Fua o le gaosiga

Auala e ola ai Roses "Falstaff" i la latou eria

O le manao e fatu se togalaau e le mafaamatalaina i le rose i luga o la latou 'upega tafaʻilagi, e toʻatele o loʻo sailia i taimi uma se fugalaau matagofie o lanu violē lanu violē. E faapena le rose o le filifiliga Igilisi "Falstaff". O lona uiga ese o se tuufaatasiga o foliga maaleale ma le manogi manogi o meaola susulu matagofie. Mo rosewood o se mea moni lava lea, o se faʻataʻitaʻiga o se apamemea manuia o le matagofie tulaga ese ma le faigofie o le tuputupu ae, tumau i le malulu, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Tala faasolopito

O tausaga taʻitasi, e faʻatumu le maketi fugalaau i ituaiga fou o rosa Peretania, e masani ona lauiloa o "vine". O lo latou foafoa o se faifaatoaga faifaatoaga o David Austin mai Albion, o le aso o loo avea ma sui o se kamupani tele mo le totoina o laau vao. E pei ona fuafuaina e le faifaatoaga, e tatau ona sili atu le sili atu i le tasi muamua. I luga o le vaitaimi atoa o lona gaioiga, o le tagata e ola ai maelega ua gaosia e tusa ma le 200 ituaiga o fugalaau mananaia, ma tuuina atu i vaega laiti o le 5-6 i le tausaga.

O Roses Roses e mafua foi i rosa Peretania.

E leai se tasi e vaʻavaʻai i le gagana Peretania o se tasi o vaega, ae ia autasi le vaʻaia o lo latou teteʻe malosi i se tulaga le lelei ma le puipuiga mai faʻamaʻi masani, sigi ma iniseti leaga.

E te iloa? E leai ni tagata i le salafa o le lalolagi e le mafai ona tapuaʻi i rosa. Na manatu le au Faresaio o nei fugalaau alofa o se meaalofa mai le Atua ma e le mafai ai foi ona tafe mai i lalo le paʻu i luga o le fola e paʻi atu io latou vae. Na talitonuina e le agavaa se tagata mo sea mamalu. Ae o le tamaitai lauiloa Aikupito o Cleopatra na alu i lalo o le talafaasolopito e le gata o se matagofie e le mafaamatalaina, ae faapea foi ma se naunautai naunautai i peti o roma. Faatasi ma i latou e masani ona ia ufitia le fola o fale talimalo ma e oo lava i le sami i le taimi o le savaliga i le fale. I tulaga faapitoa o fefaʻatauaiga, o le fola o le piniki e oʻo ile afa mita le maualuga.
E tusa ai ma tagata atamamai, o le rose Falstaff, na totoina i le 1999, o se foafoaga uigaese e le mafaamatalaina lea e fusia lelei ai uiga mama mai vintage, Floribunda ma rosa lauti. O le faagasologa o le faʻavasegaina o ituaiga taʻitasi e sili atu ma le 8 tausaga. E le gata i lea, i fale tausimai o David Austin, na faavaeina ai se tulafono faanatinati: ia toto ni mea fou i tulaga ogaoga, aveeseina i latou mai aoga tulagalua.

Ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona iloa le masaniga masani o hybrids. Ua pasia lenei suega ma "Falstaff". E fa tausaga talu ona faʻaalia, na ia mauaina se tusi faʻataʻitaʻiga mai le tauvaga a Australian Adelaide.

E te iloa? O fitafita anamua anamua a Roma na mafaufauina o se faailoga o le lototele ma le totoa. O le mea lea, o piniki piniki mo se taimi umi na suia ai pulou mo alii. I le aluga o taimi, o nei fugalaau na amata ona tuuina atu na o tagata manumalo.
Ua agalelei tele Tavita i ana galuega uma. Na ia faaigoaina Roza "Falstaff" e faamamaluina ai lona uiga faapelepele o Shakespearean, o le sa avea ma soa faamaoni a le Tupu Henry IV. I totonu o faʻamaumauga, e mafai ona faʻatulagaina se ituaiga i lalo o lona suafa resitala AUSEA.

