Gau pala

O le faʻalavelave o le tuputupu aʻe chubushnik i lona 'upega tafaʻilagi

Chubushnik - O le fatu lenei o le aiga Hortensia. O lenei togavao ma fugalaau paʻepaʻe matagofie ma manogi manogi e mafai ona fenumiai ma Jasmine O lenei tusiga e uiga i le mafuaaga e taua ai le totoina o le togalaau o Jasmine ma le auala e fai ai.

O le a tatou mafaufau foi i le tausiga lelei mo i latou ma le ituaiga o gaosia o laau ma le taimi o le tausaga pe a aoga le totoina o se pine. Sei o tatou iloiloina auiliiliga o mea aoga o le togalaau o le togalaau ma aoao pe faapefea ona taulimaina meaola faalafua ma faamaʻi o le muaʻi poloka.

E te iloa? Na amata ona faaigoaina le laau Chubushnik ona o le galu ma le gutu mo le faia o paipa na faia mai i ona fafie.

Totoina o le chubushnika

O laulaau o le togalaau o le Jasmine e mama lanu i lanu. I le taunuu mai o le autumn, e suia le lanu i le manogi susulu.

Laʻau manogi e pei o le strawberries.

E foliga mai Chubushnik:

O le taimi nei tatou te iloa le foliga, e tatau ona tatou amata amataina le Chubushnik lava ia.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

E fiafia tele Chubushnik i le la, ae e lagona foi le manaia i le paolo. Afai e te totō le Jasmine i le la, o le a totogo lelei ma matagofie, ma afai o le paolo, e faasolosolo malie lava ona laiti fugalaau, ma faʻalauteleina lala.

O le laufanua sili ona manaia mo le togalaau o Jasmine o le gerbil. Ae tusa lava pe o se eleele susu, e lagona e le chubushnik le manaia tele. O le mea autu o le faʻaaogaina o alavai (papa po o maa).

Le togalaau o Jasena e le faʻafefeina vai mama i tafatafa o aʻa. E puipuia foi i le lamala le tumau. O le eleele e tatau ona iai lau laʻau, oneone ma humus.

Faʻavae tulafono faʻavae

O lenei ua matou iloa le fea nofoaga e sili ona lelei mo le totoina o le chubushnik i lau togalaau, matou te liliu atu i tulafono o le totoina o lenei laau toto.

  1. Faʻamasinoga faʻapitoa e faʻatinoina mai le aso 10 o Setema i le aso 10 Oketopa. O le tele o fai togalaau o loʻo mafaufau pe faʻapefea ona toto toga Jasmine i le tautotogo ina ia tupu ai se laau laʻau matagofie. Muamua e tatau ona e faʻatali seʻi oʻo ina fuga lau, pe a le oti le mongrel.
  2. O le mamao i le va o vao o le togalaau o le Jasmine e tatau ona oʻo i le 1.5 mita. Afai e te totoina se paʻu e pei o se pa, o le mamao e tatau ona oʻo i le 50-70 cm mai le tasi i le isi i nofoaga lanu.
  3. Afai e te totoina se pine i totonu o le eleele eleʻele, e tatau ona e sasaa atu le 15 cm o le mafiafia o le alavai i totonu o le lua. Ona e sasaa lea o le paluga eleele, o le tuufaatasiga o oe ma aʻu na talanoaina i luga. E manaʻomia le faia o se vaiaso ao lei tulaʻi le chubushnik.
  4. Na o aʻa e tatau ona paʻu i le eleele. O le aʻa e tatau ona tilotilo i fafo, a le o lea, afai e tanu oe, e mafai ona fesuiai chubushnik. O le totō le loloto e tatau ona tusa ma le 50 cm.
  5. A uma ona totō, e tatau ona faʻafeinu le vai i le pine (mo laau taʻitasi, 2-3 pakete vai).
  6. A faʻamuta le eleele pe a uma le faʻasusu, faaopoopo le eleele vevela i vaieli. O le mea autu e le o le faʻatumu o le ū i le sili atu i le 3 cm. O le maualuga pito maualuga lea o le a le faatagaina le ua e pala.
  7. I ni nai aso talu ona totoina, faʻaaoga le mulch i tafatafa o le liʻo o le seedling (o le laulau e tusa ma le 3-4 cm).

