Fualaau

Auala e totoina ma totoina ai strawberries - ituaiga vine eseese "ofoofogia"

O le foliga sili, o mea manogi lelei, manogi manogi ma le maaleale o le sukalati - o nei uiga o le sasau ua faamatalaina atoatoa le igoa o le ituaiga "Maofa". E taua le mauaina o lenei ituaiga o vine i luga o lau 'upega tafaʻilagi, tatou te mafaufau i lenei tusiga.

Eseesega faʻamatalaga

I le taimi o lona tolusefuluga tausaga le talafaasolopito, Strawberry "Lotoga" ua faatuina o ia lava e avea o se ituaiga e maualuga lona totoina ma le tele o le tetee atu i le malulu ma le lamala. E aʻago le aʻa i luga o soʻo se palapala ma faʻafetaui vave i tulaga fou. O le mea lea, o le ituaiga o loʻo tupu aʻe i greenhouses ma totonu o moega avanoa. E tusa ai ma tagata atamamai, o se ituaiga tele lea o strawberries, lea e mafai ona faʻaaogaina ma le manuia mo fuafuaga tau falemaʻi ma fuafuaga. E le gata i lea, o nisi o aiga e mafai ona latou seleseleina e tusa lava pe i lalo o tulaga o le potu ma le faʻalaina o le faga.

"Mea ofoofogia" ua maua mai le tele o ituaiga matua - "Holiday" ma le "Taaloga". I fafo, e maualuga, e le o le palasi, o se togavao o le pepa faʻatapulaʻa ma le malolosi o moli toto, o lapisi lapisi mafiafia ma le umi o le uumi o le mafiafia. O se aoga iloga o le eseese o le tele o lau fugalaau o loʻo i luga o laʻau. E tele naua mea e le mafai ona fai.

E te iloa? O Strawberry e le o se meaʻai, ae o se kulimi. O le mea moni e faapea o fua moni o lenei laau o ni fatu lanu samasama ia o loʻo i luga o se atigi mumu mumu.

E tusa ai ma le au fai togalaau, o le mea sili ona lelei o lenei ituaiga o:

  • vave fuga;
  • faʻamafanafanaina;
  • le le mautonu i tulaga tuputupu ae;
  • tetee atu i faʻamaʻi masani faʻasalala (moli mata, virytillosis);
  • faʻamalosi totoga lelei;
  • agavaʻa (o vine e mafai ona faʻaaogā faʻasoa, faʻamago pe mafai ona faʻaaogaina).

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona toto le strawberries i le tautotogo ma le autumn.

I se tasi nofoaga e le mafai ona ola le vao i le sili atu i le 4 tausaga. E le gata i lea, o le laau e sili ona manaia mo paʻu o le apogaleveleve. Faailoga o le paʻu lanu violē e ono aliali mai i luga o ona lala paʻu i le tautotogo ma le autumn. O le mea lea, o le siakiina masani o vao mo faailoga o meaola faalafua ma faamaʻi o le a le faalavelaveina.

I faʻaletonu o se ituaiga, e tele naua faʻaaogaina i aʻoaʻoga malosi. Afai e le faʻalavelave lenei mea, "faʻamaualuga" faʻamaoni mea uma.

E te iloa? I le faleoloa o New Orleans "Arthurd's" strawberries o loo avea ma fale e sili ona taugofie, e tau miliona miliona tala. E aofia ai fualaau aina fou, kulimi, mint, ma se mama mama 5 carat..

Uiga o fua ma fua

E tusa ai ma tulaga masani, o fua o loʻo faʻamatalaina i se foliga faʻapitoa faʻamalosi e faʻapipiʻiina ma se mea faʻapitoa. E masani lava, ona o lenei uiga, ua taua ai i latou o le "tamatamailima". O le uiga e faapea, i le faagasologa o le galueaina, e tusa lava pe o le a le tau, tulaga fetogi poʻo eleele, e mafai e vine ona sui a latou faatulagaga. E tele taimi latou te faʻatalanoa, gaugau, fusi, sikuea ma foliga leaga.

O fua muamua e masani ona iloga i lo latou mamafa. E sili atu nai lo le isi. O fua taitasi e fua i le lautele o le 17-25 kalama, e seasea lava tagata tino (e oo i le 35 kalama). O totogi maualalo e laʻititi tele.