Eseesega faʻamatalaga

I le tele o iloiloga e uiga i le rose "Falstaff" ua faatusatusa i le lelei o fugalaau vine, o lenei mea o loo molimauina e le ata ma le faʻamatalaga o le uila. O lona uiga e aofia ai fugalaau tetele ma fuga o le veveve o lanu enaena lanu uliuli lanu enaena ma se paolo malulu, lea e alu ese ai le manogi manogi.

O le ae fiafia foi e aoao e uiga i ituaiga e pei o le mimiti, Kanata, vao, rosa.
I fafo atu, e saʻo, malosi le fesoʻotaʻi, ogaoga vao, o ona lauulu e oʻo atu i le afa mita le maualuga. I le lautele, e oʻo ile 1 mita. O laulaau i luga o lala paʻu o se lanu lanumeamata lanulaulaua ma se lanu matagofie, laʻau tele.
E taua! Afai i totonu o le togalaau o le rosa e faʻafefiloi ai le palapala i le omea, lea e malulu i le taumalulu, ona toe lelei lea ma vele i le vevela vevela, o le a sili atu ona susulu atu fugalaau.
O le laau e toetoe lava a le aafia i paʻu paʻu, lanu uliuli, aphids, lelei aʻa ma manumalo. O le fugalaau e faaauau pea i le taimi o le tuputupu ae. E tusa ai ma le rosewood, o le galu lona lua e sili atu le vaivai nai lo le muamua. O le Buds o loʻo faʻaputuina i pulumu o 4-5 fasi vaega, faʻatasi ai ma le faʻalauiloa atu e oʻo i le 12 cm le lautele. O a latou gaʻo ua afifiina i le ogatotonu. O le pito i fafo o le pogisa o fugalaau e vave lava ona susulu, ae o se leo loloto e tumau pea seia tupu atoa. I totonu o le togalaau ma le fugalaau, o nei vao e foliga lelei i soo se tuufaatasiga. Lulu lanu e manaʻomia e nonoa i lagolago pe tuʻu le puipui o le fale.

E faʻafefea ona filifili fualaau maloloina

E faalagolago lava i le totoina o mea. O le mea lea, o le filifilia o fualaau e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete ma le faʻamaoni, vave lafoai uma faʻagata e uiga i le tele o fesili le lelei. I se isi itu, e sili atu ona taua le puipuia pe a le mauaina e tagata faʻatau faamatalaga e uiga ia latou oloa ma e le mafai ona faamalieina lou fia iloa. I le filifilia o fatuga o le faʻatoʻaga o le Igilisi, ia manatua e vave faigofie ona faʻataʻitaʻi aʻa, faʻafetaui vave pe a uma le gafa ma e sili atu ona puipuia i meaola faalafua, faʻamaʻi ma le malulu. I le faʻatau atu masani o svoytnokorenevye ma tui.

E ala i le gafatia e manumalo lona lua. I totonu o le vasega pepe o le a latou faʻaalia manino atu ia te oe o le lua-tausaga le matua i luga o lana uila e tutusa ma se mea faʻapipiusaga. Ae i le tulaga o tui, e taua le iloa tonu pe o le a le aʻa o le ituaiga o tului e faapipii i luga. O le mea moni, e masani lava ona tatou faʻatau ni rosa mo le totoina i le malae, ma o latou aʻa ua fesuisuiai naʻo tulaga o le kiona.

E taua! Faʻasaʻa ma sese i le nofoaga o tui puipui, aʻa, pito maego o aʻa, faʻapouliuli nofoaga i luga o le meaʻai ma le rhizome o le laʻau o le rose o loʻo taʻu mai ai mea e le lelei le totoina. E lelei tele le teenaina o sea faatauga.
Vaavaaia ma le faʻaeteete aʻa - e le tatau ona i ai ni mea leaga, stains ma pulupulu. O le fatuga lelei e tolu ona toto ma tupu mai, o lala moli lanumeamata ua le o iai. Ona oi latou, o le laau e vaivai i le taimi o le gaosiga, faʻaitiitia ai ona punaoa. Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le faatauina o roses ia Aperila ina ia faasaoina seia oo ina totoina. I tulaga o femalagaiga e manaʻomia mo se taimi uumi, o aʻa o le fatuina o loʻo tumu i se mea paʻu ma tuʻuina i totonu o se pusa paʻu. Afai e leʻi fuafuaina le tulaʻiina i le taimi lava e uma ai le faʻatau, o le aʻa e tatau ona tuʻu i totonu o le vai. O lenei togafiti e aunoa ma le faaleagaina o le laau o le a faʻalauteleina lona gafatia e 4-5 aso.

