Fua o le gaosiga

Le auala e taulima ai Kiel i luga o le kāpeti

I aso nei, o le kāpeti o se tasi o fualaau siliva sili ona taua i lo tatou atunuu, lea ua tupu i fale uma. Ma a amata loa ona ia faʻaleagaina pe oti, o le a faʻaleagaina le taimi ma le malosi na faʻaaluina. Le faʻamaʻi masani o kāpeti - kila Mafaufau pe o le a le mea e mafua ai lenei faamai ma le auala e aveesea ai le tilo i luga o kapisi.

O le a le kapisi lea

O Kila o se maʻi faʻaleagaina lea e lamatia mo ituaiga uma o kāpeti ma isi togafiti pepelo. O le liona o loʻo faʻaalia i le faʻalavelaveina o le tuputupu ae ma le liliina o le fualaau faisua, faatasi ai ma aʻafiaga o loʻo tutupu i aʻa, lea e iu lava ina amata ona pala. Faʻafitauli i pakiaka e taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o meaʻai ma vai. Ae peitai, e le o mea uma - o le matuitui o tuputupu aʻe e oʻo atu ai i le mea moni o le pala o le fusi e salalau i le eleele, e aʻafia ai. O le faafitauli e iloa ai o ia lava i le masina mulimuli ane, o le fanua o le toilalo, o lea la pe a totoina fatu, o lenei faafitauli e mafai ona le amanaiaina.

O radishes, lettu, horseradish, rapeseed, rutabaga ma turnips e aofia ai foi i le aiga faasatauroga, lea e matautia ai le mai papa.

O le a le mea matautia e uiga i le taʻele?

Kila e matautia aua e faigofie ona salalau i le eleele. O ona meaʻai e mafai ona ola i le eleele mo le ono tausaga, aʻafia ai aʻa o laau e ala i le itiiti o le fafagaina o aʻa. Soo se laau toto e tupu i totonu o le eleele ua afaina e fusia e faatupuina ai le tuputupu aʻe o meaola matautia.

E te iloa? E tusa ai ma mea faʻapitoa anamua, o kapisi tagata na faʻaaogaina i aso o le Stone ma le Senate.

Faʻalapotopotoga faʻapitoa

O le mafuaʻaga o le faʻaalia o le mushroom Plasmodiophora brassicae, lea e mafai ona aʻafia ai e le gata o kāpeti, ae faʻapea foi faʻalailalaulapa, sinapi, daikon radish ma e oʻo lava i le vai. O le parasite e atiina ae i totonu o siaki laau, ma mafua ai ona faateleina le lapoa.

Faailoga o le toilalo

O le faʻamaʻi e afaina i foliga o spores, lea o loʻo i ai i se nofoaga malolo. Pe a oʻo mai tulaga lelei o le siosiomaga, e amata ona tupu aʻe, e avea ma sosoʻo feaveaʻi, lea e ulu i totonu o le laau e ala i lauulu. I totonu, e auai o ia i le tele o faagasologa o le soifuaga o le fualaau faisua, lea e mafai ai ona ola i galls. O se taunuuga, o loʻo i ai le solia o le tafe o le vai ma meaʻai, lea o loʻo atagia i luga o le eleele vaega o le laau i le tulaga o lalo o le eleele, samasama o lālā, lafoaia o ulu.

Vaega o lamatiaga

O se faʻamaʻi e mafai ona tupu i soo se matua, ae o fualaau laiti e ola vave vave e sili ona faigofie. O le tele o taimi, o nei faʻafitauli e tupu i luga o aʻa o le kāpeti paʻepaʻe ma le falesa.

I le malamalama i le auala e iloa ai le taʻele i le kāpeti, o le isi fesili e tulaʻi mai: o le a le mea e fai i lenei tulaga.

Puipuia ma tauivi Kila

Kila i luga o le kāpeti o se faafitauli ogaoga mo le kāpeti ma isi laau totō o lenei aiga, o le mea lea e matua taua ai le iloa pe faapefea ona taulima lelei ina ia mafai ai ona faʻapolopolo le fua. E ui o tagata taʻutaʻua taʻutaʻua uma latou te iloa e sili atu le puipuia o soʻo se faafitauli nai lo le tauina mulimuli ane.

