Laʻau

Cherry Yellow Backyard - ituaiga vave ma fualaau suamalie

Pink-lanu samasama-o fatu o le peleme lanu samasama Homestead, ua faatumulia i manu manaia suamalie ma mumu, tatala le fualaau aina ma le popo. O nei laau o loʻo faʻamalamalamaina i se seleselega tele ma e tele isi vaega e tatau ona mafaufau i ai pe a tutupu ae.

Le talafaasoloʻaga o le fatuina o ituaiga peleni suamalie

Na maua le samasama samasama i totonu o le 90 o le seneturi talu ai e tagata faigaluega a le All-Russian Research Institute of Genetics ma le Filifiliga o Fualaau Fualaau aina ua faaigoaina I.V. Michurina. Zoned le laau i le 1998 i le itulagi o Central Black Earth. O matua matua o Leningrad Red ma Golden Loshitskaya.

E fautuaina e tupu lenei peleni pele i vaega nei:

  • Belgorod;
  • Voronezh;
  • Kursk;
  • Lipetsk;
  • Oryol;
  • Tambov.

O le vailaʻau o loʻo faʻaleleia lelei i Iukureini.

Faamatalaga ma uiga o cherries

O laau ola vave, afai e te misia le taimi faatulagaina, e mafai ona latou oʻo atu i le 4 m. O le palealii e lapotopoto, laʻau lauolaola, o loʻo i ai se mea e sili ona pala.

O le au pele samasama fiafia o loʻo faʻaalia i le tuputupu ae malosi

O le laulaau lapoa e lapoa ma lapoʻa, lapotopoto faʻasolosolo foliga, o lona mata e faʻamalosi. O fugalaau tetele e aoina i vaega e tolu o vaega.

O fua e lapotopoto: maualuga - 2 cm, diameter - 2.1 cm. O le mamafa o le tasi meaola e 5.5 g. O le lanu felanulanuai o le samasama, o le lau o le fua e lamolemole. O le pulupulu o se mea malie, sina lanu, ma se manaia manaia ma le fiafia. E leai se lanu o le sua. O le ponaivi e valea, e 8.5% le aofaiga atoa o le mamafa, e faigofie ona vavae ese. O fua e puipuia mai le osooso i le timu.

O fua samasama a le aiga e puipuia i le tafe i le timu

O le ituaiga o le uluaʻi fua, o vine ua seleseleina ia Iuni. Cherry Yellow backyard faʻamaonia lelei i isi ituaiga o le faʻaleleia o le tagata lava ia, na faʻaalia le teteʻeina o laupapa, pulupulu ma tumutumu i le malulu. O fugalaau fugalaau e faʻaalia foi i le maualuga o le teteʻe i le timu puna. O nei mea uma e taʻitaʻia ai se fua tele o ituaiga.

O se fua lelei o le seleselega suamalie Lanu samasama Homestead e lava mo tagata uma

O lenei peleie e i ai se tamai tosinaga: e le o se laau vave tele. O fua muamua e mafai ona na o le 6 tausaga talu ona totoina. Ae o le mea moni e iai faafitauli i le faʻatinoga o se seleselega tele. E oo lava i le tulaga o le aoina mai taimi, e le mafai ona atoatoa ona puipuia, aua e le mafai ona feaveaʻi pe faʻasaoina fualaʻau suamalie. E faʻamoemoeina mo naʻo le taumafa o le laulau.

Vitio: Cherry Yellow Backyard

Toto le suamalie Cottage Yellow

Mo nei laau, o nofoaga e sili ona malamalama ua filifilia, puipuia mai le afaina o le itu i sisifo e fale. E taua tele le loloto o le loloto o le eleele i le 2-2.5 m mai le fogaeleele. O le mamao mai laau tuaoi e le tatau ona sili atu nai lo le 3-4 m.

I se tasi taimi, o le matapeʻapeʻa na faia ai se tala le fiafia i le fausiaina o laʻu saite. A aunoa ma le mafaufauina o fualaʻau matagofie ma le mama o cherries ma plums o le a le toe umi ona tupu ae o ni alii lelei, ou te totō ni laau sili ona lelei i se mamao o le 1.5-2 m. Ae o lenei e tatau ona e eliina ni laau talavou e ala i le tasi ma se vaega tele o le eleele ma tuu atu i latou i uo. O le faʻaalu o le malosi ma le malosi e matua sili atu ona maoae, ma o le faʻamoemoe o le a latou mauaʻa i se nofoaga fou o se mea e sili ona leaga.