Filifilia se nofoaga mo le tulaueleele

A o lei totoina se rosa o soʻo se filifiliga, e tatau ona faia se faasologa o galuega sauniuni. O le mea sili, latou te aofia i le loloto o le suotosinaina ma le faʻasosoʻoina o le eleele. Ae, muamua lava, e tatau ona e filifili i le nofoaga e tulaʻi ai.

O lau filifiliga e tatau ona pa'ū i luga o se lau o le afa-shaded e le maua ai le ea malulu, faʻasologa ma le matagi i mātū, e le feosofi, ma o le kiona e le faʻaputu i le tautotogo. E taua le mafaufau i le nofoaga o le vai. O le mea lelei, o lo latou mamao e tusa ma le 2 mita. Igilisi i totonu o le paolo ua tele naua ma fuga lemu, ma i le vevela ua leiloloa lo latou lalelei. O le mea lea, mo le tulaueleele e fetaui ma le nofoaga ma le malamalama lelei i luga o le puipui o le fale poʻo le pa maualuga.

Ma o lenei e mafai ona e sauniuni mo le totoina.

E te iloa? I le lalolagi i le auina ese atu o roses e taitaia le Netherlands.

Sauniuniga i le nofoaga

Afai o le aʻafia o rosa ua e fuafuaina mo le vaitaimi o le taumalulu, e tatau ona saunia le eleele i le masina muamua. Ia, afai o le totoina o le a tutupu i le tautotogo, totoina ma le faʻaleleia o le eleele e tatau ona tagofia i le tautoulu.

O Roses e maua le mafanafana i luga o le loams, e pei lava o le lomiga masani, i le maea ai o le suotosinaina o le eleele, o mea o meaola ma le omea o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le mea e sili ona lelei o le meaʻai. I mataupu faigata, pe a le lelei le eleele ma e le lava meaʻai i totonu, o le a manaʻomia le poto faapitoa o agronomic e faʻaleleia ai le tulaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i vaega e faʻamaunuʻu i fotula o fugalaʻau faʻasaina o le a aoga tele. E faʻafefiloi ma le superphosphates ma le falaoa o le ponaivi. Superphosphates e matua faʻasaina mo siosiomaga faʻamaʻi. Ina ia faʻaitiitia, e fautuaina le faia o le kopole po o le ponaivi, ae o le taunuuga e faʻamoemoeina mai nei mea o le a oʻo mai pe a mavae le 3 tausaga.

O le mafuaʻaga lea e taua ai le sauniuni o nofoa.

E te iloa? 98% o le paʻu o le paʻu o le fafine ma lauulu e aofia ai le suauu paʻu.
A o lei totoina vao vao, e taua le fuafuaina o le ituaiga o mea e ala i le paʻi ma faaopoopo i ai le vaega o loʻo misi. O supes e iloga i le friability, vai lelei ma le ea, e vave ona vevela, ae e iai ni nai elemene taua. I sea ituaiga eleele, o le a mafatia roses ona o le le lava o meaʻai. O le tulaga e mafai ona fofo e ala i le saunia o se faʻafefiloi eleele ile 2 vaega o le paʻu palapala elepeti, eleele palapala ma le 1 vaega o le humus poʻo le faapalaga.

Faʻafefe faʻafefete le faʻaoga, taofi le susu ma le vevela. E le pipii faʻatasi faʻamaʻi toto. O lenei eleele e pasi lelei le okesene ma ua lava meaʻai. E mafai ona faʻaleleia e ala i le faaopoopoina o vaega e tolu o le vaitafe o le vaitafe ma le 1 le vaega o eleele maso, humus ma le faapalaga.

