Fualaau aina

Toa ma le vevela, uluaʻi ituaiga o tomato "suamalie Rusia": tulaga lelei ma le le lelei o tamato

Mo i latou e fiafia i laau laiti laiti i o latou moega ma mo le au fai togalaau e mananao e vave maua se seleselega o tamato lelei, o loo i ai se vaomatua vave, ua taʻua o le "Rusia faapelepele".

O lenei tamato e fetaui lelei mo tagata amata ma e alolofa ma sina avanoa i totonu o le falemafa. Ma o tōmato suamalie ma le fiafia o le a teuteuina soʻo se laulau faʻatasi ma i latou, o le a avea o se meaʻai lelei e faaopoopo i le tele o ipu.

I totonu o lenei tusiga o le ae maua ai se auiliiliga auiliili o le ituaiga, ia faamasani ma ona uiga ma uiga o le galueaina.

Faʻamatalaga faʻamatalaga faʻamalosi Rusia

Igoa tulagaLusia fiafia
Faamatalaga lauteleO le amataga o le matutua-maualuga-gauaʻi e fuafua
FaʻatonuFilifiliga a le Atunuʻu
Toto100-105 aso
PepaFaʻasoʻatoa foliga, laʻititi lafola
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata80-170 fua
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga9-11 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

O le amataga lea o le vaomago, 100-105 aso e pasia mai le taimi o le totoina i foliga vaaia o fua muamua. E tutusa lava le hybrids F1. Faiga fai togalaau, shtambovy. E pei o le tele o vailaau faʻaonaponei, e lelei le puipuia i faʻamaʻi faʻamaʻi ma iniseti leaga.

Fautuaina mo le totōina ile laufanua, ae toatele e ola i greenhouses ma i luga o le faapaologa, ona o le maualalo o le ola o laau 50-60 cm. O fualaau suamalie o le lanu mumu, lapotopoto ma foliga, faapipiiina.

O le suamalie e suamalie, e le lelei lona faalauiloaina. Laasaga o le mamafa o le Tomate mai le 80 i le 120 kalama, faatasi ai ma le uluai seleselega e mafai ona oʻo atu i le 150-170 kalama. O le numera o potu 4-5, o le mataupu o le susu e oo atu i le 4.5%, sugars 2.6%. O fualaau e seleseleina e mafai ona teuina mo se taimi umi ma faʻafeiloaʻi femalagaiga.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o lenei ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Lusia fiafia80-170 fua
Sensei400 kalama
Valentine80-90 kalama
Tsar Belle oo atu i le 800 km
Fatima300-400 kalama
Caspar80-120 kalama
Golden Fleece85-100 fua
Diva120 kalama
Irina120 kalama
Pisa250-400 g
Dubrava60-105 kalama

Atunuu o le fafagaina ma o fea e sili ona lelei e ola ai?

Tomato "Tusia Tanielu" o se sui o le filifiliga a le atunuu, o le resitalaina o le setete o se paʻu, fautuaina mo le galueaina i eleele puipuia ma fale puipui, na maua i le 2007. Talu mai lena taimi ua fiafia ai manaoga mai le au faifaatoʻaga ma le au mafanafana, faʻafetai i ona oloa maualuluga ma uiga masani.

O lenei ituaiga e sili atu ona fetaui lelei mo le itu i saute, o loʻo i ai le fua maualuga. E fetaui ma Astrakhan, Volgograd, Belgorod, Donetsk, Crimea ma Kuban. I isi itu i saute e tupu lelei foi.

I le ogatotonu o loʻo fautuaina e ufiufi i se ata tifaga. I le sili atu o le itu i mātū o le atunuʻu, e na o totonu o greenhouses e vevela, ae i totonu o laufanua malulu, e mafai ona pa'ū ma maua ai le tofo.

Auala e faʻaoga ai

Fua o le Rusia O kulimi suamalie suamalie e le leaga faʻatasi ma isi fualaau faisua fou ma o le a avea ma teuteuga i soʻo se laulau. Latou te faia le suamalie suamalie ma palu pateta.. E mafai foi ona faʻaaogaina i totonu o le fale tila ma le kalama. O nisi o le au faitio e faitio i le le lava o le suka ma e masani ona faʻaaogaina mo le gaosia i le sua.

Tuuina atu

I le eleele tatala, e oʻo atu i le 2 kilokalama o tamato e mafai ona seleseleina mai laau taʻitasi, faatasi ai ma se faʻalauteleina o le totoina o 3-4 vao i le 1 sikuea mita. m, o lea, e alu atu i le 9 kilokalama. I totonu o greenhouses, o le taunuuga e maualuga atu i le 20-30%, o lona uiga, e tusa ma le 11 kilokalama. E mautinoa lava e le o se faʻamaumauga o fua o fua, ae e le o le leaga, ona o le maualalo o le tuputupu ae o le laau.