O fualaau aina e faʻatau i totonu o nofoaga tetele o togalaau mai 'auʻaunaga faʻatuatuaina. E tatau ona tasi pe lua tausaga le matua, ma fatu fatu ma se aʻafiaga o aʻafiaga. E tatau ona tuʻuina atu i ai fatugaʻau i se aʻa faʻamaumau (i totonu o pusa). E sili atu ona faigofie i le felauaiga, latou te le maua le manua ma le mago, ma e faigofie foi ona toto.

Le totoina o se fatu laau ma se aʻa aʻa:

  1. Fufulu le lua 40-50 cm loloto, 80 cm le lautele O le maualuga o le palapala e aoina eseese, o le pito i lalo ma le kele e vavaeese ma aveese mai le saite.

    O le loloto o le lua faʻaleleia mo cherries e tatau ona 40-50 cm

  2. O le mafolafola limasere e sasaa ifo i le pito i lalo o le lua mo le faʻavaivai ma le faʻaleagaina o le eleele.

    O se laulau o le maa nutililii e faataatia i le pito i lalo o le lua

  3. Afai o le eleʻele eleʻele i luga o le upega tafaʻilagi e maualuga tele, 3-5 kilokalama o le falaoamata o le dolomite e faʻapipiʻi i le lua vaʻa, faʻafefiloi lelei ma le pito i luga ma le faapalaga poo le humus i le aofaiga tutusa.
  4. O se vaega o le faʻafefiloi o le eleele e sasaa mai i se paʻu, o le tuʻuina o le laau i luga, ma faʻalautele ma le faʻaeteete aʻa.
  5. Latou teliina se laupapa e oso ai mai le itu i saute o le ogalaau ma nonoa se laau i le pito i luga o le twine.
  6. Faʻaopopo mea totoe o le eleele.
  7. Latou te solipala le eleele ina ia leai ni vailaau, ia fausia itu o le fagu. O le aʻa o le seedling e tatau ona tulaʻi 5-6 cm luga aʻe o le palapala.
  8. Tele suavai le lua, sasaa ifo i le 2-3 ipu pakete.
  9. Pe a faʻafefiloi le vai, o le ogalaau e mulimulitaʻi ma le humus poʻo le vaeluaina o vao ina ia le vave faʻavave le susu.

    Fuafuaga masani o le totoina o se fatu laau

Cherry i totonu o pusa e sili atu ona faigofie ona totoina. O le lua ua saunia i se auala talitutusa, mulimuli ane:

  1. O se paluga eleele e aofia ai le falaoamata o le dolomite, le palapala ma le humus ua sasaaina i luga o lapisi, e tusa ma le maualuga o le 15-20 cm.
  2. Ma, o se atigipusa e iai se fatu e tuu i le ogatotonu o le lua e iloa ai le maualuga o le ua. Afai e manaʻomia, o le palapala e faʻamasusu. O le suauʻu ma le fagu e tumau pea i le ogatotonu o le lua, ma faʻapalapala le eleele, faʻapipiʻi faʻatulagaina.
  3. Ona latou toso malie atu lea o pito o le fagu, toso i fafo, aveese le fatu e aunoa ma le faaleagaina o le mama, ma tuu i totonu o le lua i le itu tauagavale pe a uma le fagu. O le faaleagaina o aʻa i le totoina o se fatuga e itiiti lava.

    Totoina o se fatu i totonu o se atigipusa e faia e aunoa ma le loloto, afifi i le eleele

O isi taga uma mo le faʻapipiʻiina o le pi, faʻasusu, ma isi mea faapena. E le manaʻomia ni faʻamalaʻau faaopoopo, aua o mea faʻalaʻau meaʻai e maua ai meaʻai.

Vaega o le tuputupu aʻe o ituaiga ma mea faʻapitoa o le tausiga

I le taimi lava e uma ai ona totōina, e vavae ese le ata tutotonu, ma tuua ai se limamatua 60-65 cm le maualuga. I tausaga mulimuli ane, ua faapuupuu le tuputupu aʻe faaletausaga e le lona tolu ma le totogo ua totoina i totonu. Lagolagosua i le ituaiga maualuga o le palealii ma le tapulaa maualuga.

A o tutupu mai cherries, e tatau ona vavae le lanu samasama

Afai e te faʻatumu le lua totō ma faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, superphosphate ma le vao), ona o le isi lua tausaga e sosoo ai o le a le manaomia e laau ni faʻaopoopoga faaopoopo.

E faʻataʻavaleina le sua pe a uma ona faʻapala le eleele. O le vai e sili atu ona faʻamalosia i le taimi o le fugalaau ma le faʻaleleia o ovata. E tatau foi ona e faamamaina laau i le susu pe a uma le seleselega ma aʻo lei oo i le taumalulu malulu. O lenei taimi e masani lava ona pau i le ogatotonu o Oketopa, pe a ma le masina ao lumanaʻi le tau malulu.