E matua faigata lava soʻo, e pipii faʻatasi i latou i le mamafa, e le tuʻuina lelei le susu, e malolo mo se taimi umi, ma pe a uma ona faʻasaʻo le vaʻa vai. Pau lava le taimi lelei o sea eleele o vailaʻau oona o loʻo i ai i le tuufaatasiga, ae o le a le lelei mo aʻago piniki e paʻu i faaputuga vai-maʻa mamafa. O le saite e tatau ona faʻaaogaina i le 6 vaega o le oneone oneone ma ave i luga o le 1 vaega o le turf, lau laʻau, humus, compost.

E taua! Mo fuga o le fugalaau, e fautuaina e le au atamamai solo solofanua po o le otaota povi. Ma ia maitau foi le faaluaina o le aafiaga o le biohumus, lea e maua mai ona o le faagasologa o mea tau meaola e ala i le eleele. O aso nei o le laʻei pito sili lea mo le mea o loʻo i ai i le suamalie.

Totoina sauniuniga

O aʻa e leai ni aʻa o le rose rose e tatau ona faʻamautu muamua.

Mo le faia o lenei mea, i totonu o se pakete lita e sefulu lita e faataapeapeina ai le 30 g sima sulfate poo le vaega tutusa o le "Fundazol". Rhizomes ua toso i le fofo mo le afa itula. O le isi laasaga o tapenapenaga o se suʻesuʻega maeʻaeʻa maeʻaeʻa - e manaʻomia ona e toe mautinoa e leʻi maeʻa le laau, o aʻa e fou, e leai ni mea e faʻaogaina ma faʻaogaina. O mea ola maloloina e faʻamaluluina mo sina taimi i le tuputupu ae o le tuputupu ae ("Kornevin", "Ecosil").

E taua! A o le totoina, o le a tuʻuina uma rosa i totonu o se pusa i vai mo le 12 itula, ona togafitia lea o aʻa i le paluga eleʻele ma le faaopoopoina o se tali o le "Heteroauxin" (1 le papa e lava e tatala i le 10 lita o le vai).
I le leai o nei vailaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina se meaola masani e saunia mai le tutusa o vaega o le omea ma le meaʻai. O le faʻafefiloi e tatau ona liua e avea o se mea e faʻaauau ai le pusa vai. Ua totoina i totonu mo le 10 minute ao lei amataina.

I le lumanaʻi, e tatau ona totogia faapitoa le tootoo. Afai ei ai i totonu ia i latou ua mago ma masalosalo, e tatau ona vave aveeseina. O le nofoaga o le tipi e pasia i lalo o le fatuga muamua. E faʻapuupuuina foʻi togafitiga ola maloloina, e le sili atu ma le 5 taʻavale i luga o togavao lelei, ma i luga o laau vaivai faʻavaivaia, e vavae ese totō uma, ma totoe 3 mm i le faʻavae. E manaʻomia se faʻatasiga faapena ma aʻa. Afai oi ai i totonu o se atigipusa, ia faʻamama le palapala i totonu o le tane. I le tulaga e leai se aʻa, e tatau ona e taofi i se 30-senitimita le umi.

Tulafono faʻavae

O le totoina o le Roses o ituaiga "Falstaff" e sili atu ona lelei le auai i le tautotogo, pe a malo le lalolagi e oo i le 15 tikeri. Muamua lava, e tusa lava pe e te fuafua e totō se tasi togavao, o le a e manaʻomia se lua ua saunia lelei. E eli mai i ni telē ma o aʻa e vateatea.

Mo le filifiliga Igilisi na fautuaina le malolo 70 cm ile tutusa o le diamita. O le pito i lalo e tatau ona faʻamalo lelei i se paluga, ona ufiufi ai lea i se vaega o alavai. I le pito i luga o lea mea e sasaa mai ai le 5-centimetone paluga o le faʻapalapalaina o palapala eleele, lea e saunia e faʻatatau i uiga o le eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi (matou taʻua lenei mea i luga). I le faʻataʻitaʻiga masani, ua lava lea e faʻafefiloi ai le faapalaga, palapala o le palapala, vavave ma le eleele palapala i tutusa tutusa.

O aʻa o le togavao ua totoina i totonu o le saunia lelei, faʻasaʻo a latou gaioiga ma faʻafefeteina i le mea fou fua lelei, faʻapipiʻi masani.

