Maota, fale mautotogi

Meaʻai mo mea taumafa anufe anufe: foliga vaaia, ata, mea o loʻo nofo ai, o mea e 'ai, puleaina ma puipuiga

O tagata taʻitasi o loʻo taumafai e tausisia le mama o le umukuka.

O nisi taimi i le 'aiga e' ai ai e ono foliga mai o se malo e lei mafaufauina - moa taumafa.

O le mea na tupu e mafua mai i oloa faaleagaina, o le matala matala, ma le falaoamata oloa.

O le autu o le tusiga o nei aso o le moth meaai: ata, pe faapefea ona faatea ese se meaʻai? Moth flour, cereal ma isi ituaiga.

Faʻapitoa, ola faʻatasi ma le atinaʻe

E tele ituaiga o moa taumafa o le taatele o le koko o le kokoe fiafia e feoai i "latou" nofoaga i le po. E pei o se pepe laititi e sili atu i le 1 cm. O lona lanu e le mafaamatalaina, mai le enaena i le lauulu ma ni togitogi laiti.

Iniseti ola i nai vaiasoae o aso nei e maua mai ai se fatu tele. E faatoa tupu le toe gaosia pe afai e leai se avanoa i le vai. E leai se meaʻai e inu ai moaaua e leai se mea e tupu ai meaʻai. Taumafa o ana meaʻai.

O le atinaʻe e oʻo mai i vaega e tolu, o le - tuʻuina o fuamoa, atinaʻe malosi, le faʻaalia o le malamalama.

O le a le foliga o le moa manu, le ata oi lalo:

Faʻaleagaina i le tagata

O le tele o mea leaga na faia e le moa umukuka afaina meaai. Afai na ia "asia" le oloa, e le mafai ona toe aina. E le o fautuaina foi le faatauina atu o oloa e faaleagaina.

O nisi o faʻamaʻi pipisi e maua i totonu o le maketi. A maeʻa sea faʻatauga o se tagata e lamatia le aumaia o se meaʻai i lona fale.

O meaʻai anufe e mafua ai faʻaleagaina i laʻasaga uma o lona atinaʻe. E teu ai meaʻaipe a uma lea e le mafai ona faʻaumatia. O laʻau e tuʻu ai a latou otaota., e le masani ona 'aina i latou. O tamaʻitaʻi matutua, e ui i le manaʻoga mo meaʻai, latou te maua a latou fanau i meaʻai suamalie.

Faatasi ai ma isi mea, latou te osooso i luga o laulau ma salalau le faʻamaʻi. Afai ua aliali mai se mole, ona tatau lea ona fufuluina ipu o loʻo faʻaaogaina mo mea taumafa aʻo leʻi faia taumafataga taitasi. E le gata i lenei mea e le gata i papatusi ma tui, ae faapea foi i ata uma e masani ona faaaoga.

Tagata matua i lona olaga pupuu lafoaʻii tua o le fanau, o lona numera atonu e tusa ma le 400 fasipepa. O maso taitasi e suia ai pea le paʻu. Mo le mafuaʻaga lenei, e faitau fiaselau feeseeseaʻi ma meaola o loʻo totoe o loʻo matauina i luga o faʻamaʻi gaosi oloa pe a maeʻa.

Afai e te 'aiina ia ituaiga meaai, e mafai ona gasegase le tino, allergies, mea taumafa.

O le a le mea e fiafia i ai le ilo?

Iniseti tele 'ai uma ituaiga o cereals. Aua le faʻafefete i pasta, leki. E mafai ona maua i le puipuia, tufatufaina ato o pusa.

E foliga mai o le fanau faʻapipiʻi faigofie ona oʻo atu i nofoaga.

Ma le mole foi mafai ona nofo i totonu o se fatuo le tele o taimi e maua ai i lalo o le "atigi" o se kiona. Eseese, ae le mautonu le butterfly e taumafa ai ma ola i le kalakeke.

E foliga mai o le umu o le umukuka o loʻo natia i nofoaga e leʻi mafaufauina, o lona uiga o le itiiti ifo o le faailoga o lona i ai i totonu o le umukuka, e aoga le siakiina o mea uma.

Moli tui sili atu i fatu ma falaoamata oloa. Fualaau moa e 'ai fualaʻau, fualaau mamago. E suia ai se lisi lautele, lea e aofia ai ituaiga o oloa e pei o:

  • falaoamata;
  • pasta;
  • sefe;
  • ituaiga uma o nati;
  • se kuki;
  • fualaau mamago;
  • sukalati;
  • falaoa;
  • tao tao

Faʻafefea ma o fea e teuina ai fatu vela?