Tausiga tatau o Chubushnik

Tausia togalaau o le chubushnik e le faigata. I totonu o lenei vaega, matou te mafaufau i le talafeagai ma le faʻamautuina ma le faʻafefeina o le eleele, faʻapea foi ma le saʻo ma le faʻamaeʻaina o le vao.

Faʻasalaina ma le faʻamaina o eleele

E taua tele le fafagaina o se vao i taimi uma. Afai e le lava le susu o le pincer, o le a amata ona mamae le laʻau ma e le toe aoga. Seiloga e te toe inu, pe toe maua e le laau se foliga vaaia maloloina.

I le taimi foi o le tuputupu ae o le chubushnik e manaʻomia le faʻamafanafanaina o le laau pe tusa o le tolu taimi.

O le pito i luga pito i luga o le chubushnika na faia i le amataga o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, ave le faʻataʻitaʻiga "Agricola" ma faʻafefe 2 tbsp. 10 lita o vai. O lenei paluga e faʻafefeina ai se tasi togavao.

O le fafaga faalua na pasia aʻo leʻi fuga. O le taimi lenei tatou te faʻaaoga ai fugalaʻau, mo se faataitaiga, "Effecton". Na teteʻa o ia i le auala e pei o le "Agricola".

E mafai foʻi ona e faʻaopopo le faʻamalosi vai "Ross". I luga o se tasi togalaau ua manaomia nei nei le 2 pakete o le fafagaina lelei.

O le lona tolu o loʻo faia i le taimi o le tautoulu. E faʻamalosia ai le laau mo le tau malulu. Faaaoga le superphosphate ma le sulfate sulfate. I le 10 l vai faaopoopo 1 tbsp. soo se mea faʻaaoga.

O le faʻasalaga e tatau ona avea nei ma afa pakete i laau taʻitasi. Afai e faafuasei i le taumalulu o le togavao e malolo, aua le popole, o le a vave ona toe faaleleia.

Laufanua, e sili ona lelei i le liʻo eleele, e tatau ona tatalaina i ni nai taimi i luga o le taumafanafana. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le mulumulu i le taumalulu, e oʻo i le 4 cm le mafiafia.

Faʻasalaina ma faʻafefeina vao

Saili o afea ma le auala e tipi ai vine o togalaau.

E aoga le faia i tausaga taʻitasi. Chubushnik e manaʻomia le fufulu ese o fugalaau ma teuteuina vine ile 12 tausaga. E mafai foi ona e faia palealii i lau faitalia.

I le amataga o le tautotogo, e tatau ona e tipiina le afa o lala malolosi, lea o le a fesoasoani i le atinaʻeina o laau o le tuputupu ae masani i luga oi latou. O taualumaga uma e fesoasoani ai ia Chubushnik ia tupu vave.

I le taumalulu, o le malulu e mafai ona mafua ai ona tafe le taameni laiti, ae afai o le a vavaeeseina i le tausaga na sosoo ai, o le a toe faʻafoʻiina e le lala o le pine le foliga o le Pincer. I laau totō matutua, o le ogalaau e mafiafia ma faʻasaina. O ia togavao e tatau ona teuteuina.

I le taumalulu o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, ua tipiina ai ogalaau i le 40 cm. O le isi o totoe ua vavaeina i le eleele.

E taua! A uma ona teuteuina, oti ese tipi ma se togalaau.

Soo e ola i le tautoulu, e tatau ona aveese le tautotogo e sosoo ai, ma le 3 gaioiga i luga o pou taitasi.

O le tausaga e sosoo ai, o le a fausia ai ni togavao fou mai nei faiga. I nai tausaga, Chubushnik o le a totolo malosi.

Chubushnik transplant

I lenei vaega, o le a tatou iloiloina pe faʻafefea ona faʻavasegaina se pine e aunoa ma le faaleagaina o le laau lava ia.

Talu ai ona o le togavao togavao e faigofie ona faʻafefeteina le gaosiga ma ua vave ona toe faʻaleleia, e tatau ona e ofoina atu se vaega o le laʻau ma, o le mea e leaga ai, o le tausaga o le fuga o le laau. Chubushnik e tatau ona toe totoina seia oo i le ogatotonu o Setema.

E aoga le faʻatali mo se timuga po o se timuga. Aʻo leʻi eliina se vao, e tatau ona faʻafeinu lelei ma tuʻu mo se aso. Ona aveeseina lea o le afa o tuai tuai i lalo o aʻa, ma o isi mea ua faapuupuuina.

