Fua o le gaosiga

Totoina ma toe gaosia o Iapani Kerriya

O fugalaau lanu samasama lanu samasama lea e foliga mai o se tamai rosa o le Iapani kurriya.

O lenei mea teuteu faʻapitoa e faʻaleleia i tulaga eseese. E lua faalua ma faigofie fugalaau.

Kerria o le fale i Saina ma Iapani, lea e tupu ai i vaomatua ma mauga.

Faamatalaga faʻamalosi

Kerria Iapani - tasi o se ituaiga, ma o lona faʻamatalaga e faigofie lava. Faʻatasi i le vasega o vailaʻau faʻatau ma le faasologa o Rosaceae. O Kerria ua manatu o le palota. Atonu e amata mai le 2 i le 4 mita le maualuga. E lanumeamata. O fugalaau e lanu samasama samasama ma oʻo atu i le 5 cm le lautele. O lau o kerriya e pei o le mint i foliga. Lulu lanumeamata i le taumafanafana, i le faaiuga o le vaitau latou te maua ai se auro auro.

A maeʻa le fugalaau, e ono aliali mai fugalaau e tasi.

E te iloa? E ui i le mea moni o le aiga o Rosaceae e aofia ai se numera tele o sui sili ona eseese, e leai se tasi e tasi ma fugalaau lanumoana.

O le totoina o laau toto i le togalaau

O Japanese kerriya e le lelei, ma o le tausia o ia e le o se mea tele. E tatau ona ufiufi eleele mai matagi malolosi. E manaʻomia le palapala ile lava oneone ma le oneone.

E sili atu le matagofie o le laau i luga o le tala o laau coniferous. O nisi taimi e totōina e siʻosiʻoina e se mea leaga. O ona aʻa, e pei o ave o le la, faafetai i fugalaau, o le a teuteuina lau togalaau.

O fea le nofoaga sili e tuʻuina ai moli uila

Mo le kerria, e pei o le tele o laau totő, e taua le susulu o le la. E mafai ona toto i lalo o le paolo, ae o loʻo i ai se avanoa atonu o le a le sogasoga ma susulu le laau. O se filifiliga sili ona lelei o le faapaologa.

Manaoga mo eleele mo le totoina

Iuna Iapani, e pei o soʻo se isi vaomatua, e fiafia i le susu, e manaʻomia se palapala e lelei lelei, o le totoina i le loam o le a sili atu ona lelei.

O le fefiloi eleele e pei o lenei:

  • 3 fasi oneone;
  • 1 vaega o le humus;
  • 1 pulu vaega;
  • 1 vaega vaalele.

O le togafiti, samasama acacia, lese-hazel, nisi o ituaiga eseese o Iapani, Bubblegrass, Barberry o Thunberg o le a teuteuina ma le ofoofogia o lanu samasama.

Tulafono faʻavae

E totoina Kerria i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. O lenei mea na maua ai e ia le avanoa e maua ai aʻa. Afai o le fatu laau ei ai se aʻa aʻa, ona mafai lea ona filifili le totoina i soo se taimi o le tausaga.

Faʻaleleia o sauniuniga

O se lua e tulaʻi mai mo Kerria ua saunia muamua. O le tausiga e tatau ona faia ina ia lelei ai le eleʻele palapala mo le laau.

Faʻataunuʻuina i le timu vevela. O le lafu papaʻe o le eleele ua tuʻuina. Compost poʻo le humus ua sasaa i totonu o se lua. E faʻapipiʻi faʻaopoopoina faʻamaʻi faʻamalosi. E mafai ona faʻapipiʻi le ufiufi o le ash e avea o se faʻala.

Faʻamasinoga faʻalelei

E totoina le laau toto i totonu o se pu ma vaega 60 60. O le loloto e le tatau ona sili atu i le 40-45 cm. E le gata i lea, ua tumu le kerium i le fanua lafulemu lelei ma ua faasusuina.

O vaiaso muamua e lua e manaʻomia ai le faʻafefe faʻafefe, ma - pei o le palapala ile malo. Ole fesoasoani e puipuia ai le laau. O le a totogo le vave o le laau pe a fai o le totoga e faia i le polo.

E te iloa? O lenei vao e masani ona taʻua o le "Easter rose". Ae sa ia mauaina lona igoa moni faafetai ia William Kerr, o se fai togalaau o se tagata aoina laau.

Tausia o laau toto

O le fua o le kerriya i le igoa "Picta" o le mea aupito sili lea i le alu. E faasolosolo malie le alualu i luma ma e laʻitiiti lava, e oo i le 1.5 mita le maualuga.

Ae i se tulaga lautele, e faigofie lava ona tausia e Kerriya. Isi laau toto e mafai ona fesoasoani. O le a latou faia se ata mai le la po o le puipuiga mai matagi. E le aafia Kerria i faʻamaʻi ma e seasea osofaia e meaola faalafua.

