Laʻau i totonu

Calathea medallion: faʻamatalaga, uiga o tausiga ile

I aso nei, o tagata faʻapolofesa i aso nei latou te ofoina atu le calathea o se tasi o elemene taua i totonu o se falemalo i ona po nei. O se fugalaau manaia ma e le masani ai o le a avea ma auiliiliga o le mea teuteu i totonu o le fale. E faʻapefea ona tuputupu ae ma o le a le ituaiga tausiga e manaʻomia, o le a talanoaina auiliili i totonu o le tusitusiga.

Faamatalaga faʻatau

O faifaatoaga fugalaau oe pulea le tuputupu ae o calathea ei ai le aia e mitamita ai: o le fugalaau e matagofie ma e le masani ai. Ona laʻau - o le lanu meamata uma lenei, a itiiti mai - enaena. O lona lauʻeleʻele - o vailaʻau o Amerika i Saute, e ui ina tuputupu ae i Aferika. O le tasi ma le afa selau ituaiga o Calathea e mafai ai ona filifili se tasi pe o le tasi o ona ituaiga Ae o laulaau uma o le a lelei ma lautele, aemaise i le pito i lalo, faʻatasi ai ma lanu piniki piniki, fatuina o se mamanu tulaga ese.

E te iloa? O le laʻau o le fugalaau e sili atu ona maualuga i le malamalama: i le taeao, e peiseai o le ala mai, e pau lau lau, faʻaalia o latou faʻailoga. Ma o le po latou te tulaʻi i luga, e avea e pei o lima ua siitia i le lagi. Mo lenei mea, ua taʻua foi le calathea o le fugalaau tatalo.

I se tulaga maualuga, o le pito maualalo o laulaa e vaaia, e le masani ai pe e le pei o fugalaau e tele. Faatasi ai ma le eseese o ituaiga o Calathea, o loo i ai se faapitoa faapitoa - Calathea medallion. Ma e ui lava e le faigofie le totoina o se fugalaau, e manuia fugalaau fugalaau. Ma amata e mafai ona taumafai pe a latou iloa pe faapefea ona faia. Ma faatalitali mo le fuga o le calathea - e masani lava ona tupu i le tautotogo po o le mafanafana e matamata i lanu moli, lanu samasama pe papaʻe-fugalaau.

Tuutuuga mo le manuia o aiga

Ina ia mafai ona tupu se pine i le fale, ma o se tasi lea o ituaiga sili ona lauiloa, e tele taumafaiga e tatau ona faia. Ae i le isi itu, o le taunuuga o le a mautinoa lava le fiafia: roseopikta (isi igoa mo Calathea) i le taimi o le fugalaau ma a maeʻaeʻa o le a sili atu le taua i isi uma lanu.

Nofoaga ma moli

E oo lava i le "taunuu" i le fale o Calathea, e tatau ona fuafua le nofoaga o le a ola ai le fugalaau. Afai o se faamalama masani lea, ona tatau lea ona faasaga le faamalama i sasaʻe poʻo sisifo. E leai se avanoa e tuʻu ai le calathea i luga o le windowsill, o le suiga o se tulaga poʻo se fata e sosoo ma le faamalama. Ae o le fugalaau na lava le malamalama.

E taua! E tatau ona i ai se malamalama faʻafefe, aua E mafai e Calatea ona faʻamafu mai le susulu o le la.

Aua e te fiafia i le fugalaau ma le le lava o le malamalama, o le aoauli: o taamilosaga e fausia ai se mamanu i lau, fade, fugalaau i le tuputupu ae. Ia faʻaeteete ma le faaeteete e tatau ona e togafitia le fugalaau, pe afai e leai se isi nofoaga nai lo le faamalama e feagai ma le itu i saute: ona manaʻomia lea ona e faʻapogisaina.

Tulaga o le vevela

E ui lava o Roseopikta o se fugalaau vevela, e le mautonu le vevela ma le vevela: e manaʻomia tulaga tau vevela. Ma e aunoa ma se faʻafuaseʻi faʻaleleia. Ma i le taumalulu, o kopi e faʻaseseina i fugalaau, e pei o le a, i soo se taimi o le tausaga. O le vevela aupito sili ona lelei i le tau malulu o le taumalulu calatée e saogalemu le + 16 ... + 23 ° °, ma i le taumafanafana atonu e maualuga atu - + 18 ... + 25 ° С.