I le tulaga lautele, o lenei ituaiga o le kiona-e faigata, ae ia puipuia ai laau mai i le lua o le kiona ma le la, e fautuaina e fufuluina ogalaau ma lapisi skeletal i le faaiuga o le autumn ma toe fai togafitiga i le amataga o le tautotogo.

O le paʻepaʻe i le tautotogo ma le tautotogo o le a puipuia le laau mai le la.

Maʻi ma meaʻai

O le fualaau suamalie suamalie e sili ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E le manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa mo le puipuia ma le togafitiga, e le manaʻomia ni elemene, o le mea lea ua fautuaina ai mo le galueaina i se fale tumaoti. O le faafitauli autu i le faʻaleleia o lenei ituaiga o le le mafai ona iloa atoatoa le fua o le seleselega. Afai e le o saʻo lelei le fausiaina o le laau, faʻapulaʻa lona tuputupu ae, ona vave loa lea ona le maua fua. O le mea lea o le a avea i latou ma vete mo manulele. Aua nei ufiufi le pale maualuga i se upega.

Afai o le maualuga o le laau e tapulaa i le taimi, ona mafai ai lea ona lafo se upega manulele i luga o le pele

O loʻo i ai pusa ipu inu i loʻu togalaau. Mo nisi mafuaaga, na muai mafaufauina o manulele e paʻu vine e tineia ai lo latou galala. Ae o manatu e taʻu mai e tusa lava pe oi ai ni tagata inu i luga o le fasi fanua, e sili atu i le au faomea e sili atu fua suamalie. E ono aoga le tuu o nisi o vine i manu felelei ma manoa, ma le faamoemoe o manu felelei pe a uma ona liliu atu o latou mata i meaola faalafua.

Faʻamatalaga

... Aiga - vave vave, faʻafefeteina, gaʻo vaivai. O mea le lelei - o se seleselega tele mai se laau, e le mafai ona feaveaia ...

Sergey

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=245084

... E pei o fulufulu i le tautotogo, o ituaiga e mulimuli ane e mafai ona pauu i lalo o mata, e le faalagolago ia i tatou, o le tina Nature e puleaina, o le mea autu o le i ai o au miti malu, ma e mafai foi ona e atiaʻe lelei Homesteads i matu o le atunuu. E na o le mamao o le Homestead e maualuga, ae e mafai ona e tau ma le teuteuina, ae le mafai foi ona feaveaia, aua o lona tino e agavaivai ma suamalie.

siaki

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=245084

O le a ou tusitusi laitiiti e uiga i aʻu 5 peleli talavou e eseese ituaiga. 3-4 tausaga le matutua uma lava. O tausaga taʻitasi latou te faʻamaʻapeʻa ai i luga aʻe o le kiona i le 60-70 cm. E ui lava o nisi o gaʻo e tumau pea i luga aʻe o le maualuga. O le tausaga lenei o le a ou ufiufi atoa le ufiufi i luga. O le a ou taumafai po o le a le mea e aumai. 2 mai le 5 cherries ua fuga i le tautotogo. Sa i ai nai fugalaau. I luga o le tasi vaega 50 (Leningradskaya paʻu). I le isi (Iput) 10. Na latou fugaina se eseesega i vaiaso taitasi, ae talu mai le fugalaau e 10 aso na i ai, sa i ai aso na sopoia ai le fugalaau ma na mafai ai ona ave se togitogi ma taumafai e galue o se pi ... 3-4 fugalaau na amata ona faatumu le masini, ae na vave ona paʻu ese foi ... O le a ou le tusia ni faaiuga. Ou te fia talitonu i se mafuaʻaga o le toilalo - e na o kerupi uma lava e laiti e faʻasao ni nai vine. Ou te le malamalama i isi mafuaaga ... Ma, ou te faamoemoe, o le totoe 3 vao o le a auai i le fugalaau - lanu samasama, Early pink ma Meaalofa i le Eagle ...

Andrey S.

//forum.vinograd7.ru/viewtopic.php?p=461407

O loʻu aiga lenei ... Fua e toetoe lava taʻitasi, ona o le mea moni o loʻo i ai matou i matu, ona ou manatu o le a sili atu le manaia i isi itulagi. O fua e malosi tele, lapoa, suamalie, o se maa laʻitiiti. A maeʻa le aoina, e mafai ona teuina i le pusaaisa mo sina taimi. Ua leva le taimi na faia ai. E tasi le mea, ae fiafia manu felelei ia te ia!

Svetlana

//forum.cvetnichki.com.ua/viewtopic.php?f=9&t=682

Afai e te usitai i fautuaga a le tagata na amataina le togavao, o le pine o le vine cultivar, e aunoa ma le faatupuina o le tele o faafitauli, o le a iai ma ni fua vave ma teuteu le togalaau.