Afai e te manaʻo i lau kāpeti e aumai i taimi uma se seleselega tele, faitau foi i le auala e togafitia ai ma puipuia ai faʻamaʻi fatu.

Faʻasaoina togafitiga o fatu

A o le lūlūina, e mafai ona gaosia fatu i le tele o auala:

  • nofoaga i totonu o se immunostimulator e tusa ai ma faatonuga ile pusa;
  • faatumu fatu ile vai (50 ° C) ma taofi mo le 20 minute. I lenei taimi uma, e le tatau ona faʻamaalili le vai. Ona mago ma mago;
  • tu i fatu i le 1.5% fualaʻau sinapi pe a ma le 6 itula;
  • tuu le fatu i se fofo o le acid ascorbic mo le 16 itula. O le fofo e tatau ona avea ma vaega nei: 0.1 g o vailaau mo le 1 l o le vai. E taua le fafagu i itula uma ma fufulu fatu pe a maeʻa le taimi atoa.
I le faaiuga, e fautuaina le tuu o fatu mago mo le 24 itula i totonu o se pusaaisa i le vevela o le 1-2 ° c, ua faia lenei mea e faʻamalosi ma faʻavaveina ai le germination.

Faʻaleleia eleele

O le taua faasaga i le keel e amata i le faafoliga o le eleele lea o le a totoina mulimuli ai le kapisi. I le tautoulu, e togafitia le fanua i le paluga o le lime, ona toto ai lea o le rai. I le amataga o le tautotogo, e vave ona tulaʻi, pe a uma ona foliga mai o lanu lauusiusi, latou teliina le eleele. O fugalaʻau faʻapitoa, e pei o le faapalaga, e faaopoopo i le pito. O nei mea uma e faʻaumatia ai feeseeseaiga leaga ma puipuia ai isi mai le salalau.

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi leaga, e faʻaaogaina fugalaʻau i luga o le eleele pe a totoina le kapisi: faʻafefete, kulimi sasisi, biohumus, fugalaau faʻasamaʻi, malala, mea faʻafefete i luga, masima masima, peat, manure ma NV-101.

E taua! E mafai ona e maua se seleselega lelei e ala i le faia o togafiti nei: mo le tolu tausaga, paluga pateta, beets, tamato, kasika ma aniani. O tausaga uma e suia ai nei aganuu i nofoaga. Aveese vao ma faʻamaʻi le palapala aʻo le i totoina ma seleseleina. A maeʻa le taimi, e mafai ona e totoina ma le saogalemu le kāpeti.

Vaʻaiga o le vaomatua

Ina ia soloia le punavai o siama, e taua tele le ola o nisi laau toto mo le tele o tausaga aʻo lei totoina le kapeti, lea e le gata ina puipuia ai le manava, ae mafua ai foi le vave vave ona maliu o le pathogen. Faatasi ai ma togalaau uma nei e mafai ona iloagofie:

  • Solanaceae - faamama le fanua mo le tolu tausaga;
  • lilipa - i le lua tausaga.
  • fuga mai - aveese otaota mo le lua tausaga.
Faʻamasinoga agaifanua faʻafiafia ma lili e taʻitaʻia ai le tuʻufaʻatasiga o uiga lelei.

Tetee ma totoina fatu

Lauina o laau na faia ao le i taunuu i le nofoaga autu. E tatau ona aveese otaota lalolaʻau ma maʻi, lea e mafai ona avea ma faafitauli ma e le mafai ona latou maua se seleselega lelei. Vaitaimi o le totoina vave ituaiga o kāpuni mai le aso 25 o Aperila i le amataga o Me. Luga na totoina mai ia Me 10 seia oo i le faaiuga o lenei masina. O le faʻaleleia o eleele e tatau ona faia i le taeao po o le afiafi ina ia le faʻaleagaina e ave o le la laau. A o lei totoina ni fatu, e taua le fufulu mama o aʻa o le lalolagi atoa. A maeʻa lena mea, e togafitia i latou i le falaoamata o le falaoamata po o le taʻavale i totonu o se mash masima. Totoina tulafono mo kapisi:

  • o fualaau lelei e tatau ona i ai pe a itiiti ifo ma le lima laulaau atoatoa;
  • pe a e pikiina, e tatau ona e faʻaumatia oe vaivai, e afaina i le galo pe leai foi le pi pito i luga o fualaau;
  • Faʻasaina le vevela e tatau ona 3 tikeri maualuga nai lo le vevela o le eleele;
  • i aso muamua pe a mavae le faimalaga, e fautuaina le faia o ni togalaau mo ni mea e maua ai le lanu meamata, mo se faataitaiga, e ala i le ufiufiina i se ata tifaga;
  • i le pito i luga ole nofoaga e tulaʻi ai e fufulu i le eleele matutu - o le a fesoasoani lea e aloese ai i le faʻasao o le susu.

