Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona fai se moa moa mo le 30 moa

O se moa moa lelei o se faʻamaoniga o le soifua mālōlōina ma lelei le gaosiga o manulele. I le vavave o tulaga, pe a pogisa ma eleelea, manu feʻai e le mafai ona maua ai manaoga o le faatupulaia mo meaʻai ma fuamoa. O le mea lea, i luga o le fale o le uarota e tatau ona mafaufau mamao. E faʻapefea ona faia se fale lelei mo 30 moa, matou te taʻu mulimuli ane i le tusiga, faʻatasi ai ma ata vaaia o ata ma ata.

Vaega o moa mo 30 moa

Afai ei ai sou poto masani i le fausiaina o fale masani, o le fausiaina o se moa moa e le faigata. I le taimi muamua e taua le filifili o se nofoaga lelei, malamalama. O le pogisa ma le paʻu i moa feʻaveaʻi e le o ni fesoasoani, o le mea lea e le taliaina ai le timu ma le faʻafefe vai e tatau ona aoina i lenei nofoaga. E tatau foi ona e aloese mai eleele maualalo, lea e tumau ai le ea malulu.

E te iloa? O le moa sili ona suamalie i le lalolagi o le Falani French Bress. Ua iloa o ia i le mea moni talu mai le 1957 ua na o ia lava le pule o le faailoga AOC. Mo le manaʻoga o lenei manulele, e faʻataunuʻu e le Farani i le tausaga se faʻaaliga matagofie o moa, lea e maua ai e faifaatoaga le avanoa e tauva ai mo le tino sili ona lelei. O le manumalo i lenei tauvaga e sili ona lauiloa. E le gata i lea, e faʻamalosia tagata taʻitasi taʻitasi e ala i se tinoitupe o le 10,000 tau.

Mo le 30 "tagata nofomau" e le manaʻomia se fale tele, aua o le lumanaʻi o le faʻamafanafanaina ma le moli o le a mafua ai se aofaʻiga lelei. Mo le nofo lelei o le nonofo ai o ia ituaiga manufelelei ma 8 mita sikuea. O le vaega ua fuafuaina e faavae i luga o le mea moni e 3 "aano o manu" po o le 4 "fuamoa" hens o le a totoina i sikuea taʻitasi.

I totonu e tatau ona tuʻuina atu i le tele o matala avanoa tatala. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le faasaoina o le aso i luga o mamanu faʻamalama. Aua lava nei galo ia te oe le tausiga o le matagi ma le faamalamaina o faamalama i le taumalulu.

Ina ia tumau pea le saogalemu o uarota ma ia le faʻamagaloina le avanoa e maua ai se saolotoga saoloto, o loʻo fausia se uʻamea faʻamalosi ma se fale i totonu o le fale. O le tele o nei faʻaopoopoga e le tatau ona itiiti ifo nai lo le potu. Ma o manu felelei e le o tolotolo i lalo o le upega, e loloto i le 20 - 30 senitimita i totonu o le eleele.

Afai e mafai e le atotupe, e le mafai ona e faʻalavelave i le fausiaina, saili pe faapefea ona filifili le moa saʻo moa pe'ā e faʻatau.

Tulaga manaomia mo le coop

O le au faifaatoaga e masani ona i ai le tele o fesili e uiga i le nofoaga o le fausaga, o lona totonu ma fafo atu o le faatulagaga. O mea sese na faia i le amataga o le fausiaina e masani lava o itu autu ia e aafia ai le faaitiitia o le fuamoa o fuamoa, o faamaʻi faifaipea ma le tuputupu aʻe o uarota.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga autu autu e tatau ona totogiina.

E taua! O lea la, e leai ni anufe o moa, ua fautuaina e veterinarian, mo faamoemoega puipuia, o masina uma mo aso e 3, e tatau ona fafagaina uarota o vaitausaga eseese ma le teuteuga fou o le chamomile ma le taula.

Nofoaga ma Fale

Pe a fuafuaina se fale faufale, ia muamua alu faʻatasi i lau fale e suʻe ai se sone talafeagai. I lenei tulaga, mafaufau i tulafono nei:

  1. Aua le tuʻuina se moa moa i le gaogao ma nofoaga susu.
  2. Fiafia i vaega tetele.
  3. E fautuaina e faifaatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga le faʻasolosolo faʻasinomaga, faʻasolosolo mai sasaʻe i sisifo.
  4. O pupuni i totonu o le potu e tatau lava ona faia i le itu i saute, ma i aso vevela vevela latou te mautinoa e toso.
  5. O le nofoaga lelei mo le fausiaina o se tulimanu mamao ma le filemu o le laufanua o le tamaoaiga, lea e leai ni ala o le pisa i lata ane. E manaʻomia e isi meaola ma tagata e seasea ona aliali mai.
  6. E lelei tele pe afai e vaeluaina le fausaga e se pa puipui o le a le mafai ai e le manulele ona sopoia le teritori ua vaʻaia mo ia, puipuia mai le matagi ma avea o se punavai o iniseti. O le mea moni, o ia fanua e tatau ona fuafuaina mai matu. Afai e le mafai, ia mautinoa e puipuia le moa moa ma se pa mafiafia e faia i laupapa, uamea po o filifili-fesoʻotaʻi.