A maeʻa lena mea, matou te eli ese le mite ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou, faguina i luma o lea mea ma faʻapipiʻi le palapala. Ina ia mafai vave ona fetuunai Jasmine i se nofoaga fou, pe a uma le gafa, matou te fautuaina oe e savali i sina vaega eleele i lalo o se togavao ma faʻafefeteina tele.

Chubushnik fausiaina

Faʻamatalaga Chubushnik e le faigofie. E mafai ona faʻavaivai i fatu, toso ma le taoto, lea o le a talanoaina i lenei vaega.

Fatu

I lenei auala, e ola ai moth, ae le o laau toto e ala i le sopoia. O le luluina e faia i le autumn, taumalulu po o le tautotogo.

Afai e te filifili e taitaia le lulu i le taumalulu, e tatau ona e faia lenei mea i le vevela e le o lalo ifo o le 10 ° C, i le tau e aunoa ma le matagi. Tui tuusao i se vaega o le kiona i le loloto o le 30 cm ma ufiufi fatu i vaovao. Mai luga, e mafai ona e taʻavale lala tetele. I le vaitau o le tautotogo na aveeseina ma tupu mai ai pritenuyut.

Afai e te totō i le tautotogo, e totō fatu i greenhouses poʻo greenhouses. A o leʻi lūlūina, e tuʻuina atu ni laau totō i le lumanaʻi i se taga gau ma faʻafefiloi i le vai mo le tasi ma le afa itula i le vevela o le potu.

Ona lafo lea o fatu i totonu o le ato i le susu mafanafana po o le solo. I le aso 3, pe a fuga fatu, o loʻo faʻafefiloi ma le oneone vevela ma totoina, ona fufuluina lea ma le humus.

A uma ona totogo pupu, e tatau ona latou pritenyat.

Laʻau

Ina ia mafai ona faʻaaogaina Chubushnik, e te manaʻo e vaʻaia se paranesi laitiiti mai le vao e te manaʻo ai. O seleselega semi-moa e tatau ona faia i le taimi pe a uma ona tupu.

I luga o le tipi o lala o loʻo i ai fugalaau. E tatau ona avea ma se gaioiga malosi e taʻe ese ai le paranesi mai le ata tele. E tatau ona tumau pea se fasi laau i le paʻu.

Ina ia aʻafia le tipi, e manaʻomia le liligiina o le alavai (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalautele le gaʻo) i le pito i lalo o le ipu ma ufiufi ai i le paluga o peat ma oneone i tutusa tutusa. Matou te fautua atu ia te oe ia susu i sina mea itiiti ae leʻi faʻafefiloi. Liligi le oneone i le pito i luga ma se laulau o le 3 cm ma sasaa i se vaifofo o le fungicide.

O sauniuniga o mea e seleseleina e faigofie tele. Ina ia faia lenei mea, oti ese laulaau pito i lalo ma fugalaau i luga o tipi ma tuu i totonu o le solution Epin mo le 12 itula.

Ave le fasi pepa i totonu o se paʻu e faʻaleleia aʻafia ai aʻa. O le seleselega ua totoina i totonu o se atigi pusa e 40 tikeri.

E taua! E le tatau i totonu o le oneone ona sosolo lau laʻau.

A uma ona totōina, matou te ufiufi i se taga manino po o se fagu e tipi ma faʻafeiloaʻi atu i se paolo i totonu o le togalaau. Matou te fautua atu foi ia te oe e faʻapipiʻi mea tafaoga i aso uma ina ia mafai ai ona faʻataunuʻuina le faʻaleleia.

A aʻafia aʻa, matou te totoina faʻatasi ma se paʻu o le eleele i se nofoaga tumau, faʻapipiʻi mo le taimi muamua.

Tuʻu

Chubushnik faigofie ona fausia ni aʻa e aʻafia ai le 70%. Muamua vavao i le vao (maualuga pe tusa o le 5-7 cm mai le eleele). O lenei mea e faʻaolaina ai le tupu aʻe o ni aʻa laiti.

I le tautotogo e latou eliina luga le eleele i le chubushnik, faʻavasegaina i se rake ma fafagaina i fugalaisa. A maeʻa lenei mea, ona faia lea o le siliva o le fatugalalo pito i lalo i le eleele ma faʻamautinoa i pine laupapa. E tatau ona faia le faʻailoga i le uaea vaivai.