E te iloa? Mo le taimi muamua, na aʻoaʻoina lelei Keila i le 1878. Fomaʻi o Rusia ma fomaʻi suʻesuʻe M.S. Voronin na faʻatuina le mafuaʻaga, faʻamatalaina uiga autu o le atinaʻe o le parasite, ma faʻaalia foi po o fea laau toto e mafai ona pisia ma pe o le a foi le mea e fai i lenei tulaga.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi

O le tau faasaga i le kapeti e manaʻomia ai faʻatonuga o le pulea, lea o le a puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  • faʻamautinoa e leai se palasio ma se mea o le potassium i le lalolagi;
  • faatumu le le lava o le zinc, boron ma le chlorine;
  • faateleina le humus faamalieina i luga atu o le 2.5%;
  • puipuia le taofiofia poʻo le faʻamago ese mai le eleele;
  • palapala eleʻele e manaomia le faʻaititia o le pH i le le faʻaituau.

E le gata i lea, e mafai ona e umia faʻataʻitaʻiga faʻapenei.

  1. 150 g lime ua tuufaatasia ma le 5 lita o vai. Faʻasalaga ma sasaa atu le auala e fofo ai vai. Mo kopa taitasi e manaʻomia le 0.5 lita o fofo.
  2. Faʻamaʻi laau mullein solution poʻo moe. A uma ona fafagaina, ia maualuga le faaputuga mo le tulaʻi mai o ni aʻa fou, ua leva ona ola maloloina.

Afai e le fesoasoani lenei mea, e aveeseina laau ma susunuina faatasi ma se ufi. O le vaieli e togafitia i se vaifofo o le paluga e masani ai.

E taua! O le anufe e aafia ai pe tusa ma le 200 ituaiga o laau toto ma le vao. Faʻaleagaina le faʻaleagaina o le eleele.

Laʻau Tausi Mausali Eseese

O le Kapisi, lea e matua faʻamausali i le manava, e leʻi iloa. I aso nei, ua atiae e saienitisi ni ituaiga e sili atu ona malosi nai lo isi. E iai le maualuga o le puipuiga i le taimi atoa o le tuputupu aʻe o le laau, lea e mafai ai ona latou faʻaleleia lelei laupepa, ma a maeʻa ai, latou te taofia le tuputupu ae o spores. O le a mafaufau 10 ituaiga sili ona teteʻe o kāpeti paʻepaʻe.

Igoa tulagaTaimi e selesele aiTalosaga
KilatontuaiFaʻamau umi
"Ladozhskaya 22"vaitau ogatotonuFou salu ma pulu
"Kilagerb F1"tuaiSapalai, teuina mo le fa masina
"Kilagreg F1"vaitau ogatotonuSala, piu
"Faamoemoe"vaitau ogatotonuFerment
"Tequila F1"vaitau ogatotonuFou fuamoa, teu, teuina 4 masina
"Winter Gribovskaya 11"vaitau ogatotonuFilifili ma teuina
"Ramkila F1"vaitau ogatotonuFou fuamoa, teu, teuina 2 masina
"Kilazole F1"tuaiFaʻamau umi
"Taininskaya 11"ogatotonu pito i tuaFou fuamalie, piʻo
O le kāpuni a Beijing e tolu ituaiga ma le malosi maualuga o le malosi:

KlarifayvaveFou fuamoa, teu
"Clapton F1"vave vaveSala ma le Malulu
"Tagata tuai"vave vaveSala
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le keel o se faʻamaʻi tuga lea e mafai ona faʻaleagaina ai le tele o fualaau faasatauro. O le mea lea, e taua le faʻamautinoa o lena o a ni laau e te totoina i le togalaau.