E taua! Afai o le totōina o roses e tupu i le tautoulu, e te le manaʻomia le faʻaopopoina o mea faʻalapotopotoga. I lenei tulaga, e tatau ona e mulumulu le ogalaau i tafatafa o se faapalaga po o vaovao.
I mataupu o le totoina o ni mea teuteu, ia mautinoa o le ua o le 5 cm le loloto. A maeʻa le manipulations, ona faʻafeinuina lea o le togavao ma toe faʻafouina le palapala e faʻatumu ai le gaʻo o loʻo faia i aʻa.

O le spud e faʻafefeteina le mea vaivai, e fai ai le 15-inch roller. O lana matafaioi o le taofia lea o susu. I le aluga o taimi, pe a alu le rosa i le tuputupu ae, e mafai ona ufiufi le eleele. Pe a totoina e le vaega le togalaau o le rose, e taua le matauina i le va o le vaomatua 80 cm le mamao ma 1 m i le va o laina.

Tausiga Tausi

E tatau ona totogia lelei nei fugalaau matagofie i le taimi o le tuputupu ae. Ae o le tausiga ia i latou e le faigata tele pe afai e faʻavae i luga o le malamalama i tulafono autu o le galueaina ma foliga o le au. Ua matou tuufaatasia se filifiliga o faʻataʻitaʻiga faʻamaoni-ma-moni i le auala e tausi ai Roses Roses.

E te iloa? O Roses o loʻo maua i le itu i Matu.

Puipuiga puipui

O le faʻafiafiaga mo roses e le na o tagata. O le mea e leaga ai, o le aphid, scythe, mites, caterpillars ma isi iniseti parasite, faʻaupuga eleele ma pathogens e taumafai foi e ulu atu i le manaia. O le vaifofo "Falstaff" o loo faamatalaina i le tetee malosi i na osofaiga. O le mea lea, e leai ni faafitauli faʻapitoa i lenei vaega e oʻo lava i tagata e leai ni aʻafiaga.

E fautuaina e le au atamamai e faapea, i le amataga o le atinaeina o le vao, o le faapipiiina o le pale i le faapaleniina o mea iniseti (Rose Rose, Aktara, Bi-58 New) e tatau ona faatinoina.

O nei fualaau oona e aoga ma afai e talafeagai, togafitiga o laau ua aafia. Laʻau faʻapipiʻi i le afiafi i le tau vevela, tau le matagi. O le toe faʻaaogaina o ni puipuiga e manaʻomia i le taumafanafana pe a maeʻa e Falstaff le muamua galu o le fuga.

Faʻasalaga, veleina ma faʻamalo

O le alofa o le Rose e alofa lelei i le eleele. Faʻaauau mai lenei mea, e taua le faʻamautinoa e le malogo le poloka poloka. Mo faʻatapulaʻa vavae mo le toomaga, e toʻatele e faʻapipiʻi le suavai. Afai e leai se avanoa faapena, ma le susu susu, e lua pakete vai o le a manaʻomia mo laau matutua taʻitasi.

E taua! E tatau ona faʻamaʻoina rosa vaʻaia, ma tipi ese le lua paipa i lalo o le fugalaau. O lenei faʻaaliga e fesoasoani i le toe faʻaleleia.
Ua sasaaina i totonu o tamaʻi meaʻai na faia i vaieli, ma a uma ona susu, ua faʻamau i se rake.

E le talafeagai le saluina o rosa. O nei laau toto e le manaomia ai le susu i luga o le ea, ae o le vai i totonu o le vevela i luga o le laʻau e mafai ona faia ai ogaumu mu ma taitai atu ai i le oti o palisi. I totonu o le togalaau o le rose e le faatagaina le tuputupu aʻe o vao ma le faʻamagoina o le pito i luga o le eleele. Ma o lenei mea e le gata o se taimi matagofie, ae i le sili atu foi le puleaina o le totoina lelei o laau. A uma mea uma, o togalaau e le talafeagai e afaina mai le loloto o punaoa e ola ai, le faʻaaogaina o mea taumafa o le faʻaleleia o faʻataʻitaʻiga.

