faʻapea foʻi ma papa ma mauga. O fatu uma o lenei vaega e tupu i le tautoulu po o le taumalulu. Na o le totoe i le eleele, o fatu e mafai ona tupu pe a mavae tausaga.

O le tele o nei ituaiga o ituaiga o loʻo i ai se pericarp maʻoti (shell) lea e manaʻomia ai nisi gaioiga. O faifaatoaga faʻapitoa e masani ona "tipi" i luga o le pericarp, lea e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae o tipu. O le faʻaaogaina o le pito i lalo o le fatu (faʻafeagai ma le apaʻau) ma se faila laitiiti o le a fesoasoani foi (taofi vave, o le taimi e te oʻo atu ai i lalo, tatala sina pusa). E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina e faʻapipiʻi mea totō i le hydrogen peroxide mo le tele o itula, mulimuli ane ua fufulu lelei. Pe mafai foi ona e sogi le lionfish i totonu o le vai mafanafana mo se aso.

Faitau pe faʻapefea ona tupu se fale (abutilon) fale.

Ina ia faʻamaluluina le atigi anufe ma fafagu le tamaʻitaʻi, faʻapipiʻi fatu mo le tasi poʻo le lua masina ile potu mafanafana (i le vevela ile 20-30 ºC). Le faʻamaonia i le taimi e fesootaʻi ma le leai o se suʻesuʻega lelei i luga o fatu o ituaiga taʻitasi taʻitasi.

I le isi, ia faʻaaogaina le saito i le "malulu" vela. Ina ia faia lenei mea, o mea totō e tatau ona faʻapipiʻiina i ni taga palasitika ma se tagala (e tusa ma le 20 iʻa lafulemu i totonu taʻitasi), fai sina tamaʻi lima o moa po o isi lavalava pito i luga e faʻaleleia ai le germination. Faʻafeiloaʻi afifi i le pusaaisa. I vaiaso uma lava, siaki ia afifi ina ia leai ni faailoga o le fesuiaiga poo le vavao i totonu.

O le tele o ituaiga e manaomia ai le itiiti ifo o le 90 ma le maualuga o le 180 aso e faʻasolo ai.

E taua! Aua le faʻamoemoe o le a mafai e fatu taitasi ona tupu. Faataitaiga e faaalia ai e na o le 20% o le krylatok e totoina.

Fatuina o fatu i le palapala

E mafai ona e amata ona totoina fatu laau mai fatu i totonu o se fata ile fale pe totōina i fafo pe a uma le kiona e solomuli.

Afai e te manaʻo e puipuia le fale mai i faʻafitauli faʻapitoa masani, saili pe aisea e te manaʻomia ai le mulumulu palapala.

Totonu

I totonu o se siosiomaga e le masani ai (i totonu), o fatu e totoina i fata i le loloto o le 2-3 cm ma apaʻau. Afai i le lumanaʻi e te le faʻamoemoe e faʻavasegaina laau laiti, ona e manaʻomia lea ona e vaʻaia le itiiti ifo i le lua mita i le va o fualaau. Ae ui i lea, e sili atu ona lelei le totoina o le lionfish i se mamao vavalalata - o le ae maua le avanoa e filifili ai ata sili ona lelei ma totoina i fafo. O fatu totō e tatau ona faʻafeinu. I le lumanaʻi, ia mautinoa o le palapala e masani ona susu.

E tatau ona aliali mai lanu i totonu o le 14-20 aso mai le taimi o le totoina. Ia manatua o le a amata lemu lemu: mai ia Setema, o le maualuga o le fana o le 20-40 cm, ma mo le tausaga muamua o le olaga e mafai e se laau talavou ona oʻo atu i le 50-80 cm le maualuga.

E te iloa? Maple Leaf i luga o le fuʻa a Kanata o lona uiga o le lotogatasi o le malo. I le amataga, o le laupepa e faʻaalia ai tamaiti uma o tagata malaga.

I luga o le auala

Faataitaiga ma lenei auala o le fatuina o fatu o fatu, lea e totoina ai i fafo i le tautoulu. I lenei tulaga, o fatu o le vaitau atoa o le taumalulu o loo i totonu o le natura natura, ma i le tautotogo e amata ona latou tupu aʻe. Ae ui i lea, ona o le malulu tele po o le taumalulu a le kiona, o le totoina o le totoina o mea iinei o le a sili atu ona maualalo.

E faʻatatau i le tele o laau totō, e mafai ona faʻauluina i se nofoaga tumau pe a uma le 1-3 tausaga. Pe a totoina laau totō, o le mamao i le va oi latou e tatau ona 2-4 mita. Afai e te totoina se pa puipui, e mafai ona faaitiitia le mamao i le 1.5-2 mita.

Mo le faʻavaeina o se pa puipui talafeagai ia laau totō e pei o: lanu paʻepaʻe, calinifolia, aronia, palasi, lilac.

O le totōina e tupu i vaeluagalua e tusa ma le 70 cm le loloto ma e tusa ma le afa mita le lautele. O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona tutusa ma le mea na faʻaaogaina mo le germination o fatu. E sili atu le faʻaopopo o le fugalaʻau faʻasaina i le eleele, mo se faʻataʻitaʻiga, compost poʻo humus.