Faʻasa

E ui lava o le sikola o Japanese e mafaufauina afaina le lamala o se laau toto, e ui i lea e manaomia le faʻaleleia ma le faʻaeteete i le vevela ma le fuga. O le mea pito sili ona taua i le faʻamamaina o le taofiofia lea o le susu mai le faʻamalo. O le a ia fesoasoani ia te ia e ola lelei ma ola ae le o oti i le vevela vevela.

I le mamanu o le togalaau, e mafai ona e faaaogaina le tele o laau teuteu: hydrangea, moth, mirikariyu, honeysuckle, cotoneaster, deyiyu, astilba, turf.

Auala e fafaga ai

O le mulilua pepa o le a avea o se meaʻai lelei tele. A uma, o le vao, e pei o laau vaomatua uma, e fiafia i le eleele ma le tele o humus. Tasi le fafaga e mafai ona laʻititi, ma a maeʻa le lua vaiaso e mafai ona toe faia le faiga. O laʻei pito i luga faatasi ai ma le faʻafefiloi o le faapalaga ma le paluga o le a matua tumu (150 g i le sq. M). Fertilize le laau e tatau ona amata vave pe a uma le teuteuga o le tautotogo.

O le vaega sili ona taua o le tausiga: teuteu

Talu ai ona o le televave o le faʻataunuʻuina o Samoa ua vave ona tupu, o lona teuteu soo. Ia Mati, e tatau ona vavaeina ni paʻu mafiafia ma malepe. A maeʻa le fale, e tatau ona e tipi ese fugalaau tuai ma faia le faʻamaʻi ma faʻamalaʻau. Trimming e mafai ona faia i le ogatotonu o Iulai. O le mea lea, i le tautoulu o le a fuga mai le vao ma sili atu ona matagofie. Ina ia puipuia foliga foliga teuteu, o lala maualuga uma lava e faapuupuuina i le umi e tasi, ma e le o paʻiina paranesi.

E taua! E manaʻomia e le au o loʻo manaʻomia le faʻaogaina masani.

O sina mea laitiiti e uiga i le fausiaina o Kerry Kerry

O le auala aupito sili ona faafaileleina mo le kerria togavao vaeluaina. E tatau ona totoina ni togi fesuisuiai i le maualalo i le mea e mafai ai i luga o le eleele ina ia mafai ai ona maua ni laina vaalele (aerial).

Ina ia faia lenei mea, ia saunia se togavao ma se loloto e oʻo atu i le 7 cm ma faʻagasolo le sola ese. I le masina, pe a amata ona aliali laulaau, e tatau ona faʻatumu le togalaau i eleele laulelei. Tuʻu ile luga e te manaʻomia naʻo le pito o le sola ese. I le paʻu o aʻa o le a aliali mai. E tatau ona totogo se vavae ese.

O le fesuiaiga e mafai foi ma le vavaeese o le sola ese ma ola ai i se nofoaga faapitoa. Laʻau toleniga faʻafefeteina i le eleele. Ma e sili ona lelei le faia o lenei mea i le tautoulu i luma o le tau malulu muamua. Tipiina, taʻitasi, fautuaina i le taumafanafana.

Toa vao

Afai e totoina le kalari i se nofoaga lelei, o le a maualalo le vevela e le fefe i ai. I isi tulaga, i le muamua o le kiona, e tatau ona punou i le eleele ia mea e gaogao, ae e te leʻi tuʻuina se mea i totonu, e fai ma faʻataʻitaʻiga, filo filo. I lenei tulaga, o le a le faʻaalia lala i le susu. Ona, puipuia lea oi latou, ufiufi i lala moli poʻo le lutrasil.

I lenei tulaga, ia gauai atu i le maualuga o le mea e ufiufi ai. I le uma, o le maualuga, o le sili atu lea o le a mafanafana le fale. A maeʻa le faʻailoga, ona aveese lea o le malutaga, ae i ni tulaga, ina ia aua le faʻaleagaina totoa fou. Afai o le malutaga e faia i le tau vevela, ona tatau lea ona aveese pe a maeʻa le malulu mulimuli.

E taua! O le fausaga atoa e tatau ona faigofie ona faʻamalosi, a leai o le a le ola le laau.

O lea la, e mafai e le kriesra Iapani ona faigofie lau teuteu lau togalaau. A uma, o le a amata ona fuga i luma o isi vao ma laau ma fiafia i le mata e oo lava i le tautoulu. Ona o le faigofie ona momoe, o le toe gaosia e le mafua ai le tele o faafitauli, ma faʻamaʻi e le popole ia te ia toetoe o le a le popole oe.

O le tulaga autu mo le tuputupu aʻe lelei o loʻo tumau pea le faʻaleleia ma le teuteuina, aua a aunoa ma lea mea, o le a le toe iai sona foliga matagofie.