E mafai foi ona e fiafia i ituaiga eseese o fualaupapa: "Marmalade", "Darlelekt", "Vicoda", "Florence", "Bereginya", "Alba", "Albion", "Queen Elizabeth II", "Malvina", "Albion" , "Asia", "Gigantella", "Alii".

O fafo, o strawberries e masani lava ona lanu mumu ma lanu samasama-o fatu o le vao ua fesuisuiai. O le aano e paʻu, ae oona. I totonu o le pusa e leai se avanoa vavalalata ma ni fusi laʻau mūmū tele o le ogatotonu. O le paʻu e lafoaʻi, lea e faʻaaogaina ai fualaʻau talafeagai mo le umi o uta. Latou te tofo suamalie pe inu-suamalie (fuafua i le maualuga o le malamalama).

Vitio: Faʻamatalaga o fualaau 'eseʻese "Faʻafiafia"

"Maofa" o loʻo faʻaalia i le fuaina lelei o fua. Mo le vaitau, o laau taʻitasi e tuʻuina atu i le 1 kilokalama o le seleselega. E oo lava i itulagi ma se malulu, e oo atu i le 1.2 kilokalama o vine e mafai ona seleseleina mai laau taʻitasi faatasi ai ma le fesoasoani o faiga faʻatoʻaga faʻatoʻaga. E tusa ai ma fua faatatau a le au faifaatoʻaga, o le vāega foʻi e tauamiotonuina ai i luga ole laʻasaga o galuega, talu ai o le fua i le hectare e tusa ma le 149.2 centres.

E te iloa? Faʻamaumau le tele o fualaʻau na filifilia i le 1983 i Kent (Amerika). O lenei lapoa e mamafa le 231 kalama. Ae o le tofo o le pipi sa manaia ma inu.

Agrotechnics o le tuputupu aʻe ma le tausiga o strawberries

Afai e tuulafoaʻi le moega vaovao e aunoa ma le tausiga lelei, ona le tatau lea ona e manatu i luga o le gaʻo. Ina ia mafai ai e fua ona i ai se foliga vaaia, o se tofo sili ona lelei ma fua i se aofaiga faamalieina, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga. Mafaufau i laʻasaga mea e tatau ona faia e lē e ona fanua mo le fuaina lelei.

Faitau foi pe faapefea ona fafagaina le strawberries i le tautotogo ma le autumn; pe faapefea ona tausia i le tautotogo (i le taimi o fufulu), pe a uma le seleselega, i le tautoulu.

Filifiliga o fualaau

Faatau soʻo se fualaau sili atu i fale tausimai poʻo fale faʻatau pisinisi faapitoa. E na o le pau lea o le auala e mafai ai ona e mautinoa ua avea oe ma tagata e maua se vailaʻau maloloina.

E sili atu le lelei o le faʻatau mai o laau faʻatapulaʻa ma tapuni aʻa mai ia Me ia Iulai. O nei aganuu ua uma ona manumalo ma faamalosia. O fualaau sili ia ona taua, aua o Aokuso o le a amata ai le seleselega o le tausaga a sau. Seia oʻo mai i lena taimi, o le a mauaa le vao ma o le ai ai se taimi e faʻafetaui ai i tulaga fou.

E taua! Ina ia aua le puʻeina o latou moega i fasi vine, maeʻa maeʻaeʻa uma faamaumauga. Manatua o lenei mamanu microscopic e faʻauluina i seevae ma lavalava. O faufautua faʻapitoa ua fautuaina, o se mea e puipuia ai, e amata ai pea galuega i luga o togatogo aupito laiti.

I le tautoulu, e tatau ona e faʻatau na o ni fatu laau ma se aʻa aʻa.. I le avea ai o se tulafono, e sili atu ona taugofie. O le le lelei o sea aʻafia, e tusa ai ma tagata atamamai, o le le lava o le seleselega i le tausaga atoa. Mo togalaau selesele e leiloa le tele o le taimi i le leai o se mea.

A e filifilia mea e totoina ai, e tatau ona e suʻeina ma le faʻavasega lona tulaga. Manatua o strawberries e matua maaleale tele i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, faapea foi ma meaola faalafua. O le mea lea, filifili na o ni faʻataʻitaʻiga maloloina.