Microclimate

Mo le gaosia pea o fuamoa, o moa i le gasologa o le tausaga e taua tele, vevela ma malamalama. O le mea lea, e tatau i le tagata fai fale ona muai iloa le vevela o le vevela o puipui (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o le paʻu filo po o le fulufulu moa) ma se faʻaoga faʻaoʻo i totonu.

E lagona le mafanafana o le vao i le falemaʻi 12 - 20 ° C. E taua le malulu e le mafai ona ulu atu i totonu o le faamalama, aua e te savali. I le vevela vevela, e mafai ona taofi le taofiofi o manu. O le mea lea, i le taumafanafana o le faʻaaogaina o le vaalele faʻalelei. E le taliaina i le taimi mafanafana o le vevela i totonu o le potu e maualuga atu + 25 ° C, aua o le a le o le auala sili lea e aafia ai fuainumera o fuamoa ma le lelei o meaʻai a manu.

Aoao pe faʻapefea ona fausia se moa moa mo le tuʻuina o launi ma salu.

O le leaga o le tau e lamatia ai le tau malulu i le taimi malulu, ma afai e mafai ona taofiofi lenei itu i luga o le auala, e leai se mea e lafi ai mai le tele o le susu i le falemoa. O lona maualuga maualuga o le 60 pasene. I le maualuga o fua, o moa e mamaʻi ma feoti.

E mafai ona e foia le faafitauli i le fesoasoani a se polokalama faʻalelei. Mo le mafuaʻaga lenei, e toʻatele le au taʻavale e tipiina i luga o pa puipui i luma o le puipui poʻo le nofoaga i lalo ifo o le taualuga i se mamao e 35 cm mai le pulou 2 paipa ma le faʻafefe e faatonutonu ai le fesuiaiga o le ea.

Faatulagaga

O uiga faʻatagaina o totonu o soʻo se moa chicken o:

  • paʻu;
  • nusi mo papa;
  • ipu inu;
  • fafaga.

E taua! Pe a faʻapipiʻi se fale, e puipuia e tagata e iai le tomai puipui puipui o le faamalama ma plywood shutters pe tuu se ata i luga ia i latou ina ia le gagau e moa le ipu.

O isi mea uma e le sili. O le galuega autu o le faʻaitiitia o mea faitino ma faʻamafanafanaina ai manu felelei ma la latou fesoasoani.

Faʻaleagaina

O le faʻaleleia pea o le coop e talafeagai mo ona tagata. O le mea moni, o le faʻasaʻoina o vaʻaia o ammonia, e faaopoopo atu i se manogi le lelei, e tauaveina ai le taufaʻamataʻu o le oona o moa.

O lenei, i le isi itu, ua afaina i le leiloa o faailoga o fuamoa-faamaʻi, faamai ma maliu o uarota. E le gata i lea, o le ea e fesoasoani e pulea ai le vevela o le fale ma le susu.

Malamalama

Mo le sologa lelei o atinaʻe o moa, e taua le umi ole ao ile itula e le itiiti ifo i le 10 12 itula. O le mea lea, ua fautuaina e le au atamamai e faaauupegaina i totonu o fale moa. I le taimi nei i le maketi o loʻo i ai le tele o auala e le taugata e foia ai lenei mataupu. E mafai ona e filifilia le uila, faʻamalosi, faʻasaoina o le malosi po o moli. E tatau ona amanaia tulafono o le saogalemu o le afi.

E taua! E taua tele le pogisa mo manu felelei uma. I le taimi lea, latou te fausia ai le ponaivi, sui le konetino (metabolism) (lea e taua mo le tumau pea o le atigi), maua ai le puipuiga. O lona uiga, e le aoga, i le afaina ai o lau uarota, e tuliloaina pea le maualuga o fua faatatau o fuamoa-fualaʻau ma ia ufiufi ai le falemoa i le po atoa.

Puipuiga o le coop mai tagata faimalaga

O tagata poto masani i le vevela e fautuaina vave tagata nonofo i le mafanafana e vave ona vavaeeseina le avanoa e ulu atu ai i meaola ma mea taufaasese i totonu o le fale. Ina ia faia lenei mea, i le taimi o le fausiaina, e manaʻomia le saunia o se sima. I le lumanaʻi, o sea fola e manaʻomia ai le faʻavave.