Faʻamamaga o le ea

Ae mo le vevela, iinei Calathea faʻamaonia lona amataga o le vevela, e manaʻomia le ea e masani ona tumu i le susu: 90% o se faailo lelei mo fugalaau. Afai e sili atu le maualalo o le 'eleʻele, ona laʻau ai lea o le lau. Ona tatau ai lea i le tagata e teu vine ona mafaufau: e leai se avanoa e maua ai le fugalaau ma le lava o le susu - e le tatau ona totoina. Nai lo lena, e tatau ona e vaʻai mo se isi mea teuteu, e itiiti le manaʻo e susu.

Faamasani oe lava i le tele o totonu o Kalat.

O le itutino lava e tasi, mo se faataitaiga. I le isi itu, e mafai ona e faʻatau se florarium faapitoa mo Calathea (e mafai ona e faʻaaogaina se pusa tioata), lea e mafai ai ona e faia ni tulaga talafeagai mo laau roseopic. E i ai se isi auala: 4-5 taimi i le vaiaso e sulu ai se fugalaau e faʻaaoga ai se fagu moli, ma mataʻituina e leai ni puddles i laulaau. Ma o nisi fugalaau fugalaau ua fesuisuiai laulaau lamolemole o se paʻu o solo ma se omomi ua faʻamaluluina i le vai, faia ma le faʻaeteete e le gata i laʻau oona - e sili atu ona lelei le faʻamamaina oi latou i le vai.

Faʻapitoa o tausiga ile

E tatau ona amata le tausiga ile vai. Le lelei o le tasi i totonu o le suavai e le fetaui ma le fugalaau. Le mea lelei, e manaʻomia le timu, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻi. Naʻo lona vevela e tatau ona laʻititi i luga o le vevela o le potu.

E te iloa? O se tasi o fugalaau sili ona vaivai o Calathea Varshevich, lea e foliga mai e pei o se paʻepaʻe paʻepaʻe.

Lafoaʻiga o tau

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻafeinu le calathea i isi aso uma, i le tautoulu ma le taumalulu e lava lea i le vaiaso. E tatau ona faʻafeinu, e le sasaa: e le tatau ona paʻu le vai i totonu o le fagu poo totonu o le apa. E tatau ona faʻafefe.

Laʻei pito sili

Mo le fafagaina, faʻaaogaina e le calatheas le faʻamalosi faʻamalosi - o latou tulaga i aso nei e lautele: "Bona Forte", "Pokon", "Agricola Aqua", "Etisso". O le mea taua, o nei fugalaau e mo laau teuteu teuteuina, e pei ona tusia e le gaosimea i le afifi.

I luga o le afifiina, o faʻamatalaga auiliili ua tuʻuina atu foi, lea e tatau ona mulimulitaʻia - o le gaogao mo le calathea e tutusa lava le leaga e pei o le leai o se ofu pito i luga. E tusa ai ma le taimi o le fafaga, i le tautotogo ma le taumafanafana o le a lava mai le 2 i le 3 taimi i le masina.

Teuteu

E le manaʻomia e le fugalaau le teuteuina. A pau le lau i lalo, "faailoga" e uiga i lenei suiga e ala ile suia o le lanu i le samasama, e tatau ona aveese. E leai ni masini e tatau ai: tataʻese lemu se laʻau maʻi ma ou lima, taumafai e aua nei faʻaleagaina le laau. E puipuia ai le foliga vaaia o le calathea. Afai e leaga le leaga o laulaau, ona togafitia lea i le auala tutusa - ua aveeseina. O lenei faiga e le faalagolago i le taimi o le tausaga.