Afai o oe o se faʻatoaga togalaau, matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faia se pyramid ma se laulau faʻaputu mo le strawberries ma ou lava lima.

E eseese i latou:

  1. Malosiaga malosi, lelei ona aʻa (pakiaka o le 7 cm) e aunoa ma le faʻaaogaina o masini ma faailoga o le pala. I fualaau i kaseti ma ipu, o aʻa e tatau ona tumu atoa le ipu. E mafai ona e faʻamaonia lenei mea e ala i le aveeseina o le laau mai le fagu e le lau lau. Afai o le ulo o se peaty, e tatau ona mauaʻa i fafo.
  2. Lulu lanu meamata o laulaau, faapea foi ma lona lamolemole mama poo le lauulu lauulu.
  3. O le pu matua (e le itiiti ifo ma le 70 mm). Mai lenei faʻaaliga e faʻalagolago i le fua o le ituaiga.

E taua! Afai o le pipiʻi, laʻau paʻu poʻo le faʻaogaina o laulaau laititi e mafai ona iloa i luga o fualaau totō, e tatau ona lafoaʻi le faʻatau. O faailoga manino nei o mamanu le lelei.

Tuutuuga o le taofia

E masani ona totoina e le Faatoaga le ituaiga o "Totogi" i le malae, greenhouses ma greenhouses. E le masani ona i ai - i totonu o tunnels. O le polokalame o le galueaiina e le ese mai le tulaga masani.

Mo le tele o aafiaga, o le filifiliga o le nofoa e taua. A uma lava, o le faʻasagala e faʻaalia ma le tiga le ata lafoia ma le paolo. Mo ia, o le filifiliga pito sili ona lelei o se nofoaga lelei, e mamao ese mai eleele maualalo, e maua ai le malulu ma le tele o susu. I tulaga le talafeagai, o le laau e afaina i faʻamaʻi ma vave ona mate.

E taua! I le avea ai ma aʻa o togalaau mo togalaau aina, o aʻa uma, o aniani, kelisi, legumes ma leaf vegetables e talafeagai. Palu tele ma patato e le manaomia.

I le nofoaga ua filifilia, o le maualuga ole au tafe eleele e le tatau ona latalata i luga o le eleele nai lo le 70-80 cm. E manaʻomia e le faʻaalia le tulaueleele i faʻataʻitaʻiga ma matagi mamao.

Sola ma le faʻapala

E taua foi le gauai i le maualuga o le faʻamaʻiina o eleele. O lenei aganuu e fiafia i nofoaga faʻasalalau ma eleele faʻamafanafanaina. O i latou e iai le poto masani o fualaʻau tele pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o le "Brave" e fautuaina oe e te tilotilo i le totoina o fua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻaalia le palapala pala. O se upega ma le fafie, i le faatusatusa, o molimau manino ia o le tele o le vevela. Afai i le lumanaʻi o le a tupu aʻe le tama, o le vaʻavaʻavaʻa ma le solofanua, o le a manaʻomia e le pule ona faʻaalu le eleele mamafa i le peat.

E tusa lava pe iai se fuafuaga lelei e tatau ona faʻamaʻaina i le faapalaga poo le pala o le manure i le fua faatatau o le 5-10 kilokalama o mea faʻalenologia i le sikuea mita o le vaega tufatufa. E sili ona lelei le faʻatinoina o nei gaoioiga mo le ono masina aʻo lei tulaʻi.

Afai o le aʻafiaga o fuafuaga e faʻatino i le tautotogo, ma le eleele i le tautoulu e le o saunia, O laau e manaʻomia ona totoina i le 14 aso pe a maeʻa le faʻamaʻi. E le gata i lea, o le itu autu, o la latou galuega autu o le fufuluina lea o le meaʻai, o le a le faalavelave.

Aua nei galo pe a uma ona totoina le vaega o loʻo i ai le faapalaga, vaovao poʻo le peat mulch. O lenei palapala e le mafai ai ona susu le susu, lea o le a avea ma ki i le tele o fualaau.

E taua! I taimi timuga, e fautuaina ai le faʻamaʻiina o togavao ("Alette", "Infinito", "Teldor", "Coronet").