Faʻaauau mai le latou manaʻomia mo tau faaopoopo, e toʻatele tagata e faʻaititia le tau o le fausiaina, faia o fola laupapa. I lenei tulaga, e taua le faʻaitiitia uma o vavao ma pu, ma faʻaitiitia le puipui i pepa laupepa.

O nisi tagata atamamai e puipuia le lafu manu ua faataapeapeina o tioata po o le uamea ua salalau i lalo o le moa, ma ua maeʻa foi ona tipi le uaea. O le mea lava lea e tasi e mafai ona suʻe i lalo o le fola.

Aoao pe faʻafefea ona faʻafeiloaʻi alofa, kusi ma se fafie vao i totonu o se moa moa.

Chicken coop mo le 30 moa ma o latou lava lima

Pe a mafaufauina uma ia ata ma o le nofoaga sao mo le fausiaina ua filifilia, e mafai ona e amata galue.

Faia o se moa moa mo le 30 moa

O matai uma e iloa muamua e tatau ona tusia se ata o se fausia i le lumanaʻi, ma o lea e manaʻomia ai le fuaina o lona telē. E faavae i luga o fautuaga a tagata atamamai, e mafai ona totoina le sili atu i le 2 - 3 moa matutua i mita sikuea taʻitasi.

Faataitaiga o le tusia o se moa

I lenei tulaga, matou te fautuaina e fau se nofoaga e nonofo ai i se nofoaga e 8 - 10 m2. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faia ni faʻatauga mo se faʻaopoopoga o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi, ae ia mafaufau i le tau o le tausia o le fale. Ae o le faʻaitiitia o le eletise o le moa e le aoga, aua o sea filifiliga e afaina i taunuuga.

E taua! Le lanu o le moli, lea e faʻamalamalamaina ai le moa chick, faʻapitoa ona aʻafia ai puaʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lanu moana e faʻafilemuina moa, moli - faʻaleleia ai a latou gaioiga, lanu meamata - faʻalauteleina le tuputupu aʻe, ma mumu mumū e puipuia ai le faʻaaogaina o fuamoa.

I tafatafa o le moa moa i le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faia le savali, o le teritori o loʻo fuafua e amanaʻia le mea moni e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi pe tusa ma le 2 sikuea mita o avanoa avanoa. O lona uiga, mo le 30 moa o le ae manaʻomia se pa pupuni e amata mai le 20 i le 50 m2.

O fuafuaga lelei ma ata tusi faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fuainumera patino o le a mafai ai e oe ona aoina mea talafeagai ma tuʻuina i totonu o le moa moa se nofoaga mo le faʻaaluina o le po, fafaga ma tausia tamaiti.

Faataitaiga o le tusia o se moa

Paʻu o le moa tuʻufaʻatatau

Muamua lava, seʻi o tatou amata amata le sasaʻaina o se faavae mausali. Manatua e tele ni fesuiaiga o ia mea, e faʻamoemoe mo le taumalulu ma le taumafanafana-o le autumn o fale o moa.

Aoao pe faapefea ona fausia se moa moa mo le 20 moa, mo le 50 moa.

O le tau o le taumalulu e maua ai se mea e sili atu ona loloto, lea e fuaina i le mafiafia o le malulu palapala. E taua le amanaia o le faavae e mafai ona tatalia le toega o le fausaga. O lea ituaiga o galuega o le a taugofie ai lē e ona e le taugofie, ae o ona uarota o le a puipuia mai le taumalulu, susulu ma fafo. O le taimi lava lea e tatau ai ona fuafua lona gafatia ina ia i ai le lumanaʻi o le a malepe ai le falemoa moa e aunoa ma le paie. E mafai ona faʻaaoga i soo se taimi o le tausaga.

O sea faavae e faia e ala i le eliina o se taamilomilo faataamilo i le nofoaga o le nofoaga ua atofaina, lea e faapipiiina ai se pepa laupapa laupapa e 10 senitimita. Suauu sima ua sasaa i totonu. O le lautele o lenei tulaga e fetaui lelei ma le mafiafia o puipui i le lumanaʻi. A maeʻa ona sasaa le sima, e ufiufi le fagu mo le 4 aso i le vaʻa.

E te iloa? O tagata sili ona taʻutaʻua i luga o le fogaeleele o sui ia o Fen-Huang Faiga Faʻavae (Onagadori). I se tasi o taimi sa avea i latou ma faatusa o le malo ma le faʻapitoa o le poto. E talitonuina o nei tagata e umia mita e sefulu mita e mafai ona maua ai le manuia i le sailiga mo le olaga i le mea moni ma e taua foi.
O le taumafanafana o le fale e sili atu ona faigofie le fausiaina. Ina ia faia lenei mea, ua lava lava le faatumuina o le faavae i se lautele o le 10 cm ma le loloto o le 30 cm. I totonu o fausaga o le tala o le tupe, e mafai ona e faia e aunoa ma lenei elemene. Ae ui i lea, ona o le vavalalata o fesoʻotaʻiga o laupapa ma le eleele susū, o sea fausaga e le mafai ona umi se taimi.