A maeʻa ona faʻapipiʻiina, o le a momotu lauʻau moe. I le faaiuga o le vaitau o le tuputupu aʻe, faʻafefeteina, laugatasi, faʻapitoa faʻapupula e avea ma vao ma aʻa lelei.

O le tautotogo na sosoo ai, ua eliina ma tipi i le seleselega mai le vao. O le tuputupu ae o laupepa e tatau ona i totonu o le lua tausaga.

Chubushnik i le togalaau

Chubushnik i totonu o le faʻafanua o loʻo faʻaaogaina i totonu o le tele o pa puipui e pei o le ogalaau.

Ua lelei le tuʻuina atu o le laau ma le lilac ma le hydrangea. E mafai foi ona e totoina ni ituaiga o ituaiga o chubushnik, faia o ni mea e le masani ai ma le taina lanu. Atonu latou te eseese i foliga o le pale, foliga maualuga ma lauulu o laʻau.

Faataʻitaʻiga o le faʻafanua o le togalaau faʻatasi ai ma le fesoasoani a le chubushnik:

Meatotino aoga o Chubushnik

Chubushnik e le gata o se teuteuga teuteu o lau togalaau, ae e iai foi mea aoga, lea o le a talanoaina i lenei vaega.

Le togalaau faʻatoʻaga e faʻaaogaina mo mea faʻalelei ma togafitiga faafomaʻi. O le manogi o le laau e iai sona aafiaga lelei i luga o le tino ma faʻafefe ai le popole ma le popole.

Mo togafitiga faafomaʻi, faaaoga fugalaau, laʻau, vine ma aʻa o Chubushnik.

E te iloa? Mai laʻau manifinifi o le Pincer lalaga ato.

O fugalaau o le laau e amata ona faapotopoto mai ia Iulai ma oʻo ia Oketopa. E tatau ona faia lenei mea i le va o le tau, pe a ma le 5 i le taeao po o le po. A maeʻa le aoina o fugalaau, latou te salalau atu i se mea manifinifi i totonu o le paolo ma faʻagogo. O le mea lea, o le vaega o suauu ma manogi tatau e teuina.

O le togavao faʻatoʻa faʻamamaina i ogaumu i le vevela o le 35 ° C. A maeʻa le fugalaau, e gaugau i totonu o se ipu fagu ma ufiufi i se tapuni.

O le gaosimea o jasmine i togalaau e faʻamaʻi ma faʻamalolo ai meatotino. E le gata i lea, o deco deco ma infusions o le a fesoasoani ia te oe e faamāmā ai le tiga.

Mai fugalaau jasmine e mafai ona faʻafefeteina le suauu. Ina ia faia lenei mea, tuu fugalaau i totonu o se ipu fagu ma sasaa soʻo se suāuu fualaau aina ma tapuni le tapuni. E mafai ona afifi i le pepa lanu ma tuʻu i le la. Tuu i ai iina mo le 40 aso, luluina faalua i le aso.

E te iloa? Jasmine ua faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i le lanu lanumeamata.

E le manaʻomia e le Jasmine le faʻaaogaina ma faʻaaogaina i fafo mo faʻamaʻi nei:

  • Fulufulu;
  • Migraine;
  • Faiva;
  • Paʻu;
  • Le fefe tele;
  • Faʻamafanaina o le nerve sciatic;
  • Paʻu o le paʻu.
Suauu e teuina i se nofoaga malulu ma malulu.

O le suauu taua e faʻaaoga i le aromatherapy. I mea faʻalelei, e toe faʻafouina ai le paʻu o le paʻu ma faʻalogo i ai.

Pests ma faamaʻi Chubushnika, le taua faasaga ia i latou

Lafoaia, mimilo, mimilo ma le paʻu o laulaau e afua ona o le le lava o le susu, le lelei o le inu po o le tuusao tuusaʻo o ave saʻo o le la. Afai ei ai ni ou faafitauli, e tatau ona e faʻapipiʻiina le laau i totonu o se fale paolo ma faʻaauau pea ona pamu ma vai.

Afai ua fufulu e le chubushnik ona tumutumu ma e le manao e fuga, ona itiiti lea o le malamalama o le laau. Afai na amata ona pogisa fugalaau, e tautala i le malulu ma mafanafana.