Lafoa ma le susu

I lenei itu, e tatau ona e taulai atu i tulaga o le tau. Afai o le tautotogo e le timu, o le tele o le suāvai o le a talafeagai lelei i le sefulu tausaga talu ai o Aperila. I le masina o Me, o Iuni ma Iulai e faʻamaʻaina le sili atu i le 3 taimi i le masina. Aokuso ma Setema - lava ma le 2 taimi. Luga o le faʻaleleia o timuga e faia e tusa ai ma manaoga (pe a faʻamago le eleele).

Mo mita taʻitasi uma e te manaʻomia e sasaa mai i le 10 i le 12 lita o le vai, ma i le vaitau o le vavao o le fua faatatau e 20-25 lita. Le le lava o le susu e faapitoa lava pe a faia se ovary i luga o le suka. O le mea lea, e taua i lena taimi le tuʻuina atu o se moega ma se suavai atoa.

Matou te fautuaina ia faamasani i fautuaga i le fufuluina o strawberries.

O le tele o fai togalaau ua foia lenei faafitauli i le fesoasoani mai o laau toto. Afai e te le maua sea avanoa, aua le faʻaaogaina le vai malulu pe a faʻavelaina lima. Tuʻu ia te ia le avanoa e faʻalelei ai se mea itiiti ma mafanafana i le mea e maua i le vevela o le potu. E tatau ona faia le taeao i le taeao.

I le vaitau o le timuga faaumiumi, ua fautuaina e polofesa e ufiufi le faatoaga i le afifiina o palasitika.

E tusa ai ma le au fai togalaau, o le seleni e manaʻomia ai le faʻaleleia atili o le susu i le tausaga atoa Ina ia le afaina ai o ia, ia toto le faatoaga, ia taialaina e tulafono nei:

  1. I le tautotogo, o le suavai e talafeagai, pe a amata ona tupu laʻau i luga o vao.
  2. O vaiaso muamua e 2 e fautuaina e faʻatino i le faʻamamaina o le 20 g o le ammonium nitrate ua faʻamamafa i se pakete vai.
  3. E fautuaina le faaluaina o le aofaiga o le vai e sasaʻaina pe a maeʻa taumalulu ma sina kiona, i le vaitau o le lāmala ma aʻo fuʻa.
  4. Ia mautinoa ia faʻamamaina le togalaau pe a amata ona fua le fua.
  5. I le tautoulu, a maeʻa le seleselega (pe a leai se timu), e tatau ona fafagaina le pata.

E te iloa? I le Italia Itumalo o Nemi, e faamanatuina strawberries i taumafanafana uma. I lenei tulaga, o se aganuu le faatumuina o se vat (faatasi ai ma le gafatia o le mano afe kilokalama) ma ni fua fou, ona faatumu lea o mea i totonu o le vine. Soo se tasi e mafai ona tofo i togafitiga feʻai.

Fesoʻotaʻiga i le vevela

O le ituaiga na gaosia i lalo o tuutuuga o le Leningrad Fruit and Vegetable Experimental Station ma sa tofotofoina i le vevela o le tau o le totonugalemu o Rusia. Na matauina e tagata fomaʻi e faapea, o le fua o vine e latalata i le itu i matu e tupu faatasi ma isi ituaiga mea masani ma vave-vave. Ma i le totonugalemu o Iukureini, o nei faaupuga ua suia pe a ma le 2 vaiaso muamua atu.

O le fesuiaiga e fesuisuiai i mea ofoofogia o le tulaga o le lalolagi ma o le a maua ai se seleselega lelei e oʻo lava i luga o le upega tafaʻilagi o se tagata nofo nofo i le taumafanafana. I le eria o Moscou ma Leningrad, o lenei ituaiga o meaola e manuia lelei. E mafai foi ona faʻafetaia le faʻaleleia o lāmala.

E aoga le iloa pe tatau ona fufuluina faʻasalaga.

E tusa ai ma le faʻatoʻaga, mo le atinaʻeina o le strawberries, o le maualuga o le vevela e + 17-22 tikeri. Faʻatasi ai ma le tauvaga o le kiona, e oʻo lava i le taumalulu ma le vevela, o le -12 ° C ua matua taua tele mo le faʻaogaina o le vao. I lenei vevela, e amata ai le faʻaumatia. Manatua e mafai foi ona afaina ai gutu o le tautotogo: o le a pepese i le -3 ° C ma le pollen i le -5 ° C.