Tuʻu le fola

E tusa lava po o le a le filifiliga e te manaʻo ai, e manaʻomia e le hens ia fola mafanafana. O le eleele ma le omea mo nei faamoemoega e matua faʻasaina. Ma le malulu malulu, lea o le a faaputuputu ai le susu i le taumalulu, e le fetaui lelei. E tusa ai ma tagata atamamai, o le mea pito sili ona lelei o le filifiliga a le komiti.

Mo lenei mea, e toatele eli se lua 20 inisi le loloto, ufiufi i le afa ma lapisi, fasi vaega ma sasaa i le sima. O isi tufuga i le pito i lalo o le lua sauni ua tuʻuina se manoa gaosia i sela e sili atu i le 12.5 mm. Lafoaʻi le oneone i luga ma sasaa i le sima.

O metotia uma e lua e manaʻomia ai le faʻamautu atili. E mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani o le fola o laupapa, tapuni poʻo le ufiufi paʻu.

Saili i auiliiliga pe o le a le ituaiga fola e fai i le fale o le hen.

Walling

O le filifilia o mea fau mo puipui o le coop e faalagolago i lona faamoemoega. Fale o le taumafanafana, lea e na o le taumafanafana e aoga, e mafai ona faia ile laupapa 25 mm. Ma o fesuiaiga o le taumalulu e manaʻomia ai faʻasoa i luga o piliki, fao poloka, papa faʻaipoʻa poʻo se paʻu malulu.

O le maualuga o puipui e tatau ona fuafuaina i totonu o le 1.9 m.

Laʻasaga taʻitasi i luga o le auala e fausia ai puipui mai se pa:

  1. Mai le luga i luga o le faavae mo le faʻamamaina o le suasami, tuʻuina se lagona o le taualuga.
  2. Faʻailoga le uluaʻi pale, faʻapipiʻi pito o le fale laupapa i le afa.
  3. Mai i luga ia faʻamau faʻamau i se fasi kesi o le 10 x 15 cm. Manatua o afa uma lava o ogalaau e faataatia i le pito, ma o le avanoa e maua ai ua tumu i le fulufulu mamoe.
  4. Mulimuli ane, o laina mulimuli ane o faʻamau, o loʻo faʻapipiʻi le tasi i le isi e tusa ai ma le mataupu "laau talatala". I le va oi latou ua fautuaina e tuʻuina soʻo se faʻamafanafana.
  5. O le faʻamalosia e mafai ona faia ma le auai o laau laupapa, lea e taua o le tau. Mo le mafuaʻaga lenei, e puʻe pu i totonu o faʻamau, ona tuʻuina lea i totonu, ina ia mafai ona latou faʻamaʻaʻaina le mea ma faʻasolo le laupapa muamua.
  6. O le fulufulu lanu tioata i itu uma e lua o le puipui, ma le faʻaopoopoga i fafo, faʻapea foʻi ma paʻu palasitika.

E taua! Pe a faʻapipiʻi i totonu o le moa moa a le ogaumu vevela, ia mautinoa ia tuʻu se sima i lalo o le ogaumu i totonu o le laina 1 mita. O le tulafono lava e tasi e faatatau i le ogaumu.

Mea faʻaofuofu

O le faigofie ma sili atu ona faigofie ona amata mo le amataga o le fale puipui. Afai ei ai sou poto masani i le fausiaina o fausaga tetele, i le faaopoopo atu o lau uarota fulufulu mamoe o le a maua le puipuiga malu mai le vevela ma le soona inu. E le gata i lea, o le a faʻaitiitia ai le tau o le faʻamafanafanaina o le potu. O le avanoa i le va o le taualuga ma le taualuga e mafai ona faʻaaogaina e teu ai meafaigaluega e teu ai togalaau, meafaigaluega poʻo le moega.

O le fausiaina o lenei filifiliga e aofia ai mea nei:

  1. Muamua, i le maualuga o le 35 - 50 tikeri, faʻapipiʻi pito ma faʻapipiʻi i puipui.
  2. Faʻamau le fola laupapa i le pito i luga o puipui ma faʻafefiloi i le fulufulu mamoe, ona faʻapipiʻi lea i le kesi.
  3. Faʻapipiʻi soʻo se mea taualuga i luga o le uila.

Aoao auiliili pe faʻafefea ona susulu se moa moa i le taumalulu, o le a le aso e tatau ona i ai i totonu o se moa.