Mo le teuina o oloa tetele e le fautuaina le faʻaogaina o taga palasitika. Taofi le paluga i totonu o se ipu mama po o se mea teuteu. Aʻo leʻi tapunia le ipu ua tumu, e tatau ona e vaʻai i le tulaga o le croup, ona o lea mea e mafai ona e togi ai se faga laʻau i le pito i lalo o le fagu.

I luga o le paluni o le a lava le lua vaega. E sili atu le sui o mea ufiufi i ie lino poʻo le gau gau.. E mafai ona e faʻapipiʻiina i latou i se paʻu paʻu. Soʻo se oloa e manaʻomia le ea.

E faʻapefea ona teu fatulaʻau e le amata ai le mole? O risi e tatau ona teuina i totonu o se fagu sima ma masima i totonu o se ato. O le a aveesea uma susu ma manogi. E le gata i lea, o le tele o oloa o le a taofia ai ona meatotino umi.

Fuga i luma o le paluga. Taofi i totonu o se taga lili. Ina ia tausia lelei le falaoamata ma ia teuina ma le faaeteete, e fautuaina e fufuluina le taga mo le teuina i se vaifofo.

O ipu tioata ma meaʻai e mafai ona suia i se pusa palasitika.

Afai o le malamalama e pa'ū i luga o le mamafa o mea mamafa, o loʻo faʻamaʻiina. O le nofoaga lelei e teuina ai i latou e fetaui lelei ma le malulu, pogisa ma le malulu.

Faletupe ma le cereal e tatau ona tu i luga o le fata, ae le o luga, e pei ona mafaufau tagata uma. I luga o le foga o le timuga ma le faʻasasili lea e puipuia ai le mamafa o mea mamafa mai le tumau i se tulaga lelei umi atu. O le malulu e puipuia ai le tupu mai o iniseti, o lea o le saito i totonu o le pusaaisa e mafai ona teuina, ae mo lenei mea e te manaʻomia e fetuunai le vevela i luga o fata.

I tulaga faatonuina, o paluga e tatau ona teuina i le vevela pe a ma le 6 tikeri. I le 10 ma le luga, o le a faʻalagona e le meaola faalavela. O falaoamata, paluga ma pasta o le a taofia ai a latou meatotino, pe afai e teuina i totonu o le faleoloa. O nisi e iai ni fale e iai potu faapitoa mo meaʻai.

TALI! Aoao e uiga i le faʻafefe o moa faʻatasi ma vailaau faʻasaina masani ma togafitiga faʻalanuʻu.

Mataʻituina le vitio i le auala e teuina lelei ai fatu vela, ina ia le amataina le mole ma le meaola:

E inu e le moth meaai?

A oʻo mai se moa saito i totonu o le umukuka, e le tatau ona e popole na mafai ona ia 'ai i' ofu talaloa ma afu i le kapoti.

Moth meaai lavalava e le 'ai, o lana lisi e aofia ai naʻo falaoa, falaoamata ma falaoa. Fualaau aina suamalie ma mea suamalie foʻi e le faʻaleagaina.

E leai se mea e popole ai e uiga i mea, e ui lava e tatau ona faia se siaki i totonu o laupepa ina ia le foliga foliga o le laumei.

E le mafai e moa taumafa ona tago i laʻau taumafa ona o le leai o enzymes i lona manava ma lona fatu. Na te faʻaaogaina mea uma e 'ai e se tagata, na o pepa pepa, polyethylene, ie ma pepa e faaopoopo i lenei meaai. O le mea moni, o nei "oloa" o le, ia oʻo atu i le lelei.

Fuafuaga puipui

  1. Faʻatau fuga falaoa i totonu o le ogaumu. Seti le vevela i le 60 tikeri ma tuu le oloa tele i le ogaumu mo le 15 minute.
  2. Faaaoga ipu tioata po o pusa tioata mo le teuina o meaai. faʻatasi ai ma se tapuni ufiufi. O le a latou faatagaina oe e faʻataʻitaʻi le vaaiga o se meaʻai.
  3. Poloaiga mama lele masani, fufulu fufulu i totonu o loka, o le faʻaaogaina o suauu taua - o nei mea uma o le a faʻafefe ese ai le moth taumafa.
  4. E tele taimi faʻatautaia le sueina faasuetusi o oloa tetele, togavao, otaota mago ma fualaau mamago. O nei laasaga o le a faʻatagaina ai le iloa vave o se manufeʻai leaga.

Po o le a lava le mama i totonu o le umukuka, e tatau ona sili atu le gauai atu o le faletalimalo i meaai e le mafai, ona i le taimi e le talafeagai, o se mole i totonu o le kesi e mafai ona faia ma e le talafeagai mo le taumafa.

TAIMI FAATASI! O loʻo i ai se moth vao o loʻo nofo i pusi pipi. O se faʻavae e faʻavae i luga o le lapopoʻa e tele mea tau vailaau.