Suiga

Calathea e faʻaleagaina le palapala aʻo tuputupu ae. Afai ua ola mo se taimi uumi i totonu o le ipu e tasi, o le a mamae le fugalaau. Ma o le a leai se isi fafaga faaopoopo o le a fesoasoani. O le auala sili e faʻalauteleina ai le ola o Calathea i lona mamalu uma - faʻagataina. E maua mai ai tautotogo uma seia oʻo ina laiti le fugalaau. Tupulaga matutua, i le mavae ai o le 4 tausaga, e manaʻomia e Calathea se gafa i le 2-3 tausaga. O le sauniuni mo le mea e tatau ona i ai ma le filifiliga o le ipu: e le tatau ona tele taimi e sili atu nai lo le "fale" muamua o Calathey, na o sina mea lautele lava.

E taua! Pe a faʻatulagaina, e tatau ona amanaʻia se tasi o mea: ina ia aloese mai le totoina o le vai i le tuputupu aʻe o le faʻalapotopotoga, fasi fasi paʻu pine, gaʻo pulu, faʻapipiʻi peʻa e tatau ona faʻaopopo i le eleele. E i ai a latou galuega e lua - lanu ma taofi paʻu.

E tatau ona faatumulia i le palapala eleelea eleelea, ina ia mafai e le laau ona manava manava. O sui talafeagai e mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa, e mafai ona avea ma paluga mo azaleas poʻo rhododendrons. Afai e te saunia le palapala i le fale, o le ae manaʻomia le humus, peat, lau lau lauʻeleʻele. Ma o nei mea uma i le tutusa. O le faʻafefiloi e faʻafefiloi lelei i le faaopoopoina o le 0.5 vaega o le oneone. O le faʻatulagaga faʻapipiʻi e mulimuli i lenei faiga: i le pito i lalo o le ulo e sasaa i luga o le 5-7 cm o le faʻalautele o le ele, lea e taʻalo ai le taua o le faʻavaivai. Luga - o se vaega o mea ua saunia. O le fugalaau e aveeseina ma le faaeteete mai le pusa tuai ma, faatasi ai ma se paluga, o le palapala ua fesiitai, pe leai foi, ua siitia atu i se nofoaga fou. O le mea autu iinei e le o le faaleagaina o aʻa ina ia le maʻi le fale. O se vaega fou e sasaaina i totonu o le mea ua le aoga. E le talafeagai le solia, e na o le taliaina.

Tofiga

E mafai e le tagata tausi vine ona fuafua pe o le fea metotia o le toe gaosia e faʻaaoga: e ala ile fatu, vavae poʻo le vaeluaina o se vao, lea e sili ona lelei ma lelei.

Vaeluaina o vao

E talitonuina o le auala sili ona faigofie - o le vaevaega o le vao. E faigofie ona fai i le taimi o le gafa o le Calathe. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona saunia ni tamai fagu ma totoina vaega eseese o le rhizome i totonu. Ma ia mautinoa e mataʻituina le vevela: e manaʻomia le vevela, ae le o le vevela, e tatau ona i ai le vevela i totonu + 22 ... + 24 ° С.

I le la, o le calathea e le manaʻomia ona faʻaalia, e pei o se mea pogisa, e tatau lava ona e tuʻu i se mea o le ai ai se paolo. Ae mo le fafagaina, e mafai ona e faia e aunoa ma lea mea pe a uma le gafa.

Laʻau

O le seleseleina ua faia e pei ona taua i lalo:

  1. Oti ese le vaega eletise, ae ia faʻasaoina tulaga tuputupu aʻe uma i luga o le tamaʻi tina ma luga o le au.
  2. O le laau tipi ua toto i le palapala susu ma ufiufi i se ata tifaga ina ia aʻafia ai.
  3. A oʻo mai aʻa, ma i totonu o le 2-3 vaiaso, ua aveese le ata.

O se auala talitutusa o le felauaiga o lau. I le taimi lava e tasi e tipi le laupepa ma tuʻuina i totonu o le ulo, lea ua uma ona faʻapalapalaina le palapala. Ua faʻafeinuina le laau ma lafoina i se nofoaga mafanafana. O le isi tausiga o ia e tutusa lava, e tusa ai ma se fuafuaga talafeagai mo Calathea.