Malamalama

O le malamalama faaopoopo e saofaga i le 30% le faateleina o moa fuamoa. I le tau vevela, pe a oʻo mai le la i le maeʻa o le 9 i le afiafi, o manulele e lava aso o le malamalama mo le ola atoa. Ma i le taumalulu e manaʻomia ai le aofia ai o moli. E masani lava ona faʻaaoga mai ia Novema ia Mati.

Ole numera tele o moli o le a faalavelaveina ai moa, o lea aua le filifili malosi tele. Mo le 6 sikuea sikuea, e lava le lama e tasi e 60-watt. Afai e te manaʻo i le fesuisuiai, taofi i le mana o le 40 watts, faʻamalosi malosi - 15 watts.

E te iloa? O le fuataga o hens e sili ona taatele o loʻo taʻitaʻia e le Vietnamese ituaiga o tauvaga mamafa - "Ga Dong Tao". I le lalolagi ua na o le 300 tagata taitoatasi o lenei ituaiga, lea e iloga i se kesi e pei o le nut-like, o se faavae mamafa ma ni paʻu mafiafia. E masani lava, o le fusi o le vae o le moa a le tagata matua e fetaui ma le fusi o le lima o se tamaititi.

E tatau ona faapipiiina le moli i luga o le taualuga i luga aʻe o tagata e fafaga ma meainu, ma o ia o mea e faʻaaogaina ai ma ofi e tatau ona ufiufi. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaleleia le taʻavale mataʻitū i luga o le taotoga o masini. Ua faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o se telefoni.

Faʻaleagaina

Le faʻapalapalaina o le faʻaleleia o le moa moa i le tele o auala:

  1. E masani lava. E manatu i le i ai o se matagi. A matala le faitotoa, o le ea e taamilo solo i totonu. O le mea autu o le tuʻu saʻo lea o se faʻaaliga. E fautuaina e tagata tomai e fai i luga o le taualuga poʻo luga o le faitotoa, lea o le a vavaeeseina ai le avanoa o faʻataʻitaʻiga. Afai e manaʻomia, e mafai ona e fausia se tapuni e mafai ai ona e pulea le fesuiaiga o le ea.
  2. Faʻamalosia-ea ma faʻamalo. O lona taʻiala o le faagaoioia i le tele o auala e foliga tutusa ma le metotia muamua, ae e ese mai i le faapipiiina o paipa e 2 i le 19 cm ma le umi o le 1.9 m luga aʻe o le perches. Manatua o le paipa e faʻafefe ai le ea e tatau ona tafe mai le manulele. E faʻapipiʻiina i se auala e naʻo se vaega (e sili atu i le 30 cm) le pasi i totonu o le coop. E tatau foi ona faʻafefe i luga o le fale le kopi o faʻaulu, ae o lona mamao mai le fola e le sili atu i le 30 cm.
  3. Mechanical. O lenei filifiliga e sili mo le tele o faatoaga vao. I le olaga i aso faisoo, e le aoga ona o lona tau maualuga. O totonu o loʻo faʻapipiʻi ai masini masini e malosi i le eletise. E tusa ai ma le au atamamai, e le aoga le tausia o se faiga i faatoaga ma le itiiti ifo ma le selau ulu.
Faʻalogo lelei i ituaiga faʻalelei, ma pe faapefea ona fai.

Tuuina atu o vevela i le pa

O potu e lelei le faʻamalologa o puipui, faʻaloʻolo, fola ma faamalama o le a manaʻomia ona vevela i na o gutu malulu. Mo le mafanafana, e mafai ona e filifilia mea eletise poʻo le fausia o se kesi, ogaumu fafie. Mafaufau i nei filifiliga.

E taua! O aʻoaʻoga faʻapitoa e fautuaina ina ia puipuia ai le fale mai le faʻamamaina e faʻapipiʻi ai se nofoa afi L.

Faʻafouina natura o le falemoa

I le tele o le vevela, e mafai ona taofi atoa uma moa. O le mea lea, e toʻatele faʻatoʻaga e teu ai i luga o le mamanu, e faʻafetai i faʻamafanafana masani. I le faaopoopo atu i le fulufulu mamoe, lea na matou faʻaaogaina pe a fausia fale ma faʻapipiʻi le taualuga, e fautuaina e taatitia le potu ma faʻafiafia le 50 mm mafiafia. E talafeagai foi mo nei faamoemoega:

  • laupapa;
  • DSP;
  • Hardboard;
  • palasitika.

E taua tele le suia o vavae na faia, ma ufiufi fafie faʻamaʻi faapitoa, lea o le a puipuia ai mai le pala ma le matua.

E taua! Mo le faʻavevelaina poʻo le tuʻuina atu, o fuamoa e fautuaina ina ia aoina i le 2 itula. I lea tulaga, latou te ave le faasino igoa ma le lima matua mo pito uma e lua, taumafai e faaitiitia le paʻi i le atigi.