E mafai foʻi e Chubushnik ona faʻaleagaina le lauulu enaena i luga o laulaʻau ma vine ma Septoria.

Gau pala

O lenei faʻamaʻi e atiina ae i le vevela malosi ma timuga tetele. Faʻaleagaina le faʻaogaina o le grey e aʻafia uma ai le laau.

O le mea e mafua ai le sui o se mea malie o le genus Botrytis. I luga o ni pulou e foliga mai o lanu enaena o foliga le lelei. E vave lava ona vevela, taʻe ma pau i fafo.

O le tau faasaga i lenei faʻamaʻi e faigofie lava: e manaʻomia lou suʻeina o le vao i le vai Bordeaux ma aveese lau paʻu ma lau mama.

Septoria

O le sui mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi - le mushroom Septoria. Faailoga o le maʻi - o le faʻaalia o laʻititi laʻitiiti o lanu uliuli enaena i le pito i luga o laulaʻau. O le aofaʻi o nei avanoa e 2-6 mm.

O le silo e tupu i totonu o laulaau laʻau uma ma mafua ai ona pa'ū laʻau. I lenei tulaga, ua faaleagaina atoatoa le laau atoa, e fuga fulafula ma ua afaina i isi faamaʻi e mafua mai i le malie.

E mafai ona e tauina i latou i le auala lava e tasi e pei o le fulufulu lauulu.

O meaola faalavela, e mafai ona afaina ai le oona mai i aphids, mealybugs, moli vavave ma le papafaso.

Bean aphid

Tagata matutua ma vaega o lenei meaʻai e fafaga i luga o laau toto. O le iʻuga, ua leaga lau laʻau - ua fesuisuiai ma pala. Ona paʻu lea o nei mea ma tumau pea i lalo ifo o le eleele. E le gata i lea, o le aphid pīni e faʻaalia ai faʻamaʻi pipisi.

Ina ia faʻaumatia ia mea, e tatau ona e suluina le vao vao Karbofos poʻo Rogor.

Mealybug

O nei meaola faalavela e faigofie ona iloa e se fuga lanu paʻepaʻe sinasina, ma eseese eseese ile laʻau. O faʻataʻitaʻiga e faʻalavelaveina le tuputupu ae o laau e ala i le suʻeina o le lau o laulaau, pulupulu ma vine.

Faʻatasi ai ma le toilalo o lenei meaʻai e tatau ona faʻamalolo le vao i se tasi o fualaau faasaina: Aktara, Calypso, Konfidor poʻo le faʻamaonia, faatasi ai ma le va o le 7-14 aso.

Spider mite

O nei meaʻai e maua i au tupe i auala eseese. E le tatau ona e faʻatali mo le toe gaosia o le siaki ma e tatau ona e faʻaumatia i le vave e mafai ai.

E faia lenei mea e ala i le pulupuluina ma le 0.3% Celtic emulsion. E tau faʻaalu i le 2-3 taimi ma le va o le 6-8 aso.

Whitefly

Afai e te tuputupu aʻe i se tamaʻi chubushnik laitiiti i se nofoaga maualuluga ma vevela (ie, i totonu o greenhouses poʻo greenhouses), e tatau ona e saunia mo se faʻalavelave e pei o le papaʻe.

O nei faʻasologa o loʻo pipiʻi i lalo ifo o lau. I luga o le pito i luga e foliga mai o se osofaʻiga manaia. O fua nei o iniseti lea e tupu aʻe ai ni mea totō.

O le pito i luga o le pepa e paʻepaʻe ma e uliuli. O ia pulou nei e mafai ona afaina ai le laau, ona o latou o loʻo tutupu ai le tupu aʻe o tanu.

Ina ia faʻaumatia le whitefly, e mafai ona e faʻaogaina se fasimoli, poʻo fualaau faʻatau - Aktara, Konfidor, ma isi.

I totonu o lenei tusiga tatou te iloa ai le mea a le chubushnik ma o le a le matafaioi o loo ia faia i le mamanu o le ata. Na matou filifili foi le auala sili e fafagaina ai lenei laau ma tulafono mo le tausiga. Faʻafetai i lenei tusiga, na e aʻoaʻo ai e uiga i le faʻamaloloina o meatotino o le togavao faʻatoʻaga ma le taofiofia o meaola o lenei laau.