O Roses o loʻo ola lelei i luga o laʻau vaivai, o lea e tatau ai ona faamutaina le susu i le veleina, tatalaina o pristvolnyh sites. Ma mo le taofiofi o le susu, e tele e faʻaaogaina le mulch mai le peat, humus ma e oʻo lava i le faʻafefiloi o meaʻai, peʻa ma le faapalaga.

O le mulimulitaʻiina o loʻo faia i le tautotogo ao leʻi faʻavae le pupu.

Laʻei pito sili

I le taimi lava na maeʻa ai, e manaʻomia e le rosa ona faʻasaina. O nisi o fai togalaau ua fautuaina ina ia paʻu i lalo o le vao vao ma le humus. Manua lea na taoto mo le itiiti ifo i le 2 tausaga e le talafeagai mo lenei faʻamoemoe. E fautuaina e toe faia lenei faiga i vaitau uma o le tautoulu faatasi ma le vaeluaga 2-3 tausaga. I lalo o laau totō matutua e manaʻomia ona e tusa ma le 6 kilokalama o mea faʻalaʻau. E faʻaaogaina fualaʻau i le taimi o le suotosinaina o le eleele, ina ia mafai ai e le meaʻai ona ulu i totonu.

E te iloa? O le ulumatua o loʻo ola i le togavao e maua i Siamani i tafatafa o puipui o le falesa a Guildesheim. O le laau e tusa ma le afe tausaga le matua, ma o ona lala ua oʻo i le taualuga o le fale.
O isi fugalaau fugalaau latou te faʻamatalaina o latou poto masani i le faʻaaogaina o mea tau minerale faʻatau. Ua faia e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina. E taua foi le amanaʻiaina o vaega o loʻo fausiaina ma faailoga i luga o le pusa - tautotogo poʻo le tautoulu.

Mo le atinaʻeina o le aganuu, phosphorus, magnesium, nitrogen ma le potassium. Faʻataʻoti nei mea e manaʻomia ona susu ai le eleele. O ituaiga fesuisuiai, e aofia ai Falstaff, o le a manaʻomia le 2 mea faaopoopo i le gasologa o le tausaga: o le muamua i le tautotogo, ma le lona lua i le maea ai o le fua muamua.

Teuteu

E sili atu le lelei o le fausiaina o le pale i luga o le rosa i le tautotogo, talu ai o le taumalulu mo fualaau vao suamalie e mafai ona faʻaumatia. O le taimi sili ona talafeagai mo lenei faiga o le sefulu tausaga mulimuli lea o Mati, ia Aperila ma Me. Конкретные периоды зависят от климатических и погодных условий.

E taua! O le vave teuteuina e mafai ona faaleagaina ai se togavao i le taimi o le afu o le tautotogo, faapea foi ma le tuai, pe a manaomia e le laau ona faaalu ni punaoa i luga o le fausiaina o aʻa laiti o le a vavae.
O le teuteuina lelei o le ki lea i le faʻamalosia o aganuu ma le tele o lona paʻu.

Faatasi ai ma tagata fai togalaau o loʻo i ai tulafono e le tusia mo le faʻavaeina o se pale i luga o rosa:

  1. Amata teuteu i le aveeseina o faʻamalo ma faʻamago. Ona aveese uma lea o lala laau o loʻo ola i totonu o le togavao. Ma e na o le maeʻa lava ona faʻataʻotoina nei faʻavae i se fatuga malosi o vailaʻau ola maloloina.
  2. O vaega uma e tatau ona 2-5 mm luga aʻe o fatugaʻo. E tatau ona faia i se taulaʻi e agai i le fatugaʻo.
  3. E tatau i le aufaasālalau ona faʻamalosi, aʻo lei galue e tatau ona faʻamaʻi.
  4. Afai e te leʻi vaʻaia se laupapa fou i le tipi, e tatau ona e toe tipi ese le vaega ua oti e ola ai filo.
  5. Aua lava nei faatagaina 2 siama masani e tumau pea pe a uma ona teuteu. O i latou e tuua le sili ona aoga ma malosi.
  6. O le foliga mulimuli o le rosebush e maua pe a oʻo ina ola le taʻi talavou i le 3 cm.
  7. A maeʻa le kukaina o le kuka, o le a amata ona nofouta lelei ia laau i fafo. O le mea lea, mo le faamoemoe o le puipuia, ia fautuaina e faamaea le faapipiiina o le pale ma se vaifofo o le lanumoana lanumoana, ma afai ei ai se taufaamatau o le po, ia afifi le vao i le afifi palasitika.