E le gata i lea, o le mafiafia o le moega e maua ai le fesoasoani a moa. I aso malulu, e fautuaina e taoto pe tusa ma le 7 inisi le vaomago, vaovao poo nilala malogo. I le lumanaʻi, e le suia, ae na o le faʻafouina i luga o le tuai. O le faʻaaogāina o mea e faʻamalosi ai meaʻai o le a maua ai le vevela, lea o le a fesoasoani e faatumauina se vevela lelei i totonu o le potu. E le gata i lea, o le a faʻaumatia le coop.

Faaaogaina o le eletise

O le vevela i mea eletise e faigofie, ae taugata. E mafai ona faia e faʻaaoga ai eletise eletise nei:

  1. Uluai lamepa afi - Faamanuiaina aua latou te aumaia se moli vaivai, ae le o se malamalama susulu. I le faʻaopoopo i le faʻavevelaina o le potu, e faʻamalamalamaina i le taimi e tasi. O le masini e faʻaalia i le maualuga (98%), e le o le ea, ae o mea i lalo. E tusa ai ma tagata atamamai, e mafai e le moli ona galue i le uati. O lona malamalama ei ai lona aoga aoga i le uiga o manu, le puipuiga o le tino ma le malulu o le ea. O le masini ua faʻaaogaina i se mamao o le itiiti ifo o le 05, - 1 m mai le mea vevela.
  2. Faʻavela afi - faʻavae i luga o le mataupu faavae lava e tasi o le faʻaaogaina e pei o molī infrared: o le vevela muamua e tafe atu i mea faitino e oʻo lava i le ea. I lenei fesuiaiga o le mafanafana, o le potu e mafanafana lelei ma mo se taimi umi, e aunoa ma le manaomia o se taimi e mafanafana ai. E le gata i lea, o se auala saogalemu tele, talu ai o le faʻavevelaina o paneta e puipuia i se mea e faʻafefe ai. E mafai ona faʻapipiʻi faʻasalalau lauulu i luga o le taamilosaga.
  3. Suauu suauu - lelei le vevela o le potu, ae ese i le tele o le faʻaaogaina o le eletise. O lenei metotia e taugata tele, aua a faʻatusatusa i le masini muamua, e faʻaalu 3 le tele o le eletise.
  4. Tagata mafana faʻamafanafana - faʻapitoa mo lo latou faʻatusatusa ma laʻititi. O le ea na vevelaina ei latou e taamilo i totonu o le fale, ma tausia tulaga talafeagai o le vevela. E mafai ona filifilia le masini e faalagolago i le ituaiga elemene mumu. O latou o tenovy, sima ma eletise.

E te iloa? E toatele faifaatoʻaga e manatu i sui o le Australian Whitesulli ituaiga e avea ma tagata moni. O nisi oi latou na oʻo lava i le Guinness Book of Records. O lo o matou talanoa e uiga i le moa a Big Snow, lea e mamafa le 10.36 kilokalama, i le mamae na oʻo atu i le maualuga o le 43 cm, ma le fusi o lona fatafata na 84 cm.

A aunoa ma le eletise

E mafai ona vevela se moa moa i auala sili atu ona aoga. O nisi oi latou e lauiloa:

  1. Faʻaaogaina gaosiga - aoga mo na o fale tetele. E le aoga le faʻapipiʻiina o se taulaʻau taugata mo le faʻamafanafanaina 30 moa. E le gata i lea, o lea faiga e le saogalemu ma e manaʻomia ai le vaavaaia e le aunoa.
  2. Laʻau fafie - e ono avea ma fausaga faigofie ole fausaga poʻo ni ogaumu. E iloga i latou i lo latou gafatia ma faigofie ona faʻaogaina. E taua le mulimuli i tulafono faʻavae o le saogalemu o le afi ma tuʻu saʻo le ogaumu.
  3. "Bulerian" - lelei tele ma taugofie. Faʻavave vave le potu, e aunoa ma le manaʻomia o se taimi faaopoopo e mafanafana ai. Ia mafanafana mo le 10 itula. Naʻo le toe foʻi mai o le faʻamafanafanaina o le tau maualuga lea o ogaumu faʻanatura. O lenei faafitauli e mafai ona foia i masini e faia i le fale, o le sauniuniga lea e manaʻomia ai le i ai o ata talafeagai ma mea faaopoopo.
  4. Suavai vai - talafeagai i le mataupu pe a latalata le fale i le potu malolo, lea e vevela i se vai vevela afi. Ona faʻapipiʻiina ai lea o le moa moa mai totonu ma ni paipa faaopoopo lea na paʻu i totonu o se faiga o iai. E faigata ona faʻapipiʻitinoina nei galuega e aunoa ma nisi tomai ma malamalama, o le mea lea e faʻapitoa ai le sailia o se fesoasoani mai se fomaʻi.