I le pito i lalo o le lua e sasaa ai le mea i luga o se mauga, i luga aʻe o le "nofo i lalo" fatuga, faʻasaʻo aʻa. Ona sasaa lea o le eleele i se auala e le o le ū o le malo e le sili atu i le 5 cm i lalo o le eleele.

A maeʻa le fatuina o fatu, o le tausiga atili o fualaau e le faigata tele.

Ina ia faʻaleleia atili le faʻataʻitaʻiga ma faʻatonu lona tuputupu ae i le itu saʻo, saili uma uiga o le teuteuina i le tautotogo, autumn ma le taumafanafana.

Isi tausiga

E ui lava o le laau manogi ua manatu o se fualaau lelei, o laau laiti e manaomia pea le gauai atu ma nisi tausiga. O le tausiga o loʻo i totonu o le timuga ma le faʻamalositinoina o le palapala, faʻafefeina o le laau talavou o moega vao ma i le tele o isi auala.

E taua! Ina ia faʻaitiitia soʻo se faʻalavelave i le tuʻuina atu o le vai poʻo le ea i le rhizome, mai lea taimi i lea taimi, ia vele vao ma vele ese le palapala i le sone o le vaomatua.

O lenei aganuu e faigofie ona tumau i le timu, ae mo le matagofie ma le susulu o le paolo o laʻau e tatau ona faamalūlūina lelei. Faʻasusu le laau e seasea lava, ae faʻamalosi, ina ia le mago le eleele. I aso vevela vevela, e tusa ma le 2-3 pakete vai e tatau ona sasaa i lalo o fatuga taitasi ma togavao. I le tautoulu ma le tautotogo o le tautotogo, e mafai ona faʻaitiitia le faʻaleleia o vai i le taimi e tasi - tusa o le tasi i le masina.

Afai i le faagasologa o le totoina oe e te leʻi faʻaaogaina le fomaʻi poʻo le lelei o latou faʻaogaina, ia Mati-Aperila o le tausaga e sosoo ai, e tatau ona fafagaina le vao ma le superphosphate, masima masima ma urea.

I le taumafanafana, faʻamafanafanaina le laau faʻatasi ma Kemira Universal taavaletoso. (100 g i le 1 sikuea mita) poʻo soʻo se isi lavalava pito i luga o loʻo faʻamoemoeina mo fualaau aina.

I le vevela vevela, o laau laiti e sili ona lelei le pritenyat o le a fesoasoani e puipuia le pale mai i le susulu tonu o ave o le la.

O le masani masani faʻamaʻi o paʻu paʻu. Ina ia mafai ona faʻaumatia, o le laau e mafai ona sosolo i le filogides; o Topaz ma Fundazol e sili ona aoga.

O le tausiga o le mafaufaʻi e aofia ai foʻi le aveesea o lālā mamago ma maʻi. I le taunuu mai o pulu fou, vavaeeseina lala taʻitasi (faʻafetai i pupuleʻale, o le a mafai e le pale ona toe faʻaleleia na o ia, ma o le a latou maua le taimi e malosi ai ma tumau ai i le maualalo o le vevela).

Seʻi oʻo i le taimi e oso ai le kiona muamua, e tatau ona afifi laau talavou i le vaega o le rhizome ma lala laʻau faʻatasi poʻo isi mea e ufiufi. Pe a tutupu le vao, o le a latou le toe manaʻomia se malutaga ma o le a sili atu ona faigofie ona faapalepale i le natura.

E te iloa? I nisi itulagi o Iapani laulaʻaumumu i le suauʻu, tautuaina tagata lauiloa meaai meaai O laʻau na aoina mai se laau e faʻamalosi pe a ma le tasi le tausaga ile paʻu masima. O le vaega mulimuli o le ufiufi lea o laʻau ma se paluga suamalie, saunia e tusa ai ma se fua faapitoa, ma le kuka loloto falai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, maple - o se laau faigofie i le tausiga, lea e mafai ona e totoina i lau lava togalaau. O le manogi e sili ona manaia i le tautoulu, pe a liua lau lanu samasama ma le lanu uliuli. Ia faʻatinoina taimi uma faʻatonuga o le tausiga, ma o le a tupu lelei le laau faafetai ma le paranesi.

Faʻaaliga mai le upega tafailagi:

Aua o lau fatu e manaʻomia se taumalulu malulu. O le a le aoga le falemaʻi vevela. O le vevela e mafai ona maualuga atu nai lo le 10 kalama. Ma o loʻo i ai sau potopotoga tele mo sea ituaiga laau. Tulaga matautia o le fesuiaʻi o aʻa. Suavai lemu ma e mafai ona faʻatasi ma se pese.
Sprout
//bonsay.org.ua/forum/15-391-24012-16-1346520522

O aʻu uo e tuputupu ae lua. Leai se togafitiga, maloloina muamua vymahali. I loʻu togalaau, o loo taumafai foi o matou tagata e faatupuina le fatuina o le tagata lava ia, e aunoa ma se tausiga. I le auala, ou te leʻi matauina soʻo se mea matagofie, teuteu ma le maple, na o le foliga o se fuʻa Kanata. E na o le pau lava, pe a samasamanoa ia maʻalaʻau samasama, Kanata - moli lanumeamata, matagofie
vavuda
//fermer.ru/comment/45613#comment-45613