E tusa ai ma fualaau fualaau aina muamua o le "Faʻailoa", e manaʻomia le ufiufi o vao pe a latalata i fulu. Mo nei faʻamoemoe e talafeagai le faʻaaogaina o laau-peat mulch ma agrofibre. I totonu o le itu i mātū e le o ni faʻatautaia ata tifaga.

E taua! I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, e tatau ona fafagaina le strawberries i mea inu oona, ma i le taimi o le faia o pulumu ma ovaries - faatasi ai ma microelements. O le faamamafa faapitoa e tatau ona tuu i luga o le potassium, magnesium, phosphorus, uʻamea.

Toe gaosia ma totoina

O le ala pito sili ona faigofie ma sili ona faatuatuaina o le seleseleina o strawberries "Maofa" ua faia i le fesoasoani mai o fulufulu, lea e fausia mai ai i luga o laisa. Pe a latou fausia e oo i le 6 lau, e mafai ona vavaeese le laau mai le matua matua. Manatua o le muamua 2 sola mai le masterbatch o loʻo faʻaalia e se malosi faapitoa. O le isi musika e taua le aveese vave.

E le gata i lea, o le tele o fai togalaau o loʻo faʻasalalau le aganuʻu e ala i le vaevaeina o se togavao lea ua sili atu ma le 4 tausaga. O lana eli e fautuaina i le tautotogo po o le autumn. E tāua i le taimi o le vaevaeina o vaevaega, i vaega taʻitasi o loʻo tumau pea se vaega o le pu. Ae talu ai ona o le "Maofa" e le o se foliga vaaia, e leai se mea e manaomia mo na mea na tutupu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i togafiti o le totoina ma le ola aʻe o strawberries: i lalo o le mea e ufiufi ai, i totonu o se fale koli, e tusa ai ma tekinolosi a Dutch, hydroponics, mai fatu.

Ma mo e fiafia i suʻesuʻega faʻapitoa, e mafai ona fetaui lelei se metotia o fatuga o le toe gaosia. E manatu o le sili ona tiga ma e le o taimi uma e aoga. E masani ona faʻaaogaina i totonu o fale suʻesuʻe mo le fausiaina o ituaiga fou. E na o le pau lea o le filifiliga e faʻalauteleina ai ituaiga eseese.

E te iloa? O fualaau aina e taua o "alofa vine". E mafua lenei mea ona o le mauaina o le saienitisi Peretania Patrick Holford, o le na mauaina se aofaiga tele o le zinc i le tuufaatasiga o le fua suamalie. O lenei uiga o loʻo aʻafia ai lagona feusuaʻi i alii ma tamaitai..

O le totoina o fualaʻau fualaupapa e faapenei:

  • Vaʻaia ma le faʻaeteete le aʻa mo le faaleagaina ma le pala. Afai e tatau ai, aveese uma vaivaiga ma vailaau faʻamaʻi i se vaivaiga vaivai o le paseka.
  • Faʻamau aʻa e fetaui ma le maualuga o le vaega eleele.
  • Sook the root system for several hours i se fofo o le faatupuina o le tuputupu ae (Emistim ma Kornevin).
  • Fai se paʻu papaʻu ia amanaʻia le tele o le rhizome ma liligi tele i se vaifofo o le ammonium nitrate (10 lita o le vai se pusa o le vailaʻau).
  • Faʻasa i totonu o le lua. Faʻamalo faʻamalosi le aʻa.
  • Ufiufi ma eleele lauusiusi ma lapisi. Ia faaeteete: o aʻa e le tatau ona vaai ma alu loloto.

I le va o togavao e toe faʻafoʻi 30 senitimita. Manatua o le tele o gaosiga i vao vao e le. O le mea lea, fuafua i sikuea taʻitasi taʻitasi e le sili atu ma le 4 fafo, aua o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i le faateleina o le inu.