Faʻafefea ona faʻatulagaina se moa moa mo 30 moa

Mo le mafanafana o uarota fugalaau, o totonu o le fale e taua. O le mea lea, a maeʻa le fausiaina o le fale ona faʻaauau loa lea ona fausia le fale. E faia i ni pou uʻamea ma le 5 - 6 cm le lautele. E taua tele le oneone i luga ina ia le o se mea faigata.

E te iloa? O le numera o moa e tolu taimi le numera o tagata i le paneta. E le gata i lea, o saienitisi e masani ona mafaufau o nei manulele e tupuga mai i tyrannosaurs.

Perches o loʻo tu i tafatafa o le faitotoʻa ulufale i se auala e le mafai ai e le manulele latou te le fiafia ile "tuaoi" maualalo. Mo le tele o aano o aano o manufasi, o pou e tatau ona i le 70 cm mai le fola, ma mo isi ituaiga uma, o le maualuga o le 1.2 mita e talafeagai. I le faagasologa o le faia o tau, ia saunia vaega taʻitasi afa afa, e faavae i luga, e fuafua ai le umi ole umi o le pa.

Afai i totonu o le coop e tatau ai ona faʻatutu ni perches i le vaalele se tasi, ia vaʻai se va i le va o le 40 i le 50 senetimita i le va oi latou. Ona mafai lea ona e amata amata ona faatulaga ni oaga, lea e tatau ona i luga o le puipui lagolago. E matua faasaina le fausia o na uiga i luga o le fola. O le maualuga o le maualuga mo i latou e afa mita.

Faʻafefea ona tuʻu ai ni mea e faʻaoga ai: ata tusi

O le mea lelei, o se tasi o sifo e fausiaina mo le 5 hens. O le mea lea, i la tatou tulaga e tatau ona latou 6. O le mea laititi lenei e maualuga atu i le 35 cm ma le loloto o le 40-50 cm. O le tele o tagata, ina ia mafai ona lavelavea, ia faʻapipiʻi ia nifo i se laina ma, afai e manaʻo ai, ia vavaeese ma paʻu paʻu o le plywood. E taua e le vaapiapi le faletusi ma ei ai se mea itiiti e puipuia ai fua mai le taʻavale.

E te iloa? O moa laiti e faʻaalia se seti o tomai ma faʻafetaiaʻi avanoa mo se tamaititi e tolu-tausaga le matua. O pou, e ui lava i le tele o faʻataʻitaʻiga e uiga i tulaga faatapulaa o latou mafaufau, e mafai ona taulotoina pe tusa ma le selau tagata, latou te amanaʻia lē e ona ma maua se taimi faʻatulaga lelei.
O taliga e tatau ona i ai se taualuga. E mafai ona faia e ala i le tuʻuina atu o nei nofoaga i le tele o vaega. O le laina pito i luga e ufiufi i luga o le taualuga e le o nofo ai iina le manulele. I totonu o le fausaga e tatau ona tuʻu ai vao mago mamago po o vaomago. E fautuaina foi le tuʻuina o se faʻataʻitaʻiga o le penisina po o le fuamoa mo laulau paʻu.

I le faaopoopo atu i le falemoa e tatau ona avea ma mea inu ma meainu. E mafai ona latou faia a latou lava faleoloa poʻo faʻatau faleoloa.

Soo se filifiliga e te filifilia, ia manatua i le:

  • o le fagogo ma le mineral fafaga sili ona sasaa atu i totonu o ogalaau laupapa taʻitasi (i lenei tulaga, o le tele o le feeder e tatau ona tutusa ma le 10x10x80 cm);
  • uʻamea po o ipu palasitika o soʻo se foliga e lelei mo mashū susu;
  • Greens e tatau ona tuʻuina i pine felanulanuaʻi.
Pe a faʻapipiʻi tagata inu, vavae ese vaʻa tane mo tupulaga talavou ma matutua. E le taliaina pe a tausia faatasi nei vaega o tupulaga. Ma le isi, i totonu o vaʻa loloto, e mafai e moa ona tataʻi. E tele faifaatoaga e faʻaaogaina vai inu vai ma suavai faʻapitoa.

E te iloa? I le india fale E umi se taimi umi na manatu ai aumei o se meaola, o la latou meaʻai na matua faasaina ona 'aina. Ae o le sailiga mo o latou aiga vavalalata sa talia.

O mea e aofia ai le coop mo le 30 moa

A maeʻa le fausiaina ma le faʻaleleia o totonu, e tatau ona faʻamaʻi le fale, faʻamamaina puipui ma le taualuga ma le lime. Ua soloi le fola i soʻo se mea e faʻamamaina ai, ona ufiufi lea i le otaota. A maeʻa le faʻalavelave o nei galuega, e mafai ona e tamoe i manulele.