Saili po oa fugalaau e le mafai ona ola i le fale.

Fatu

O le auala aupito sili ona le fiafia i le fausiaina o se calathea i le fale e fatu. Ae o le au faifaatoaga e naunau e faʻaaogaina: o lea e mafai ai ona e maua se ituaiga fou o roseopikta poʻo se uila fou. Afai ei ai se fiafiaga a se tagata faʻauluina i lenei mea, ma o fatu na aoina e ola maloloina ma ua sauni mo le totoina, e mafai ona e taumafai. O le a e manaʻomia se pusa e faʻafefiloi ai le oneone ma lau lauʻeleʻele, lea o le a "alu" ai fatu, ma o le eleele e tatau ona susu, ma e te manaʻomia foʻi se ata tifaga poʻo le tioata e fatu ai le gaosiga. Ona e tatau lea ona e onosaʻi ma faatali mo fualaau e alu ae. A maeʻa lena, e mafai ona faʻasaʻolotoina mai le ata, ma faʻatoʻa toe faʻaleleia le fatu e ala i foliga mai o le lautusi moni muamua: o le faailoga lenei e mafai ona totō le laau i totonu o se isi ipu.

Faigata i le tuputupu ae

Afai e te tausisia tuutuuga o le tausiga o le kalatei medallion, lea ua uma ona taʻua i le amataga, o le a faʻaaogaina mea uma. O le mea autu - aua neʻi galo o lenei mea totino e faʻamalosi, ma o le a faʻaalia uma lona matagofie i le tali atu i tausiga lelei. Ae o loʻo i ai foi meaola faalafua lea e le mafai ona inisiua ai Kalathea i taimi uma:

  • faʻasolosolo. O nei iniseti na mafai ona faʻasalalau i le paneta atoa ma o loʻo faʻaleagaina ai fualaʻau ma totoga. I Calathea, e aliali mai le tumutumu ma nofo ai, afai, pe a fuga le fuga, e maualuga le vevela ma e maualalo le maualalo. Ona maua lea e le ogaoga pito i lalo o laupepa, o loʻo aliali mai i luga ma ni laumei malamalama. E le pine ae suia e nei togitogi le lanu e enaena, o laʻau ua pogisa ma magumago. O vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani i le togafitia o thrips. E mafai ona e fufulu laʻau ma vai manogi. Ma faʻamaeʻa uma na mea, ma isi togafitiga faafomaʻi e tatau ona fai i luga o laʻei e faaopoopo i le vaiaso;
  • uliuli mushroom. O se ata uliuli e foliga mai i luga o laulaau ma lala o le calathea. O le ata e afaina i le manava ma le photosynthesis, o lona uiga, e taʻusalaina le fugalaau e oo i le oti. O le fufulu i le fasimoli solution o le a fesoasoani;
  • vaʻai. Latou te fiafia foi e susu le sua mai lau o Calathea. E foliga mai o ni iniseti laiti, enaena o loʻo nofo i luga o le lau. Ona oi latou, o laulaau ua le toe lanu, enaena, mago ma pauu. Ma mo shitovki ma iniseti e avea o se vaifofo. Fesoasoani ma fufuluina laulaau ma faʻapipiʻi i vai paoa.
O le tele lava o taimi, Calathean e faʻamago ma paʻu ona o le mea moni e fugalaau le fugalaau i se nofoaga e le talafeagai mo ia ma le auala sese e tausia ai.

Faamasani oe lava i mea e manaʻomia ile tausiga.

E tatau ona manatua ma vavaeeseina:

  • vaalele malulu tele;
  • faʻataʻitaʻiga;
  • susulu malamalama o le la;
  • leai se vaiinu.
O le mea lea, o le tausiga o se fugalaau ma lona manuia o le galueaiina o ni gaioiga malosi, ae o le tali atu i le tausiga ma le tausiga lelei o Calathea, o le a avea ma teuteuga i totonu o le fale mo le tele o tausaga. O le a avea ma se lanu paʻepaʻe i totonu o le potu e taatele i nai mea laiti, ma se faʻaopoopoga faʻalauteleina i totonu i se tulaga masani.