Tuputupu ae tuputupu aʻe ma fautuaga

Filifilia ma totoina togavao saʻo o le afa o le auala i le manuia. I le faagasologa o le tuputupu aʻe o strawberries, e masani ona feagai le faifaatoaga ma faʻafitauli eseese:

  • Le leai o le ovary. E masani ona tupu lenei mea pe a tutupu le vao mo se taimi uumi i le tasi nofoaga. Ona faʻafuaseʻi lea ona alu le vasega i le vaega o vao. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, o tausaga uma e 4 e maua ai sevosmenu.
  • E toʻaitiiti fua ma e laʻititi i latou. O lenei atinaʻe e mafai ona fai pe a le faʻaleagaina le fugalaau. E faʻamalosia lenei mea e ala i timuga umi. E na o bees ma bumblebees e mafai ona laveaʻi le aso. E tatau foi ona e amanaʻia le eseesega o fua o fua papaʻu.
  • Faʻasalaga malosi le tau. O lenei faigata ona o le faateleina o le faʻatulagaga o sikikiti i luga o vao. O le faafitauli e mafai ona foia na o le aveeseina vave o lala le talafeagai.
  • Paʻu laulaʻau ma palau pala. Faʻaalia le atinaʻeina o le faʻamaʻi. Fitosporin e sau e laveai. Faatasi ai ma le tele o faʻaaliga, ua fautuaina ina ia faʻamavae atoa le vaega o loʻo i luga ma faʻauʻu.
  • Umu laau Faʻamaonia le le lava o le suāvai.

E te iloa? O se tagata masani lauiloa o le Fouvalega Farani ma se tagata taua i le faamasinoga a le Emeperoa o Napoleon, Madame Talien, na ave se taele o le suka. Ina ia faatumauina pea lona susulu o le paʻu ma susulu, na ia faaaogaina pe tusa ma le 10 kilokalama o vine mo le taʻele taitasi.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O le soifua maloloina o se faʻatoʻaga vine e mafai ona faʻamasino i ona foliga vaaia. Afai e mamago le vao, faʻaitiitia le tauvaga, fai lau laʻau ma fualaʻau, e tatau ona e vave asia. Masalo i luga o le togalaau na nofo ai malo e le o faamoemoeina i ni foliga o iniseti leaga poʻo faʻamaʻi.

O ituaiga uma o strawberries e maitauina i faʻamaʻi nei:

  • aʻa e pala;
  • Fusarium;
  • phytosporosis;
  • verticillus;
  • lanu uliuli ma le uliuli;
  • vaʻaia;
  • paʻu paʻu;
  • faʻasalaga;
  • xanthosis;
  • septoria

Ina ia le faʻaosoosoina lo latou atinaʻe, e taua le vave aveeseina o vao mai le moega ma faʻamautinoa lelei le lelei o le faʻasusu ma le faʻaleleia o le vao. Ia mautinoa o le tulaʻiina e le o tele le mafiafia. Faia o se tulafono: o fuʻa uma ma tautotogo e faia togafitiga faʻasaina o le togalaau ma tapenapenaga faʻafiafia (Fitosporin, Skor, Maxim), faʻamalo o le chloroxide poʻo le vaipanoa. O le a latou o mai e laveai i le tulaga o togafitiga.

E te iloa? E toetoe lava a leai ni suga i le fugalaau. O le mafuaʻaga lea na faʻaaogaina ai e Hollywood divas o se faavae mo meaai.

I totonu o iniseti, o le atinaʻe faaleaganuu e masani ona faʻafefe i:

  • aphid;
  • fugalaau ma moli vavave;
  • sovils;
  • caterpillars;
  • Me talo;
  • slugs;
  • fualaʻau laulaʻau;
  • pulu;
  • nematodes.

Aua o le ant o le na filifilia le togalaau o le a tatau ona faatulaga le faatauina mai o mailei oona. Ae o le taua ma manulele o le a faapaleina ma le manuia, pe afai e te faʻalauteleina se manoa meli i luga o le afa mita mita i le mea tonu o le fanua.

Ina ia fefefe mai i meaʻai, aua le faʻatalalaina togafitiga i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe. I lenei tulaga, o le a maua e tagata vailaau vaalele lau fesoasoani: Aktara, Aktellik, ma Karbofos.

O le ituaiga "Mea ofoofogia" e fetaui ma lona igoa, aua e tele naua uiga lelei i vine. Faatasi ai ma faʻatinoga faʻatoʻaga faʻatoʻaga, o le a matuā faateia oe i le seleselega lelei o fualaau suamalie ma suamalie. Matou te faʻamoemoe oa matou tusiga o le a fesoasoani ia te oe e ausia ai le manuia i le galueaina o strawberries.