I le lumanaʻi, e manaʻomia e le potu le faʻaleleia masani, lea o le a faʻamautinoa ai le saʻo lelei o le faʻamafanafana. Ole tagata e ana le mea e tatau ona talafeagai lelei ile faafouina o le fola o le vaomago, faasasaina le vaega muamua. Mo le taumalulu, e mafai ona suia i le peat.

E le taliaina mo le mash ina ia ula i totonu o fafaga, ma o le vai i totonu o lapisi e tatau ona tafe. Aua le faʻavalevalea e fufulu ipu na 'aina e le manulele. O le mama o le a laveaʻi ai o ia mai faʻamaʻi mafai.

A maeʻa se taimi faapitoa, e tatau ona feagai le pusi ma le ofuina o oga ma perches. Aua nei faatali mo se tulaga ogaoga ma toe faaleleia mea uma ua gaoia i se taimi talafeagai.

Aoao pe faʻapefea ona fai se moa vao vevela, se moa moa mo le taumafanafana, se moa feaveaʻi moa, o se pou moa Dodonov, savali mo moa.

I totonu o le vaitau o le taumafanafana, taʻitasi taʻitasi ona faʻamamā le fale o le moa. E aofia ai:

  • faʻamāeʻa atoatoa o mea faʻapipiʻi;
  • potu le faʻaaogaina;
  • toe faaleleia meafaigaluega;
  • siakiina o le soifua maloloina ma le faʻamamāina o le faʻaosoina o le tino;
  • faʻafouina faʻamau faʻamalosi, tapiroivanie paʻu (i le mea e tatau ai).

I le faaopoopo atu i galuega i totonu, e manaʻomia e le o loʻo siaki le siakiina o le malosi o le faavae mai fafo, faʻapea foi ma le faʻamautinoaina e leai ni tootoo ma faʻavaivaia ai tagata faʻanoanoa. I le tulaga o le siakiina o ia faaletonu, o le ae manaomia le vave fausiaina ma taofia ai tupe a le malo e le i taʻua. O nei mea e mafai ona avea ma paʻu oona, mailei poo mailei.

E te iloa? O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o le tapuaʻiga a le moa sa i ai mo sina taimi i Peresia. O le moa, e pei o le taifau, sa matua faʻaaloalo i na taimi: o le leoleo na puipuia le fale ma le lafu manu, o le moa ma o le avelaʻau o le taeao, malamalama ma le la.

I le latalata atu i le taumalulu, e tatau i le uaea ona faamafanafanaina le faamalama o le faamalama ma saunia mea masini eletise mo le taotoga. O le galuega autu i le tausiga o le coop o le tausia lea o le matutu, mama fou ma le tumama. Faʻatasi i ia tulaga e mafai ona ausia ai le maualuga o le gaosiga mai au tagata taʻalo.

O le fausiaina o le moa moa - o se pisinisi sili ona manaia. Afai e te faʻalatalata atu i lenei pisinisi, o le mea lea e mafai ai ona e maua se mea matagofie sili ona teuteuina i teuteu teuteu ma fugalaau fou. Fuafua manatu i lenei itu tele.

Chicken coop mo le 30 moa: vitio

Ole taimi masani e tatau ona fufulu le potu. Nofoaga mo moa e tatau ona lava. Mai pou uʻamea malolosi, faʻasolosolo i le tasi itu, ia faʻasolosolo i luma o le faamalama. Ma le puipui - o le faamoega.
Kseniya
//forum.pticevod.com/proekti-kuryatnikov-t268.html?sid=cf864a09f6f6142a13962d2fb48ffe92#p2360

Sa matou tausia ni moa mo le tele o tausaga i le taimi nei, o lea na faaputuputu ai nisi o aafiaga. O le mea moni, e seasea ona maua se moa moa faʻatasi ai ma le mafanafana). E na o le fausiaina e tatau ona lelei, ma lelei ona faia, o lona uiga, e aunoa ma ni avanoa. Afai e te le pisa i soo se mea, ona le manaʻomia ai lea o le vevela. Ua maeʻa ona maitauina i lenei autu: e tatau ona tuu le maualuga i lalo, lalo o le taualuga, ma faia "le alatele", o lona uiga o se laupapa mafolafola ma ni paʻu, lea e oso aʻe ai moa i le pito i luga. I le taumalulu, o le mea moni, ei ai faigata i le fafagaina: o le meaai e vave faʻafefe, pe a le 'ai vave, ma le vai foi. Matou te fafagaina le tele o taimi ma matou te suia le tele o taimi ...
sergejj
//indasad.ru/forum/48-zhivotnovodstvo/5002-pomeshchenie-dlya-kur#6336