Saunia mo le taumalulu

O le tausiga o le Autumn mo roses e masani lava i le sauniuni mo le taumalulu. A o faagasolo lenei vaitau, o le tatalaina o le meaʻai i totonu o vaʻa latalata ma le faʻamamaina o taualumaga e muta.

O le a aoga mo oe le aʻoaʻo atili e uiga i le sauniuni o rosa mo le taumalulu.
E pei lava muamua, e tatau ona e faamama le nofoaga mai vao. Ina ia puipuia osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻaleagaina, faʻapipiʻiina o lālā ma sauniuniga e aofia ai le 'apamemea o le a manaʻomia.
E te iloa? Na tusia e tusitala na taʻua e Shakespeare Roses sili atu ma le limasefulu taimi i ana galuega, ae 600 volumes ua faapaiaina i le Masiofo o Fugalaau i le faletusi o Confucius.
I le amataga o le malulu o le tau, o le eleele i totonu o togalaau o le rose ua lilofia i le paluga o peat, compost, sawdust ma le lalolagi. O fola e tatau ona oʻo i le 30 cm le maualuga. E sili le lelei e aofia ai le faavae o totogo. O nisi tagata nonofo i le mafanafana e ufiufi le pito i luga faatasi ai ma ni pine o le pine.

Faʻaleleia e tipi

O Roses e mafai ona faʻasalalau e le auala semina, e ala i le vavaeina o le vao ma faʻaaogaina ni meaʻai. O le faapipiiina o le telefoni feaveaʻi sili ona taatele ma aoga.

Aoao atili e uiga i le auala e tupu aʻe ai se rosa mai le vaʻaia.
Ina ia faia lenei mea, i le amataga o le taumafanafana, pe a fuga mai le rosa, e seleseleina seleselega. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tipi pe a ma le 15 cm le vaega lanumeamata o le totogo ma se pu. Ae 'aua le faanatinati e tipi ni alalaʻau leʻo.

Spines o le a fesoasoani ia te oe e folau ai. I lanumeamata lanumeamata e le talafeagai, latou te matua fufusi ma faigata ona momotu ese, ao latou matutua ua mamago ma faigofie ona paʻu'ū. A oʻo i le faʻamaina o le tivae. Ua aveese laulaau, ma ua na o le uluaʻi ulugalii muamua e totoe. O nofoaga na alu i ai le naifi, e tatau ona e tago i se vaivaiga vaivai o le pasela e masani ai. O nisi tagata totō ulu ola e tuua le pito i lalo o le tipi mo le 12 itula i le aloe juice.

Ona saunia lea o se faʻafefiloi palapala o le vaovao, laupapa, laupapa ma le faapalaga. Latou te faʻalauteleina le tipi i totonu o le vai, faʻafefe ma faʻapipiʻi le palapala. Pusa tioata pito i luga pito i luga e fatu ai se gaosia o le greenhouse.

E taua! O seleni taʻitasi e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 3 'aula. O le tipi e faia i se malosi malosi, i le uluai taumafaiga, i le maualuga o le 45 tikeri. O le pito i lalo e tatau ona 2 cm i lalo o le fatugaʻo, ma le pito i luga 1 cm i luga aʻe o le fatugaʻo.
O isi faifaatoaga e totoina lalaga o le rose ma le fesoasoani o pateta. Mo lenei tekinolosi, e te manaʻomia ni fualaʻau lauusiusi laʻau e leai ni lala. O pito pito i lalo o avanoa piniki e tatau ona pipii i totonu o fatu ma tuu i totonu o fagu fufulu e 15 cm le 15 cm mai se mea opa. O le suāsusu muamua e tatau ona faia i se vai e leai se lanu o le potassium.

O le a aʻafia rosa ile Igilisi i soʻo se eleele, latou te le manaʻomia tulaga faʻapitoa ma tele le gauai. Ma pe a fuga mai vao, latou te vaʻai isi mo ni itula i le soʻotaga o le matagofie ma le faigofie.