O fua o isi ituaiga, vaai i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Lusia fiafia9-11 kg i sikuea mita
Povi lanu5 kilokalama i sikuea mita
Taliga i le kiona2.5 kilokalama mai se togavao
Samara11-13 kilokalama i sikuea mita
Apple Russia3-5 kilokalama mai se togavao
Valentine10-12 kg i sikuea mita
Katya15 kg i sikuea mita
Le afaina3 kilokalama mai se togavao
Fugalaau fuga18 kg i sikuea mita
Yamal9-17 kg i sikuea mita
Crystal9.5-12 kilokalama i sikuea mita
Faitau foi i luga o la tatou upega tafaʻilagi: E i ai le maualuga-gauaʻi ma tomato faʻamaʻi faʻamaʻi? E faʻapefea ona maua se seleselega lelei i le avanoa?

O a ni puipuiga mai le tuai o le paʻu o le sili ona aoga ma e iai ni tamato e le o maʻi i lenei maʻi?

Ata

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma uiga taua lelei o lenei faʻamatalaga faʻapipiʻi:

  • tetee i le vevela vevela;
  • le mafai ona tupu i luga o le faletusi i totonu o se taulaga;
  • faapalepale mo le le lava o le susu;
  • amataga vave;
  • pulu malosi e le manaomia ai le lagolago.

Faatasi ai ma vaivaiga e mafai ona iloa e le o le maualuga o le tofo, e le maualuga le maua ma manaomia mo le fafaga.

Vaega o le tuputupu ae

E le eseese le vasega i uiga faapitoa. O le laau e puupuu, o le pulupulu e tautau faʻatasi ma tamato. E tatau foi ona maitauina vave vave ma tetee i le vevela o le vevela.

O le ogalaau o le togavao e manaʻomia se laʻau, ma o lālā o loʻo i ai meaʻai, e pei o le malosi o le laau, ma lala lelei. O fatu e totoina ia Mati ma amataga o Aperila, ua totoina fatu laau i le 45-50 aso.

Le eleele e le faʻaleagaina. E fiafia i le fafagaina fafaga 4-5 taimi i le vaitau. Faʻamasuina i le vai mafanafana 2-3 taimi ile vaiaso ile afiafi.

O i latou e ola i le tele o tomato "suamalie Rusia" e seasea ona feagai ma faamaʻi. E masani ona oʻo mai i le puipuiga. Fuataga e pei o le faʻaleleia o greenhouses, mataʻituina o le faʻavaivai ma le māmā o le pulega, o le tatalaina o le palapala o le a avea ma puipuiga lelei mai faʻamaʻi.

O le mea pito sili ona taua, e faʻamavaeina le manaʻoga e faʻaaoga vailaʻau i le mea e tupu ai maʻi. O se taunuuga, e te mauaina se mea mama, e le afaina i le tino. Mai iniseti leaga e masani ona faaleagaina e le meloniko ma meaʻai, o le Bison e faʻaaoga lelei e faasaga ia i latou.

I le matala o le eleele ua osofaʻia e slugs, ua seleseleina i lima, ua aveesea uma ma vao, ma ua fuga le eleele i le oneone ma le lime, ma faia ai ni papupuni faapitoa.

Faitau foi i la tatou upega tafaʻilagi: O le a le mea e tatau ona faʻaaogaina mo le totoina o tamato: minerale, organic, phosphoric or complex?

O le a le fesoasoani i tagata fai togalaau faʻamaʻi, iniseti ma mea e faʻaleleia ai le ola?

E pei ona taua i le iloiloga lautele, o se tomato e fetaui lelei mo tagata amata ma le au fai togalaau e itiiti se poto masani. E oʻo lava ia i latou o loʻo togafitia le totoina o tamato mo le taimi muamua e feagai ai. Le manuia ma maua se aso malolo lelei!

Fautuaga mo le totoina muamua o tamato tomato i totonu o le fale lauʻeleʻele:

FaʻamaʻaʻaTuai amataTaeaga tuai
BobcatLanu uliuliO le Mira Crimson Miracle Miracle
Rusia teleTulu leleiAbakansky pink
Tupu o tupuKostromaFrench vine
Tausi umiBuinaFafaʻi samasama
Tinamatua o le MeaalofaLaʻau mumuTitan
VavegaPeresiteneSlot
Amene AmerikaTagata o le taumafanafanaKrasnobay